Şimdi Ara

Mesut Özil Milli Takımı bıraktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Reyiz ver ordan kardeşime Gençlik ve Spor Bakanlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahinAbi -- 22 Temmuz 2018; 22:44:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk olduğu yeni aklına gelmiş sanırım.

• Helal olsun aslan gibi duruş sergiledi.

Alman devletinin uyguladığı onursuz mobbing karşısında dimdik durmuştur.
  • Başında düşünecekti. Zonguldaklı olduğunu unutup, geldiği yeri unutup, en başında gidip Alman milli takımını seçerken düşünecekti. Ben Almanya'da doğdum, bana burası baktı ayaklarını bırakması gerekiyor. Üstünden isterse yıllar boyu kuşaklar da geçsin, geldiğin yer ve vatanın belli. Herkes bunu biliyor. Hiçbir zaman inkar etmene ve "Ben Almanım" demene gerek yoktu.
    Almanlar kindar ve narsist bir topluluktur. Kendilerinden olmayanları illaki bir gün dışlarlar. Mesut'a da bu oldu. Her göçmene yaparlar. Geçmiş olsun Mesut. İki vatanın olmasına rağmen, vatansız kalmayı başarmak da büyük marifet.
  • Helal olsun Mesut.Ne güzel demiş.

"Kazanınca Alman, kaybedince göçmen oluyorum. Podolski ve Klose, hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi, ben niye Türk-Alman olarak görüldüm? Türkiye olduğu için mi? Müslüman olduğum için mi?"

Irkçılığa hayır!
  • Mesut un yaptığı doğru Almanların ise yanlış tabiki. Ama ülkenin başındaki malum şahsın kötü bir kişilik olduğunu değiştirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 22 Temmuz 2018; 22:19:12 >
  • Reyiz ver ordan kardeşime Gençlik ve Spor Bakanlığı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8-9 sene evvel kendini Alman gibi hisseden adam, Türk oluvermiş birden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şeyi tutsun diyen kaç kere daha yazacaksın komik olmaya çalışırken palyacoya dönüştün sus artık

Mesut'un yaptığı gayet haklı bir davranış, kökeni bir Türk olarak Türkiye Devlet Başkanı ile fotoğraf çektirmesi çok doğaldı, ırkçı medya üzerine gidince o da haklı olarak takımı bıraktı. Erdoğan'ı sevip sevmeyebilirsiniz ama devlet başkanına saygı duymak zorundasınız.

• Valentino V kullanıcısına yanıt
    Başında neyi düşünecekti ? Türkiye'ye gelip bu adam solucan gibi bundan topçu olmaz dediklerinde Almanya'ya dönmeyip ben Türküm deyip amatörde mi sürünecekti ? Ferdi Kadıoğlu için bile denilenler ortada. 10 numara adamı sağ bek oynatmak isteyen antrenörlerimiz var.

Adam Almanya'yı seçti ve Mesut Özil oldu. Kendisini yapan şey bizzat o milli takımdır işte. 2010 da idi yanılmıyorsam parlaması, Dünya Kupası sayesinde Real Madrid'e gitti ve dünyanın en iyi 10 numaralarından biri oldu. Türk milli takımını seçse Hakan Çalhanoğlu'ndan bir tık ilerisi olurdu ancak.

Yaptığı doğru, yanlış tartışılır. Ancak kariyer planlaması ve adını duyurması adına en doğrusunu yaptı. Milli takımı bıraksa da haklı olduğu ortada ve hala Mesut Ozil o. Üst düzey oynamaya devam edecektir. Türkiye'ye yaranma gibi bir derdi de yok adamın, en başından beri Türk'üm ama Almanya için oynuyorum diyordu.

• Almanlar istememekte haklı. Cumhurbaşkanı almanlara nazi kalıntısı diyecek sonra Özil onunla fotoğraf çektirecek? Almanlar cidden kral adammış.

• Başına gelen hoş bir davranış değil, yurtdışında yaşayan biri olarak durumunu çok iyi anlıyorum ve üzüldüm açıkçası.

Ama bu adam daha önce kendisine sorulan, kendini daha çok Türk olarak mı, Alman olarak mı hissediyorsun sorusuna, Alman olarak cevap vermişti. Kökenini unutmayacaksın. Unutursan eğer bir gün mutlaka hatırlatırlar. Bu hatırlatma kimi zaman iyi bir şekilde olur ama kimi zamanda kötü bir şekilde olur. Kaldı ki Almanya'da yaşayan Türklerin zaman zaman nasıl ırkçılığa ya da ayrımcılığa maruz kaldığını görüyoruz. Ben daha 1 kere Mesut'un bu konuda bir açıklama yaptığını duymadım. İlla kendi başına mı gelmesi gerekiyordu Mesut bazı şeyleri anlaman için? İşte öyle bencil olursan, bu sefer arkanda Türk milletini de bulamazsın. Çünkü yıllar önce kendin söyledin, ben kendimi Alman hissediyorum diye. Ama gördün işte, o kendini yakın hissettiğin Almanlar seni öyle görmüyormuş ya da menfaat sağladığın sürece öyle görüyorlarmış.

