Şimdi Ara

Meslek seçimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,önce kendimi tanıtayım geçen sene lysde mf3 6500 mf4 7000 oldum,sizler gibi ben de sınav süresince dh de takılmıştım çoğu arkadaşın hedefi yüksek olduğu için iyi oluyor burada takılmak sınav senesinde. Neyse bir kaç konu gördüm mesleklerle ilgili yok Şunun önü kapalı bunun sonu gelmez falan filan. Bunlar her sene açılan konular ve çoğu can sıkar sınav stresi üstüne istediüiniz yazmayı düşündüğünüz mesleğin kötülenmesi sizi kötü etkiliyordur diye düşünüyorum benim öyleydi. Mf3 sıram daha iyi olmasına,çevremdekilerin -özellikle ailem- baskısına rağmen mühendislik yazdım. Çünkü benim istediğim buydu emindim. Üniversiteme gittim ve aşırı mutluyum.
    Söyleyeceğim ilk şey, ne istiyorsanız,neye yatkınsanız onu yazın tıpsa tıp, hukuksa hukuk,mühendislikse mühendislik. Mesleğinizi sevdikten sonra zaten çalışıp yükselir,farkınızı yaratırsınız.

İkincisi de,diyebilirsiniz ki tamam yaptığın işi sevmek klişe bi laf bunun geleceği nolacak parasız bir şey olmuyor. Haklısınız, herkes önü açık bi meslek ister. Bunda da canınızı sıkmayın. Üniversite'den mezun olan abilerimizin çoğunun (Mesleğinin hakkını verenlerin) maaşları gayet tatmin edici. Bi mühendisin işe giriş maaşı 5500 olur mu? Oluyor. Yaşadım gördüm. Türkiye Gelişmekte olan bi ülke,her iş Sahasında elemana ihtiyaç var,olacak da. Tıpta da böyle mühendislikte de hukukta da öğretmenlikte de. Biraz da nasip kısmet işi tabii ki

Diyeceğim o ki, siz mutlu olacağınızı düşündüğünüz mesleği tercih kağıdında en yukarıya yazın. Tereddüte düşmeyin. Hayat sizin hayatınız. Doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yapın,söylentilere kulak asmayın. Emeğinizin karşılığını almaya hakkınız var. Son sınavda herkese başarılar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özet geç bin

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanlakop

Özet geç bin

Ben de diyorum inci neden liseli doldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Melawenm

quote:

Orijinalden alıntı: cancanlakop

Özet geç bin

Ben de diyorum inci neden liseli doldu

Giremiyordum bayadır içimden geldi hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.