Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slymndgn

Tercih sıralamasının bir önemi yok dedi dershanedeki rehber hocam ama doğrumu pek inanasım gelmedi de kafam karıştı

Ben bilgi üniversitesine gittim ve sınavsız geçişte önceliğin bu koşullarda olduğunu daha sonra o puanlara bakıldığını söyledi.Bizde ona göre tercih yaptık.Ona bakılmayacaksa onları niye koyuyorlar oraya ve kitapçıkta da gösterdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaLuA

quote:

Orijinalden alıntı: slymndgn

Tercih sıralamasının bir önemi yok dedi dershanedeki rehber hocam ama doğrumu pek inanasım gelmedi de kafam karıştı

Ben bilgi üniversitesine gittim ve sınavsız geçişte önceliğin bu koşullarda olduğunu daha sonra o puanlara bakıldığını söyledi.Bizde ona göre tercih yaptık.Ona bakılmayacaksa onları niye koyuyorlar oraya ve kitapçıkta da gösterdi

En son ihtimal olarak tercih sırasına bakıyolarmış öyle dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakita

Ben bir şey sormak istiyorum. Yeni açılan iki yıllık üniversiteleri de yazdım listeme. Halkla İlişkiler ve Adalet gibi... Acaba yeni açılan tam burslu ve harçlı programların puanı, aynı ildeki ve aynı bölümlerdeki diğer okullara göre daha mı düşük olur?

Teşekkürler.

Tercih Listem:http://i.imgur.com/QwObL.png

YGS-3: 288,342(Sıralama: 715.433) - YGS-4: 274,837(Sıralama: 726.880)
    TS-1: 279,449(Sıralama: 270.516) - TS-2: 286,814(Sıralama: 303.346)

Hep yeni açılan yerleri yazdığımdan tahmin etmesi zor bir tercih listesi ama görüşünüzü belirteseniz sevinirim

Not: 0,12 Alan Dışı Tercih...

özel üniversiteleri hiç bilmiyorum ne olur ne olmaz ama 26. veya 27. tercih gelir büyük ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: casablanka 06

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

quote:

Arkadaşlar bende myo tercihlerimi aşağıdaki gibi yaptım. Ygs-6 puanım 274,681 , düz lise mezunuyum. Sizce gelme durumu nedir ?

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 286,966)
    Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Yeni Açılacak)
    Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 280,558)
    Akdeniz Üniversitesi Alanya MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 174,272)
    Gediz Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi Tam Burslu (Öncelik Kodu Var Puanı 293,257)
    Anadolu Üniversitesi MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 228,832)
    Muğla Üniversitesi Milas MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 188,591)
    Yalova MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 259,184)
    Çanakkale Ezine MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puan Kısmında da Çizgi Var)
    Ege Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 235,348)
    Sakarya Üniversitesi Geyve MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 238,309)
    Sakarya Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 201,046)
    Mersin Tarsus MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 281,610)
    Sakarya Geyve MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 244,255)
    Çanakkale Ezine MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 243,484)

