Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bunlarda benim düşündüğüm tercihler sizce nereye daha yakınım bir yorum yazarsanız sevinirim
    Ticaret meslek lisesi mezunuyum (muhasebe finansman-dış ticaret)
    Diploma notu 77,40 - OBP : 378

1 İstanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret
    2 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö
    3 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret
    4 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö
    5 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo işletme yönetimi
    6 yıldız teknik üniversitesi yıldız myo bankacılık ve sigortacılık
    7 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık
    8 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık iö
    9 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık

bu puanla bunlar olabilirmi önerileriniz varsa lütfen yazın ...

• quote:

Orijinalden alıntı: by_rappe

quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Beyler iki bölüm arasında kararsız kaldım. Bankacılık ve sigortacılık mı yoksa İşletme Yönetimi mi?

bence işletme yönetimi sonuçta dgs ile zaten 4 e çıkarıp bankada yine çalışabilirsin.işletmenin alanı daha geniş gibi geldi.

Vallahi kararsız kaldım hocam

aynı durumdayız

• tıbbi lobrotuvar teknikleri zor bir bölümmü matematıkle pek aram yok ama geleceği olan bir meslege benziyor yardımcı olabilecek varmı aranızda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackeye34 -- 29 Temmuz 2011; 0:54:17 >
  • Buro yonetimi ve yonetici asistanligi hakkinda fikri olan yokmu sizce gitmelimiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaat teknolojisi bölümü düz lisede sozel okuyan biri icin zor olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamamböceği -- 29 Temmuz 2011; 11:40:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superdeve

Uzaktan eğitim istiyorum. Diğerleri örgün öğretim mi?

Evet öyle... Ayrıca uzaktan eğitime rahat girersin...
  • 13 tane 4 yıllık yazdım sonra;

Marmara Üniversitesi / adalet meslek yüksekokulu / adalet

Fatih Ünivetsitesi / adalet meslek yüksekokulu / adalet (tam burslu)

Marmara Üniversitesi / myo / yerel yönetimler

Marmara üniversitesi / myo / böro yönetimi (2 ögretim)

Kocaeli üniversitesi /adalet meslek yüksekokulu / adalet

Gazi üniversitesi / adalet meslek yüksekokulu / adalet

plato meslek yüksek okulu / radyo televizyon (tam burslu)

plato meslek yüksek okulu / halkla ilişkiler (tam burslu)

nişantaşı meslek yüksek okulu / halkla ilişkiler (tam burslu)

trakya üniversitesi / halkla ilişkiler

trakya üniversitesi / halkla ilişkiler 2 ögretim

karadeniz teknik üniversitesi / böro yönetimi

alan dışı puanım ; 334

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cago34 -- 29 Temmuz 2011; 11:55:00 >
  • Selamlar.. Ben Bilişim-Web Tasarım bölümü öğrencisiyim. Ygs 1 puan 220, diploma 76, obp 408..

Tercih olarak bunları düşünüyorum sizce tutar mı? 2 yıllık için İst. dışına çıkmayı düşünmüyorum. Bunlardan biri tutar mı, veya başka neler ekleyebilirim lütfen yardım eder misiniz..

1355168 MARMARA ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı YGS-1 234,057

1505021 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı YGS-1 201,269

1275142 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı YGS-1 163,680

1505156 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTESİ İş Sağlığı ve Güvenliği YGS-2 100,000 140,000

1355408 MARMARA ÜNİVERSİTESİ Elektronik Haberleşme Teknolojisi YGS-1 157,377
  • quote:

quote:

Beyler iki bölüm arasında kararsız kaldım. Bankacılık ve sigortacılık mı yoksa İşletme Yönetimi mi?

bence işletme yönetimi sonuçta dgs ile zaten 4 e çıkarıp bankada yine çalışabilirsin.işletmenin alanı daha geniş gibi geldi.

