Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
38.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DigitalFortress

@acr
    @osmanlıhanedanı

hocam ciddi misiniz ? Ayrıca odtü için hiç mi şans yok

çok pardon sonradan gördüm bursada okuyormussun onu gördüm yorumumu düzeltiyorum uludağ üniversitesi olur sadece üzgünüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

@acr
    @osmanlıhanedanı

hocam ciddi misiniz ? Ayrıca odtü için hiç mi şans yok

Odtü imkansız
    Hacettepe mucizedir. Anadolu teknik olsayadın meteb dışı olarak okul önceliğinden hacattepeye girebilirdin. Ama şu anda okul önceliğinde ikinci sıradasın ve meteb dışısın. Gelmiyecektir. Yazdıklarımın hepsi bir mucize olmadıkça gelmesi kesin olanlardır.

anladım hocam. Odtü olsun isterdim fakat ne yapalım artık. Dokuz eylül de iyidir. Teşekkürler

@osmanlıhanedanı

hocam e puanlara göre yüksek şu an sadece uludağ gelmesin ya

• @DigitalFortress
    Alanın devamındaki bölümlere kılavuzdan tercih yaparken Bursa üniversitelerinde
    3 i-d
    2-i-d koldu olnlarını

Bursa dışındaki üniversitelerin ise
    3-d
    2-i-d kodlu olanlarını tercih etmelisin. Buda benden sana nacizane bir tavsiye olsun. Bu şekilde yukarıdaki ölü tercihleri yapmamış olacağın gibi alternatiflerini çeşitlendrebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 26 Temmuz 2011; 20:44:30 >
  • orda i ve d ifadeleri varya onlara göre i il içi d il dışı demek i olanları üninin bulunduğu ildeki liseler doldurmuş demek d ise o şehirdeki liseler dolduramamış dışardan öğrenci almış demek
  • Bende sonlara iki yıllık yazmayı düşünüyorum. Düz lise mezunuyum ve eşit ağırlıkçıyım hangi bölümleri önerirsiniz arkadaşlar ? Ben şimdilik 4 tane dış ticaret , 1 tane de işletme yönetimi yazdım 2 tane dış ticaret ve işletme yönetimi tam burslu olarak tuttuğu için yazdım. Dgs düşünüyorum inşallah yapabiliriz. 4 yıllık kazanacak kadar puan yapamıyorum çünkü.
  • Ben de bi liste hazirlayayim inş bi yere yerleşiriz bilişim teknolojileri ağ işletmenligi mezunuyum ben de
     Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

01. 1505021 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yıldız Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    02. 1155026 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İzmir Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    03. 1175106 EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Ege Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    04. 1355168 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    05. 1275142 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Teknik Bilimler Meslek Y.O./Bilgisayar Programcılığı
    06. 1347262 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Köseköy Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı (İÖ)
    07. 1345504 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Köseköy Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    08. 1345647 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Kocaeli Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı
    09. 1347364 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ/Kocaeli Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı (İÖ)
    10. 1456773 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/İnternet ve Ağ Teknolojileri (Uzaktan Eğitim)
    11. 1456639 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Adapazarı Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Eğitim)
    12. 1055014 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Porsuk Meslek Yüksekokulu/Bilgisayar Programcılığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hover_Craft -- 26 Temmuz 2011; 21:44:11 >

• @acr

peki hocam siz dokuz eylül ve istanbul üniversitelerinin kesin olarak gelebileceğini söylediniz. ODTÜ ve Hacettepe başta olmak üzere gerisini benim yazmış olduğum okullardan sıralayabilir misiniz gelebilecek olanları ? Sizi de çok yoracağım ama.

@osmanlıhanedanı

size de teşekkür ederim hocam. Beni bilgilendirdiniz.
  • Hayda alan dışına mı bakacağız biz düz lise mezunu olarak ? Farklı şehirlere gidemiyor muyuz ? Düz lise mezunu olarak tercih yapmak için nelere bakmamız gerekiyor ?
  • Bilgisayar programcılıgından başka bir bölüm yok mu arkadaş ya ağ işletmenligi bilgisayar operatörlügü falan istiyorsam ne yazacam hep programcılık var
  •  Meslek Yüksekokulu Düşünenler Buraya

Benimde puanlarım bu.Alandışı okumak istiyorum.Sizce bu puanla güzel yerler tutar mı?

Bu sene menzun oldum.

Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik,eczane hizmetleri,tıbbi laboratuvar teknikleri,Laboratuvar teknolojisi,Tıbbi laboratuvar teknolojisi,Maliye gibi

alanlar düşünüyorum.Tutma olasılığı var mı?

EML bilişim teknolojileri web tasarım'dan menzunum.

Edit:Aslında bu sene hedefim yoktu çalışamadım.Sizce seneye tekrar mı gireyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Face Of Melinda -- 26 Temmuz 2011; 21:23:38 >
  • ÖSYM'nin sitesinde tercih yaparken sınavsız geçiş herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu? Sadece sınavsız geçebileceğimiz bölümleri seçmek yetiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

ÖSYM'nin sitesinde tercih yaparken sınavsız geçiş herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu? Sadece sınavsız geçebileceğimiz bölümleri seçmek yetiyor mu?

Birşey gerekmiyor tablo 3adan kodlarına göre seçmek yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_11

Benimde puanlarım bu.Alandışı okumak istiyorum.Sizce bu puanla güzel yerler tutar mı?

