Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben ticaret meslek mezunuyum bilişim teknolojileirnden
    pc programcılıgı düşünüyorum 2 yıllık
    donanımhaber forum
    Tercih Listem - Sıralama? » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_51244532/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51244532

Konumdaki puanlara göre sizde devlet olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Selamlar
    Aklımda bikaç soru işareti var lütfen bilen varsa cevaplasın kaç gündür kafamı kemirip duruyor lütfen ..

Öncelikle konuyu açan arkadaş ve onun gibi kafası karışık olanlar içi şu yazıyı paylaşıyım zira benide vurdu bu
    "
    Bir çok üniversite öğrencisi adayı, tercihlerini yaparken Tablo 3A�a yer alan yerleştirme öncelikleri sütunundaki rakam ve harflerin ne anlama geldiğini bilmiyor. Bu da tercihlerini yaparken yerleştirme önceliklerinin göz ardı edilmesine bağlı olarak yanlış tercihlerin yapılmasına sebep olabiliyor. Yerleştirme öncelikleri sütunundaki virgül ile ayrılan sayılar ve harfler ilgili programa son yerleştirilen adaya ait bilgiler şunlardır:Yerleştirme önceliği nedir? Tablo 3a�aki yerleştirme önceliği rakamları, harfleri neyi temsil etmektedir? ÖSYS tercih kılavuzu tablo 3A�aki yerleştirme önceliği nedir?

İlk sıradaki iki basamaklı sayı mezun olunan yılın son iki rakamını,

İkinci sıradaki tek basamaklı sayı mezun olunan okulun tür grubu kodunu,

Üçüncü sıradaki harf yerleştirmenin METEB içinden (İ) veya dışından (D) yapılmış olduğunu,

Sondaki iki basamaklı sayı ise doğum yılının son iki basamağını göstermektedir.

İkinci sıradaki okul türü grubu için kullanılan kodların karşılığı olan okul türleri aşağıdaki gibidir:

4. Karşılığı Anadolu teknik lisesi

3. Karşılığı Teknik lise veya anadolu meslek lisesi

2. Karşılığı Meslek lisesi

1. Karşılığı Çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan"

Şimdi ben marmara elektronik haberlemşe istiyorum 4 tane öncelikden 3 ü tutuyor ama şu garip geldi bana.Şimdi 2010-2011 yılı mezunuyum tmm önceliğim var yani e zaten 2010-2011 mezunu genelde 93 doğumlu oluyor hal böyleyken neden 91 doğumluya öncelik verilmiş.2010-2011 dönem mezununa öncelik verilirken doğum yılına bakılmayacak mı?

2. sorum

Ben elektrik elektronik mezunuyum alan içi yazıcam yani diploma puanıyla yazıcam.Burdaki AOBP puanlarına bakılmayacak mı? Bakılacaksa normal olanamı yoksa AOBP-SAY olanamı bakılacak ?

http://imageshack.us/photo/my-images/200/adszuae.png/

3. sorum zaten en önemlisi.
    2 yıllık direk geçiş yapıcam ya üniversitelerin kodlarını bu Tablo 3-a dakilerden bakıp yazıcaz dimi yanlış olmasın.

Lütfen bilenler varsa yardımcı olsun.

1.Mezuniyet yılına bakılmıyor. Doğum yılına bakılıyor. Bu yıl 93 lüler öncelikli.
    2.soru Aobp- say bakılmıycak. Obp puanına bakılacak.
    3. evet tablo 3adan bakıp yazcaksın.

oh ya çok saol nasıl sevindim anlatamam, çok basit şeyler ama sorucak birini bulamayınca çok büyük sorunlara dönüşüyor, tekrardan çook saol.

• Arkadaşlar tercih listesini bir iki gün içinde bitirmeyi düşünüyorum fakat kafam karışık, İstanbul'da okumak istiyorum İST da oturuyorum Ticaret Mes. Mezunuyum.
    Orta Öğretim Başarı Puanı ; 456,259
    YGS 1 Ek Puan İle : 292,539 Başarı Sırası 19407
    Lise Ortalamam : 86
    Detaylarıyla resimden görebilirsiniz :
    http://img684.imageshack.us/img684/6408/ekrnts4.png

Orta Öğrtm Başarı Puanına göre .tercihrobotu.com.tr den baktıgımda %50 burslu %100 burslu yerlere girebilme ihtimalim oldugunu gösteriyor,
    Sizce İlk sıraya özel üni burslularını mı yazmalıyım yoksa devlet mi ?

