Şimdi Ara

mezuna kaldım, nasıl çalışmalıyım? mf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nasıl çalışmalıyım, 4 gün ygs 3 gün lys şeklinde mi çalışayım. Yoksa ilk ay sadece ygs mi calısayım?

Boş muhabbet yapacaklar değil, mezunlar yorum yaparsa sevinirim

• YGS sıralamanız kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoton dizi -- 13 Temmuz 2017; 15:56:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monoton dizi M kullanıcısına yanıt
    600k larda geziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkeskin53

600k larda geziyor

YGS eksiğiniz çok olduğu için LYS'ye başlamanız hata olur kasım ayına kadar sadece YGS kasın

MF-4 istiyorsanız matematik,geometri,fizik derslerini önplana alın kimya ve biyolojiyi şimdilik arkaplana atın LYS'de mat ile geo birleştiği için en önem vermemiz gereken iki ders bunlar olmalı ygs matta iki koldan ilerleyin normal mat konuları ve problemler şeklinde geometri ve fizikte tez elden sıfırdan başlayın bu dersleri belli bir düzeye oturttuktan sonra ygs kimyayı halledebilirsiniz tüm konuların 1-1.5 haftalık süresi var kasım ayına gelene kadar biyolojiden 4-5 konu bitirmiş olun kasım ayından sonra LYS kimyaya ve LYS matta logaritma-diziler-eşitsizlikler-limit konularına başlayın lys matta türev-integrale başlamayın YGS bittikten sonra başlarsınız ocak ayına kadar bu ritimde devam ederseniz zaten aklınızda bir ders çalışma şablonu oluşacaktır nereden eksiğiniz varsa oradan devam edin. Şuan kaybedeceğiniz 1 dakikanız bile yok hemen oturup çalışmaya başlayın

ben de 200k ygs, 100k mf3 ile mezuna kaldım hocam mf3 diyetetik istiyorum. sizce ben nasıl çalışmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: L. Killmister

ben de 200k ygs, 100k mf3 ile mezuna kaldım hocam mf3 diyetetik istiyorum. sizce ben nasıl çalışmalıyım?

Hocam sizin yapacağınız tek şey YGS-LYS'de yapamadığınız eksik konularınızı tespit etmek olmalı YGS-LYS derslerindeki eksikliklerinizi yazabilir misiniz hocam?

peki kitap önerin var mı? ygs mat ve geometri için. Özellikle problemler de hangi kitaba bakayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki kitap önerin var mı? ygs mat ve geometri için. Özellikle problemler de hangi kitaba bakayım

Problemler: Apotemi problemler ve karekök rutin olmayan problemler (apotemi bir tık daha iyi bence)

Mat 1 ve Mat 2 : Bulabilirseniz FEM simetri alın oradan halledin konu anlatımları ve youtube'dan teknofem mat videolarını izleyin çünkü oradaki hoca simetriyi baz alarak anlatıyor, simetri örneklerini falan çözüyor (BR gibi) Mat-2'de mutlaka ama mutlaka karekök SB'yi bitirin hatta hemen şimdi gidip alın bir köşede dursun

Geometri: Ben konu anlatımına ara sınıf kitaplarından çalışıyordum ygs-lys simetri vardı ama kullanmıyordum eğer konu anlatım kitabı alacaksanız sakın YGS konu anlatımı almayın LYS konu anlatım kitabı alın çünkü YGS kitabında bazı konuları kırpıp veriyorlar, özellikler falan eksik oluyor. SB alacaksanız kesinlikle soru çözümlü olsun kolay-orta arası : Birey B Geo orta-zor arası : Körfez YGS-LYS geo bu iki kitabı mutlaka bitirin

Fizik: Karaağaç alabilirsiniz bunun yanında Birey B fizik ve Final fizik çözebilirsiniz ikisi video çözümlü

Kimya : YGS olarak önerebileceğim bir kaynak yok kafanıza uyanı alın LYS'de ise konu anlatımı olarak palmeden uzak durun yeter

Biyoloji: YGS kaynağınız fem simetri LYS kaynağınız palme olsun soru bankası olarak fem ygs-lys sb ve palme sb alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: monoton dizi

quote:

Problemler: Apotemi problemler ve karekök rutin olmayan problemler (apotemi bir tık daha iyi bence)

Mat 1 ve Mat 2 : Bulabilirseniz FEM simetri alın oradan halledin konu anlatımları ve youtube'dan teknofem mat videolarını izleyin çünkü oradaki hoca simetriyi baz alarak anlatıyor, simetri örneklerini falan çözüyor (BR gibi) Mat-2'de mutlaka ama mutlaka karekök SB'yi bitirin hatta hemen şimdi gidip alın bir köşede dursun

Geometri: Ben konu anlatımına ara sınıf kitaplarından çalışıyordum ygs-lys simetri vardı ama kullanmıyordum eğer konu anlatım kitabı alacaksanız sakın YGS konu anlatımı almayın LYS konu anlatım kitabı alın çünkü YGS kitabında bazı konuları kırpıp veriyorlar, özellikler falan eksik oluyor. SB alacaksanız kesinlikle soru çözümlü olsun kolay-orta arası : Birey B Geo orta-zor arası : Körfez YGS-LYS geo bu iki kitabı mutlaka bitirin

Fizik: Karaağaç alabilirsiniz bunun yanında Birey B fizik ve Final fizik çözebilirsiniz ikisi video çözümlü

Kimya : YGS olarak önerebileceğim bir kaynak yok kafanıza uyanı alın LYS'de ise konu anlatımı olarak palmeden uzak durun yeter

Biyoloji: YGS kaynağınız fem simetri LYS kaynağınız palme olsun soru bankası olarak fem ygs-lys sb ve palme sb alabilirsiniz

bu tarz kitapların pdfsi olanlar özelden atabilirse sevinirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: monoton dizi

quote:

bu tarz kitapların pdfsi olanlar özelden atabilirse sevinirim

Kardeşim istersen senin yerine sınava da biz girelim?

• evde kendiniz mi hazırlanacaksınız yoksa o disiplini sağlayamam dershaneye yazılırım mi diyorsunuz? evde hazırlanacaksanız yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackearth

evde kendiniz mi hazırlanacaksınız yoksa o disiplini sağlayamam dershaneye yazılırım mi diyorsunuz? evde hazırlanacaksanız yardımcı olabilirim.

evde kendim hazırlanacağım. bu sene temel liseye gitmiştim, orada arkadaş ortamı falan derken kafa dağılıyor.

İnterenette bir ton ücretsiz ders veren hocalar var, onlardan destek alacağım
  • ugurkeskin53 U kullanıcısına yanıt
    ben de son senemde temel liseye geçmiştim kesinlikle pişmanlık. eğer alabiliyorsanız kendinizi en zayıf gördüğünüz derslerden özel ders almanızı öneririm. sorularınızı sormanız açısından falan iyi oluyor. onun dışında yapamadığınız soruları sorabileceğiniz bir sürü app çıktı zaten onlardan da yarar görebilirsiniz. bana kalırsa şimdiden ygs ye çalışmaya başlayın. lys ye bulaşmayın daha. okulların açılmasıyla lys ye başlayabilirsiniz. benim en büyük hatam lys ye ygs den sonra başlamak oldu :D hangi bölümü istiyorsunuz ona göre kitap önerilerinde de bulunabilirim isterseniz?
  • blackearth B kullanıcısına yanıt
    İnşaat müh istiyorum. Öyle uçuk hedeflerim yok, çünkü yapamayacağımı bilmiyorum. Yani lys de 100-150k gibi bir hedefim var. YGS'de bir heyecan yaptım oradan tamamen gitti sınav. Kaderin bir oyunu diyelim :D bende öyle düşünüyorum hafiften başlamak gerek. 20-25 gün ygs den bir başlayayım sonra hafiften lys ye de başlayacağım.

Matematikte en sıkıntı çektiğim konular problemler. Apotemi'yi herkes önerdi onu kullanacağım. Varsa kitap öneriniz onlara da bakabilirim.

Kimya'yı iyi yapıyorum, zaten kolay bir ders ygs için.

Fizik, eh işte. Kültür'ün best serisi var geçen sene lys için almıştım yine onun ygs sini alacağım.

Ayrıca Youtube'dan konuları dinleyeceğim. Kanal önerileriniz var ise sevinirim. Fizikte umut öncülden çalışıyorum mesela.
    hocam açıkca söylemek gerekirse toplam 3 ay calıstım ygs lys. yani konuların tamamı eksik sadece önceki yıllarda aklımda kalanlar. fen konuları ygs lys tamamen eksik sadece mantık yürüterek ve dedigim gibi önceki yıllardan aklımda kalanlarla yaptım. 2 ay mat 1 ay fen çalıştım sadece.

