Şimdi Ara

meslek Lisesinde staJ Kaçıncı sınıfta başlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
46.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ve ayrıca ne kadar veriyorlar end. meslek Lisesine geçtim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Meslek Lisesinde Staj Kaçıncı Sınıfta Başlıyor?

Meslek liselerinde staj, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için önemli bir fırsattır. Meslek lisesi stajı, genellikle ikinci sınıfta başlar. Ancak bazı meslek grupları için staj üçüncü sınıfta başlayabilir.

Staj süresi, meslek dalına göre değişmekle birlikte, genellikle bir veya iki eğitim yılı sürer. Öğrenciler, stajlarını işyerlerinde, kamu kurumlarında veya sivil toplum kuruluşlarında yapabilirler.

Meslek lisesi stajının amacı, öğrencilere mesleki uygulamalar hakkında bilgi ve deneyim kazandırmaktır. Öğrenciler, staj sırasında işyerlerindeki işleyişi görürler, mesleki becerilerini geliştirirler ve iş hayatına hazırlanırlar.

Meslek lisesi stajı, öğrencilerin kariyer planlamaları için de önemli bir rol oynar. Öğrenciler, stajları sırasında farklı meslekleri deneyimleme fırsatı bulurlar ve kendi ilgi alanlarını daha iyi belirleyebilirler.

Özetle:

• Meslek lisesi stajı genellikle ikinci sınıfta başlar.
    • Bazı meslek grupları için staj üçüncü sınıfta başlayabilir.
    • Staj süresi, meslek dalına göre değişmekle birlikte, genellikle bir veya iki eğitim yılı sürer.
    • Meslek lisesi stajının amacı, öğrencilere mesleki uygulamalar hakkında bilgi ve deneyim kazandırmaktır.
    • Staj, öğrencilerin kariyer planlamaları için de önemli bir rol oynar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • son sınıfta kardeş.
  • aferinde. bilgisayar bölümüne gitmez isen hamal yetiştirilirsin. and. lise 3 de başlıyo
  • Asgari ücretin %30'unu vermeliler ama adam derse işte eli mahkum burda staj yapcak falan, vermeyedebilir. End. Meslekler genelde 4. Sınıfta staj yapıyorlar tabi bölüme göre degisir

• ATL 10 ve 11 sınıf. EML yi bilmiyorum.
  • bide dicem. bu stajda şirketlere giriliyomu?
  • Zorun neydi kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyotec -- 23 Ağustos 2014; 15:14:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lise stajı nasıl olacak?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Meslek lisesi candır. EML & TML 4. Sınıfta. 200 tl gibi bi meblağ veriyolar.
  • Anadolu isen lise 3 ün yaz tatilinde 300 saatlik calisman lazim. Ve calistigin is yerinin insafina kalmis para alip alamaman. Bana para vermemislerdi.
    Eml ve tl ler ise lise 3 de staja baslarlar. Hafta ici 3 gunu staj yerinde gecer geriye kalan 2 gun ise okulda ders islerler. Bu stajda para vermek zorunludur.

• Ben İş Bankası Genel Müdürlüğünde(İstanbul) yaptım stajımı. Bilgisayar bölümü mezunuyum.
    Zaten stajını şirketlerde yapmaya bak dandik ufak dükkanlarda yaparsan stajyer değil eleman olursun.

Edit : Stajyerlerin hepsine zorunlu asgari maaşın %30 unu vermek zorundalar. Bilip bilmeden konuşmayın! Şirketlere girersen hiç bir sıkıntın olmadan rahatlıkla yatırırlar paranı. Tabi ufak bir yere girersen hem amele olursun hemde paranı falan vermezler. İş bankasında servis + yemek + %30 maaş veriyorlardı bana.
    Sigortanı zaten okul zorunlu olarak yapıyor.

