Şimdi Ara

Metal Gear Solid V Phantom Pain Türkçe Yama Hazırlığı Başladı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
7
Favori
10.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

texture(sayı).dat dosyaları hariç, master dizinindeki ve bu dizinin altındaki diğer klasörlere dağılmış olan tüm .dat uzantılı arşivleri açıp içerisinde bulduğunuz .subp .lng ve .lng2 dosyaları metinleri barındırıyor ama her dosya onlarca kez paketlenmiş ve pek çok alt dizine dağılmış hâldeler. Tecrübeniz ve programcınız yoksa fazla ilgilenmeyin derim. Çünkü bu oyunu çevirebilmek öyle herkesin harcı değil.
    teşekkürler, çeviriye niyetim yok, zaten tek birisinin yapacağı bir çeviri değil, ben daha çok nasıl yapılırcıyım.Örnek Videom

• Aslında konu resmi kanallardan bi' umudumun olması ya da ücretli olması değil istediğinizin ne kadar imkânsız olduğu, akıl mantık arayacağınıza biraz ince düşünün. 10 bin 100 bin dolar para verin ya da muhatabı gelsin benimle muhatap olsun geyiği benden umudunuz olmasın diyebilmek, bunu anlatabilmek. Akıllardaki saflık biraz da yüreklerde olsa ya bu sorunları hiç konuşmazdık.

Şu "1 kişi-birkaç kişi yüzünden" safsatasını da bırakın artık, sıkıntının kaynağı azınlık olsa niye umurumda olsunlar ki... asıl azınlık olan hakikaten bunlara layık olan insanlar. Ben bu ezici çoğunluğa emeğimi ikram etmek istemiyorum. Hani bir çeviri için 10 yıl uğraşıp silip atsam onu öylece önünüze koymak kadar zoruma gitmez. Beni başkalarıyla karıştırmayın, ben dediğimi yaparım yapıyorum. Bu durumun değişmesi için ya kıyamet kopması ya da insanımızın birkaç sınıf atlaması lazım herhâlde. Gelin görün ki ödülün de cezanın da çoğunlukla hak etmeyene verildiği bir toplumda bunu beklemek sadece hayal.

Kendini geliştirmek için bunlarla uğraşanı ve yaptıklarını başkalarıyla paylaşmaktan mutlu olanları anlıyorum ve saygı duyuyorum, zira hayat paylaştıkça güzel ama onun da bi' sınırı olmalı, aksi hâlde bunun adına iyilik denmez, fazla iyilik maraz doğurur. Sanal manal da olsa aylarını ver, yıllarını ver, geceli gündüzlü uğraş, sonra al onu topluma servis et, onlar da bir yerden sonra bunu bir lütuf değil görev bellesin. Tabii sonra sen de dövün dur. Suç sizin değil aslında sizi buna alıştıran ben ve benim gibi eşeklerde. Neyse ki eşeklik de baki değilmiş dedikleri gibi... o da bi' yere kadarmış.

• KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Nasıl bundan önce paylaşmadıysan bundan sonrada ne olursa olsun paylaşma bence....Değer kıymet bilmiyoruz bencillikte üstümüze yok
    Fazla naz aşık usandırır reiz. Kuruyup gitse de vermiyecem diyosun Bugüne kadar yapmış olduğun yamalar için çok teşekkürler.
  • Hmmm ekip dışı arkadaşlar demiş ki "B A H A N E" ile iptal oldu. Siz öyle diyorsanız öyledir. Bana laf düşmez.

Şunu diyeyim sadece affınıza sığınarak: Birçok büyük oyunu sorunsuz bir şekilde çeviren uCrew gibi bir oluşum, sırf şu an adını bile çoğu kişinin unuttuğu 5 yıllık oyunu (Ne zaman o kadar oldu be?), reklam olsun diye gündeme getiriyor. Neden mi?

Güzel bir şekilde çeviriye başlandı, bu mutlulukla duyuruldu ancak ilerleyen aşamalarda diğer oyunlarda karşılaşılmayan çeviri sorunları, güncelleme sorunları çıktı, işin içinden çıkılamaz bir hal aldı iptal edildi. Şu an o durumları arkadaşlar aşmış durumda. İptal edilmese 1 sene bekleyecektiniz, nerde kaldı yama diye boşa beklenti içinde olacaktınız/olacaktık. İster istemez böyle sorunlar çıkabiliyor ne yazık ki. Her zaman her şeyi de istenilen gibi yapamıyoruz. Kusura bakmayın.

Bu arada reklam tabii. Siz de azcık fanboyu olun bu reklamın!!! 911. sahışları yollarım tepenize!!!

• İnşallah çevirecek bir ekip çıkar. Türkçe oynamayı çok istediğim bir oyun.
  • Burda çeviri yapanları kimse eşek yerine koymuyor hepsi birileri tarafından seviliyor destekleniyor ve emeğine değer veren ücreti neyse verip desteğini sürdürüyor.

