Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by_rappe

quote:

Orijinalden alıntı: slymndgn

quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

LYS ye birçok meslek liseli girmedi. Sizce girenler MTOK tercihi yazmalı mı ? çünkü bi hayli boş kalacak MTOK lar düşük olsa bile gelme ihtimali var mıdır sizce ?

MTOK isteyenler girmiştir heralde zaten kontenjan çok az. Bende gelmeyeceğini düşünerek tercih ettim bakarsın mucize olur :)

Aynen puanım 200. belki gelir diye yazdım. sonuçta tercih listesinin boş kalmasının bi zararı yok

Dostum Mtok tercihlerini nereye bakarak yapıyoruz?

Tablo 4.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

LYS ye birçok meslek liseli girmedi. Sizce girenler MTOK tercihi yazmalı mı ? çünkü bi hayli boş kalacak MTOK lar düşük olsa bile gelme ihtimali var mıdır sizce ?

MTOK isteyenler girmiştir heralde zaten kontenjan çok az. Bende gelmeyeceğini düşünerek tercih ettim bakarsın mucize olur :)

Aynen puanım 200. belki gelir diye yazdım. sonuçta tercih listesinin boş kalmasının bi zararı yok

Tablo 4 den bakıyorsunuz hocam

Dostum ben Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum. ygs 6 puanım 201 ygs 1 puanım 174 okul puanım 160 bu puanlarla 4 yıllık mtoklara girebilme şansım varmıdır sence?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tablo 4 den bakıyorsunuz hocam

Dostum ben Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum. ygs 6 puanım 201 ygs 1 puanım 174 okul puanım 160 bu puanlarla 4 yıllık mtoklara girebilme şansım varmıdır sence?

MF puanıyla alıyo 4 senelikler. Danıştay sağolsun

• Mtok larda türkiye geneline gitme ihtimalin varsa yani nere olsa giderim hocam dersen yaz bana göre.
    Ben de değiştircemktim şimdi tercihi gerçi yinede bi bakarım ama istanbul dışına çıkamayacağım düşünülürse istanbul içinde mtok tutma ihtimali bi hayli düşük.

Yav benim şu yukarıdaki sorumun cevabını bilen yokmu??? Kafalar bi hayli karışık.

Meslek lisesi mezunu, ygs ve lys sınavlarına girmiş ve 2 YILLIK ALAN İÇİ okuyacak.Şimdi bu mezunun tercih listesi incelenirken
    DİPLOMA PUANIMI ? yoksa İLGİLİ YGS PUANIMI dikkate alınıyor?

Ek olarak şunu sormam lazım.

İstanbul üniversitesi elektronik, elektronik haberleşme bölümümü YOKSA yıldız teknik elektronik bölümü mü?

Birde ist.anadolu yakasında oturuyorum e-5 üzerinden gitmek istesem hangisi daha yakın olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 3 Ağustos 2011; 16:14:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Mtok larda türkiye geneline gitme ihtimalin varsa yani nere olsa giderim hocam dersen yaz bana göre.
    Ben de değiştircemktim şimdi tercihi gerçi yinede bi bakarım ama istanbul dışına çıkamayacağım düşünülürse istanbul içinde mtok tutma ihtimali bi hayli düşük.

Yav benim şu yukarıdaki sorumun cevabını bilen yokmu??? Kafalar bi hayli karışık.

Meslek lisesi mezunu, ygs ve lys sınavlarına girmiş ve 2 YILLIK ALAN İÇİ okuyacak.Şimdi bu mezunun tercih listesi incelenirken
    DİPLOMA PUANIMI ? yoksa İLGİLİ YGS PUANIMI dikkate alınıyor?

Ek olarak şunu sormam lazım.

İstanbul üniversitesi elektronik, elektronik haberleşme bölümümü YOKSA yıldız teknik elektronik bölümü mü?

Birde ist.anadolu yakasında oturuyorum e-5 üzerinden gitmek istesem hangisi daha yakın olur?

