Şimdi Ara

Mezuna Kalmak Cok Zormus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben sene basindan beri lysyi hic birakmadim. Dershanede 2. Siniftaydim sirf ortam arkadaslar iyi diye ust sinifa gecmemistim. En buyuk pismanliklarimdan biridir. En yakin iki arkadasim ve ben anadolu ogretmen liseliydik. Gerisi anadolu lisesiydi. Calisan cok az vardi. Ben arkadaslarim ve bi kac kisi daha.Sonra cok iyi bi geometricimiz vardi. Arada bir rehberlik yapardi. Ygsye de az kalmisti. Dedi ki bu siniftan en iyi 50k cikar. Bosa sosyal falan calismayin yetismez dedi sozde ygs icin moral vericekti. Ben de bi kac gundur cografya calisiyordum tarih okuyodum . Biraktim bu hoca yuzunden.( İcime de oturmustu tabi).ygs ye 2 ay kala herkes tutustu ygs calisiyorlar falan. Ben lys yi hala birakmadim hocalari hep takip ettim sorumu sordum ( cogunlukla sadece ben soruyodum sinifta). Ygs den de feci deneme cozdum. Son hafta da gunde 2 ser tane cozuyordum + bolum denemesi falan. Hedefim ygsde 40k girmek sonra lys ile onu biraz daha one cekmekti.

Ygs2 27k geldi. (Artik hedefim dis hekimligiydi )Yakin arkadaslarimin dusuk geldi sevinemedim bile.sinifta(dershane) en iyi sonuc benimdi benden sonra 60k vardi. Hocalar tek tek soruyodu falan ben bi seviniyordum icten ice. Tebrikler falan havada ucusuyor. Sonra lys den az konum kalmisti zaten. Hemen bitirdim konuyu bir bir bucuk ay icinde. Sonra sikildim arada deneme cozuyodum. Rahattim nasilsa konu bitti lysde konu onemli diye.Denemelere fazla yuklenmedim cozdum ama hicbir sey yapmadan gecirdigim cok gun vardi.Boyle boyle konulari unutmusum.

Tabi surekli dile getirdigim bi korkum vardi. Okulda ilk 10k ya kesin girer dediklerimiz 30k 40k 80k yapmislardi.Ve lysyle beni gececek hepsi diye cok korkuyodum. Siralamamin geriye dusmesi en cok korktugum seydi.mat -geo normal geldi. Sonra fizik sinavinda 23 soru isaretleyebildim. Sonra kimya bi sekilde cozdum.Ama biyolojide kafam hala fizikte oldugu icin cok yanlisim cikti.inernetten bakiyorum iste obp hesapliyorum. Ne kadar geriye duserim belki dusmem diye bi umut var icimde.en fazla 38k ya falan duserim dedim .

Sonuclar aciklandi. Mf3 46k. Hayat durdu bi an. Aglayamadim bile bi sure. Cikiyorum cikiyorum tekrar giriyorum ayni. Mezuna kaldim dedim ve agladim. Annem geliyo ne geldi diyo agliyorum. Tam bi daha aglamiycam diyorum babam geliyo naptin diyo agliyorum. ( simdi de gozlerim doldu bak ) Kim sorsa aglayasim geliyodu Allahtan ertesi gun rahatlamistim artik. Kabullenmis gibiydim. İnternetten mezun hikayeleri okuyorum falan. Sonra babam tercih yapalim iyi muhendislikler gelir falan dedi. Bende actim puanlara baktim falan iste. Cok kararsizdim. Dershanedeki programimi yapan hocayla konustum. Ygsden ftr yazalim dedi muhendislik yazalim dedi. Ama icim hic rahat etmiyordu.Sonra okula gittim cok sevdigim rehberlikcimle bi tercih yaptik kagida yazdim. Ne olur ne olmaz belki giderim diye. O da git dedi. Tamam dedim kesin gidicem kafama yatti . Sonra dershanede fizikcimle, yillardir mat hocamla ve geometri hocamla konusmaya gittim. Ucu de mezuna kal dedi. Yazik edersin kendine zaten bundan dusugunu sen yapamazsin dedi. Kimyacim da ayni sekilde. Ve mezuna kalmaya karar verdim.(Tabi kararsizlik beni oldurdu. Bi daha yapamam ayni seyleri calisamam dedim. O gunleri bi ben bilirim bi Allah bilir.En zor sey tercih donemiydi benim 30k olsam yazar giderdim , 50k olsam kesin kalirdim. Ama cok orta bi siralama oldugu icin karar vermek iskenceye dondu.)

Ve mezuna kaldim.yavastan calismaya basladim. Ama sanirim siralamamin dusmesini hala yedirememisim kendime. Boyle basari hikayeleri okuyorum moral olsun diye siralamasi dusen sanki bi benmisim gibi hissediyorum. Ve yine ygsde iyi yapip lysde dusurursem diye korkuyorum. Gecen yil kitabin basinda uyuyakaldigimi bilirim. Geceleri herkes uyurken calistigimi,sabahlari herkes uyurken kalkip ders calistigimi bilirim.Kimse denemelere gitmezken denemelere gittigimi , bi kac hafta haric haftalik ders programimi aksatmadigimi bilirim.

