Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en büyük öncelik anadolu tekniklerde anadolu meslek değil
  • Arkadaşlar bu tablo 3a ' da bazı bölümlerin ösys öncelikli yerleştirme kısmında ----- yazıyor bunun anlamını bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalnotdead

Arkadaşlar bu tablo 3a ' da bazı bölümlerin ösys öncelikli yerleştirme kısmında ----- yazıyor bunun anlamını bilen varmı?

sanırım meslek liseleri ile dolmamış ygs puanı ile de alım yapmış demek oluyor.yani alan dışı ya da düz liselerden de almış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superdeve

Arkadaşlar tercih listemi hazırladım. Bir inceleyebilir misiniz? Sınavısz geçiş yapacağım. Aşağıda yazdığım programlara girebilir miyim? Sonuç belgem aşağıdadır.

01. 1456639 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Eğitim)
    02. 1456773 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/İnternet ve Ağ Teknolojileri (Uzaktan Eğitim)
    03. 1355168 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    04. 1505021 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yıldız Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    05. 1275142 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Teknik Bilimler Meslek Y.O./Bilgisayar Programcılığı

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

Şu sorumu biri cevaplayabilir mi? Tercihe az bir zaman kaldı. Yarın yapacağım ancak yine de öğrenmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Orijinalden alıntı: ~~PeRi~~

quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

Buro yonetimi ve yonetici asistanligi hakkinda fikri olan yokmu sizce gitmelimiyim

Bence büro asistanı olman için üniversite okuman gerekmiyor. Ben şuan geçici süreliğine büro asistanlığı yapıyorum Staj yaptığım yerde.
    Bildiğin sekreterlik yani.Bİ on yıl sonra kendini asistan olarak görmek istiyorsan eger sorun yok okuyabilirsin.

Harbi mi diyorsun ya ben erkegim buro yöneticiliği ve asistanligi yazdim ://

Daha kapsamlı araştır bence ayrıca tercihlerini değiştirmen için zamanın var iyi bi düşün sen

• quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

benimde merak ettigim bir konu kardeşim meslek lisesinde okudugu için ve önümüzdeki sene 2012 sınava girecek ama son sene bu sınavsız geçöiş hakkını kullanmak istemiyor mezun olunca 1 sene dershaneye gidip çalışıp kendini denemekten yada ileride pişman olmamak için şimdi diyelim kardeşim son sene bu sınavsız geçiş hakkını kulllanmadı ama mezun olunca diyelim ki 4 yıllıklar için iyi puanda alamadı açıkta kalmayayım diye sınavsız geçiş hakkında yararlamayı düşünüyor yerleşme ihtimali nedir yoksa her durumda lise sonlara herzaman öncelik mi veriliyor puanı düşükte olsa
    son bir soru daha sınavsız geçiş hakkı kullanılırken şehir sınırlaması var mı diyelim biz sakaryada ikamet ediyoruz sakarya ve çevre yakın illeri mi tercih zorunlulugumuz var diyelim ki ankara yada istanbul eskişehir yazdık yerleşme durumu nedir bunda da bir öncelik söz konusu mu böyle bir şey duymuştum

öncelik yeni mezunlardadır. Mesela 2010 mezunu ama 2011de sınavsız geçiş hakkını kullaıyorsa öncelik 2011 mezunlarınındır. Yeni mezunlar yerleştikten sonra boş konteyjan kalırsa kardeşinize hak tanınır. Eger sakaryada ikamet ediyorsa sakaryada üniversitesine yerleşme önceliği var. Benimde merak ettiğim bir soruydu bu uzmana sordum ve bana aynı şehirde olunca öncelik sağlandığını söyledi. BAşka şehirleri yazma şansınız var ama öncelik o ilin öğrencilerine tanınıyor die biliyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Buro yonetimi ve yonetici asistanligi hakkinda fikri olan yokmu sizce gitmelimiyim

Bence büro asistanı olman için üniversite okuman gerekmiyor. Ben şuan geçici süreliğine büro asistanlığı yapıyorum Staj yaptığım yerde.
    Bildiğin sekreterlik yani.Bİ on yıl sonra kendini asistan olarak görmek istiyorsan eger sorun yok okuyabilirsin.

