Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Tercihlerimi sonunda yaptım sizce hangisi gelir?

OBP 159,986 92 Doğumluyum Bu sene Mezun oldum.

01. Tercih 1275602 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Meslek Y.O./Dış Ticaret 365.026 10.3.i.92
    02. Tercih 1346324 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Gebze Meslek Yüksekokulu/Dış Ticaret 320.343 10.2.d.91
    03. Tercih 1355082 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu/Dış Ticaret 318.821 10.3.i.91
    04. Tercih 1505172 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yıldız Meslek Yüksekokulu/Turizm ve Otel İşletmeciliği 314.512 10.3.i.92
    05. Tercih 1275668 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Meslek Y.O./İşletme Yönetimi 192.216 10.3.i.92
    06. Tercih 1275635 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Meslek Y.O./Bankacılık ve Sigortacılık 182.225 10.3.i.92
    07. Tercih 1505107 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yıldız Meslek Yüksekokulu/Bankacılık ve Sigortacılık 155.983 10.3.i.92
    08. Tercih 1355388 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu/Bankacılık ve Sigortacılık 146.093 10.3.i.93
    09. Tercih 1615548 NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ (TEKİRDAĞ)/Çerkezköy Meslek Yüksekokulu/Lojistik 141.070 10.2.92
    10. Tercih 1615609 NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ (TEKİRDAĞ)/Saray Meslek Yüksekokulu/Dış Ticaret 122.378 10.2.92

• quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

quote:

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

OBP 353
    ne diyosunuz şunu ekle şunun değiştir dediğiniz yer varmı

fikri olan yokmu üniversiteler hakkında

Aydın ünv eklemeni tavsiye ederim. Meslek yüksekokulu özellerde en kalitelisi.
    Arel, beykentde eklenebilir.

bu yazdıklarımın sıralaması nasıl sizde eğitim açısından?

• quote:

quote:

quote:

quote:

OBP 353

Anadolu teknik,meslek çıkışlımısın.Düz endüstri çıkışlımısın ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

OBP 353

Marmara, Y.t.ü, İstanbul -
    Ama özelleri değiştirebilirsin. Bahçeşehir , Kadir Has, Kültür , Aydın , Arel , İ.t.ü, Maltepe sıralaması daha uygun kanaatimce. Puanın okul türün nedir bilmiyorum onuda paylaşırsan daha net cevap verebilirim.

• ikinci öğretimlerin ders saattlerini araştır sonra akşam 10 da eve gitmekde var
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

Orijinalden alıntı: casablanka 06

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar bende myo tercihlerimi aşağıdaki gibi yaptım. Ygs-6 puanım 274,681 , düz lise mezunuyum. Sizce gelme durumu nedir ?

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 286,966)
    Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Yeni Açılacak)
    Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 280,558)
    Akdeniz Üniversitesi Alanya MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 174,272)
    Gediz Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi Tam Burslu (Öncelik Kodu Var Puanı 293,257)
    Anadolu Üniversitesi MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 228,832)
    Muğla Üniversitesi Milas MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 188,591)
    Yalova MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 259,184)
    Çanakkale Ezine MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puan Kısmında da Çizgi Var)
    Ege Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 235,348)
    Sakarya Üniversitesi Geyve MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 238,309)
    Sakarya Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 201,046)
    Mersin Tarsus MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 281,610)
    Sakarya Geyve MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 244,255)
    Çanakkale Ezine MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 243,484)