TERCİH LİSTEM : KARMAŞIK OLARAK SADECE İST 'LAR - DEVELETLERİN İÖ 'lerinide yazıcam. :
    O LİSTEYE BİR KAÇ %50 BURSLU VEYA %100 BURSLU programda yazıcam, bunlardan hangisnin gelme ihtimali yüksek?
    Özellikle Şunu Sorıyım Devlet Üni 'den biri gelir mi ?
     Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

• Arkadaşlar tercih listemi hazırladım. Bir inceleyebilir misiniz? Sınavısz geçiş yapacağım. Aşağıda yazdığım programlara girebilir miyim? Sonuç belgem aşağıdadır.

01. 1456639 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Eğitim)
    02. 1456773 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/İnternet ve Ağ Teknolojileri (Uzaktan Eğitim)
    03. 1355168 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    04. 1505021 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yıldız Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    05. 1275142 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Teknik Bilimler Meslek Y.O./Bilgisayar Programcılığı

• Şunu bi netliğe kavuşturmak da yarar olduğunu düşünüyorum.

Meslek lisesi mezunu, ygs ve lys sınavlarına girmiş ve 2 YILLIK ALAN İÇİ okuyacak.Şimdi bu mezunun tercih listesi incelenirken
    DİPLOMA PUANIMI ? yoksa İLGİLİ YGS PUANIMI dikkate alınıyor?

Alan içi olduğu için diploma puanı dediler ama tablo 3-a da ygs puanı var.
    Acaba diploma puanı dikkate alındıgı halde listede taban diploma puanlarını yazmak yerine bölümlerin ilgili ygs taban puanlarınımı yazdılar yoksa diploma puanı alakalı değil mi.
  • evet bu soruların cevapları lazım gerçekten ,
    orta öğretim başarı puanının bir etkisi varmı ?
    ben ticaret mesleğim ist daki devletlere girme ihtimalim nedir ?
    orta öğretim başaru puanı : 456,259
    okul ortalamam :86,00
  • selamlar 2 yıllık radyo ve televizyon teknolojisi bölümünü yazmayı düşünüyorum fakat araştırma yaptım okula göre ders programlarıda değişiyo örnek olarak edirne teknik bilimlerde dersler daha sayısal zor fakat niğde teknik blimler veya kastamonuda daha sözel değişik dersler var bu bölümü okuyan yada araştıran varsa yardımlarını bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tam35 -- 2 Ağustos 2011; 0:52:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

Buro yonetimi ve yonetici asistanligi hakkinda fikri olan yokmu sizce gitmelimiyim

Bence büro asistanı olman için üniversite okuman gerekmiyor. Ben şuan geçici süreliğine büro asistanlığı yapıyorum Staj yaptığım yerde.
    Bildiğin sekreterlik yani.Bİ on yıl sonra kendini asistan olarak görmek istiyorsan eger sorun yok okuyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webgame

evet bu soruların cevapları lazım gerçekten ,

2 yıllıkda zaten diploma puanına bakılıyor e zaten seninkide oldukça iyi bana göre çok rahat yerleşirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~~PeRi~~

quote:

Buro yonetimi ve yonetici asistanligi hakkinda fikri olan yokmu sizce gitmelimiyim

Bence büro asistanı olman için üniversite okuman gerekmiyor. Ben şuan geçici süreliğine büro asistanlığı yapıyorum Staj yaptığım yerde.
    Bildiğin sekreterlik yani.Bİ on yıl sonra kendini asistan olarak görmek istiyorsan eger sorun yok okuyabilirsin.

Harbi mi diyorsun ya ben erkegim buro yöneticiliği ve asistanligi yazdim ://
  • Arkadaşlar bende iki yıllıkları yazdım düz lise mezunu olarak. Puanlarda biraz düşme olursa antalya gelebilir. Bugün resim koymaya çalışacağım. Eğer antalya ya gelecek arkadaş veya arkadaşlar olursa tercihlerden sonra konuşalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

quote:

Kardeş benim bir tanıdığım vardı bu bölümü bitiren kpss ile askerlik şubesine atandı. Özelde ise sana bir büro verip buranın patronu sensin denilmiyor , bir yöneticin oluyor onun işlerini yapıyorsun. Bu bölüme giden erkeklerde var ama kızlar daha çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

quote:

quote:

Kardeş benim bir tanıdığım vardı bu bölümü bitiren kpss ile askerlik şubesine atandı. Özelde ise sana bir büro verip buranın patronu sensin denilmiyor , bir yöneticin oluyor onun işlerini yapıyorsun. Bu bölüme giden erkeklerde var ama kızlar daha çok.

muhasebe ve vergi uygulamaları mı daha iyidir.büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mı.ayrıca halkla ilişkilere de dikey geçiş oluyor.

• quote:

muhasebe ve vergi uygulamaları mı daha iyidir.büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mı.ayrıca halkla ilişkilere de dikey geçiş oluyor.