%30 da 270 lerde birşey yapıyor

Edit2 : Ne olursa olsun meslek liselerinin hepsi(ticaret, endüstri cart curt) 4. sınıfta STAJ YAPMAK ZORUNDA. Staj yapmazsa sınıfta kalır.
    Ayrıca 2 gün okul 3 gün iş şeklinde yapılır stajlar. Okul seçer pazartesi salı veya perşembe cuma okula gidersin kalan günler işe.
    [TEK İSTİSNA SAĞLIK MESLEK LİSELERİDİR ONLAR LİSE 3 VE LİSE 4 YAPAR]

Edit3 : Yaz tatili stajı devri kapandı! Artık mecbursun okul ile birlikte başlayıp okul ile bitireceksin. Dur ben erkenden staja başlayayım tatilde staj yapayım okul zamanı dershaneye giderim veya yatarım gibi bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldu O zaman -- 23 Ağustos 2014; 15:24:15 >

• Maaş vermek zorunda değiller ayrıca verseler bile 300 tlyi kesinlikle geçmez geçmesi için mesai yapman lazım oda en fazla 500 olur endüstri mesleksen 12.sınıfta başlar

• 4. Sınıfta yapıyon.

200-300 lira arası para vermesi lazım ama vermeyenlerde oluyo.devlet dairesinde yaparsan staj para alırsın kesin

• MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    3. sınıfta değil hocam 4.sınıfta başlıyorlar.

300-350 tl de maaş alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinsemer -- 23 Ağustos 2014; 15:19:57 >
  • Benim kardeşim de ticeret lisesi kazandı. O da mı son sınıfta yapacak?

Dış ticaret okumayı düşünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Doğrudur hocam
    Ben anadolu bilgisayardim lise 3 ün yaz tatilinde(lise 4e gecerken ki tatil) de yapmistim.
    Tl ve eml leri oyle hatirliyordum demekki yanlis biliyormusum

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

quote:

Doğrudur hocam
    Ben anadolu bilgisayardim lise 3 ün yaz tatilinde(lise 4e gecerken ki tatil) de yapmistim.

Yanlış bilmek ayıp değil hocam doğruyu öğrenmemek ayıp ATL'ler para almıyor bildiğim kadarıyla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

quote:

Doğrudur hocam

Yanlış bilmek ayıp değil hocam doğruyu öğrenmemek ayıp ATL'ler para almıyor bildiğim kadarıyla.

İs verenenin vicdanina kalmis bir sey para verip vermemek. Bana para vermemisti

• quote:

Orijinalden alıntı: Oldu O zaman

Ben İş Bankası Genel Müdürlüğünde(İstanbul) yaptım stajımı. Bilgisayar bölümü mezunuyum.
    Zaten stajını şirketlerde yapmaya bak dandik ufak dükkanlarda yaparsan stajyer değil eleman olursun.

Edit : Stajyerlerin hepsine zorunlu asgari maaşın %30 unu vermek zorundalar. Bilip bilmeden konuşmayın! Şirketlere girersen hiç bir sıkıntın olmadan rahatlıkla yatırırlar paranı. Tabi ufak bir yere girersen hem amele olursun hemde paranı falan vermezler. İş bankasında servis + yemek + %30 maaş veriyorlardı bana.

Edit2 : Ne olursa olsun meslek liselerinin hepsi(ticaret, endüstri cart curt) 4. sınıfta STAJ YAPMAK ZORUNDA. Staj yapmazsa sınıfta kalır.
    Ayrıca 2 gün okul 3 gün iş şeklinde yapılır stajlar. Okul seçer pazartesi salı veya perşembe cuma okula gidersin kalan günler işe.

Edit3 : Yaz tatili stajı devri kapandı! Artık mecbursun okul ile birlikte başlayıp okul ile bitireceksin. Dur ben erkenden staja başlayayım tatilde staj yapayım okul zamanı dershaneye giderim veya yatarım gibi bir şey yok.

Eee dediklerimin aynisini yazmissin nie atara kapilip saydiriyorsun ki Benim bu dediklerim 2-3 sene oncesi icin gecerli idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oldu O zaman

Ben İş Bankası Genel Müdürlüğünde(İstanbul) yaptım stajımı. Bilgisayar bölümü mezunuyum.

Hocam şimdi şirket derken, Bankanın şubeside yapılabilir mi? Başka hangi şirketlerde çalışılabilir.? dediğinize katılıyorum. Bi formatcınıın yanında çalışırsak eleman oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akillicino34 -- 23 Ağustos 2014; 15:47:09 >

• Anadolu Teknik:Lise 2'nin yazında 100 saat,Lise 3'ün yazında 200 saat staj yapar.
    Endüstri Meslek:Lise 4'te 3 gün staja 2 gün okula gider.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.