bende 4 yıllık kazanamadığım için 2 yıllığa geldim ve düz lise çıkışlıyım myo seçerken ilk önce okulun hangi il veya ilçede bulunduğuna bakın mesela benim okuduğum ilçede çok sıkıntı çektik tek artısı konya merkeze çok yakındı konserlere bahar şenliklerine otostopla gidiyoduk lisans öğrenimi görmeyeceğiniz için kaç prof yada doç. var diye bakmaya gerek yok ki çoğu myo da öğretim görevlisi dışında 1-2 tane doç. falan olur oda okulunuz çok iyiyse dağın tepenin başında olmasın eğer büyük bi yerde il yada ilçeden geliyosan küçük bi ilçede çok sıkıntı çekersin iki üç katlı itici bi binada akşam olsada eve gitsek diyen hocalardan ders dinlemek zorunda kalırsın ve ilk aklına gelen acaba okulu bırakıp bidaha sınava girsemmi olur çünkü yarını bile düşünmezsin için daralır kimseyi tanımıyosun çok zor olur bu herkes için geçerli sadece 2 yıllıklar için değil 4yıllıkda da aynı sorunlar var dediğim gibi okulu ilçeyi araştır bi forum sayfalarında mezunların yorumları varsa onlara bak yurttları mutlaka araştır en çok bundan dolayı sorun yaşayacaksın ben kyk da kalırım sonra kafa dengi buldummu eve çıkarım dersen evdeki hesabı çarşıya uyduranı ben daha görmedim o yüzden seçeceğin myo yakınlarında yda ilçelerinde hangi yurttlar var onuda araştır.
    biraz uzun oldu k.bakmayın tercihlerini acizane değerlendirmem kendi fikir ve yorumumu söylemem gerekirse ;
    nerde yaşadığını bilmiyorum ama hep sahil kenarı turistik yerleri vermişsin anlıyorum seni
    işletme okuyan oda arkadaşım vardı musasebe prog. hakkında bilgin vardır umarım eta yeni micro prog. hakkında azda olsa bilgin olsun çünkü çoğu arkadaşın bunları yda benzeri programları biliyo olucaklar.
    sivil havacılık yani host bence güzel meslek ama dili çok iyi bilmen gerek.
    dış ticaret okuyan arkadaşlarım var bitanesi staj için bi yere başvurdu ilk sordukları ingilizcen nasıl bu bölümde çok güzel ama ingilizce bilmen gerek.
    gediz ünv. özel ve burslu kazanırsan bursu korumak için çok çalışmalısın inşallah olmazda diyelimki kötü olan derslerin oldu bildiğim kadarıyla belli kurallar dahilinde bursun kesilebliyor eğer maddi durumunda yeterli değilse eğitim yarım kalabilr o yüzden burayı kazanırsan çok iyi çalış sana işletmede yata yata geçersin diyen olursa biraz tebessüm et sonra sınav zamanı 100 sayfaya yakın nota çalışınca yatarak geçersin diyeni güzelce anarsın ve son olarak nereyi kazanırsan kazan okulun nekadar kötü olursa olsun aklında tek bişey olsun dgs çünkü işletmeden 4 yıllığa geçiş çok zor değil ve puanıda mühendisliklere göre daha düşük yani azimle aleyhine olan durumları lehine çevirebilrsen herkes ben neden buraya geldim diye ağlarken sen dgs ve okul derslerine çalışırsan hayalini bile kuramadığın üniversitelerin 4 yılllığında okuyabilirsin kardeşinden sana tavsiye umarım yardımcı olabilmişimdir

Öncelik sahil kesimini yazmamın nedeni 5 yıldır doğuda sıkılmış olmam 14 sene trakyada büyüdüm. Birde ege taraflarina gidelim dedik. Yazdığım ilçelerdeki myolar sanırım dağ tepe başında değil. Aslında ben işletme yönetimi yazmayacaktım ama dgs ile işletme düşündüğüm için işletme derslerini biraz tanırım , derslerden muaf olurum dediğim için işletme yönetimini yazdım ve ılk sıralara almaya çalıştım. Sence bu iki yıllıklardan gelen olur mu ?

sonra gezmekten çalışmaya fırsat bulamazsın puana bakma sıralaman önemli çünkü katsayılar ve ortalamalr değiştiği için puanlarda değişiyor senin sıralaman tutuyosa gelme ihtimali yüksektir birde eğer dgs yi düşünüyorsan ki düşünüyosun derslerden muaf olma bildiğim kadarıyla bi dersten muaf olunca geçme notu almış sayılıyosun buda her okulda değişiktir yani bizim okulda muaf olucann dersler örneğin harf olarak cc düşüyordu ama sen not ortalamam yüksek olsun diyosan sınavına gir aa düşürki daha fazla puan gelsn

