Şimdi Ara

Mesleğiniz ne? Maaşınızdan memnun musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben başlıyım harita teknikeriyim ve 3 yıl önce mezun olmama rağmen hala tecrübesiz görülüp düşük maaş alıyorum. Peki ya siz?

• Matematikçiyim, öğretmenlik yapıyorum. KPSS girmediğim için hala özeldeyim, sağolsun kurumum rahat ve iyi veriyor, özel dersler olmasa aç kalırım ama.

Malum pandemi döneminde özel derslerin çoğu kesildi, aç gibiyim aslında  

Memnun değilim, pandemi bitsin kurumsal şirkete başvurup alım satıma gireceğim, sadece dil kullanacağım. Kurtulamadım matematikten gitti  

Cidden ders kitabı görmek istemiyorum artık, çoluk çocukla da uğraşmak istemiyorum, daraldım ve bunaldım.

2022 de birisi beni etiketlesin, acaba hala öğretmenlik mi yapıyorum diye  

• ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    Hocam bana bi akıl verin ya. Bu sene kpssye girdim hiç matematik yapmadan 72 aldım. Ee haliyle yetmiyo o puanda. Meslek lisesi çıkışlı olduğum için de sıfır matematik bilgim var inanın bazen toplamayı parmak sayarak yapıyorum hala. Benim düzeyim de biri 24ünden sonra matematiği çözebilir mi? En azından bi 15 net yapabilecek kadar
  • Vestel de işçi memnun değilim yaş geçti daha iyi iş bulmak zor şu şartlarda işim rahat en azından
  • Mühendislik öğrencisiyim bir firmada part time çalışanım
    Günlük ücret kazanıyorum verdikleri para baya az. Tai 2 katını veriyor stajyerlerine. Daha kötüsü uyduruk bir şirketteyim çok stresli ve faydasız geçiyor günler. Umarım mezun olduğumda iyi bir şirkete geçebilirim yoksa hayat böyle geçmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • THIS IS ANGARA V.2 kullanıcısına yanıt

Yapar dostum, neden yapamasın? 15 net değil verdiğin emeğe göre 20,25 net bile yaparsın neden olmasın?

Durumunu bilmeden birşey demek yanlış olur ama,

0 ım diyorsan sana tavsiyem; 8. sınıf konularından başla.

Sonra lise kitabı olarak sınav yayınlarının "24 adımda matematik" adlı tyt kitabı var, onu tamamla.

Sonra okyanus yayınlarının AYT kitabını tamamla, zaten kpss de yeni nesil mantık soruları var, bunları hakkıyla tamamlarsan 20-25 netin garanti diyebilirim, günde 2 saatlik çalışma ile 4-5 ay içinde herşeyi çok çok rahat bitirebilirsin. Önemli olan yazarak, anlayarak çalışmak.

• Ögrenciyim dönemlik -170tl maas alıyorum hic memnun değilim awk 40 50 gundur evden cikmadan ders kasiyorum ama hala yeterli degil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uçak mühendisiyim son zamla 8760 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisim maaşımdan gayet memnunum . Merdiven altı bir okulda ortalama bir öğrenci değilseniz , stajlarınızı çalışmak istediğiniz yerde ve gerçekten çaba göstererek yaptıysanız 2 sene içinde 10k üstü maaş yüksek olasılıktır .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    O yine bölüme göre değişir hocam ya. Kendi sektörüm için konuşayım 2 yılda harita mühendisinin 10k maaş alması biraz zor. Mesleğe başlarken bile asgari ücretin bi tık üstünde başlıyorlar genelde.
  • THIS IS ANGARA V.2 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru ama düz öğrenciler için doğru bence . Okulda çok başarılı , okuluda iyi , stajıda çok iyi , yurtdışı erasmus vs yapmış insanlar çok daha üstünü alıyor diye biliyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

Matematikçiyim, öğretmenlik yapıyorum. KPSS girmediğim için hala özeldeyim, sağolsun kurumum rahat ve iyi veriyor, özel dersler olmasa aç kalırım ama.

Malum pandemi döneminde özel derslerin çoğu kesildi, aç gibiyim aslında  

Memnun değilim, pandemi bitsin kurumsal şirkete başvurup alım satıma gireceğim, sadece dil kullanacağım. Kurtulamadım matematikten gitti  

Cidden ders kitabı görmek istemiyorum artık, çoluk çocukla da uğraşmak istemiyorum, daraldım ve bunaldım.

2022 de birisi beni etiketlesin, acaba hala öğretmenlik mi yapıyorum diye  

odtü mat tutuyodu benim

• quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

Uçak mühendisiyim son zamla 8760 tl

hangi üni hocam

• Anadolu lisesinde öğrenci olarak çalışıyorum bu aralar uzaktan çalıştığımızdan pek bişey alamıyoruz ama normal şartlarda iyi diyebilirim.
  • Özel bir banka, Bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Daha önce farklı sektördeydim.

Maaşım ilk başladığımda rezalet durumdaydı. Geçen yıl güzel olmuştu. Şuan henüz daha zam almadım, onu bekliyorum. Fakat şuan maaşımdan memnun değilim.

İşe başladığımda simit 0.75 kuruştu, şuan 2.00 TL , benim maaşım çalışmaya başlamamdan beri bir o kadar artmadı. Fakat, her şeyin fiyatı inanılmaz derecede arttı, bu yüzden sıkıntı yaşıyorum.

Hayat şartları gün geçtikçe zorlaşıyor. Eskiden de belki böyleydi ama mühendisler iyi alıyordu ve 6 ayda bir zam alıyorlardı. 1999-2000 senesinde göreve başlayan yeni mezun mühendis, asgari ücretin 7 katı alıyordu. Artışları yüzdesel olarak koruyucu ve artırıcıydı.

Şuan böyle bir durum söz konusu değil. Hayat şartları ciddi anlamda insanı zorluyor.

• Purenite kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize bende katılıyorum ama bunda enflasyonun etkisi olduğu kadar mezun sayısının da fazla olması etkilidir bence. Bi ürün piyasada ne kadar çoksa fiyatı düşer mantığı. Artık her yerde üniversite var ve mühendis olmak eskisi kadar zor değil. Siz belki 5 bine çalışmazsınız ama başka birisi bu devirde iş bulmuşum kaçırmıyım diyip kabul edebiliyor.

Zamanında inşaat mühendisliğinin patlaması gibi
  • 0 TL

Asgariye çalışacak bir ameleyim o da bulunursa..

4 yıl çöp bölüm okudum yetmedi y.lisans yaptım kafama mıçayım

Açtığınız başlık içimi acıttı lütfen böyle başlıklar açmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

0 TL

Asgariye çalışacak bir ameleyim o da bulunursa..

4 yıl çöp bölüm okudum yetmedi y.lisans yaptım kafama mıçayım

Açtığınız başlık içimi acıttı lütfen böyle başlıklar açmayın

Hangi bölüm hocam ?

• Meslek lisesinde 2. sınıf öğrencisiyim şu anda uzkaktan eğitim nedeni ile derslerden hiçbir şey anlamadığım için sanayide bir dükkan da takılıyorum cnc & torna da sadece yemek veriyorlar sabah 8-9 gibi gelip akşam 6 da çıkıyorum.

• mesleğimden inanılmaz memnunum dünyaya bir daha belki bunun için gelebilirim fakat çok yorucu çok can alıcı kolumu kıpırdırtmak istemiyorum şu an 3 iş var birini yapmadım daha sürekli iki üç güne hazır olcak diye geçiştiriyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.