Bu sene menzun oldum.

Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik,eczane hizmetleri,tıbbi laboratuvar teknikleri,Laboratuvar teknolojisi,Tıbbi laboratuvar teknolojisi,Maliye gibi

alanlar düşünüyorum.Tutma olasılığı var mı?

EML bilişim teknolojileri web tasarım'dan menzunum.

Edit:Aslında bu sene hedefim yoktu çalışamadım.Sizce seneye tekrar mı gireyim?

kendi alanından yerlesebilirsin muhtemelen. oda bulunduğun şehire ve üniversiteye göre zorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

ben 4 yıllık uluslararası %25 ya da %50 gelebilir.yoksa iki yıllık işletme mi okuyayım.zaten polislik düşünüyorum seneye polislik kazanırsam uluslarası da okusam bırakacağım.sizce ne yapmalıyım iki yıllık işletme okuyup pek masraf yapmasam mı.zaten uluslararası pek iş imkanı yokmuş.

artık bir fikir verin

• quote:

@acr

peki hocam siz dokuz eylül ve istanbul üniversitelerinin kesin olarak gelebileceğini söylediniz. ODTÜ ve Hacettepe başta olmak üzere gerisini benim yazmış olduğum okullardan sıralayabilir misiniz gelebilecek olanları ? Sizi de çok yoracağım ama.

@osmanlıhanedanı

Yukarıdada belirttim gelebilecek olan onlarca üniversite var. Balık tutmasını öğrenmelisin. Ösym üzerinden tablo 3a'yı indir.
    10 ile başlayan kodlulardan;
    Bursa ünileri için "3,i" olanların gelme ihtimali oldukça yüksektir.
    "3,d", "2,i", "2,d" kodlu bölümler kesin gelicektir.
    Bursa dışındakilerde ise
    "2,i" "2,d" olanlar kesin gelicektir. "3,d" olanların gelme ihtimali çok yüksektir. Bu şartlar dahilindeki kodlardan tercih yapmalısın. 4 olanların hiç birini tercih etmemelisin.
    Ayrıca 09 kodu ile başlayan yada öss puanıyla alan her bölümü kod farkı gözetmeksizin tercih edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 26 Temmuz 2011; 22:32:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

@acr

@osmanlıhanedanı

Yukarıdada belirttim gelebilecek olan onlarca üniversite var. Balık tutmasını öğrenmelisin. Ösym üzerinden tablo 3a'yı indir.
    10 ile başlayan kodlulardan;
    Bursa ünileri için "3,i" olanların gelme ihtimali oldukça yüksektir.
    "3,d", "2,i", "2,d" kodlu bölümler kesin gelicektir.
    Bursa dışındakilerde ise
    "2,i" "2,d" olanlar kesin gelicektir. "3,d" olanların gelme, ihtimali çok yüksektir. Bu şartlar dahilindeki kodlardan tercih yapmalısın. 4 olanların hiç birini tercih etmemelisin.
    Ayrıca 09 kodu ile başlayan yada öss puanıyla alan her bölümü kod farkı gözetmeksizin tercih edebilirsin.

@acr

hocam anladım. Gerçekten teşekkür ederim size de. Yaptım tercihimi. Fakat yine de ODTÜ'yü başa yazdım. Neden bilmiyorum iç güdülerim sanki gelecek diyor. Daha sonra hacettepe, dokuz eylül yazdım. Ayrıca farklı şehirlerde "3,i"lerin gelme ihtimali nedir ? biraz önce kontrol ettim istediğim bölüm dokuz eylülde "2,i" ege'de "2,i", ankara'da "3,i" diye gidiyor. 3,i sanırım ölü olmuş. Ona'da bakacağım artık ne de olsa yeniden düzenleyebiliyorum. Fakat hiç 4 yazmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 26 Temmuz 2011; 22:39:05 >

• Acr bana da yardımcı olur musun kardeş ? Öncelikle sorum şu düz lise mezunuyum , eşit ağırlıkçıyım tercih yaparken hangi kodlara bakmam gerekiyor ? Baktığım bölümün direk geçişle mi yoksa direk geçiş dışından gelen öğrenci ile mi dolduğunu kılavuza bakarak nasıl öğrenebilirim ?
  • @DigitalFortress

Önemli değil. Yinede odtüye umut beslememeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Acr bana da yardımcı olur musun kardeş ? Öncelikle sorum şu düz lise mezunuyum , eşit ağırlıkçıyım tercih yaparken hangi kodlara bakmam gerekiyor ? Baktığım bölümün direk geçişle mi yoksa direk geçiş dışından gelen öğrenci ile mi dolduğunu kılavuza bakarak nasıl öğrenebilirim ?

"10,2,i,92" ve benzer kod olan bölümlere girme ihtimalin 0'a yakındır. Bu bölümler meslek liseliler tarafından doldurulmuştur. Bunların gelme ihtimali yok denilecek kadar azdır.
    Girebileceğin bölümlerin yanında ösys puanları vardır. Bunlardan kendine uygun olanları, puanına göre tercih edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 26 Temmuz 2011; 23:03:07 >
  • Nerdeyse hepsinde o öncelik kodları yazıyor. Hepsi doluyor mu ki ? Yarın tekrardan bir kontrol edeyim listeyi. Bu sene 2 yıllık bile olsa gitmeyi istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.