Alan için okuyacaksa OrtaÖğretimBaşarı puanına bakılıyor

• Arkadaşlar Ticaret Meslek Lisesi Mezunuyum Tercihlerimi Bu şekilde Yapacağım Yani 2 Yıllık Alan içi Myo istiyorum OBP Puanım 159.051 sizce Aşağıda yapacağım tercihlere göre açıkta kalma gibi bir risk varmı? ilk 3 okul benim Obp puanımdan bayağı bir yüksek ama yinede yazdım?
    Marmara Üniversitesi Dış Ticaret 318.821
    İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret 318.821
    İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi 192.216
    İstanbul Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık 182.225
    Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık 146.093
    Yıldız Teknik Üniversitesi Bankcılık ve Sigortacılık 155.9983
  • Arkadaşlar bende myo tercihlerimi aşağıdaki gibi yaptım. Ygs-6 puanım 274,681 , düz lise mezunuyum. Sizce gelme durumu nedir ?

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 286,966)
    Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Yeni Açılacak)
    Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 280,558)
    Akdeniz Üniversitesi Alanya MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 174,272)
    Gediz Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi Tam Burslu (Öncelik Kodu Var Puanı 293,257)
    Anadolu Üniversitesi MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 228,832)
    Muğla Üniversitesi Milas MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 188,591)
    Yalova MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 259,184)
    Çanakkale Ezine MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puan Kısmında da Çizgi Var)
    Ege Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 235,348)
    Sakarya Üniversitesi Geyve MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 238,309)
    Sakarya Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 201,046)
    Mersin Tarsus MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 281,610)
    Sakarya Geyve MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 244,255)
    Çanakkale Ezine MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 243,484)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 3 Ağustos 2011; 17:43:40 >

•  Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

EML Bilişim Teknolojileri Web tasarım bölümü menzunuyum.Bu sene menzun oldum.

Puanlarım bunlar.

2 yıllık basın ve yayın teknolojileri bölümü nasıldır?
  • ben bilgisayar prog. yeni mezun oldum size tavsiyem azda olsa deneyimli birisi olarak yazıcağınız bölüme üniversite vede myo ya dikkat edin sonradan çok pişman olursunz dgs hayaliniz varsa o iş dediğiniz gibi olmuyor size uymayan bi yerde okursanız ne dgs si biran önce okuldan kurtulmya çalışırsınz ama kendinize güveniyorsanız vede okuyucağınız yada kazanabileceğiniz myo biliyorsanız dgs sınavı gerçekten çok kolay sadece sayısalda çok test sözelde de bol bol kitap okuyun bide nasibinizde varsa hayırlı olsun şimdiden
  • arkdaşlar ben düz lise mezunuyum bu puanla 2 yıllık nerelerı tercıh edebılırım hangı bolumlerı yani bı bılen arkadas yardımcı olabılır mı acaba :)
  • puanım bu

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: casablanka 06

ben bilgisayar prog. yeni mezun oldum size tavsiyem azda olsa deneyimli birisi olarak yazıcağınız bölüme üniversite vede myo ya dikkat edin sonradan çok pişman olursunz dgs hayaliniz varsa o iş dediğiniz gibi olmuyor size uymayan bi yerde okursanız ne dgs si biran önce okuldan kurtulmya çalışırsınz ama kendinize güveniyorsanız vede okuyucağınız yada kazanabileceğiniz myo biliyorsanız dgs sınavı gerçekten çok kolay sadece sayısalda çok test sözelde de bol bol kitap okuyun bide nasibinizde varsa hayırlı olsun şimdiden

Ben 4 yıllık kazanamadigim için düz lise mezunu olarak myo tercihi yapıyorum. Seçeceğimiz myo nasıl olmalı sence ? Dağın tepenin başında olmasın gibi mi ? Ayrıca yukarıda ki tercihlerden birkaçını yorumlar mısın deneyimli olarak.

• Merhaba,

Kardeşim bu sene Anadolu Ticaret Meslek Lisesinden mezun oldu.

