Her koşulu sağlıyorum şuanda tek sorun benim gibi her koşulu sağlayıp direk geçiş hakkı kullananlar (ben kullanmadım) önceliğemi sahip bunu merak ettim.
meslek liseliysen tercih listende myoları yazdıysan tabikide öncelik senindir boş yer kalırsa alandışı tercih ve ygs puanına göre alınıyor benim bildiğim
quote:
Orijinalden alıntı: desire13
Arkadaşlar bunlarda benim tercihler sizce nereye daha yakınım bir yorum yazarsanız sevinirim Ticaret meslek lisesi mezunuyum (muhasebe finansman-dış ticaret) Diploma notu 77,40 - OBP : 378
1 İstanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret 2 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret 3 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö 4 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö 5 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo işletme yönetimi 6 yıldız teknik üniversitesi yıldız myo bankacılık ve sigortacılık 7 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık 8 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık iö 9 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık 10 kocaeli üniversitesi gebze myo dış ticaret
10 kocaeli üniversitesi gebze myo dış ticaret
%90 burası gelicek :)
quote:
Orijinalden alıntı: drift34
quote:
Orijinalden alıntı: desire13
Arkadaşlar bunlarda benim tercihler sizce nereye daha yakınım bir yorum yazarsanız sevinirim Ticaret meslek lisesi mezunuyum (muhasebe finansman-dış ticaret) Diploma notu 77,40 - OBP : 378
1 İstanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret 2 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret 3 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö 4 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo dış ticaret iö 5 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo işletme yönetimi 6 yıldız teknik üniversitesi yıldız myo bankacılık ve sigortacılık 7 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık 8 istanbul üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık iö 9 marmara üniversitesi sosyal bilimler myo bankacılık ve sigortacılık 10 kocaeli üniversitesi gebze myo dış ticaret
10 kocaeli üniversitesi gebze myo dış ticaret
%90 burası gelicek :)
hocam sağol da şu istanbul'dan birinin gelme ihtimali düşük müdür sence?
Anadolu Ticaret Lisesi Mezunu Obp:246 İlk Tercih Bilgi Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 188 Puan ve Öncelikler : 10,2,İ,92 İkinci Tercih Fatih Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 150 Puan ve Oncelikler 10,2,i,93
Kardeşim 2011 mezunu olacak okul olarak kodu 3 olarak geçiyor yani yukarıdaki meslek liselilerden önce geliyor.Bu durumda rahat bir şekilde gelir gözüküyor onun dışında aynı öncelikler olsada 188 ve 150 puanla almış en son bizim puan 246.Sizce ihtimal nedir.
İlk Tercihine Rahat Olarak Yerleşir.
nasıl yerlesıo puan kısmında 2 yazması meslek lısesı oncelıgı 3 yazıomus onda yer kalırsa yerlesıo yanı banabı cok hoca bu sekılde soledı ben mı yanlıs bılıorum :D
quote:
Orijinalden alıntı: neslihan__nacar
quote:
Orijinalden alıntı: divane2
quote:
Orijinalden alıntı: FaTaLuA
Anadolu Ticaret Lisesi Mezunu Obp:246 İlk Tercih Bilgi Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 188 Puan ve Öncelikler : 10,2,İ,92 İkinci Tercih Fatih Üniversitesi Dış Ticaret Burslu 150 Puan ve Oncelikler 10,2,i,93
Kardeşim 2011 mezunu olacak okul olarak kodu 3 olarak geçiyor yani yukarıdaki meslek liselilerden önce geliyor.Bu durumda rahat bir şekilde gelir gözüküyor onun dışında aynı öncelikler olsada 188 ve 150 puanla almış en son bizim puan 246.Sizce ihtimal nedir.
nasıl yerlesıo puan kısmında 2 yazması meslek lısesı oncelıgı 3 yazıomus onda yer kalırsa yerlesıo yanı banabı cok hoca bu sekılde soledı ben mı yanlıs bılıorum :D
Ordakiler son giren adayın bilgileri yani son aday meslek lisesi mezunu girmiş o yüzden 2 yazıyor.Anadolu meslek lisesi mezunu öncelikli olduğu için 3 kodu daha ön planda yer alıyor.Hem dersanelerde hemde okulda onaylattım bunu.