Şimdiden çalışmaya başlayıp türev ve integral konularını YGS sonrasına bırakmak mantıksız olur.
    öncelikle ''yapamayacağımı biliyorum'' lafını kafandan at. yenik başlama bu maratona. başkaları yapabiliyor sen niye yapamayacaksın ki? ygs sakin adamın işi der herkes zaten :D bana kalırsa ygs ye eylül başlangıcına kadar zaman ver. ygs cidden önemli geçen sene kendimden biliyorum sıralamam kötü gelince çökmüştüm çalışma isteği falan her şey kaçmıştı. apotemiden önce biraz daha kolay bir kitapla başlayabilirsin arkadaşlarımdan güray küçük problemler kullananlar vardı memnundular. karekök ün rutin olmayan problemlerini çözmüştüm ben cidden düşündürüyordu bayağı :D ygs matematik kitabı olarak 345 ve palmeyi çözmüştüm ben memnun da kaldım. dediğin gibi ygs kimya kolaydır kimya ösym nin iyi çocuğu palme ygs kimyayı bitirsen yeter. biyoloji için de palmenin ygs-lys sini öneririm başlangıç için.fizikte de yine palmeyi öneririm başlangıç için geçen sene tekrar elden geçirince bayağı güzel olmuş ondan önce çözerken kusasım geliyordu :D youtubedan umut öncülü izledim ben de özel ders alıyordum bir de. matematik ygs de hocalara geldik yeterli olmuştu benim için. behzat hocayı da öneriyorlardı ama ygs kısmında kullanmadım onu bilemiyorum ondan. kimyayı kitaptan çalıştım hiçbir kanalı beğenmiyordum çünkü. biyolojiyi de kitaptan çalıştım ama funda hocayı izleyenler memnundu bayağı.

• blackearth B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle önerilerin için çok teşekkür ederim :)

1-2 güne başlayacağım çalışmalara, kitapların gelmesini bekliyorum.

Ama hafiften başlamam gerek sanırım, çünkü 2-3 aydır kitap bile açmıyorum. günde 4-5 saat ile ygsye başlayacağım. Biyoloji biraz daha sonra başlamak istiyorum. Çünkü unutuluyor. Bugün ygsye başlasam biyolojiye 1 ay sonra başlamak gibi bir planım var.

Mezun olduğum için her gün geçen seneye oranla daha çok çalışma zamanım var. Tüm gün. Çünkü geçen sene okuldan 4de çıkıyorduk.

Tüm fikirler iyi ama, Tam olarak nasıl bir çalışma planı hazırlayacağım onu bilmiyorum
    rica ederim ne demek sene içinde de yardımcı olmaya çalışırım. 2-3 aydır kitap açmıyorsan bence de kitapların gelince başlamalısın. ben okullar başlayınca başlamıştım benim yaptığım hatayı yapma :D evet okulun olmaması çok iyi bir etken ama disiplini sağlayabilirsen. dediğin gibi günde 4-5 saatle başlaman başlangıç için iyi sıkmaz da hem. zaten bir kırılma noktası oluyor insanda ondan sonra istemesen de kendini çalışırken buluyorsun. bu arada önceki mesajda eklemeyi unutmuşum coğrafya için hocalara geldik bayağı iyiydi tarih için atlas akademi türkçe için de önder hocayı öneririm. bir de alışkanlığın yoksa okullar başlayana kadar kitap okumanı. sana hız kazandırır paragraflarda. ilk zamanlarda sabah 9 da kalkıyordum kahvaltı duş vs derse oturmam 10-10.30 u buluyordu öğlen 2.30 a kadar çalışıyordum ara veriyordum sonra akşam 8 de tekrar oturuyordum 11.30-12 ye kadar çalışıyordum. bu sene yapamadığın derslerden-konulardan kaçma onların daha çok üstüne git yapabildiğini gördükçe daha çok hırslanırsın. ben kitaptaki sırayı takip etmiştim öbür türlü amaan ben bunu biliyorum ki zaten deyip geçiyordum çünkü sonra sınavda gelince affedersin apışıp kaldım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: blackearth

rica ederim ne demek sene içinde de yardımcı olmaya çalışırım. 2-3 aydır kitap açmıyorsan bence de kitapların gelince başlamalısın. ben okullar başlayınca başlamıştım benim yaptığım hatayı yapma :D evet okulun olmaması çok iyi bir etken ama disiplini sağlayabilirsen. dediğin gibi günde 4-5 saatle başlaman başlangıç için iyi sıkmaz da hem. zaten bir kırılma noktası oluyor insanda ondan sonra istemesen de kendini çalışırken buluyorsun. bu arada önceki mesajda eklemeyi unutmuşum coğrafya için hocalara geldik bayağı iyiydi tarih için atlas akademi türkçe için de önder hocayı öneririm. bir de alışkanlığın yoksa okullar başlayana kadar kitap okumanı. sana hız kazandırır paragraflarda. ilk zamanlarda sabah 9 da kalkıyordum kahvaltı duş vs derse oturmam 10-10.30 u buluyordu öğlen 2.30 a kadar çalışıyordum ara veriyordum sonra akşam 8 de tekrar oturuyordum 11.30-12 ye kadar çalışıyordum. bu sene yapamadığın derslerden-konulardan kaçma onların daha çok üstüne git yapabildiğini gördükçe daha çok hırslanırsın. ben kitaptaki sırayı takip etmiştim öbür türlü amaan ben bunu biliyorum ki zaten deyip geçiyordum çünkü sonra sınavda gelince affedersin apışıp kaldım :D

teşekkür ederim. Geçen sene bakmamıştım için coğrafya falan. bu sene az da olsa bakacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.