Senin gibi egosu tavan yapmışlara yazmaya bile değmez. Tek diyeceğim ödülünüde cezanıda alıp git!

Daha önce yazmıştım sen çevirmişsin paylaşıp paylaşmamak senin kararın saygı duyarım ancak her defasında çıkıp senin ileri geri konuşmanı çevirmenleri eşek çeviri bekleyenleri çocuk yerine koymanı görmek bıktırdı artık.

Dönüceksen dön en azından senin kaprislerini çekenlere yama yap dönmeyeceksende ikide bir çıkıp millete ders verip durma aklınca.

Bu yaşıma kadar ne ailemi ne kendimi kimseye muhtaç olmadan yaşattım yaşadım bu saatten sonra sana ve senin çevirilerine hiç muhtaç olmam.

Her zaman söylediğim gibi su akar yolunu bulur kendinizi bir şey sanıp ilahlaştırmayın burda.

• alex59 kullanıcısına yanıt
    Ee yine çeviri yapanlara laf atıyorsun, laf sokuyorsun, tahrik ediyorsun. Zaten sizin gibiler yüzünden çevirmenler çeviri yapmayı bırakıyor. Kötü insan olmayın, kötü insan olmayın...!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence sen Mr.Ego'dan fazlası değilsin kötü oyunun gereksiz çevirisini yapmışsın bu kadar ağzın laf yapıyo kendini zeki falan sanıyosun heralde ama tutupta buna emek verdim bilmem neymiş efendim muhatabı gelsin bi tavırlar falan gereksiz söylemlerden fazlası değil al yamanı başına çal derler adama :D
  • her açılan çeviri konusunda kavga çıkıyor. ne geçimsiz insanlarsınız lan siz.
  • Bu güruha bunlar az bile en iyisini yapıyorsunuz ellerinize sağlık. Ben kısıtlı ingilizcem ile çok küçük bir oyunu çevirmek istedim. Dosyaları açmak 3 günümü buldu o da son gün dayanamayıp yardım istedim. Açılan dosyadan 3k kadar satırdan 10 tanesini bile yapamadım, gözlerim ağrıdı kodları ayıklamaktan, ayarlamaktan sıkıldım bıraktım.. Kaldı ki bu insanlar bizim 2-3 saatlik "keyfimiz" için oturup gece gündüz çalışıyor, çabalıyor sonucunda ne alıyor? Hakaret, tehdit, aşağılama ve nicesi.. Sonra diyorlar ki böyle olmayacak emeğin hakkını veren az bari bizde ücret isteyelim en azından yediğimiz küfür kar kalmasın bu seferde hırsız, vergi kaçakçısı, hortumcu olarak yaftalanıyorlar. En güzelini yapıyorsunuz, değmez.. Kurunun yanında yanan yaş olarak bile bunu söyleyebiliyorsam gelin siz düşünün çevirmenlerin halini..

İyi forumlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulkathos -- 5 Şubat 2020; 10:11:58 >

• Dediğin gibi kurunun yanında yaş da yanıyor ama n'aparsın işte can çıkar huy çıkmaz. Sabaha kadar da tartışsak kavga da etsek herkesin dediği dedik, bu işin kazananı yok.

Bir gün içinden gelen ya da bana gıcık olan biri bu işe soyunup müjdeyi verecek, bu kısır hadiseyi bitirecek. Üzülür müyüm... yani üzülürüm herhâlde, çünkü bu benim şahsi bir davam değil aslında, birinin bunu yapması gerekiyordu, yapıldı. Umarım bu çabam herkes anlamasa da destek görür. Hani ekmek su hayat değil belki ama bir iki oyun da böyle olsun kulaklara küpe olsun isterim. Dediğim gibi ya bana inat ya da bi' hevesle birileri buna yeter diyecektir. O zaman çekirdek kolalar hazırlanır forumdaki bomba eğlence için

• quote:

Orijinalden alıntı: Bulkathos

Bu güruha bunlar az bile en iyisini yapıyorsunuz ellerinize sağlık. Ben kısıtlı ingilizcem ile çok küçük bir oyunu çevirmek istedim. Dosyaları açmak 3 günümü buldu o da son gün dayanamayıp yardım istedim. Açılan dosyadan 3k kadar satırdan 10 tanesini bile yapamadım, gözlerim ağrıdı kodları ayıklamaktan, ayarlamaktan sıkıldım bıraktım.. Kaldı ki bu insanlar bizim 2-3 saatlik "keyfimiz" için oturup gece gündüz çalışıyor, çabalıyor sonucunda ne alıyor? Hakaret, tehdit, aşağılama ve nicesi.. Sonra diyorlar ki böyle olmayacak emeğin hakkını veren az bari bizde ücret isteyelim en azından yediğimiz küfür kar kalmasın bu seferde hırsız, vergi kaçakçısı, hortumcu olarak yaftalanıyorlar. En güzelini yapıyorsunuz, değmez.. Kurunun yanında yanan yaş olarak bile bunu söyleyebiliyorsam gelin siz düşünün çevirmenlerin halini..

