Şimdi Ara

Mezuna kalma durumum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şuan 400 civarında bir puan yapıyorum ama yeterli değil eğer 1 yıl mezuna kalırsam istediğim netlere ulaşacağımdan %100 eminim şimdi ben bu yıl tercih yapmazsam ne gibi bir kaybım olur üniversitede hazırlık okuyacağıma 1 yıl daha hazırlanır çok daha iyi bir üniversite giderim ve seneye ygs kalkıyor deniliyor beni nasıl etkiler konular aynı sonuçta sadece sistem değişecek

• Seneye YGS kalkmıyor, hatta sonraki sene bile kalkmayabilir daha belli değil. Mezuna kalmaya gelince, ben bir hedef koymuştum ve şuan o hedefimdeyim. Bir süre sonra insan YGS'yi iple çekiyor diyebilirim. Gelse de girsem artık diye. Ama ben gayet memnunum mezuna kaldığım için, bu sene gittiğim üniversite %100 ingilizce olmaz ise hazırlık okumayı da düşünmüyorum. Sene kaybı da yaşamıyorum böylelikle.
  • İngilizcem ileri seviye diyebilirim o yüzden %100 ingilizce olsa bile fark etmez kafamı en çok karıştıran sınav sisteminin değişmesi dershaneye zaten gitmiyordum kapanmaları da kayıp olmaz benim için odtü uzay ve havacılık mühendisliği istiyorum bu sene imkansız gibi
  • mezuna kalmak eziyet hacı.bunu düşün.okulda çok farketmiyor hepsi palavra.işe girerken okuluna bakmıyorlar rahat ol sen şimdi vurup öldürecekler beni burda ama hayat bu
  • Hangi ünidesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frkntas

İngilizcem ileri seviye diyebilirim o yüzden %100 ingilizce olsa bile fark etmez kafamı en çok karıştıran sınav sisteminin değişmesi dershaneye zaten gitmiyordum kapanmaları da kayıp olmaz benim için odtü uzay ve havacılık mühendisliği istiyorum bu sene imkansız gibi

Sende yukardaki arkadaşın sözüne güvenipte tercih yapma okul farketmiyormuş zaten hakkarideki üniversite ile odtü , boğaziçi aynı napcan yiaaa odtüde git hakkariye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger hedefine ulasmak icin gereken her seyi yapacagina eminsen kesinlikle kal ve arkadaslari hic takma 1 seneden bisey olmaz.ne adamlar goruyorum istemedikleri bolum okuduklari icin uniyi birakan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    7. mezuna kalmak?
    2 yıl önce açıldı
    MEZUNA KALMAK
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samurW

Hangi ünidesin

Gyte okullar bitsin hepsi görecek merak etme

• Aynı deli sorular benim de kafamda dönüyor. 1 sene daha bekleyip istediğin bölümü istediğin üniversitede okumak daha mantıklı geliyor bana da. Ama mezuna kalanlar çalışamadıklarını söylüyor. Aynı konulara tekrar baştan çalışmak da güçlü konsantrasyon ve motivasyon istiyor, o motivasyonu kendinde görüyorsan seneye bırak. Ama bu sene de kazanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 141ed -- 1 Mart 2015; 11:50:45 >
  • Frkntas kullanıcısına yanıt
    Bu yıl sağlam birtemelin olmuş olur. Seneye her bulduğun yayının benim yapacağım gibi bölüm denemeliri ve normal denemeleri çözersin. Birde ek sorubankası olarak Fem ile Fdd X Adımda ygs lys kitapları var. Tercih ettin yayını bitirirsin. Seneye YGS olup olmayacağı tam belli değil. Tercihini yap Kayıt ol dondur. Riske girme boş yere.-30 puan gibi bir düşüs olucak ek puanda ama zaten daha iyisini çıkarma ihtimali bir önceki YGS den yüksek olduğu için pek önemli değil. Tercihini yap kayıt ol dondur ki amacına ulasamazsan en azında kayıtlı olduğun iyi bir üniversitede okursun.
  • 400 küsür ygs puanı ile hacettepe tıpa gidenler var forumda,seneye çekebileceğin de belli değil,sınav esnasında bir rahatsızlık geçirirsin batabilirsin bile
    Yani akıllı düşün hocam,ilk önce olabilecek tüm kötü ihtimalleri kat işin içine

