< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babboable -- 17 Mayıs 2020; 7:37:11 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babboable -- 17 Mayıs 2020; 7:37:11 > |
Biz anca mezun senemizde daha kötü yapalım.
Tebrikler hocam. |
Mesela 200k olup hayattan yıl kaybetmemek için kötü bir yere girdin diyelim. Mezun olunca iş ararken veya lan bari kpss kasıp atanayım derken giden zaman hayattan gitmez mi? İyi kötü bir iş bulup ortalama veya ortalama altı bir maaşa yıllarca çalışırken anca ayın sonunu getirerek yaşamak hayattan giden zaman değil midir? 1-2 yıl verip çok iyi bir dereceyle çok kaliteli bir üniversitenin çok iyi bölümüne girdin diyelim. İşin daha mezun olmadan hazır olacak. Aranan adam olacaksın. Ortalamanın üstü bir maaşa sahip olacaksın. 1-2 yıl bunlar için değer mi? Değer.
|
Tebrikler gerçekten çok iyi
|
aynen öyle iyiki de mezundayım diyorum. çünkü kendime dair o kadar çok şey öğrendim ki. kim kötü duruma düşünce yanımda olacak kim önüme taş koyacak öğrendim. hayatta nasıl bir rota izlemem gerektiğini, kendi zayıflıklarımı, huylarımı ve en önemlisi yanlış yapmaktan ne kadar çok korktuğumu öğrendim. gencim daha 19 yaşındayım ve bunları rahatça düzeltebilirim. iyiki de bu yaşta gördüm. ilerde 25lerimde, 30larımda bu daha zor olacaktı ve insanın zoruna gidiyor o zaman. belli bir yaştan sonra bazı şeyleri kabullenmek cidden zor. o yüzden korkmayın. çok çile çekseniz de üniversiteye başlayınca rotanız belli oluyor. neler yapmanız gerektiğini iyi biliyorsunuz. hayat tecrübeden ibadettir. bir şeyler denemeden hatalarınızı göremezsiniz. başarısızlıktan korkmayın. şunun şurası 50 sene daha yaşıyorsunuz. sırf 1 sene daha çile çekmeyim diye geri kalan 50 senenizi mahvediyorsunuz farkında değilsiniz. çevrenizde yaz kurtul diyen insanlara iyi bakın geneli mutsuzdur. çünkü onlar aynı şeyi yaptı yazdı kurtuldu şimdi cezasını çekiyor.
|
tebrikler up
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babboable -- 8 Ağustos 2018; 0:20:9 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|