Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de düz lise ea mezunuyum. Ygs5 puanım 326.504. Ege Üniversitesi Grafik Tasarımı yazdım. Sadece meslek liseleri mi gidebiliyo yoksa biz de gidebiliyo muyuz? Ve gitme ihtimalim % kaç ? Cevaplarsanız sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

quote:

Orijinalden alıntı: özgür41

quote:

quote:

Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Teknolojileri
    Ağ işletmenliği bölümünden 2010 yılında mezun oldum.
    2 Yıllık M.Y.O. Bilgisayar Programcılığı istiyorum.

Orta Öğretim Başarı Puanım ;

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

2011 Yeni mezunlardan sıra gelir mi ?

Up

2011 mezunları doldurmadıysa 2010 a bakarlar elbet ama üniversiteden üniversiteye değişir sanırım doldurup dolduramadıkları.
    Yani kesin birşey söylenmez heralde.

Sıra gelceğini sanmıyorm benim durumumda aynı.Bilgisayar mezunu çok fazla. Ama ne diyoruz inş bizede sıra gelir diyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

quote:

quote:

quote:

Up

2011 mezunları doldurmadıysa 2010 a bakarlar elbet ama üniversiteden üniversiteye değişir sanırım doldurup dolduramadıkları.

Sıra gelceğini sanmıyorm benim durumumda aynı.Bilgisayar mezunu çok fazla. Ama ne diyoruz inş bizede sıra gelir diyoruz

Puanım düşük mü yani ? Niye gelmesin
    +
    Senin durumunla benim durumum aynı değil aynı bölümden mezunuz ancak yukarı bakmanı öneririm.
    Benim OBP : 410,201
    Senin OBP : 257,421
    Aynı değil yani anlayacağın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür41 -- 4 Ağustos 2011; 17:26:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by_rappe

Arkadaşlar Ticaret Meslek Lisesi Mezunuyum Tercihlerimi Bu şekilde Yapacağım Yani 2 Yıllık Alan içi Myo istiyorum OBP Puanım 159.051 sizce Aşağıda yapacağım tercihlere göre açıkta kalma gibi bir risk varmı? ilk 3 okul benim Obp puanımdan bayağı bir yüksek ama yinede yazdım?
    Marmara Üniversitesi Dış Ticaret 318.821
    İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret 318.821
    İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi 192.216
    İstanbul Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık 182.225
    Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık 146.093
    Yıldız Teknik Üniversitesi Bankcılık ve Sigortacılık 155.9983

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık 146.093 2.öğrt

Sadece bunun 2. öğretimi gelir gibi duruyor sen düz ticaret mzunusun o yüzden ilk anadolu ticaretler giriyor.Kocaeli sakarya bolu vs yaz bence

• Arkadaş bende 2010 mezunuyum demek istedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: divane2

quote:

Arkadaşlar Ticaret Meslek Lisesi Mezunuyum Tercihlerimi Bu şekilde Yapacağım Yani 2 Yıllık Alan içi Myo istiyorum OBP Puanım 159.051 sizce Aşağıda yapacağım tercihlere göre açıkta kalma gibi bir risk varmı? ilk 3 okul benim Obp puanımdan bayağı bir yüksek ama yinede yazdım?

Sadece bunun 2. öğretimi gelir gibi duruyor sen düz ticaret mzunusun o yüzden ilk anadolu ticaretler giriyor.Kocaeli sakarya bolu vs yaz bence

o zaten 1.öğretim puanı. 2.öğretim puanı nedense daha yüksek 384,862

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTaLuA

Merhaba,

Kardeşim bu sene Anadolu Ticaret Meslek Lisesinden mezun oldu.

Diploma notu ve ortaöğretim başarı puanı burada :

Şimdi biz 2 yıllık tercih yapmak istiyoruz ve ilk sıraya

Bilgi Üni -Dış Ticaret Tam Burslu veya Lojistik yazıcaz.Burda merak ettiğim noktalar:
    Yerleştirme yapılırken önce en sağdaki özel koşullar mezuniyet yılı okul türü il içi ve doğum tarihi ne bakıldıktan sonra okul puanına bakılıyor doğruyum dimi?

Lojistik bölümü en son anadolu meslek lisesi mezunu ancak 91 doğumlu birini 333 puandan almış.

Dış Ticaret meslek lisesi mezunu 92 doğumlu birini 188 puandan almış.

Benim anladığım kadarıyla kardeşim iki bölümde de avantajlı ve öncelikli durumda.Yani hangisini ilk sıraya yazarsak o tercih kazanılacakmış gibi anlıyorum ben. Bu konuda yanlış anladığım bir nokta varsa yardım ederseniz sevinirim.

Tercihlerimizi eğer düşündüğüm gibiyse aşağıdaki gibi yapmak istiyoruz ve muhtemelende ilk tercih tutacak..