Daha kapsamlı araştır bence ayrıca tercihlerini değiştirmen için zamanın var iyi bi düşün sen

valla halkla ilişkilere dikey geçiş oluyormuş.halkla ilişkiler bölümü nasıl

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla halkla ilişkilere dikey geçiş oluyormuş.halkla ilişkiler bölümü nasıl

Şirketlerin insan kaynaklarında vs. çalışabiliosun bence güzel bölüm

• quote:

Orijinalden alıntı: webgame

Arkadaşlar tercih listesini bir iki gün içinde bitirmeyi düşünüyorum fakat kafam karışık, İstanbul'da okumak istiyorum İST da oturuyorum Ticaret Mes. Mezunuyum.
    Orta Öğretim Başarı Puanı ; 456,259
    YGS 1 Ek Puan İle : 292,539 Başarı Sırası 19407
    Lise Ortalamam : 86
    Detaylarıyla resimden görebilirsiniz :
    http://img684.imageshack.us/img684/6408/ekrnts4.png

Orta Öğrtm Başarı Puanına göre .tercihrobotu.com.tr den baktıgımda %50 burslu %100 burslu yerlere girebilme ihtimalim oldugunu gösteriyor,
    Sizce İlk sıraya özel üni burslularını mı yazmalıyım yoksa devlet mi ?

TERCİH LİSTEM : KARMAŞIK OLARAK SADECE İST 'LAR - DEVELETLERİN İÖ 'lerinide yazıcam. :
    O LİSTEYE BİR KAÇ %50 BURSLU VEYA %100 BURSLU programda yazıcam, bunlardan hangisnin gelme ihtimali yüksek?
    Özellikle Şunu Sorıyım Devlet Üni 'den biri gelir mi ?

And Tic. Meslek değil sadece tic meslekésen devlet İst olmaz. Ama Beykent , Nişantaşı , Kavram , Gelişim bunların tam burslularını yaz gelme olasılıkları yüksek.

• quote:

quote:

Arkadaşlar tercih listemi hazırladım. Bir inceleyebilir misiniz? Sınavısz geçiş yapacağım. Aşağıda yazdığım programlara girebilir miyim? Sonuç belgem aşağıdadır.

01. 1456639 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Eğitim)
    02. 1456773 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/İnternet ve Ağ Teknolojileri (Uzaktan Eğitim)
    03. 1355168 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    04. 1505021 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yıldız Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    05. 1275142 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Teknik Bilimler Meslek Y.O./Bilgisayar Programcılığı

Şu sorumu biri cevaplayabilir mi? Tercihe az bir zaman kaldı. Yarın yapacağım ancak yine de öğrenmek istedim.

Meslek lisesi bilg. mezunu isen bu 2 tercihine girersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTaLuA

Merhaba,

Kardeşim bu sene Anadolu Ticaret Meslek Lisesinden mezun oldu.

Diploma notu ve ortaöğretim başarı puanı burada :

Şimdi biz 2 yıllık tercih yapmak istiyoruz ve ilk sıraya

Bilgi Üni -Dış Ticaret Tam Burslu veya Lojistik yazıcaz.Burda merak ettiğim noktalar:
    Yerleştirme yapılırken önce en sağdaki özel koşullar mezuniyet yılı okul türü il içi ve doğum tarihi ne bakıldıktan sonra okul puanına bakılıyor doğruyum dimi?

Lojistik bölümü en son anadolu meslek lisesi mezunu ancak 91 doğumlu birini 333 puandan almış.

Dış Ticaret meslek lisesi mezunu 92 doğumlu birini 188 puandan almış.

Benim anladığım kadarıyla kardeşim iki bölümde de avantajlı ve öncelikli durumda.Yani hangisini ilk sıraya yazarsak o tercih kazanılacakmış gibi anlıyorum ben. Bu konuda yanlış anladığım bir nokta varsa yardım ederseniz sevinirim.

Tercihlerimizi eğer düşündüğüm gibiyse aşağıdaki gibi yapmak istiyoruz ve muhtemelende ilk tercih tutacak..

1.Bilgi Dış Ticaret Burslu
    2.Bahçeşehir Dış Ticaret Burslu
    3.Bilgi Lojistik
    4.İstanbul Ticaret Dış Ticaret Burslu

Bakıldığında öyle gözüküyor. Ama belli de olmaz sonuçta taban puanlar tercih eden kişilere göre her yıl değişmekte. Yani işinizi garantiye almakta fayda var.Ayrıca seçtiğiniz bölümlerde İst. Üniversitesini ilk sıraya tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: slymndgn

LYS ye birçok meslek liseli girmedi. Sizce girenler MTOK tercihi yazmalı mı ? çünkü bi hayli boş kalacak MTOK lar düşük olsa bile gelme ihtimali var mıdır sizce ?

