Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: on_line

Yani atıyorum benim diploma notum 72 ve 2010 yılı mezunuyum.Şimdi 2011 yılı mezunu 50 diploma notu aynı okul türü olan biri benden önceliklimi ?

geçen senenin mezunlarıda sınavsız girebiliyormu ?? girebiliyorsa ve onlarda normal lise mezunlarına göre öncelikliyse vay halimize..kesin açıkta kalırız..

Bende Bilgi üniversitesi - dış ticaret (ingilizce) yazıcam..Tam burslu denicem şansımı..

Ama arkasında bir sıralama yapamıyorum kararsızlıktan..Bide geçen sene girenler çok ballı girmiş bazı bölümler çok düşük puan..Bizede şans güler umarım..
  • quote:

Yani atıyorum benim diploma notum 72 ve 2010 yılı mezunuyum.Şimdi 2011 yılı mezunu 50 diploma notu aynı okul türü olan biri benden önceliklimi ?

Bende hala merak içindeyim. Kimseden net bi cevap çıkmıyor.
  • Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü Mezunuyum. Bu puan ile herhangi biryere girebilirmiyim. veya okul puanım ile 2 yıllık geçiş yapmayı düşünüyorum. kocaeli veya sakaryaya işletme muhasebe gibi bölümlere 2 yıllık geçiş ile geçme imkanım varmı sizce arkadaşlar?
     Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yaso_16

quote:

Orijinalden alıntı: Codemaste®

her puanı senden düşük olsa bile öncelik 93 doğumlu, anadolu teknik lisesi, son mezun, istanbul içi adaylarda olacak

eminmisiniz öncelik hakkında. saçma değilmi sanki puan eşitliğinde öncelik olabilirmi ?

evet arkadaşlar aynen öyle... direk geçişte 2. seneye kaldıysanız kolay değil. 4 yıllık lisans programları bile daha kolay oluyor. zaten düşünürseniz paun eşitliği kolay kolay olacak şey değil. kaç haneli rakamlardan bahsediyoruz. bir de şöyle bir şey var; adam eml okumuş diploma notu 85 ben atl okudum benim 65 ama ben 1. sınıfta 10 ders ing. gördüm bütün lisede anadolu lisesi müfredatıyla günde 9 ders yaptım bütün dersleri eksiksiz ve zor müfredatta gördüm doğal olarak benim 65 puanım eml nin 85 inden daha değerli olacak. bence bu gayet mantıklı..

mezuniyet ve doğum yılı olayları ise üniversitelerin olabildiğince genç adaylar aramasından kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 25 Temmuz 2011; 11:48:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

her puanı senden düşük olsa bile öncelik 93 doğumlu, anadolu teknik lisesi, son mezun, istanbul içi adaylarda olacak

eminmisiniz öncelik hakkında. saçma değilmi sanki puan eşitliğinde öncelik olabilirmi ?

evet arkadaşlar aynen öyle... direk geçişte 2. seneye kaldıysanız kolay değil. 4 yıllık lisans programları bile daha kolay oluyor. zaten düşünürseniz paun eşitliği kolay kolay olacak şey değil. kaç haneli rakamlardan bahsediyoruz. bir de şöyle bir şey var; adam eml okumuş diploma notu 85 ben atl okudum benim 65 ama ben 1. sınıfta 10 ders ing. gördüm bütün lisede anadolu lisesi müfredatıyla günde 9 ders yaptım bütün dersleri eksiksiz ve zor müfredatta gördüm doğal olarak benim 65 puanım eml nin 85 inden daha değerli olacak. bence bu gayet mantıklı..

mezuniyet ve doğum yılı olayları ise üniversitelerin olabildiğince genç adaylar aramasından kaynaklanıyor.

Dostum benim durumum ne olur? Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü mezunuyum. puanlar üsste yazıyor?