1.Bilgi Dış Ticaret Burslu
    2.Bahçeşehir Dış Ticaret Burslu
    3.Bilgi Lojistik
    4.İstanbul Ticaret Dış Ticaret Burslu

Bence lojistik olan yerleri yazmalısınız lojistik mezunu daha az çünkü

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim 2.Öğretim puanı yüksek olmasının sebebi ticaret lisesi mezunu olanları alması yani seninle aynı lise mezunlarının girmesi.Dediğim gibi çevre illeri veya istediğin diğer illeri yaz listene bunların gelme ihtimali düşük.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim 2.Öğretim puanı yüksek olmasının sebebi ticaret lisesi mezunu olanları alması yani seninle aynı lise mezunlarının girmesi.Dediğim gibi çevre illeri veya istediğin diğer illeri yaz listene bunların gelme ihtimali düşük.

Aslında 2 yıllık için istanbul dışı düşünmüyordum masrafları vs deymez diye. ama madem öyle diyorsun Tekirdağda Namık kemal üni var onu yazarım birde kocaeilden yazarım garanti olur artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 4 Ağustos 2011; 17:46:12 >

•  Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

OBP 353
    ne diyosunuz şunu ekle şunun değiştir dediğiniz yer varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_11

EML Bilişim Teknolojileri Web tasarım bölümü menzunuyum.Bu sene menzun oldum.

Puanlarım bunlar.

2 yıllık basın ve yayın teknolojileri bölümü nasıldır?

Beyler lütfen yardım edin.
  • quote:

quote:

Puanlarım bunlar.

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT)
    Erbaa Meslek Yüksekokulu

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)
    Samsun Meslek Yüksekokulu

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)
    Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)
    Battalgazi Meslek Yüksekokulu

Kardeşim bu bölümlerin basın ve yayın bölümüne girebiliyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: casablanka 06

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar bende myo tercihlerimi aşağıdaki gibi yaptım. Ygs-6 puanım 274,681 , düz lise mezunuyum. Sizce gelme durumu nedir ?

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 286,966)
    Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Yeni Açılacak)
    Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 280,558)
    Akdeniz Üniversitesi Alanya MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 174,272)
    Gediz Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi Tam Burslu (Öncelik Kodu Var Puanı 293,257)
    Anadolu Üniversitesi MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 228,832)
    Muğla Üniversitesi Milas MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 188,591)
    Yalova MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 259,184)
    Çanakkale Ezine MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puan Kısmında da Çizgi Var)
    Ege Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 235,348)
    Sakarya Üniversitesi Geyve MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 238,309)
    Sakarya Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 201,046)
    Mersin Tarsus MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 281,610)
    Sakarya Geyve MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 244,255)
    Çanakkale Ezine MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 243,484)

bende 4 yıllık kazanamadığım için 2 yıllığa geldim ve düz lise çıkışlıyım myo seçerken ilk önce okulun hangi il veya ilçede bulunduğuna bakın mesela benim okuduğum ilçede çok sıkıntı çektik tek artısı konya merkeze çok yakındı konserlere bahar şenliklerine otostopla gidiyoduk lisans öğrenimi görmeyeceğiniz için kaç prof yada doç. var diye bakmaya gerek yok ki çoğu myo da öğretim görevlisi dışında 1-2 tane doç. falan olur oda okulunuz çok iyiyse dağın tepenin başında olmasın eğer büyük bi yerde il yada ilçeden geliyosan küçük bi ilçede çok sıkıntı çekersin iki üç katlı itici bi binada akşam olsada eve gitsek diyen hocalardan ders dinlemek zorunda kalırsın ve ilk aklına gelen acaba okulu bırakıp bidaha sınava girsemmi olur çünkü yarını bile düşünmezsin için daralır kimseyi tanımıyosun çok zor olur bu herkes için geçerli sadece 2 yıllıklar için değil 4yıllıkda da aynı sorunlar var dediğim gibi okulu ilçeyi araştır bi forum sayfalarında mezunların yorumları varsa onlara bak yurttları mutlaka araştır en çok bundan dolayı sorun yaşayacaksın ben kyk da kalırım sonra kafa dengi buldummu eve çıkarım dersen evdeki hesabı çarşıya uyduranı ben daha görmedim o yüzden seçeceğin myo yakınlarında yda ilçelerinde hangi yurttlar var onuda araştır.
    biraz uzun oldu k.bakmayın tercihlerini acizane değerlendirmem kendi fikir ve yorumumu söylemem gerekirse ;
    nerde yaşadığını bilmiyorum ama hep sahil kenarı turistik yerleri vermişsin anlıyorum seni
    işletme okuyan oda arkadaşım vardı musasebe prog. hakkında bilgin vardır umarım eta yeni micro prog. hakkında azda olsa bilgin olsun çünkü çoğu arkadaşın bunları yda benzeri programları biliyo olucaklar.
    sivil havacılık yani host bence güzel meslek ama dili çok iyi bilmen gerek.
    dış ticaret okuyan arkadaşlarım var bitanesi staj için bi yere başvurdu ilk sordukları ingilizcen nasıl bu bölümde çok güzel ama ingilizce bilmen gerek.
    gediz ünv. özel ve burslu kazanırsan bursu korumak için çok çalışmalısın inşallah olmazda diyelimki kötü olan derslerin oldu bildiğim kadarıyla belli kurallar dahilinde bursun kesilebliyor eğer maddi durumunda yeterli değilse eğitim yarım kalabilr o yüzden burayı kazanırsan çok iyi çalış sana işletmede yata yata geçersin diyen olursa biraz tebessüm et sonra sınav zamanı 100 sayfaya yakın nota çalışınca yatarak geçersin diyeni güzelce anarsın ve son olarak nereyi kazanırsan kazan okulun nekadar kötü olursa olsun aklında tek bişey olsun dgs çünkü işletmeden 4 yıllığa geçiş çok zor değil ve puanıda mühendisliklere göre daha düşük yani azimle aleyhine olan durumları lehine çevirebilrsen herkes ben neden buraya geldim diye ağlarken sen dgs ve okul derslerine çalışırsan hayalini bile kuramadığın üniversitelerin 4 yılllığında okuyabilirsin kardeşinden sana tavsiye umarım yardımcı olabilmişimdir