Acaba işletme okuyup ve dgs ile de 4 yilliga geçersek kaç dersten muaf oluruz ? Sonuçta intibak sınıfında ne kadar dersten muaf olunursa o kadar iyidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Acr hepsinin yanında puan ve öncelik kodları yazıyor. 2 yıllıklar tamamen meslek liseli öncelikli mi ? Bizim tercih edebileceğimiz bölümler yok mu düz lise mezunu olarak ?

Dikkatli bakarsan görüceksinki öncelik kodu olmayan onlarca bölüm var. Buralara öss puanıyla girebilrsin. Ha eğer istediğin bölümlerde yer yoksa ne yazıkki bölüm değiştirmekten başka yapacağın bir şeyde yok.

Hocam tercih listesi ve puan resimde gelme hangilerinin gelme olasılığı var ?

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

/>

• Anadolu meslek lisesi 2011 mezunuyum. Sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum. Bankacılık ve sigortacılık istediğim bölüm.Üniversite sıralamam nasıl olmalı ben yaptım ama emin değilim. SIralamamı bu şekilde yaptım.
    1. Yıldız teknik Ünv
    2. Marmara Ünv
    3. İstanbul Ünv

hangisi daha iyi lütfen yardım edin :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~~PeRi~~

Anadolu meslek lisesi 2011 mezunuyum. Sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum. Bankacılık ve sigortacılık istediğim bölüm.Üniversite sıralamam nasıl olmalı ben yaptım ama emin değilim. SIralamamı bu şekilde yaptım.
    1. Yıldız teknik Ünv
    2. Marmara Ünv
    3. İstanbul Ünv

1. İstanbul Ünv
    2. Marmara Ünv
    3. Yıldız teknik Ünv
  • quote:

Orijinalden alıntı: slymndgn

İstanbul Üniversitesi veya İzmir Ege Üniversitesi Uçak teknolojisi istiyorum. 2sine de puanım ( 360 ) fazlasıyla yetiyor.Ama Meslek lisesi öğrencisiyim. Öncelikleri Anadolu Meslek Liseleri. Sizce yazmalı mıyım bu 2 okulu. Şansım yüzde kaç. Cevaplayan olursa sevinirim

gelmesi zor teknik liseliler var arada onların bile girebilmesi zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

Orijinalden alıntı: ~~PeRi~~

Anadolu meslek lisesi 2011 mezunuyum. Sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum. Bankacılık ve sigortacılık istediğim bölüm.Üniversite sıralamam nasıl olmalı ben yaptım ama emin değilim. SIralamamı bu şekilde yaptım.
    1. Yıldız teknik Ünv
    2. Marmara Ünv
    3. İstanbul Ünv

1. İstanbul Ünv
    2. Marmara Ünv
    3. Yıldız teknik Ünv

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)
  • benim sormak istediğim ben düz lise mezunuyum.aşağıdaki resimde kare ile işaretlediğim yerde yeşil ile yazılanlar ygs ile almış,kırmızı ile yazanlar sınavsız geçiş hakkını kullanmış.mesela büro yönetimi bölümü 22 kişi sınavsız,18 kişi ygs puanıyla yerleşmiş.ben iki yıllık bölüm tercih ettim.şimdi önce meslek liseleri yerleştirilince boş yer kalırsa ben de yerleşebiliyorum.fakat diyelim ki meslekte elektrik okuyan biri büro yönetimi tercih etmek istedi ygs puanıyla fakat alan dışı olacak onunda.benim puanım ondan yüksek diyelim.yerleştirme önceliği ne olur ikimiz de eşit mi oluruz yoksa yine de o mu öncelikli olur.bunu söylerseniz çok sevinirim.çok lazım bu bilgi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir -- 1 Ağustos 2011; 15:44:11 >

• quote:

benim sormak istediğim ben düz lise mezunuyum.aşağıdaki resimde kare ile işaretlediğim yerde yeşil ile yazılanlar ygs ile almış,kırmızı ile yazanlar sınavsız geçiş hakkını kullanmış.mesela büro yönetimi bölümü 22 kişi sınavsız,18 kişi ygs puanıyla yerleşmiş.ben iki yıllık bölüm tercih ettim.şimdi önce meslek liseleri yerleştirilince boş yer kalırsa ben de yerleşebiliyorum.fakat diyelim ki meslekte elektrik okuyan biri büro yönetimi tercih etmek istedi ygs puanıyla fakat alan dışı olacak onunda.benim puanım ondan yüksek diyelim.yerleştirme önceliği ne olur ikimiz de eşit mi oluruz yoksa yine de o mu öncelikli olur.bunu söylerseniz çok sevinirim.çok lazım bu bilgi bana.