Diploma notu ve ortaöğretim başarı puanı burada :

Şimdi biz 2 yıllık tercih yapmak istiyoruz ve ilk sıraya

Bilgi Üni -Dış Ticaret Tam Burslu veya Lojistik yazıcaz.Burda merak ettiğim noktalar:
    Yerleştirme yapılırken önce en sağdaki özel koşullar mezuniyet yılı okul türü il içi ve doğum tarihi ne bakıldıktan sonra okul puanına bakılıyor doğruyum dimi?

Lojistik bölümü en son anadolu meslek lisesi mezunu ancak 91 doğumlu birini 333 puandan almış.

Dış Ticaret meslek lisesi mezunu 92 doğumlu birini 188 puandan almış.

Benim anladığım kadarıyla kardeşim iki bölümde de avantajlı ve öncelikli durumda.Yani hangisini ilk sıraya yazarsak o tercih kazanılacakmış gibi anlıyorum ben. Bu konuda yanlış anladığım bir nokta varsa yardım ederseniz sevinirim.

Tercihlerimizi eğer düşündüğüm gibiyse aşağıdaki gibi yapmak istiyoruz ve muhtemelende ilk tercih tutacak..

1.Bilgi Dış Ticaret Burslu
    2.Bahçeşehir Dış Ticaret Burslu
    3.Bilgi Lojistik
    4.İstanbul Ticaret Dış Ticaret Burslu

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar bende myo tercihlerimi aşağıdaki gibi yaptım. Ygs-6 puanım 274,681 , düz lise mezunuyum. Sizce gelme durumu nedir ?

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 286,966)
    Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Yeni Açılacak)
    Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 280,558)
    Akdeniz Üniversitesi Alanya MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 174,272)
    Gediz Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi Tam Burslu (Öncelik Kodu Var Puanı 293,257)
    Anadolu Üniversitesi MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Var Puanı 228,832)
    Muğla Üniversitesi Milas MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 188,591)
    Yalova MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Var Puanı 259,184)
    Çanakkale Ezine MYO Dış Ticaret (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puan Kısmında da Çizgi Var)
    Ege Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 235,348)
    Sakarya Üniversitesi Geyve MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 238,309)
    Sakarya Üniversitesi MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Var Puanı 201,046)
    Mersin Tarsus MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 281,610)
    Sakarya Geyve MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 244,255)
    Çanakkale Ezine MYO İşletme Yönetimi (Öncelik Kodu Kısmında Çizgi Var Puanı 243,484)