Sağlama yapmak için ise şöyle bakabilirsin.Marmara dış ticaret birinci öğretim daha az puanla almaz herhalde bilgi üniversitesine göre dimi :)
quote:
quote:
quote:
quote:
Ordakiler son giren adayın bilgileri yani son aday meslek lisesi mezunu girmiş o yüzden 2 yazıyor.Anadolu meslek lisesi mezunu öncelikli olduğu için 3 kodu daha ön planda yer alıyor.Hem dersanelerde hemde okulda onaylattım bunu.
Sağlama yapmak için ise şöyle bakabilirsin.Marmara dış ticaret birinci öğretim daha az puanla almaz herhalde bilgi üniversitesine göre dimi :)
ohooo o zamanyandık desene tercıhlerde hoca ole demedı bız 3 4 yazanları yazmayın anadolu oncelıklı dedı ve ben onları yazmadım :S
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
ohooo o zamanyandık desene tercıhlerde hoca ole demedı bız 3 4 yazanları yazmayın anadolu oncelıklı dedı ve ben onları yazmadım :S
Tamam anadolu değilsen doğru demiş :)
Burda denmek istenen şey şu eğer 2 yazıyorsa 3 kodlu biri tercih ederse önce 3 olanlar yerleşiyor oraya.
:S:S kotu durum o zaman
Merhaba arkadaşlar,5
2010 yılı düz lise mezunuyum. 2 yıllık myo düşünüyordum ama tercihler de yanlışlık yaptım yerleşemedim. Meteb içi-dışı kuralını yanlış anlamışım. Meteb Dışı olanlara (Düz lise,anadolu lisesi) yerleşebiliyor sanıyordum. Meğer onlarda da öncelik hakkı meslek liselilerinmiş.
Neyse ek yerleştirmeleri bekliyorum.
Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü düşünüyorum. YGS 5 puanım : 236,476
Düşündüğüm yerler ise,
-karasu (iö) 201.293 (öncelik hakkı kısmı boş) -trabzon (iö) 229.122 (öncelik hakkı kısmı ---) -erdek (iö) 229.668 (öncelik hakkı kısmı ---) -akçakoca 222.667 (öncelik hakkı kısmı ---) -kocaeli derbent(iö) 230.127 (öncelik hakkı kısmı ---) -eğirdir 235.052 (öncelik hakkı kısmı ---) -beyşehir 220.778 (öncelik hakkı kısmı ---) -Burhaniye (iö) 226.419 (öncelik hakkı kısmı ---) -şarköy 228.797 (öncelik hakkı kısmı ---) -safranbolu (iö) 158.197 (öncelik hakkı kısmı boş) -gelibolu (iö) 228.513 (öncelik hakkı kısmı ---) -marmara ereğli 226.088 (öncelik hakkı kısmı ---)
Evet arkadaşlar sizce yerleşme imkanım nedir? Kontenjanlar dahilinde yerleşicem biliyorum. Kontenjanları geçen sene bu okulların max. 20 min. 10 du. Birinci tercihlerde öncelik hakkı kısmından dolayı hata ya düştüm yerleşemedim yine aynı hataya düşmek istemiyorum. Öncelik hakkı kısmı boş olanlarda mı düz liselinin yerleşme imkanı daha çok yoksa --- olanlarda mı daha çok ?
Cevaplarınızı bekliyorum. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevap yazsın.
SAYGILAR.