bende 4 yıllık kazanamadığım için 2 yıllığa geldim ve düz lise çıkışlıyım myo seçerken ilk önce okulun hangi il veya ilçede bulunduğuna bakın mesela benim okuduğum ilçede çok sıkıntı çektik tek artısı konya merkeze çok yakındı konserlere bahar şenliklerine otostopla gidiyoduk lisans öğrenimi görmeyeceğiniz için kaç prof yada doç. var diye bakmaya gerek yok ki çoğu myo da öğretim görevlisi dışında 1-2 tane doç. falan olur oda okulunuz çok iyiyse dağın tepenin başında olmasın eğer büyük bi yerde il yada ilçeden geliyosan küçük bi ilçede çok sıkıntı çekersin iki üç katlı itici bi binada akşam olsada eve gitsek diyen hocalardan ders dinlemek zorunda kalırsın ve ilk aklına gelen acaba okulu bırakıp bidaha sınava girsemmi olur çünkü yarını bile düşünmezsin için daralır kimseyi tanımıyosun çok zor olur bu herkes için geçerli sadece 2 yıllıklar için değil 4yıllıkda da aynı sorunlar var dediğim gibi okulu ilçeyi araştır bi forum sayfalarında mezunların yorumları varsa onlara bak yurttları mutlaka araştır en çok bundan dolayı sorun yaşayacaksın ben kyk da kalırım sonra kafa dengi buldummu eve çıkarım dersen evdeki hesabı çarşıya uyduranı ben daha görmedim o yüzden seçeceğin myo yakınlarında yda ilçelerinde hangi yurttlar var onuda araştır.
    biraz uzun oldu k.bakmayın tercihlerini acizane değerlendirmem kendi fikir ve yorumumu söylemem gerekirse ;
    nerde yaşadığını bilmiyorum ama hep sahil kenarı turistik yerleri vermişsin anlıyorum seni
    işletme okuyan oda arkadaşım vardı musasebe prog. hakkında bilgin vardır umarım eta yeni micro prog. hakkında azda olsa bilgin olsun çünkü çoğu arkadaşın bunları yda benzeri programları biliyo olucaklar.
    sivil havacılık yani host bence güzel meslek ama dili çok iyi bilmen gerek.
    dış ticaret okuyan arkadaşlarım var bitanesi staj için bi yere başvurdu ilk sordukları ingilizcen nasıl bu bölümde çok güzel ama ingilizce bilmen gerek.
    gediz ünv. özel ve burslu kazanırsan bursu korumak için çok çalışmalısın inşallah olmazda diyelimki kötü olan derslerin oldu bildiğim kadarıyla belli kurallar dahilinde bursun kesilebliyor eğer maddi durumunda yeterli değilse eğitim yarım kalabilr o yüzden burayı kazanırsan çok iyi çalış sana işletmede yata yata geçersin diyen olursa biraz tebessüm et sonra sınav zamanı 100 sayfaya yakın nota çalışınca yatarak geçersin diyeni güzelce anarsın ve son olarak nereyi kazanırsan kazan okulun nekadar kötü olursa olsun aklında tek bişey olsun dgs çünkü işletmeden 4 yıllığa geçiş çok zor değil ve puanıda mühendisliklere göre daha düşük yani azimle aleyhine olan durumları lehine çevirebilrsen herkes ben neden buraya geldim diye ağlarken sen dgs ve okul derslerine çalışırsan hayalini bile kuramadığın üniversitelerin 4 yılllığında okuyabilirsin kardeşinden sana tavsiye umarım yardımcı olabilmişimdir

Öncelik sahil kesimini yazmamın nedeni 5 yıldır doğuda sıkılmış olmam 14 sene trakyada büyüdüm. Birde ege taraflarina gidelim dedik. Yazdığım ilçelerdeki myolar sanırım dağ tepe başında değil. Aslında ben işletme yönetimi yazmayacaktım ama dgs ile işletme düşündüğüm için işletme derslerini biraz tanırım , derslerden muaf olurum dediğim için işletme yönetimini yazdım ve ılk sıralara almaya çalıştım. Sence bu iki yıllıklardan gelen olur mu ?

sonra gezmekten çalışmaya fırsat bulamazsın [:

Ders çalışmaya da zaman kalır. 2 yıllıklarda sıralama yazmıyor ama sadece puan var nasıl bakacağım ki başarı sıralamasına ? Sence düz lise mezunu olarak o yazdığım yerlerden biri gelir mi ? Aslında boşta kalmamak için 30 tercihin hepsini yazmak istiyordum ama son 2 gün iş çıkınca vakit kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Anadolu Ticaret Lisesi Mezunu Obp:246
    İlk Tercih Bilgi Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 188 Puan ve Öncelikler : 10,2,İ,92
    İkinci Tercih Fatih Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 150 Puan ve Oncelikler 10,2,i,93

Kardeşim 2011 mezunu olacak okul olarak kodu 3 olarak geçiyor yani yukarıdaki meslek liselilerden önce geliyor.Bu durumda rahat bir şekilde gelir gözüküyor onun dışında aynı öncelikler olsada 188 ve 150 puanla almış en son bizim puan 246.Sizce ihtimal nedir.

İlk Tercihine Rahat Olarak Yerleşir.
  • En kötü oralar gelsin bari iyi olur.
    Yardımcı olduğun için teşekkürler @divane2...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende myo tercihlerimi aşağıdaki gibi yaptım. Ygs-6 puanım 274,681 , düz lise mezunuyum. Sizce gelme durumu nedir ?

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 286,966)
    Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 280,558)
    Akdeniz Üniversitesi Alanya MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 174,272)
    Gediz Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi Tam Burslu (Öncelik Kodu Var Puanı 293,257)
    Çanakkale Ezine MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puan Kısmında da Çizgi Var)
    Sakarya Üniversitesi Geyve MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 238,309)
    Mersin Tarsus MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 281,610)
    Sakarya Geyve MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 244,255)
    Çanakkale Ezine MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 243,484)