İkinizde eşit olursunuz diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

benim sormak istediğim ben düz lise mezunuyum.aşağıdaki resimde kare ile işaretlediğim yerde yeşil ile yazılanlar ygs ile almış,kırmızı ile yazanlar sınavsız geçiş hakkını kullanmış.mesela büro yönetimi bölümü 22 kişi sınavsız,18 kişi ygs puanıyla yerleşmiş.ben iki yıllık bölüm tercih ettim.şimdi önce meslek liseleri yerleştirilince boş yer kalırsa ben de yerleşebiliyorum.fakat diyelim ki meslekte elektrik okuyan biri büro yönetimi tercih etmek istedi ygs puanıyla fakat alan dışı olacak onunda.benim puanım ondan yüksek diyelim.yerleştirme önceliği ne olur ikimiz de eşit mi oluruz yoksa yine de o mu öncelikli olur.bunu söylerseniz çok sevinirim.çok lazım bu bilgi bana.

İkinizde eşit olursunuz diye biliyorum.

valla inş öyledir tam bilen varsa lütfen yardım etsin.benim puanım ile ben o bölüme ilk 10 da bile girebilirim mesela.ama o öncelikli olursa cidden kötü olacak

• Selamlar
    Aklımda bikaç soru işareti var lütfen bilen varsa cevaplasın kaç gündür kafamı kemirip duruyor lütfen ..

Öncelikle konuyu açan arkadaş ve onun gibi kafası karışık olanlar içi şu yazıyı paylaşıyım zira benide vurdu bu
    "
    Bir çok üniversite öğrencisi adayı, tercihlerini yaparken Tablo 3A‘da yer alan yerleştirme öncelikleri sütunundaki rakam ve harflerin ne anlama geldiğini bilmiyor. Bu da tercihlerini yaparken yerleştirme önceliklerinin göz ardı edilmesine bağlı olarak yanlış tercihlerin yapılmasına sebep olabiliyor. Yerleştirme öncelikleri sütunundaki virgül ile ayrılan sayılar ve harfler ilgili programa son yerleştirilen adaya ait bilgiler şunlardır:Yerleştirme önceliği nedir? Tablo 3a’daki yerleştirme önceliği rakamları, harfleri neyi temsil etmektedir? ÖSYS tercih kılavuzu tablo 3A’daki yerleştirme önceliği nedir?

İlk sıradaki iki basamaklı sayı mezun olunan yılın son iki rakamını,

İkinci sıradaki tek basamaklı sayı mezun olunan okulun tür grubu kodunu,

Üçüncü sıradaki harf yerleştirmenin METEB içinden (İ) veya dışından (D) yapılmış olduğunu,

Sondaki iki basamaklı sayı ise doğum yılının son iki basamağını göstermektedir.

İkinci sıradaki okul türü grubu için kullanılan kodların karşılığı olan okul türleri aşağıdaki gibidir:

4. Karşılığı Anadolu teknik lisesi

3. Karşılığı Teknik lise veya anadolu meslek lisesi

2. Karşılığı Meslek lisesi

1. Karşılığı Çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan"

Şimdi ben marmara elektronik haberlemşe istiyorum 4 tane öncelikden 3 ü tutuyor ama şu garip geldi bana.Şimdi 2010-2011 yılı mezunuyum tmm önceliğim var yani e zaten 2010-2011 mezunu genelde 93 doğumlu oluyor hal böyleyken neden 91 doğumluya öncelik verilmiş.2010-2011 dönem mezununa öncelik verilirken doğum yılına bakılmayacak mı?