bende 4 yıllık kazanamadığım için 2 yıllığa geldim ve düz lise çıkışlıyım myo seçerken ilk önce okulun hangi il veya ilçede bulunduğuna bakın mesela benim okuduğum ilçede çok sıkıntı çektik tek artısı konya merkeze çok yakındı konserlere bahar şenliklerine otostopla gidiyoduk lisans öğrenimi görmeyeceğiniz için kaç prof yada doç. var diye bakmaya gerek yok ki çoğu myo da öğretim görevlisi dışında 1-2 tane doç. falan olur oda okulunuz çok iyiyse dağın tepenin başında olmasın eğer büyük bi yerde il yada ilçeden geliyosan küçük bi ilçede çok sıkıntı çekersin iki üç katlı itici bi binada akşam olsada eve gitsek diyen hocalardan ders dinlemek zorunda kalırsın ve ilk aklına gelen acaba okulu bırakıp bidaha sınava girsemmi olur çünkü yarını bile düşünmezsin için daralır kimseyi tanımıyosun çok zor olur bu herkes için geçerli sadece 2 yıllıklar için değil 4yıllıkda da aynı sorunlar var dediğim gibi okulu ilçeyi araştır bi forum sayfalarında mezunların yorumları varsa onlara bak yurttları mutlaka araştır en çok bundan dolayı sorun yaşayacaksın ben kyk da kalırım sonra kafa dengi buldummu eve çıkarım dersen evdeki hesabı çarşıya uyduranı ben daha görmedim o yüzden seçeceğin myo yakınlarında yda ilçelerinde hangi yurttlar var onuda araştır.
    biraz uzun oldu k.bakmayın tercihlerini acizane değerlendirmem kendi fikir ve yorumumu söylemem gerekirse ;
    nerde yaşadığını bilmiyorum ama hep sahil kenarı turistik yerleri vermişsin anlıyorum seni
    işletme okuyan oda arkadaşım vardı musasebe prog. hakkında bilgin vardır umarım eta yeni micro prog. hakkında azda olsa bilgin olsun çünkü çoğu arkadaşın bunları yda benzeri programları biliyo olucaklar.
    sivil havacılık yani host bence güzel meslek ama dili çok iyi bilmen gerek.
    dış ticaret okuyan arkadaşlarım var bitanesi staj için bi yere başvurdu ilk sordukları ingilizcen nasıl bu bölümde çok güzel ama ingilizce bilmen gerek.
    gediz ünv. özel ve burslu kazanırsan bursu korumak için çok çalışmalısın inşallah olmazda diyelimki kötü olan derslerin oldu bildiğim kadarıyla belli kurallar dahilinde bursun kesilebliyor eğer maddi durumunda yeterli değilse eğitim yarım kalabilr o yüzden burayı kazanırsan çok iyi çalış sana işletmede yata yata geçersin diyen olursa biraz tebessüm et sonra sınav zamanı 100 sayfaya yakın nota çalışınca yatarak geçersin diyeni güzelce anarsın ve son olarak nereyi kazanırsan kazan okulun nekadar kötü olursa olsun aklında tek bişey olsun dgs çünkü işletmeden 4 yıllığa geçiş çok zor değil ve puanıda mühendisliklere göre daha düşük yani azimle aleyhine olan durumları lehine çevirebilrsen herkes ben neden buraya geldim diye ağlarken sen dgs ve okul derslerine çalışırsan hayalini bile kuramadığın üniversitelerin 4 yılllığında okuyabilirsin kardeşinden sana tavsiye umarım yardımcı olabilmişimdir

• İstanbul üni. teknik bilimler myo
    yıldız teknik üni. myo

Anadolu yakasında oturuyoru, ulaşım durumuna göre tercihleri değiştiricem.İstanbul üniversitesinin önünden metrobüs geçiyor yine bana epey uzak kalıyo istanbul ama tutarsa sıkıntı olmaz heralde.
    Peki yıldıza nasıl gidebilirim? 500T yada 500Es önünden geçiyor diye duymuştum ama doğrumudur bilmiyorum

Bilgisi olan varmı
  • Arkadaşlar kardeşimin diploma notu 55 sınavsız geçiş hakkını kullanacak zonguldak meslek yüksekokulu işletme yönetimi birinci ve ikinci öğretim yazdı gelme ihtimali nedir sizce?? birde bu okula giren son adayın diploma notunu nasıl öğrenebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavibeyazkırmızı

Arkadaşlar kardeşimin diploma notu 55 sınavsız geçiş hakkını kullanacak zonguldak meslek yüksekokulu işletme yönetimi birinci ve ikinci öğretim yazdı gelme ihtimali nedir sizce?? birde bu okula giren son adayın diploma notunu nasıl öğrenebiliriz?

http://www.tercihrobotu.com.tr/Programlar/

buradan üniversite şehir seç 2 yıl lanı işaretle sadece tüm programları görebilirsin, en son giren kişinin bilgileride gözüküyor ama diploma puanı gözükmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: özgür41

quote:

Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Teknolojileri
    Ağ işletmenliği bölümünden 2010 yılında mezun oldum.
    2 Yıllık M.Y.O. Bilgisayar Programcılığı istiyorum.

Orta Öğretim Başarı Puanım ;

2011 Yeni mezunlardan sıra gelir mi ?

Up

• quote:

quote:

quote:

Up

gelir inşallah gelmezse ikinci öğretim daha garanti olur tabi okuyabilirsen ve okumak istersen

• quote:

quote:

quote:

Up

2011 mezunları doldurmadıysa 2010 a bakarlar elbet ama üniversiteden üniversiteye değişir sanırım doldurup dolduramadıkları.
    Yani kesin birşey söylenmez heralde.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.