bende 4 yıllık kazanamadığım için 2 yıllığa geldim ve düz lise çıkışlıyım myo seçerken ilk önce okulun hangi il veya ilçede bulunduğuna bakın mesela benim okuduğum ilçede çok sıkıntı çektik tek artısı konya merkeze çok yakındı konserlere bahar şenliklerine otostopla gidiyoduk lisans öğrenimi görmeyeceğiniz için kaç prof yada doç. var diye bakmaya gerek yok ki çoğu myo da öğretim görevlisi dışında 1-2 tane doç. falan olur oda okulunuz çok iyiyse dağın tepenin başında olmasın eğer büyük bi yerde il yada ilçeden geliyosan küçük bi ilçede çok sıkıntı çekersin iki üç katlı itici bi binada akşam olsada eve gitsek diyen hocalardan ders dinlemek zorunda kalırsın ve ilk aklına gelen acaba okulu bırakıp bidaha sınava girsemmi olur çünkü yarını bile düşünmezsin için daralır kimseyi tanımıyosun çok zor olur bu herkes için geçerli sadece 2 yıllıklar için değil 4yıllıkda da aynı sorunlar var dediğim gibi okulu ilçeyi araştır bi forum sayfalarında mezunların yorumları varsa onlara bak yurttları mutlaka araştır en çok bundan dolayı sorun yaşayacaksın ben kyk da kalırım sonra kafa dengi buldummu eve çıkarım dersen evdeki hesabı çarşıya uyduranı ben daha görmedim o yüzden seçeceğin myo yakınlarında yda ilçelerinde hangi yurttlar var onuda araştır.
    biraz uzun oldu k.bakmayın tercihlerini acizane değerlendirmem kendi fikir ve yorumumu söylemem gerekirse ;
    nerde yaşadığını bilmiyorum ama hep sahil kenarı turistik yerleri vermişsin anlıyorum seni
    işletme okuyan oda arkadaşım vardı musasebe prog. hakkında bilgin vardır umarım eta yeni micro prog. hakkında azda olsa bilgin olsun çünkü çoğu arkadaşın bunları yda benzeri programları biliyo olucaklar.
    dış ticaret okuyan arkadaşlarım var bitanesi staj için bi yere başvurdu ilk sordukları ingilizcen nasıl bu bölümde çok güzel ama ingilizce bilmen gerek.
    gediz ünv. özel ve burslu kazanırsan bursu korumak için çok çalışmalısın inşallah olmazda diyelimki kötü olan derslerin oldu bildiğim kadarıyla belli kurallar dahilinde bursun kesilebliyor eğer maddi durumunda yeterli değilse eğitim yarım kalabilr o yüzden burayı kazanırsan çok iyi çalış sana işletmede yata yata geçersin diyen olursa biraz tebessüm et sonra sınav zamanı 100 sayfaya yakın nota çalışınca yatarak geçersin diyeni güzelce anarsın ve son olarak nereyi kazanırsan kazan okulun nekadar kötü olursa olsun aklında tek bişey olsun dgs çünkü işletmeden 4 yıllığa geçiş çok zor değil ve puanıda mühendisliklere göre daha düşük yani azimle aleyhine olan durumları lehine çevirebilrsen herkes ben neden buraya geldim diye ağlarken sen dgs ve okul derslerine çalışırsan hayalini bile kuramadığın üniversitelerin 4 yılllığında okuyabilirsin kardeşinden sana tavsiye umarım yardımcı olabilmişimdir

Öncelik sahil kesimini yazmamın nedeni 5 yıldır doğuda sıkılmış olmam 14 sene trakyada büyüdüm. Birde ege taraflarina gidelim dedik. Yazdığım ilçelerdeki myolar sanırım dağ tepe başında değil. Aslında ben işletme yönetimi yazmayacaktım ama dgs ile işletme düşündüğüm için işletme derslerini biraz tanırım , derslerden muaf olurum dediğim için işletme yönetimini yazdım ve ılk sıralara almaya çalıştım. Sence bu iki yıllıklardan gelen olur mu ?

sonra gezmekten çalışmaya fırsat bulamazsın [:

Ders çalışmaya da zaman kalır. 2 yıllıklarda sıralama yazmıyor ama sadece puan var nasıl bakacağım ki başarı sıralamasına ? Sence düz lise mezunu olarak o yazdığım yerlerden biri gelir mi ? Aslında boşta kalmamak için 30 tercihin hepsini yazmak istiyordum ama son 2 gün iş çıkınca vakit kalmadı.