İyi forumlar diliyorum.
    yamayı madem yapmış ücretli yapsın 40 tlden bir çok kişi mecbur alacaktır. küfür edene hakaret edene kulak tıkayacak ben olsam öyle yapardım. sağlam bir programcı ile anlaşacaksın u-crew in yaptığı gibi ama sürekli ağla ağla nereye kadar Karapatian ben hem kızar hem destek çıkarım sana taktiği verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozepud -- 5 Şubat 2020; 17:38:0 >

• cozepud C kullanıcısına yanıt
    O zaman da programın lisanslama sorunları ile uğraşacak, dertsiz başına dert açacak. KarapathiaN'ın üslubunu sert bulsam da en iyisini yapıyor.
    Çevirip yayınlamadığı yamalar dışında kaç tane çeviri için tool ve font sağladığını fakat nedense "kasam yandı", hdd öldü" diye yitip giden yama çalışmalara kafa ağrıttığını gördüm.
    Sözüm meclisten dışarı, bakıyorum da değişen pek bir şey yok; Çevirmenleri, programcıları küstürmekle kaldılar sadece.
    Burda kavga falan etmiyoruz , sen bi böyle tavırlara girdin ya bi çeviri yaptın diye konu o canım benim . ama umrumda değil zaten kimse o yamaya para vermicek kazanacağın taş çatlasa 2-3 kuruş öyle elin boş götün yaş dolaşıcan yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fıratplastikboru -- 5 Şubat 2020; 22:15:43 >
    Öncelikle konuya dahil olalı 2-3 gün oldu siz kime hangi olaya bu kadar sinir oldunuz ilk önce onu açıklayın bir şeyler söylüyorsunuz ama ortada kalıyor ne sizi bu kadar üzdü yada moralinizi bozdu. ikincisi bu egolu konuşmanız filan baya garip aileniz hiç terbiye vermemiş heralde insanlara saygınız yok ve kafayı böyle küçük şeylere takıyorsunuz. Bilgili ve zeki insan başkasının kime ne dediğini umarsamaz yada bakın ben çok emek verdim siz beni anlamıyorsunuz tiriplerine girmez, açıkcası bundan sonra umurumda değil sizin gibi bir insan yamayı hiç paylaşmasın daha iyi, arkadaşlar sizde üstelemeyin Mister Ego abimiz egosuna daha fazla ego katmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynBleidd7 -- 5 Şubat 2020; 22:11:1 >
  • @fıratplastikboru

@Gripex01
    Yaşayan bilir hemşerim, gören duyan değil...
  • ben bu oyunu cevirmeye yeltendim. denemez olaydim. boyle berbat boyle usandiran bir is olamaz. karapathian hakli. bedavaya ugrasilacak ve paylasilacak cile degil. ben, sirf altyazilari acmak listelemek ve duzenleyip tekrar paketlemek icin yazdigim toolu bile sildim. oyle nefret uyandirdi. karapathian hakli olmasina hakli da, ceviri bos bos yatana kadar makul limitle bagisa acip, bagis limiti dolunca yayinlasana bence daha isabetli olur. hem eline para gecer hem de gariban sevindirir. tabii o bagis limiti bence en az 5 bin lira olmali :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikriz Rüyası

ben bu oyunu cevirmeye yeltendim. denemez olaydim. boyle berbat boyle usandiran bir is olamaz. karapathian hakli. bedavaya ugrasilacak ve paylasilacak cile degil. ben, sirf altyazilari acmak listelemek ve duzenleyip tekrar paketlemek icin yazdigim toolu bile sildim. oyle nefret uyandirdi. karapathian hakli olmasina hakli da, ceviri bos bos yatana kadar makul limitle bagisa acip, bagis limiti dolunca yayinlasana bence daha isabetli olur. hem eline para gecer hem de gariban sevindirir. tabii o bagis limiti bence en az 5 bin lira olmali :D
    tamam o zaman hesap numarası atsın herkes bağışta bulunsun belli bir limit koysun adam başı bin olunca yayınlasın olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozepud

tamam o zaman hesap numarası atsın herkes bağışta bulunsun belli bir limit koysun adam başı bin olunca yayınlasın olmaz mı

Alıntıları Göster
    onu bana değil karapathian'a söyliceksin. tanisikligimiz muhabbettimiz yok ki ikna edeyim adami.ancak bana kalirsa bosa adamin basinin etini yemeyin. sirf keyfinden bile paylasmasa, yine haklidir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.