2. sorum

Ben elektrik elektronik mezunuyum alan içi yazıcam yani diploma puanıyla yazıcam.Burdaki AOBP puanlarına bakılmayacak mı? Bakılacaksa normal olanamı yoksa AOBP-SAY olanamı bakılacak ?

http://imageshack.us/photo/my-images/200/adszuae.png/

3. sorum zaten en önemlisi.
    2 yıllık direk geçiş yapıcam ya üniversitelerin kodlarını bu Tablo 3-a dakilerden bakıp yazıcaz dimi yanlış olmasın.

Lütfen bilenler varsa yardımcı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 1 Ağustos 2011; 16:28:34 >

• 3 ile 2 nin yerleri yanlış değil mi hocam. yani 2 de Anadolu teknik liseleri 3 de ise Düz meslek liseleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Selamlar
    Aklımda bikaç soru işareti var lütfen bilen varsa cevaplasın kaç gündür kafamı kemirip duruyor lütfen ..

Öncelikle konuyu açan arkadaş ve onun gibi kafası karışık olanlar içi şu yazıyı paylaşıyım zira benide vurdu bu
    "
    Bir çok üniversite öğrencisi adayı, tercihlerini yaparken Tablo 3A‘da yer alan yerleştirme öncelikleri sütunundaki rakam ve harflerin ne anlama geldiğini bilmiyor. Bu da tercihlerini yaparken yerleştirme önceliklerinin göz ardı edilmesine bağlı olarak yanlış tercihlerin yapılmasına sebep olabiliyor. Yerleştirme öncelikleri sütunundaki virgül ile ayrılan sayılar ve harfler ilgili programa son yerleştirilen adaya ait bilgiler şunlardır:Yerleştirme önceliği nedir? Tablo 3a’daki yerleştirme önceliği rakamları, harfleri neyi temsil etmektedir? ÖSYS tercih kılavuzu tablo 3A’daki yerleştirme önceliği nedir?

İlk sıradaki iki basamaklı sayı mezun olunan yılın son iki rakamını,

İkinci sıradaki tek basamaklı sayı mezun olunan okulun tür grubu kodunu,

Üçüncü sıradaki harf yerleştirmenin METEB içinden (İ) veya dışından (D) yapılmış olduğunu,

Sondaki iki basamaklı sayı ise doğum yılının son iki basamağını göstermektedir.

İkinci sıradaki okul türü grubu için kullanılan kodların karşılığı olan okul türleri aşağıdaki gibidir:

4. Karşılığı Anadolu teknik lisesi

3. Karşılığı Teknik lise veya anadolu meslek lisesi

2. Karşılığı Meslek lisesi

1. Karşılığı Çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan"

Şimdi ben marmara elektronik haberlemşe istiyorum 4 tane öncelikden 3 ü tutuyor ama şu garip geldi bana.Şimdi 2010-2011 yılı mezunuyum tmm önceliğim var yani e zaten 2010-2011 mezunu genelde 93 doğumlu oluyor hal böyleyken neden 91 doğumluya öncelik verilmiş.2010-2011 dönem mezununa öncelik verilirken doğum yılına bakılmayacak mı?

2. sorum

Ben elektrik elektronik mezunuyum alan içi yazıcam yani diploma puanıyla yazıcam.Burdaki AOBP puanlarına bakılmayacak mı? Bakılacaksa normal olanamı yoksa AOBP-SAY olanamı bakılacak ?

http://imageshack.us/photo/my-images/200/adszuae.png/

3. sorum zaten en önemlisi.
    2 yıllık direk geçiş yapıcam ya üniversitelerin kodlarını bu Tablo 3-a dakilerden bakıp yazıcaz dimi yanlış olmasın.

Lütfen bilenler varsa yardımcı olsun.

1.Mezuniyet yılına bakılıyor. Doğum yılına bakılıyor. Bu yıl 93 lüler ve 11 meznları öncelikli.
    2.soru Aobp- say bakılmıycak. Obp puanına bakılacak.
    3. evet tablo 3adan bakıp yazcaksın.

Değişiklik : Bilgi Düzeltmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaso_16 -- 3 Ağustos 2011; 14:37:12 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.