http://www.dogrutercih.com/ bende tercih yaparken bu siteden bakmıştım buradan araştır önlisans puanları ve sıralamalarıda yazıyor işletme gelebilir çünkü meslek lisesi çıkışlılar daha çok muhasebe ağırlıklı yerleşiyorlar ama yinede belli olmaz herkesin bi anda ünv. olası gelir en çok sıkıntı teknik bölümlerde var bilgisayar elektronik gibi bölümlerde düz liselilerin şansı az ama senin seçtiğin bölümler biraz daha genel olduğu için puan ve sıralamanda tutuyorsa inşallah yerleşirsin ama muaf olunacak dersleri araştır dersten kaçma kendine güveniyorsan onları yüksek tut daha fazla puan gelir dgs den

• quote:

Anadolu Ticaret Lisesi Mezunu Obp:246
    İlk Tercih Bilgi Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 188 Puan ve Öncelikler : 10,2,İ,92
    İkinci Tercih Fatih Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 150 Puan ve Oncelikler 10,2,i,93

Kardeşim 2011 mezunu olacak okul olarak kodu 3 olarak geçiyor yani yukarıdaki meslek liselilerden önce geliyor.Bu durumda rahat bir şekilde gelir gözüküyor onun dışında aynı öncelikler olsada 188 ve 150 puanla almış en son bizim puan 246.Sizce ihtimal nedir.

Kesin gibi gözüküyor. Ama belli de olmaz sonuçta puanı daha yüksek olanlarda tercih edebilir.
  • bu yerleştirme önceliklerinde puanı ne olursa olsun öncelikli lise türüne göremi alıyorlar?
  • düz liseyim puan 257ygs5 sıraladım tüm grafikleri açıkda kalmayız inş endüstri ürünleri tasarımı ve pc destekli tasarım ve animasyon en kötü gelir diorum

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DMystic -- 6 Ağustos 2011; 18:26:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticArt

düz liseyim puan 257ygs5 sıraladım tüm grafikleri açıkda kalmayız inş endüstri ürünleri tasarımı ve pc destekli tasarım ve animasyon en kötü gelir diorum

14. tercih olmazsa 19.tercih büyük ihtimal gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: divane2

quote:

Orijinalden alıntı: MysticArt

düz liseyim puan 257ygs5 sıraladım tüm grafikleri açıkda kalmayız inş endüstri ürünleri tasarımı ve pc destekli tasarım ve animasyon en kötü gelir diorum

14. tercih olmazsa 19.tercih büyük ihtimal gelecektir.

inş kardeşim inş

• Arkadaşlar bunlarda benim tercihler sizce nereye daha yakınım bir yorum yazarsanız sevinirim
    Ticaret meslek lisesi mezunuyum (muhasebe finansman-dış ticaret)
    Diploma notu 77,40 - OBP : 378

1 İstanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret
    2 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret
    3 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö
    4 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö
    5 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo işletme yönetimi
    6 yıldız teknik üniversitesi yıldız myo bankacılık ve sigortacılık
    7 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık
    8 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık iö
    9 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık
    10 kocaeli üniversitesi gebze myo dış ticaret
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Face Of Melinda -- 23 Temmuz 2012; 17:01:36 >
  • 8 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık iö %70
    olmazsa 10 kocaeli üniversitesi gebze myo dış ticaret %100
  • quote:

Orijinalden alıntı: divane2

8 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık iö %70
    olmazsa 10 kocaeli üniversitesi gebze myo dış ticaret %100

cevabınız için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

..
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Face Of Melinda -- 23 Temmuz 2012; 17:05:25 >
  • Orijinalden alıntı: casablanka 06

Öncelik sahil kesimini yazmamın nedeni 5 yıldır doğuda sıkılmış olmam 14 sene trakyada büyüdüm. Birde ege taraflarina gidelim dedik. Yazdığım ilçelerdeki myolar sanırım dağ tepe başında değil. Aslında ben işletme yönetimi yazmayacaktım ama dgs ile işletme düşündüğüm için işletme derslerini biraz tanırım , derslerden muaf olurum dediğim için işletme yönetimini yazdım ve ılk sıralara almaya çalıştım.

Inşallah yerleşebiliriz. Sıralamaya bakmadım. Ama yazdığım çoğu program benim puanımdan düşük. Yarın birde doğrutercihten bakayım tabi hala bakılıyorsa.

• Direk geçiş hakkını kullanmış kişiler, sınavlara girmiş ama bişi yapamayınca 2 yıllıklara yönelmiş (alan içi tercih diyelim) kişilerden önceliğemi sahip?
    Yoksa zaten 2 sindede diploma puanı önemli olduğu için, tek bakılacak olan OBP puanımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 8 Ağustos 2011; 22:37:24 >
  • öncelik her zaman meslek liselerindedir ve obp , mezuniyet yılı ,okul türü ,meteb içi - dışı yerleştirmede kullanılan bilgilerdir
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.