Mesajım bulunsun
Mesajım bulunsun
Google da araştırma yaparken bu link e yönlendim. Konu biraz eski olsada yazma ve yardım alma gereği duydum. Belki yardımcı olacak birilerini bulabilirim :) Ben 2003 senesi düz lise ve lisans mezunuyum. İlgili alanımın bilişim olması ve mevcut işimde ki gelecek kaygısı nedeni ile 2 sene bilgisayar programcılığı okuyup kpss ile memur olmak. Şu an oturdum ve 9 senenin ardından tekrar öss sınavına hazırlanıyorum :) Benim zamanımda tek sınavdı ve öss idi. Şimdi ygs ve lys oldu. Ben myo tercih edeceğim için sadece ygs sınavına gireceğim. Çalışmalarımdan sentezlediğim kadarı ile hedefim okul puanım ile birlikte 380 ygs 1 (almayı hedeflediğim). Şimdi esas sıkıntılı nokta myo larının yerleştirme öncelikleri. Yaş sınırlaması, mezuniyet yılı sınırlaması, meslek lisesi ve teknik lise sınırlaması gibi. GÖrdüğüm kadarı ile öncelikli olarak bu öğrenciler seçiliyor ve sonra boş yer kalırsa diğerleri yani benim durumdaki gibiler alınmaya başlanıyor. İzmir in Buca ilçesinde oturuyorum ve önceliğim dokuz eylül üniversitesi myo ki bana çok yakın. Diğer tercihlerim ise ege üniversitesi ve izmirdeki özel üniversiteler. BUnca sene sonra emek harcayıp çalışıyorum ve boşa gitsin istemiyorum. İnternet üzerinde yazanları okuyunca umutsuzluğa kapılsamda bir şekilde yerleşeceğimi düşünüyorum. Ama yeni arkadaşlar yeni sistemi benden iyi bildiği için bir danışma gereği duydum.
Arkadaşlar öncelikle Selamlar . Sizlerden yardım almak istiyorum bu konuda . . .
Ben Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisiyim . Muhasebe Finansman Bölümü Dış ticaret alanı okuyorum . 2 yıllık Geçiş hakkı bu sene son olduğu ve benim okuldaki pek başarılı olamamam beni 2 yıllık hakkımı kullanmaya yönlendirdi. 2 yıllık geçişte diploma notuna bakıldığını duydum ve benm diploma notum tahminimce 50 - 65 arası bişi gelcek . ayrıca farklı alanlarıda tercih edebiliyomuşum. nereye gitmeliyim . 2 yıllık okuyup DGS girmeyi düşünüyorum. istanbulda ikamet ediyorum .
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum Önerilerinizi ßekliyorum .
Birde şöyle bi sorum var. Ygs ye belki bi umut yüksek puan alırım diye girdiydim Fakat 182 puan aldım ama olsun barajı geçtim 2 puanla Ygs 4 - 182 puan. bu puanla napıyım bir başka önerisi olan varmı arkadaşlra :D
gülmeyin :D
bende lisede bilgisayarlı muhasebe bölümünü okudum. 2 yıllık geçiş yapmayı düşünüyorum. diploma puanım 74 diye hesapladım. tam olarak öyle olmasada yakın bir şey çıkar.bankacılık ve sigortacılık bölümünü istanbulda ilk olarak hangi üniversiteye tercih etmeliyim? marmarayı düşünüyorum. gelme ihtimali nedir?
arkadaşlar endüstri meslek mezunuyum bölümüm bilişim teknolojileri gitmek istediğim bölüm bilgisayar programcılığı sınavsız geçiş yapmayı düşünüyorum diploma notum 77 OBP 387.90 sizce istanbul içi tercihleri nereleri yazmalıyım özel üniversitelerden girebilceklerim var mı beykent bilkent nişantaşı vb. gibi
Merhaba Arakdaşlar ben burak Forum Donanım a yeni üye oldum Daha önce üye olmadan takip ediyordum Üniversite ile ilgili bir sorum olacak
Eskişehir Tepebaşı Teknik Anadolu Lisesinde, Teknik Lise olarak Bilgisayar programciligi Bitirdim 97 doğumlu yani senemin mevzunuyum Orta Öğretim Basari puanim 384.63 Ygsden :210 Lyseden 260 puan aldim
İzmire Gitmem gerekiyor kesinlikle
1. Tercih Dokuz Eylül Ünv. İzmir MYO 2. Tercih Ege Ünv. Ege Myo 3. Tercih Ege Ünv. Bergama Myo
Sizce bu üçünden biri tutarmi? Simdiden Cevaplarınız için teşekkür edeirm
İYİ FORUMLAR
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme