Şimdi Ara

Metin okumak için monitör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • günde 5-6 saat metin okumak için hangi monitörü almalıyım oyun vs hiç önemli değil göz sağlığı için en iyi monitör nedir 2k olmalı en az diyorlar panel ips mi olmalı va mı tn mi ? tn olmamalı sanırım açı kıtlığından dolayı ama va ile ips arasında metin okuma açısından fark nedir bilmiyorum monitör uzmanı arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. bütçe 1250tl max

• va ile ips arasındaki fark renk çoğunluğunun ve doygunluğunun ips ye nazaran daha fazla olması

yani va da siyah daha siyah beyaz daha beyazdır bu sebeple beyaz ve siyah olan renk griye kaçmadan doğru olarak gösterilmiş olur

ama ips in va panelden geri kalır yanı yoktur ips te de istenilen renk ayarlamalar yapıldıktan sonra alınabilir + olarak görüş açısı ips te daha fazladır

ikisi birbiriyle kapışıyor diyebiliriz ikisi de dolgun ve gerçek renkler verebiliyor ama va paneller genel de tn panellerin eksiklerini yerine getirmek için uğraşır

en kötüsü tn paneldir hem görüş açısı hem de renk solukluğu olarak ama tn paneller devasa tazeleme hızlarına çıkabilir bu da oyuncular için önemlidir

metin okumak içinse pivot modlu ve ips olması rahat okunabilirlik açısından daha iyidir

tabi karar size kalmış
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablam -- 1 Mayıs 2018; 15:48:52 >
  • kablam kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ilginiz ve tavsiyeniz için,saygılar
  • Merhaba,

Yabancı sitelerdeki araştırmama göre genel olarak metin okuma için tn paneli öneriyorlar. Türkçeye çevrilmiş yazılar.

**epeyde 93 puan alan (ViewSonic XG3240C 32" 4ms(HDMI+Display) 144Hz Curved Oyuncu Monitör):va monitör için hepsi burada yorumcusu:Bu fiyatı kesinlikle haketmiyor öncelikle onu bilin. Bir kere panel 8 bit. Ondan dolayı HDR falan unutun. Ayriyetten yazılar, iconlar net renderlenmiyor. Bulanık görüyorsunuz. Paneli sevmedim, görüntü kalitesi idare eder. Bunu alacağınıza biraz daha fazla para verip samsung alın benim yaptığım gibi.

****-Yaklaşık 4 yıl boyunca bir LG E2242 monitör kullandım (21.5 "TN 1920x1080 5 ms). Birkaç hafta önce Acer G247HYL (23.8" IPS 1920x1080 4 ms) olan 2. monitörümü aldım.

Eski monitör ile hiçbir sorun olmadan saatlerce oynayabiliyordum, ancak şimdi yeni IPS monitörüyle aynı şeyi yapmak gerçekten yorucu. Monitörü seyrettikten birkaç saat sonra gözlerim yoruldu ve bende acı hissediyorum. Onlarla da odaklanmak çok zor. k1

***Benim deneyimim, TN panellerinin aslında en keskin metni üretmesidir. Diğer iki panel türü üzerindeki metin alt piksellerin şekli nedeniyle bir tür analog görünüme sahip olabilir. VA panelleri bu açıdan en kötüsü ve video ve oyun için çok daha uygun.

**TN panellerin metin için iyi olduğunu, ancak renk ve görüş açısı açısından kötü olduğunu kabul ediyorum

**Ayrıca, tüm IPS panellerinin kötü metin ürettiğini varsayıyorsunuz. Bazıları Dell Ultrasharps gibi oldukça iyi. Esp bütçe ve ülke olsa da, yukarıda belirtilen şeyleri açıklığa kavuşturuncaya kadar herhangi bir öneride bulunma zamanını harcamayacağım.

**IPS daha az trasnparent arayüze sahip paneldir, bu nedenle panel taht daha güçlü bir arka ışık gerektirir. 
    daha güçlü arka ışık, göz kamaştırıcı beyazlara ve zayıf kontrastlara eşittir. 
    zayıf kontrast göz yorgunluğuna eşittir....asla okuma için bir IPS paneli kullanmayacağız. IPS'nin okuma için iyi olduğunu söylediği her kimse, benq'den bir AMA-VA paneli kullanmalıdır. 

------PS'nin okuma için iyi olduğunu söylediği her kimse, benq'den bir AMA-VA paneli kullanmalıdır.
    Ben bir BenQ GW2255'im(VA PANEL) var ve hepsini okumak için tatmin edici bulmuyorum. Düşük siyah seviyeyle etkilenmeyen çok belirgin bir izleme konisine sahiptir. Ayrıca biraz daha az belirgin bir görüntüleme konisine sahip bir Dell S2440L var, ancak üzerinde metin oldukça bulanık görünüyor. Bu yüzden büyük ekran boyutu ile birlikte panel tipini tahmin ediyorum. Her ikisinde de metinler kesinlikle analog bir görünüme sahiptir ve aslında eski HP 2338h'yi okumayı tercih ediyorum. Kuşkusuz, TN panelleri okuma ve belki seğirme oyunları hariç her şey için kötüdür.

**Maalesef VA piksel yapısı. Benim de bir VA monitörüm var ve o kadar da kötü olmadığı halde insanlar hala şikayet ediyor . Yapabileceğiniz bir şey yazı tipi yumuşatmayı devre dışı bırakmaktır - ancak sonuç herkese iyi görünmeyecektir.

**Birincisi, aynı zamanda bir VA panelidir. Eğer dağınık e'nin üst kısmına bakarsanız, düz bir şekilde "pikselin yarısı" bir satırı vardır? Bunu hiç bir monitörde görmedim
    cevap:Tüm VA demedim, en çok 144hz panellerde yaygın.

Önceki AMVA jenerasyonunun böyle bir piksel düzeni sorunu yoktu. En son AMVA, daha düşük parlaklıkta yarıya kadar kesiliyor ancak bu görüntüde gösterilen kadar kötü değil. Bununla birlikte, hala yuvarlak kenarlı ve truetype açıkken bazı sorunlar görülebilir. Bununla birlikte, göz yorgunluğunu etkileyip etkilemediğinden emin değilsiniz.

**Bence VA'ya karşı IPS anlamsız ... herkes farklı ve farklı göz hassasiyetine sahip. IPS fanboy'um ve IPS tabanlı ekranlarda hiç bir sorunla karşılaşmadım .... 

***- hem parlak hem de parlama önleyici ekranlardan kaçınmak ve normal mat olanlarla gitmek, - VA muhtemelen en iyi seçim olacaktır, IPS bulanık metinlere sahip olabilir, - daha yüksek yenileme oranı daha iyidir. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6AF702F4C -- 24 Kasım 2018; 5:36:42 >

• ben de metin okuma için monitör arıyorum.

bence 2k 4k yok 8k gibi yüksek çözünürlükler metin için hiç de uygun değil, ancak tv yada oyun olabilir. herkes artık ezbere konuşur olmuş kimsenin bir şey bildiği yok.

https://youtu.be/0jSxvjT6Ec0?t=223 büyük büyük ekranlar metin için hiç kullanışlı gözükmüyor.
  • Büyük çözünürlüklerde (2k,4k) rahat metin okumak için

1-windows ölçeklendirme yapılmalı %125,%150
    2-İnternet sayfasından metin okumak için ayarlardan ölçeklendirmeyi %125-150 yapılmalı
    3-Programların ayarlarından pdf vb ölçeklendirme yapılmalı.

Yukarıdaki ilk yazımda dediğim metinlerdeki keskinlik olayını bizzat yaşıyorum. Gerçekten sırf metin okuma ve internette yazı okuma için tn paneller yazıları daha keskin daha net gösteriyor. Bu yüzden 1.tercih tn panel. 2.tercih ips paneş 3.tercih va panel. Fotoğraf,video,oyun ağırlıklı kullanacaklar için ise va veya ips panel tavsiye ederim.
  • yazı için TN almalısın, ben buradaki yorum önerilere kulak verip 144hz VA panel aldım, 2 gün katlanabildim pikse sistemi yüzünden yazılar bulanık, baş döndürüyor yoruyor.

belki hayatında ilk defa kaliteli ekran almış kişiler fark edemiyor olabilir, iade edip yıllardır kullandığım "kaliteli" tn panel monitörüme geri döndüm.

https://forum.donanimhaber.com/samsung-cfg73-qled-quantum-dot-144-hz-monitor-incelemesi--132321686-3

bu linkten yazımı bulursunuz.

üstte va'yı öneren arkadaşın da hangi yabancı dilde neyi sorgulama araştırma yapmış ne deneyimlemiş merak ettim. çünkü tüm forumlarda VA sadece oyun oynarken iyi deniliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    okul için film tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Tarih Kitabı Tavsiyesi İstiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

4 tane monitör test ettim. Yazı,doküman,office kullanımı için bana göre Tn panel veya ips panel çok daha iyi "va" paneller metinleri biraz çarpık keskin göstermiyor. fakat va ekranlarda resim,video, oyun olarak çok daha net ve canlı gösteriyorlar.

Bana göre 27" va bir monitör alınacaksa kesinlikle 2k alınmalı. Birde monitörde kesinlikle netlik ve siyahlık ayarları olmalı. Bu konuda msı "MPG27CQ" monitörün uygulaması ile ince ayarlar çok güzel yapılıyor Çoğu monitörde sadece kendi üzerinde ayarlama var windows uygulaması ya yok yada gelişmiş değil. çok azda olsa color banding sorunu var. 27" k(fullhd) va panellerde metinler çarpık soluk gözüküyor ama resimler çok çok iyi gözüküyor.

İps panel olarak dell 27" 75hz monitörü test ettim office uygulamalarında %5 google chermo metinlerinde ise %10 daha iyi gösteriyor.

Metin okuma için daha doğrusu göz yorulmaması için titreşim giderici+mavi ışık koruması mutlaka olması gerekli. (mavi ışık koruma özelliği olarakta 4 markadan asus en iyisi 4 farklı seçenek sunuyor. Samsung+msi monitörlerin bu özelliğini beğenmedim ekranı çok sarı yapıyor. Nispeten del monitör daha iyi diğer markaları görmedim. Ayrıca 75hz veya 144 hz 60 hz den daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6AF702F4C -- 31 Ocak 2019; 18:3:39 >

• curved monitörde yazı okumak rahat mı olur yoksa baş mı ağrıtır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.