• Arkadaşım bence lise türünün öncelikli olduğu bölümleri bir liste yap sonra tablo 3A dan bak o bölümlere hangi önceliklerle kapatmış son adayda. Eğer öncelikler düşmüşse sen girebiliyor olursun. Tabi bu geçen seneye göre... Sonra tercihlerini yapıp şansının yaver gitmesini bekleyeceksin. Ama açık konuşalım 54 diploma notunda birinin yerleşmesi için o okulun çok tercih edilmemesi gerek.
  • quote:

Arkadaşım bence lise türünün öncelikli olduğu bölümleri bir liste yap sonra tablo 3A dan bak o bölümlere hangi önceliklerle kapatmış son adayda. Eğer öncelikler düşmüşse sen girebiliyor olursun. Tabi bu geçen seneye göre... Sonra tercihlerini yapıp şansının yaver gitmesini bekleyeceksin. Ama açık konuşalım 54 diploma notunda birinin yerleşmesi için o okulun çok tercih edilmemesi gerek.

Doğru diyorsun dostum diploma notu pek iyi değil ama. geçen sene mezun olanların çoğu şuan kocaeli veya sakaryada 2 yıllık işletme okuyor. diploma notlarıda berbattı yani.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sonuç olarak benim geçen yıl rahatlıkla girdiğim bölümlere bu yıl girmem imkansızmı ya da ihtimal varmı ?

• quote:

quote:

Bende hala merak içindeyim. Kimseden net bi cevap çıkmıyor.

zaten sizin direk geçiş yapanlarla aynı kontenjanda olmucaksınız ki onların hepsi yerleşecek sonra siz çünkü direk geçiş hakkı sadece mezun olunan yılda yapılıyor siz ygs kontenjanından yer kalırsa yerleşiceksiniz.
  • bu arada bende bu sene teknik lisede mezun oldum obp 337 tercih ediceğim bölümler bana kalsın
  • Benim özele gitme durumum var. Özel üniversitelerin MYO'larına ilgi nasıldır ? Diploma notum 64.8. İstanbul içinde bir kaç vakıf üniversitesi yazmayı düşünüyorum. Diğer tercihlere Marmara bölgesindeki devlet üniversitelerini yazacağım.
  • Ben Bilişim Teknolojileri, Web Tasarım ve Programlama bölümünden mezun oldum.. Endüstri Meslek Lisesi.. Benim sınavsız girebileceğim bölüm Bilgisayar Progmamcılığı mı ?? Bir de Eğer buysa İstanbulda bildiğim kadarıyla Marmara, Yıldız Teknik ve İstanbul Üni. buılunuyor başka var mı ?

Lütfen cevaplar mısınız..
  • Direk geçiş için en düşük ortaöğretim başarı puanlarına nerden bakabilirim?
  • Endüstri meslek lisesi metal teknolojisi alanından mezun oldum bu sene makine bölümüne gidicem direk geçişle kontejyan 40 yazıyo öncelik endüstri meslek makine bölümündemidir yoksa diploma puanına falanmı bakar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknolabs

Direk geçiş için en düşük ortaöğretim başarı puanlarına nerden bakabilirim?

kılavuzdan tablo 3a.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boztas03

Ben Bilişim Teknolojileri, Web Tasarım ve Programlama bölümünden mezun oldum.. Endüstri Meslek Lisesi.. Benim sınavsız girebileceğim bölüm Bilgisayar Progmamcılığı mı ?? Bir de Eğer buysa İstanbulda bildiğim kadarıyla Marmara, Yıldız Teknik ve İstanbul Üni. buılunuyor başka var mı ?

Lütfen cevaplar mısınız..

Bilgisayar Programclığı, Basım ve Yayın Teknolojileri, bilgi yönetimi, Bilgisayar operatörlüğü,Bilgisayar teknolojisi, İnternet ve Ağ teknolojileri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Pazarlama. Bu bölümlere sınavsız geçebilirsin. Belirrttiğin ünv dışında bir de özel ünvde var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknolabs

Direk geçiş için en düşük ortaöğretim başarı puanlarına nerden bakabilirim?

kılavuzdan tablo 3a.

2010 ÖSYS En küçük puan var. Ortaöğretim başarı puanı yazmıyor.
  • O puanları kolay kolay bulamazsınız arkadaşlar... Giren öğrencilerden bilgi almanız en kolayı...
  • Bir de geçen sene basım ve yayın teknolojileri puanla almadığı halde taban puanları yazıyor.
  • normalde hepsi puanla alan bölümler ama öncelik direk geçişte... puanla da aldıkları için oraya birşeyler uyduruyorlar işte... aldırmamak lazım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.