• quote:

Orijinalden alıntı: divane2

quote:

quote:

quote:

quote:

OBP 353

anadolu meslek çıkışlıyım bu sene mezun oldum 93 doğumluyum ne gelir sizce

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: divane2

quote:

quote:

quote:

quote:

OBP 353

anadolu meslek çıkışlıyım bu sene mezun oldum 93 doğumluyum ne gelir sizce

okan üniversitesi banko gelir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

OBP 353

Ama özelleri değiştirebilirsin. Bahçeşehir , Kadir Has, Kültür , Aydın , Arel , İ.t.ü, Maltepe sıralaması daha uygun kanaatimce. Puanın okul türün nedir bilmiyorum onuda paylaşırsan daha net cevap verebilirim.

buda puanım anadolu mesleğim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

OBP 353

buda puanım anadolu mesleğim

Bahçeşehir'e zorlar eğer yazarsan.Kadir Has muhtemelen olur.Puanın gayet iyi yazdğm listeye bi göz at derim. vaktinde kalmadı acele etmeni öneririm

•  Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

OBP puanım 285 yorumlar nelerdir?
  • ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)/Samsun Meslek Yüksekokulu/Basım ve Yayın Teknolojileri

vs

GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Gazi Meslek Yüksekokulu/Basım ve Yayın Teknolojileri (İÖ)

Hangisi alır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

hangi lise çıkışlı olduğunuzu yazarsan yardımcı olabilirim ,Endüstri anadolu meslek vs. vs.
  • Anadolu teknink lisesi 2011 mezunuyum (ist.)
    Kocaelileri en alta koydum çünkü ulaşım olarak bilgimm yok, tren fln dediler ama bilmiyorum
  • quote:

İlk tercihindesin muhtemelen. olmazssa 2. tercih kesin.
  • quote:

quote:

İlk tercihi ne kadar çok istiyorum anlatamam, elektronikde olsa marmara oldugu için pek üzülmem ama yinede e.haberleşme olur inşallah.

• quote:

quote:

quote:

İlk tercihi ne kadar çok istiyorum anlatamam, elektronikde olsa marmara oldugu için pek üzülmem ama yinede e.haberleşme olur inşallah.

büyük ihtimal 1. tercihe gelirsin gibime geliyor hayırlısı olsun

Arkadaşlar tercilerinizi hangi okul mezunu olduğunuzu ilinizi ve obp nizi yazın hangi okulda olduğunuzu söylüyelim

• Ben bir şey sormak istiyorum. Yeni açılan iki yıllık üniversiteleri de yazdım listeme. Halkla İlişkiler ve Adalet gibi... Acaba yeni açılan tam burslu ve harçlı programların puanı, aynı ildeki ve aynı bölümlerdeki diğer okullara göre daha mı düşük olur?

Teşekkürler.

Tercih Listem:http://i.imgur.com/QwObL.png

YGS-3: 288,342(Sıralama: 715.433) - YGS-4: 274,837(Sıralama: 726.880)
    TS-1: 279,449(Sıralama: 270.516) - TS-2: 286,814(Sıralama: 303.346)

Hep yeni açılan yerleri yazdığımdan tahmin etmesi zor bir tercih listesi ama görüşünüzü belirteseniz sevinirim

Not: 0,12 Alan Dışı Tercih...

• Anadolu Ticaret Lisesi Mezunu Obp:246
    İlk Tercih Bilgi Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 188 Puan ve Öncelikler : 10,2,İ,92
    İkinci Tercih Fatih Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 150 Puan ve Oncelikler 10,2,i,93

Kardeşim 2011 mezunu olacak okul olarak kodu 3 olarak geçiyor yani yukarıdaki meslek liselilerden önce geliyor.Bu durumda rahat bir şekilde gelir gözüküyor onun dışında aynı öncelikler olsada 188 ve 150 puanla almış en son bizim puan 246.Sizce ihtimal nedir.
  • Tercih sıralamasının bir önemi yok dedi dershanedeki rehber hocam ama doğrumu pek inanasım gelmedi de kafam karıştı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.