Bence muhasebe ve vergi uygulamaları daha iyidir. Benim puan düşük ama büro yöneticiliğine yetiyor olmasına rağmen muhasebe yazdım. Muhasebe okursanda maliye , işletme , çeko gibi bölümlerede geçebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

quote:

Orijinalden alıntı: webgame

evet bu soruların cevapları lazım gerçekten ,

2 yıllıkda zaten diploma puanına bakılıyor e zaten seninkide oldukça iyi bana göre çok rahat yerleşirsin.

Benim diploma notum 86 fakat ist daki devlet üni, leri daha cok teknik meslek anadolu meslek okullarını öncelikli olarak alıyor ben ticaret meslek olarak girme ihtimalim var mı ?
  • Merhaba,

Kardeşim bu sene Anadolu Ticaret Meslek Lisesinden mezun oldu.

Diploma notu ve ortaöğretim başarı puanı burada :

Şimdi biz 2 yıllık tercih yapmak istiyoruz ve ilk sıraya

Bilgi Üni -Dış Ticaret Tam Burslu veya Lojistik yazıcaz.Burda merak ettiğim noktalar:
    Yerleştirme yapılırken önce en sağdaki özel koşullar mezuniyet yılı okul türü il içi ve doğum tarihi ne bakıldıktan sonra okul puanına bakılıyor doğruyum dimi?

Lojistik bölümü en son anadolu meslek lisesi mezunu ancak 91 doğumlu birini 333 puandan almış.

Dış Ticaret meslek lisesi mezunu 92 doğumlu birini 188 puandan almış.

Benim anladığım kadarıyla kardeşim iki bölümde de avantajlı ve öncelikli durumda.Yani hangisini ilk sıraya yazarsak o tercih kazanılacakmış gibi anlıyorum ben. Bu konuda yanlış anladığım bir nokta varsa yardım ederseniz sevinirim.

Tercihlerimizi eğer düşündüğüm gibiyse aşağıdaki gibi yapmak istiyoruz ve muhtemelende ilk tercih tutacak..

1.Bilgi Dış Ticaret Burslu
    2.Bahçeşehir Dış Ticaret Burslu
    3.Bilgi Lojistik
    4.İstanbul Ticaret Dış Ticaret Burslu

• benimde merak ettigim bir konu kardeşim meslek lisesinde okudugu için ve önümüzdeki sene 2012 sınava girecek ama son sene bu sınavsız geçöiş hakkını kullanmak istemiyor mezun olunca 1 sene dershaneye gidip çalışıp kendini denemekten yada ileride pişman olmamak için şimdi diyelim kardeşim son sene bu sınavsız geçiş hakkını kulllanmadı ama mezun olunca diyelim ki 4 yıllıklar için iyi puanda alamadı açıkta kalmayayım diye sınavsız geçiş hakkında yararlamayı düşünüyor yerleşme ihtimali nedir yoksa her durumda lise sonlara herzaman öncelik mi veriliyor puanı düşükte olsa
    son bir soru daha sınavsız geçiş hakkı kullanılırken şehir sınırlaması var mı diyelim biz sakaryada ikamet ediyoruz sakarya ve çevre yakın illeri mi tercih zorunlulugumuz var diyelim ki ankara yada istanbul eskişehir yazdık yerleşme durumu nedir bunda da bir öncelik söz konusu mu böyle bir şey duymuştum

• LYS ye birçok meslek liseli girmedi. Sizce girenler MTOK tercihi yazmalı mı ? çünkü bi hayli boş kalacak MTOK lar düşük olsa bile gelme ihtimali var mıdır sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

Bence muhasebe ve vergi uygulamaları daha iyidir. Benim puan düşük ama büro yöneticiliğine yetiyor olmasına rağmen muhasebe yazdım. Muhasebe okursanda maliye , işletme , çeko gibi bölümlerede geçebilirsin.

bilmiyorum.büro yönetimi daha altlara yazıyım o zaman.muhasebe bana da iyi gibi geldi ama geçen sene büro yönetimi full dolmuş.muhasebe boş kalmış

• anladıgım kadarıyla okudugum yorumlardan sınavsız geçişte bile bir sıralama mevcut nekadar okul puanın iyi bile olsa öncelik herzaman anadolu mesleklerde sonra teknik lise en sonda meslek lisesi benim kardeşimde meslek lisesi elektrik elektronik böl okuyor zaten tercih yapsa bile açıkta kalma olasılıgı mevcut herkes yerleşecek diye bir durum yok birde çoğu batıdaki üniversitelere yüklendigi için açıkta kalma olasılıgı daha yüksek
    birşey daha soracam bu itü ve odtü elektrik elektronik için ne gibi koşullar gerekiyor ygs puanına da bakılıyor mu bu üniversitelere yerleşmek için
    kardeşim zaten lys girecek kafasında alan dışı bir bölüm var bunu nekadar gerçekleştirir bilemem ama en kötü olasılık mtok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrakk -- 2 Ağustos 2011; 16:08:19 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.