Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 yıllık meslek yüksekokulu düşünenler olarak sorunlarımızı , önerilerimizi , düşüncelerimizi paylaşalım...
    Öncelikle benim bi sorum var İstanbul Aydın Ünv. Bilgisayar Programcılığı i.ö tam burslu gitmek istiyorum.
    Diploma notum 70 obp puanım 257 Anadolu ticaret meslek lisesi bilişim teknolojileri mezunuyum ve bir yıl ara verdim. Merak ettiğim ise şu ben 1 yıl ara verdim ve yeni mezunlar öncelikli olacak ancak bu öncelik sadece puan eşit olduğundamı yoksa yeni mezunların puanı benden düşük olsa bile benden öncelikli olarak girebilcek
    kontenjanda yer kalırsa sıra mezunlara mı gelecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaso_16 -- 24 Temmuz 2011; 22:44:17 >

• ?
  • bu forumda konunun cevap alması için yarbay olmak gerekiyor galiba
  • Bu konunun cevabını bende çok merak ediyorum
  • Ösymnin yeni açıkladığı kitapçıkları incelersen görürsün yeni adaylara öncelik tanınacakmış bu akşam okudum
  • öncelik oldğunu biliyorum. zaten ama nasıl bi öncelik var öğrenmk istedğim bu .
  • her puanı senden düşük olsa bile öncelik 93 doğumlu, anadolu teknik lisesi, son mezun, istanbul içi adaylarda olacak
  • anadolu lisesi çıkışlıyım ama meslek yüksek okulu yazıcam mecburen marmara-büro yönetimi veya özellerde tam burslu halkla ilişkiler yazıcam açıkcası kararsızım halkla ilişkiler okumak daha sıcak geliyor ama özelde okuma fikride çok hoşuma gitmiyor
  • eminmisiniz öncelik hakkında. saçma değilmi sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago34

anadolu lisesi çıkışlıyım ama meslek yüksek okulu yazıcam mecburen marmara-büro yönetimi veya özellerde tam burslu halkla ilişkiler yazıcam açıkcası kararsızım halkla ilişkiler okumak daha sıcak geliyor ama özelde okuma fikride çok hoşuma gitmiyor

halka ilişkiler daha mantıklı ve kapsamlı bence.
  • ya bende birşey sormak istiyorum arkadaşlar. Bende düz lise çıkışlıyım fakat ygs-1 den tercih vermek istiyorum(gazi 2 yıllık makine) sizce gelir mi ya yoksa meslek liselerinden yer kalmaz mı? (ygs-1 365, 436)
  • Gazi makinenin gelceğini sanmıyorum ama denemekte fayda var.Çok fazla tercih alır ve boş kontenjan kalmaz muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaso_16 -- 25 Temmuz 2011; 0:56:49 >
  • yer kalıomu bende grafik yazcamda hiç bilgilendirilmıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

anadolu lisesi çıkışlıyım ama meslek yüksek okulu yazıcam mecburen marmara-büro yönetimi veya özellerde tam burslu halkla ilişkiler yazıcam açıkcası kararsızım halkla ilişkiler okumak daha sıcak geliyor ama özelde okuma fikride çok hoşuma gitmiyor

kesinlikle öyle de özelde okumanın belli zorlukları oldugunu düşünüyorum kafamı karıştıran nokta o istanbul dışına çıkmakda istemiyorum arada kaldım

• quote:

Orijinalden alıntı: MysticArt

yer kalıomu bende grafik yazcamda hiç bilgilendirilmıo

Yer illaki kalıyor ama genelde merkez kampüsde kalmıyor taşra bölgelerinde kalıyor.o yüzden tercih yaparken dikkat edin hangi yüksekokul olduğuna bir bakmışsınız küçücük bi ilçede 2 katlı bi binadasınız
  • quote:

quote:

quote:

kesinlikle öyle de özelde okumanın belli zorlukları oldugunu düşünüyorum kafamı karıştıran nokta o istanbul dışına çıkmakda istemiyorum arada kaldım

Özelde okumanın ne gibi bi zorluğu varki bende özel tam burslu gitmeyi düşünüyrm. Bence sizin dediğinizin tam tersi kolaylıkları var çok daha kaliteli yeerlerde staj yapma olanağınız oluyo hepsiyle ortak çalışıyolar. Mezun oldktan sonra iş garantisi veren yerler var illaki bi prosodür ama takip edip işin peşine düşerseniz bunu yapmak zorunda kalacaklardır. yatay- dikey geçişler , kampüs olanakları daha rahat.

• quote:

quote:

Yer illaki kalıyor ama genelde merkez kampüsde kalmıyor taşra bölgelerinde kalıyor.o yüzden tercih yaparken dikkat edin hangi yüksekokul olduğuna bir bakmışsınız küçücük bi ilçede 2 katlı bi binadasınız

hocam napcan açıkda kalmakdan iyidir dgs ile 4 yıllığa tamamlama düşüncem var zaten sınıf ortalaması ne kadar tembel olursa benim için o kadar iyi

• quote:

quote:

quote:

hocam napcan açıkda kalmakdan iyidir dgs ile 4 yıllığa tamamlama düşüncem var zaten sınıf ortalaması ne kadar tembel olursa benim için o kadar iyi

Yani öyle bi yerde yaşayabilceksen mantıklı Ama şöylede birşey var DGS gerçekten zor Özele gitme olanağın varsa %50 burslu falan şansını dene

• quote:

Orijinalden alıntı: Codemaste®

her puanı senden düşük olsa bile öncelik 93 doğumlu, anadolu teknik lisesi, son mezun, istanbul içi adaylarda olacak

eminmisiniz öncelik hakkında. saçma değilmi sanki puan eşitliğinde öncelik olabilirmi ?
  • Yani atıyorum benim diploma notum 72 ve 2010 yılı mezunuyum.Şimdi 2011 yılı mezunu 50 diploma notu aynı okul türü olan biri benden önceliklimi ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.