Öncelik sahil kesimini yazmamın nedeni 5 yıldır doğuda sıkılmış olmam 14 sene trakyada büyüdüm. Birde ege taraflarina gidelim dedik. Yazdığım ilçelerdeki myolar sanırım dağ tepe başında değil. Aslında ben işletme yönetimi yazmayacaktım ama dgs ile işletme düşündüğüm için işletme derslerini biraz tanırım , derslerden muaf olurum dediğim için işletme yönetimini yazdım ve ılk sıralara almaya çalıştım. Sence bu iki yıllıklardan gelen olur mu ?

• quote:

quote:

quote:

Puanlarım bunlar.

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT)
    Erbaa Meslek Yüksekokulu

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)
    Samsun Meslek Yüksekokulu

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)
    Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)
    Battalgazi Meslek Yüksekokulu

Kardeşim bu bölümlerin basın ve yayın bölümüne girebiliyorsun

Teşekkürler.Sizce bu bölüm nasıldır arkadaşlar.

• Okulları araştırmadan nerde olduğuna bakmadan kesinlikle yazmayın özellikle iki yıllıklar için geçerli bu dediğim.Atıyorum Trakya üniversitesinde gümrük işletme vardı benim zamanımda iki kampüste vardı biri şehir içinde biri ipsala sınır kapısında kısaca köydeydi okul hemen hemen aynı puanlardı.Bu yüzden okulları yazmadan önce bir bakın okul nerede kalacagınız yer varmı yurt varsa nerede bunlara bakın.Trakya üni hakkında sorularınız olursa iki yıllık ve yaşam hakkında cvp verebilirim..
  • Ben Endüstri Meslek Metal Teknolojisi mezunuyum bu sene diploma notum 66 geçen sene 74 diploma notu olan adamı Makine Resim konstüksiyona almamışlar bende bu bölümü düşünüyodum ve onu yazdım sadece 3 tane yer yazdım bu bölümle ilgili şimdi saf gibi kaldım bu nasıl iştir Meslek lisesi okuyoruz direk geçiş yazdık ama almıyolarmış bu nasıl adelet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D4rKSh4D0w

Ben Endüstri Meslek Metal Teknolojisi mezunuyum bu sene diploma notum 66 geçen sene 74 diploma notu olan adamı Makine Resim konstüksiyona almamışlar bende bu bölümü düşünüyodum ve onu yazdım sadece 3 tane yer yazdım bu bölümle ilgili şimdi saf gibi kaldım bu nasıl iştir Meslek lisesi okuyoruz direk geçiş yazdık ama almıyolarmış bu nasıl adelet.

Daha fazla yer yazmakta fayda var o zaman kardeş açıkta kalmak istemiyorsan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

quote:

quote:

quote:

Up

Puanım düşük mü yani ? Niye gelmesin
    +
    Senin durumunla benim durumum aynı değil aynı bölümden mezunuz ancak yukarı bakmanı öneririm.
    Benim OBP : 410,201
    Senin OBP : 257,421
    Aynı değil yani anlayacağın

Puanın 500'de olsa önce yeni mezunları alcaklar yani adam okul sonuncusuda olsa en kötü lisedede olsa senden önce girecek.
    Ayrıca doğru söylüyosn durumumuz aynı değil kontenjan kalırsa önce beni alırlar . Öncelik şartlarını bi oku sonra yukarı bakmamı öner. Ben Anadolu meslek lisesiym yani benim puanım senden ne kadar düşük olursa olsun öncelikle beni alırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

OBP 353

fikri olan yokmu üniversiteler hakkında
  • quote:

quote:

OBP 353

fikri olan yokmu üniversiteler hakkında

Aydın ünv eklemeni tavsiye ederim. Meslek yüksekokulu özellerde en kalitelisi.
    Arel, beykentde eklenebilir.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.