YGS kalkacak diyenlere inanma,5-10 sene daha rahat gider bu şekilde,en kötüsü isimi değişir de olur yds
  • Mezunum bu sene hedefe de yakın gibiyim ama psikolojik olarak insanı sıkan bi durum moral motivasyon her an bozulabiliyor ben bunu kaldırırım diyorsan okey ama gene de sonuna kadar git son tercihin mezuna kalmak olsun. daha şimdiden mezunu düşünme
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackAvrupa

quote:

İngilizcem ileri seviye diyebilirim o yüzden %100 ingilizce olsa bile fark etmez kafamı en çok karıştıran sınav sisteminin değişmesi dershaneye zaten gitmiyordum kapanmaları da kayıp olmaz benim için odtü uzay ve havacılık mühendisliği istiyorum bu sene imkansız gibi

Sende yukardaki arkadaşın sözüne güvenipte tercih yapma okul farketmiyormuş zaten hakkarideki üniversite ile odtü , boğaziçi aynı napcan yiaaa odtüde git hakkariye

Ne kadar bilgin var bilmiyorum ama bolum dersleri aynidir.hocalar farklı bir şey anlatmazlar. Kendi yöntemlerince anlatırlar.bogazicinde ve kocelinde okuyan arkadaşlarım var.inan kocaelindeki arkadaşım daha sağlam bölümde. Şimdi bunlar mühendis olduğunda oo sen bogazicilisin diyip diğerini mi alacaklar sanıyorsun??is veren okula bakmaz yapacagin ise bakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptansy

quote:

quote:

Ne kadar bilgin var bilmiyorum ama bolum dersleri aynidir.hocalar farklı bir şey anlatmazlar. Kendi yöntemlerince anlatırlar.bogazicinde ve kocelinde okuyan arkadaşlarım var.inan kocaelindeki arkadaşım daha sağlam bölümde. Şimdi bunlar mühendis olduğunda oo sen bogazicilisin diyip diğerini mi alacaklar sanıyorsun??is veren okula bakmaz yapacagin ise bakar.

Dostum dediğine katılmıyorum benim tanıdığım kuantak diye şirkette genel müdür onla konuştum işe alırken önceliği Boğaziçi koç Sabancı İTÜ ODTÜ ye önceliği veriyoruz dedi onlar daha yüksek kademelerden işe Başlıyor dedi babamda aynı zamanda İTÜ mezunu iyi para kazanıyor diyebilirim yani sana diyeceğim üniversite olayı mühendisliklerde belirleyici faktör ama bu değilki Kocaeli özyeğin mezunu biri işe giremez değil sadece alt kademelerden başlarlar kendini ifade etmekte üniversiten kadar önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendislikte üniversitede nereye gidersen git kendini geliştirmen lazım bu doğru ama üniversite sizi 1 0 önde başlatır. Mesela aselsanda çalışanların çoğu odtü ve hacettepe mezunudur. Mesela arkadaşın babası var odtüyü sürenerek bitirmiş adam 6k maaş alıyor. Yani üniversite farketmez demeyin iş başvurunda ilk okuduğun üniversiteyi sorarlar.
  • quote:

Arkadaşlar şuan 400 civarında bir puan yapıyorum ama yeterli değil eğer 1 yıl mezuna kalırsam istediğim netlere ulaşacağımdan %100 eminim şimdi ben bu yıl tercih yapmazsam ne gibi bir kaybım olur üniversitede hazırlık okuyacağıma 1 yıl daha hazırlanır çok daha iyi bir üniversite giderim ve seneye ygs kalkıyor deniliyor beni nasıl etkiler konular aynı sonuçta sadece sistem değişecek

Yok hocam. Hiç merak etme, kalkmaz YGS. En az 2-3 senesi var. En fazla üsteki arkadaşın dediği gibi ismi değişir. O açık uçlu sorular falan öyle hemen olcak iş değil. Zaten ÖSYM başkanı da söyledi Ygs devam edicek. Açık açık söylemiyor ama. Ygs, Teog gibi bölünebilir mi? gibi bir soru soruyolar. O da böyle bir şey mümkün değil, aynen devam edicek diğer seneki YGS diyor. Rahat ol hocam. Mezuna kal, çok daha iyi bir Üniye git. Çünkü ben de senin gibi yapacağım. Tek sorum var. Tercih yapmazsak obp düşmüyor mu ? Yaparsak ne kadar düşüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: obitel55

quote:

Arkadaşlar şuan 400 civarında bir puan yapıyorum ama yeterli değil eğer 1 yıl mezuna kalırsam istediğim netlere ulaşacağımdan %100 eminim şimdi ben bu yıl tercih yapmazsam ne gibi bir kaybım olur üniversitede hazırlık okuyacağıma 1 yıl daha hazırlanır çok daha iyi bir üniversite giderim ve seneye ygs kalkıyor deniliyor beni nasıl etkiler konular aynı sonuçta sadece sistem değişecek

Yok hocam. Hiç merak etme, kalkmaz YGS. En az 2-3 senesi var. En fazla üsteki arkadaşın dediği gibi ismi değişir. O açık uçlu sorular falan öyle hemen olcak iş değil. Zaten ÖSYM başkanı da söyledi Ygs devam edicek. Açık açık söylemiyor ama. Ygs, Teog gibi bölünebilir mi? gibi bir soru soruyolar. O da böyle bir şey mümkün değil, aynen devam edicek diğer seneki YGS diyor. Rahat ol hocam. Mezuna kal, çok daha iyi bir Üniye git. Çünkü ben de senin gibi yapacağım. Tek sorum var. Tercih yapmazsak obp düşmüyor mu ? Yaparsak ne kadar düşüyor?

Tercih yapmazsan obp düşmez tercih yapıp bir yer tutmazsa da düşmez. Ama bir yer tutarsa puanın yarıya düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bdoo

quote:

quote:

quote:

Dostum dediğine katılmıyorum benim tanıdığım kuantak diye şirkette genel müdür onla konuştum işe alırken önceliği Boğaziçi koç Sabancı İTÜ ODTÜ ye önceliği veriyoruz dedi onlar daha yüksek kademelerden işe Başlıyor dedi babamda aynı zamanda İTÜ mezunu iyi para kazanıyor diyebilirim yani sana diyeceğim üniversite olayı mühendisliklerde belirleyici faktör ama bu değilki Kocaeli özyeğin mezunu biri işe giremez değil sadece alt kademelerden başlarlar kendini ifade etmekte üniversiten kadar önemli

Şöyle bir durum var ki bogazicine girmiş biri başka bir üniversiteye girse ayni isi bulur.o okulları tercih eden kişiler zaten is hayatında aranan seviyedeler.o okullara giren öğrenciler olayı bitiriyor.zehir gibi çocuklar oralara girince is hayatında o kişiler araniyot. İglenemeniz falan da hic hoş degil

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şöyle bir durum var ki bogazicine girmiş biri başka bir üniversiteye girse ayni isi bulur.o okulları tercih eden kişiler zaten is hayatında aranan seviyedeler.o okullara giren öğrenciler olayı bitiriyor.zehir gibi çocuklar oralara girince is hayatında o kişiler araniyot. İglenemeniz falan da hic hoş degil

Hocam, işin doğrusu tabii ki üniversiteler önemli. Tabii ki üniversitelere bakıyolar. Ama sonçuta en iyi işte, en yüksek yerlerde çalışanlar Boğaziçin, ODTU mezunu değiller. Düşük puanlı üniversitede okuyarak çok iyi bir işe girin de olur, Boğaziçinden işsiz kalan da olur. Üniversiteler de önemli ama kendiniz de önemlisiniz. Ama çok aykırı durumlar olmadığı sürece diplomaya bakarlar işe alırken. ikisi de %50 bence. Hem insanın kendisi, hem üniversite.

• quote:

Orijinalden alıntı: obitel55

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam, işin doğrusu tabii ki üniversiteler önemli. Tabii ki üniversitelere bakıyolar. Ama sonçuta en iyi işte, en yüksek yerlerde çalışanlar Boğaziçin, ODTU mezunu değiller. Düşük puanlı üniversitede okuyarak çok iyi bir işe girin de olur, Boğaziçinden işsiz kalan da olur. Üniversiteler de önemli ama kendiniz de önemlisiniz. Ama çok aykırı durumlar olmadığı sürece diplomaya bakarlar işe alırken. ikisi de %50 bence. Hem insanın kendisi, hem üniversite.

Ya tabi öyle ben sadece sunu demek istiyorum yuksek üniversiteler olsun diye kendinizi paralamaniza gerek yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.