Milli takım seçiminden dolayı haksız şekilde eleştirmeyin. Kim olsa kendi kariyeri için Alman milli takımını seçerdi. Sen 16 yıldır yani 4 dünya kupasına katılama, milli takımın her turnuva öncesi veya sonrası skandallarla gündeme gelsin, ondan sonra başka birini Türk milli takımını seçmedi diye eleştir. Bu şekilde eleştirenlerin, futbolcu olsa ve Alman milli takımı mı, Türk milli takımımı diye sorsalar, %99'u Alman milli takımı der. Profesyonel hayatta duygusallığa yer yoktur. Sen Alman milli takımını seçtin diye, Türklüğünden vazgeçmiyorsun. Tam tersine dünya futbolunda bir nevi Türkiye'yi temsil ediyorsun, çünkü kökenin Türk.

• geç bile kalınmış karardır.Mesutun Alman milli takımına ihtiyacı yok hani genç oyuncu olsa milli takımla Dünya-Avrupa şampiyonalarında vitrin yapsın derim ama 29 yaşına gelmiş artık kendini fazlasıyla kanıtlamış tüm Dünya'nın bildiği bir topçu olmuştur ırkçılığı hisettiği an kapıyı vurup gitmesi lazım.Ayrıca bu Almanya denen ülke Türkiye Cumhuriyetini sömürgesi olarak görüyor tıpkı Fransa-Afrika ülkeleri gibi özellikle muhafazakarları gurbetçilerin önlerinde eğilip büzülmesini her dediklerinin sorgusuz yapılmasını ister
  • o fotoğraf çektirerek zaten tarafını seçmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

geç bile kalınmış karardır.Mesutun Alman milli takımına ihtiyacı yok hani genç oyuncu olsa milli takımla Dünya-Avrupa şampiyonalarında vitrin yapsın derim ama 29 yaşına gelmiş artık kendini fazlasıyla kanıtlamış tüm Dünya'nın bildiği bir topçu olmuştur ırkçılığı hisettiği an kapıyı vurup gitmesi lazım.Ayrıca bu Almanya denen ülke Türkiye Cumhuriyetini sömürgesi olarak görüyor tıpkı Fransa-Afrika ülkeleri gibi özellikle muhafazakarları gurbetçilerin önlerinde eğilip büzülmesini her dediklerinin sorgusuz yapılmasını ister
    sen onu avrolarla trde hava yapan almancılara sor bakalım sömürge mi mercedes mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken Block43

Almanlar istememekte haklı. Cumhurbaşkanı almanlara nazi kalıntısı diyecek sonra Özil onunla fotoğraf çektirecek? Almanlar cidden kral adammış.
    Yani adama "goatf*cker" demekte "f*ck off you Turkish sh*t,piss of Turkish pig" demekte haklılar diyorsun.Baya kral adamlar he
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

Yani adama "goatf*cker" demekte "f*ck off you Turkish sh*t,piss of Turkish pig" demekte haklılar diyorsun.Baya kral adamlar he

Alıntıları Göster
    Ya çok boş konuşuyorsun. Ne demek istediğimi bile anlayamamışsın tekrar oku. Bizde alman asıllı türk futbolcu var diyelim. Merkel bize nazi kalıntısı desin. O futbolcu da sırıtarak fotoğraf çektirsin. Sen böyle boş boş sırıtır mısın yoksa tepki mi gösterirsin? Aynı şekilde Emre Can var ona neden tepki gösterilmiyor?

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 23 Temmuz 2018; 13:13:15 >

• C.Ronaldo’dan Mesut’a destek: “Başarılarla dolu kariyerinle Almanya’ya kazandırdığın kupalarla fark yarattın insanlar seni Türk Mesut olarak tanıdı ve bu şekilde seviyor, senin Türk olmanla bende gurur duyuyorum, üzülmesi gereken sen değil onlar daima yanındayım kardeşim..”

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

C.Ronaldo’dan Mesut’a destek: “Başarılarla dolu kariyerinle Almanya’ya kazandırdığın kupalarla fark yarattın insanlar seni Türk Mesut olarak tanıdı ve bu şekilde seviyor, senin Türk olmanla bende gurur duyuyorum, üzülmesi gereken sen değil onlar daima yanındayım kardeşim..”
    Öyle bir haber yok. Haber sitelerinde görünmüyor.

• Ya seneler önce kendimi Alman hissediyorum, Almanya doğumluyum burada büyüdüm başka ülke için oynamayı hayal edemiyorum diyen adama ne oldu derler. Geçicek o işleri
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.