MTOK isteyenler girmiştir heralde zaten kontenjan çok az. Bende gelmeyeceğini düşünerek tercih ettim bakarsın mucize olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

anladıgım kadarıyla okudugum yorumlardan sınavsız geçişte bile bir sıralama mevcut nekadar okul puanın iyi bile olsa öncelik herzaman anadolu mesleklerde sonra teknik lise en sonda meslek lisesi benim kardeşimde meslek lisesi elektrik elektronik böl okuyor zaten tercih yapsa bile açıkta kalma olasılıgı mevcut herkes yerleşecek diye bir durum yok birde çoğu batıdaki üniversitelere yüklendigi için açıkta kalma olasılıgı daha yüksek
    birşey daha soracam bu itü ve odtü elektrik elektronik için ne gibi koşullar gerekiyor ygs puanına da bakılıyor mu bu üniversitelere yerleşmek için
    kardeşim zaten lys girecek kafasında alan dışı bir bölüm var bunu nekadar gerçekleştirir bilemem ama en kötü olasılık mtok

Lys puanına bakılacak , Lys puanıda 1. (Ygs) ile 2. sınavın (Lys) ortalaması oluyor.

• http://tercih.fem.com.tr/SoruCevap.aspx
    burdan 43. maddeye bakarsanız düz lise mezunlarının ek kontenjanlara kaldığı yazıyor. Faydalı bilgiler var, akla takılan bir sürü sorunun cevabıda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoUnTeRMaNiaC*

http://tercih.fem.com.tr/SoruCevap.aspx
    burdan 43. maddeye bakarsanız düz lise mezunlarının ek kontenjanlara kaldığı yazıyor. Faydalı bilgiler var, akla takılan bir sürü sorunun cevabıda var

sınav dersanesine gidiyordum.dersanemin rehberlikçisine sordum ek kontenjana kalmıyormuş.ilk tercihte düz lise mezunları da yazabiliyormuş.onlar yerleşir boş yer kalırsa biz de yerleşebiliyormuş.ek kontenjanlara kalmıyor yani
  • 1355168 MARMARA ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik Bilimler MYO
    1357072 MARMARA ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik (İkinci Öğretim)
    1505021 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Yıldız MYO
    1275142 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik Bilimler MYO
    1507011 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Yıldız MYO(İkinci Öğretim)
    1277063 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik (İkinci Öğretim)

yazıcam ama Anadolu Meslek mezunuyum Anadolu Teknik'lerden sıra gelmicek galiba bize

OBP : 353,157

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem -- 3 Ağustos 2011; 14:19:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

1355168 MARMARA ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik Bilimler MYO
    1357072 MARMARA ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik (İkinci Öğretim)
    1505021 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Yıldız MYO
    1275142 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik Bilimler MYO
    1507011 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Yıldız MYO(İkinci Öğretim)
    1277063 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Programcılığı Teknik (İkinci Öğretim)

yazıcam ama Anadolu Meslek mezunuyum Anadolu Teknik'lerden sıra gelmicek galiba bize

OBP : 353,157

Muhtemelen gelmez, Ama İstanbul Üniversitesi İÖ ne olcağı belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

LYS ye birçok meslek liseli girmedi. Sizce girenler MTOK tercihi yazmalı mı ? çünkü bi hayli boş kalacak MTOK lar düşük olsa bile gelme ihtimali var mıdır sizce ?

MTOK isteyenler girmiştir heralde zaten kontenjan çok az. Bende gelmeyeceğini düşünerek tercih ettim bakarsın mucize olur :)

Aynen puanım 200. belki gelir diye yazdım. sonuçta tercih listesinin boş kalmasının bi zararı yok
  • quote:

quote:

quote:

Aynen puanım 200. belki gelir diye yazdım. sonuçta tercih listesinin boş kalmasının bi zararı yok

Dostum Mtok tercihlerini nereye bakarak yapıyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: by_rappe

quote:

quote:

quote:

Dostum Mtok tercihlerini nereye bakarak yapıyoruz?

Tablo 4 den bakıyorsunuz hocam

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.