Calismistim ben bunu haketmiyordum. Hatalarimi tabiki biliyorum. Son zamanlari iyi degerlendirmedigim icin boyle oldugunu da biliyorum. Yine de kabullenemedim sanirim.

Sadece yazmak istedim . Beni dinlediginiz icin tesekkur ederim. Yazida hata olduysa kusura bakmayin.Tavsiyelere acigim bu arada...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam anladığım kadarıyla son sene sağlam çalışmışsın ama eski senelerden eksiğin çokmuş.geçen sene bu temel sorununu halletiğine göre hedefin rahatlıkla ilk 15 k olması lazım aynı azimle devam et birde çevrende çalışkan insanları bulundur dershanede 27k dan sonra 60k gelmesi pek iyi bir kurum olmadığını gösteriyor.
  • Takip.
  • kardeşim öncelikle senin adına çok üzüldüm bu kadar emek vermişsin çalışmışsın bunların karşılığını da alacaksın inşallah.. emin ol ki bu yıl gayret ederekten çok iyi bir sıralama yapıp çok iyi yerlere gidebilirsin Allah yardımcın olsun
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Yani aslinda ortalama bi ogrenciydim .hedefim ilk 10k insallah olur. Hergun dua ediyorum. Dershanede ilk sinif fen lisesi doluydu ama gunaydin bile diyemiyorlardi. İkinci sinifsa sen sakrak hizli geciyordu zaman. Ben ikinciyi sectim. Hocalar ilk sinif icin zorlasalar bile.En buyuk hatam belki de buydu. Tesekkur ederim tavsiyen icin

• Gel sen ne çektiğimi bir de bana sor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nicknameisbolton kullanıcısına yanıt
    İnsallah herkes emeginin karsiligini alir. Benim de istedigim hayirlisiyla bu. Cok calisicam ve asla sikildim demiycem. Cunku sikildim diye diye kendimi kandirmisim. Tavsiyen icin tesekkurler

• sabahlara kadar çaliştiysan demek ki kapasiten bu kadarmış. yazıp gitseydin bidaha uğrasican simdi. allah akıl fikir versin.

puanın da pek yükselmez benden demesi. öyle 10k falan bekleme.

• Ayzace kullanıcısına yanıt
    Senin derdin ne

• oymakus kullanıcısına yanıt
    Ben boyle dusunmuyorum. Cok daha iyisini yapabilirim. O yuzden mezuna kaldim zaten.

• oymakus kullanıcısına yanıt
    adamın moralini niye bozuyorsun lan gevşek
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakalem2

Senin derdin ne

Mezuna kaldım diye sevgilim beni terk etti ünili kızlar varken elin sınava hazırlanan sümüklüsüyle mi takılacam dedi

• Kardeşim öncelikle selamlar.. Bende mezuna kaldım senin gibi. Ben şehrimdeki en iyi 2. lisediyim senenin başında geçen seneden abiler falan geliyo konuşuyoruz bi abi hic unutmam demisti 23k oldum. Düsündüm nası olabiliyo falan bana cok düsük geliyo biz tüm arkadaslar 7-8k daha hatta düsük hedefliyoruz. Ygs ye tabiri caizse köpek gibi calıstım, ama temelim cok yoktu ayrı konu 90 küsür netle basladım bitirdigimde 130-140 arası yapıyordum. Ygs bi acıklandı mat 36 net, fen 37 küsür net, sosyal 25dogru 14yanlıs, türkce 31d 9yanlıs, skor : 30k

kendime gelemedim annemi babamı utanctan arayamıyorum abim ilk 1000 deydi ben 30.000 olmusum.. psikoloji kalmadı cok kötü oldum herkes sen cok iyisin cekersin diye ama hal kalmadı cok korkuyorum napcam diye.. lys mat falanda bu süre icerisinde integral dışı bitek.. ulan dedim calısıyım.. 1 ay calıstım yaklasık günde 7-8 saat.. sonra 1.5 ay dedim allah belasını versin nolcaksa olsun.. calısmadım hocam.. 1 hafta kapak acmadıgımı bilirim, calısmadım direk, yattım pc oynadım, ana-baba gelirse alt tab diyorum ders calısıyorum..

girdik sınava mata 38 soru işaretledim, diyorum yanlışlarda var sıctık, ilginc direk 38 net geldi..

geometri 15d 4y mı ne

fizik 7y ,kimya 6y ,biyo 5y

hocam belki cok iyi geliyo netler kötü dwmiyorum ama senenin basında bize kimya hocamız lys ye ölünüz girse sizin en fazla 3y yapar dedi bize, öle bi ortam hocam; anne-baba derecw istiyor abim türkiye 800. oldu, 2 dayım doktor, bende tıp istiyorum..

taakkk sonuc geldi mf3 22k, tabiri caizse bi halt olmuyor sıralamadan diş yok tıp yok biten eczacılığı mı yazıyım insanların bana gülcegi diger mf3 leri mi... ailenin yüz karası oldum

müh secmek istemiyorum o da güzel yok zaten yıldız teknik var 2k-3k maasla işe başlıyorsun artmıyor maaşın kaç sene amele gibi calısıcan..

hocam anlıcagınız mezuna kaldım.. annem babam cok destek veriyor bana müthiş bi inançları var allah razı olsun, temel liseye yazıldım, kafayı vurup full ders calıstım suana kadar kütüphanede 5-6 gündür tek bi kişi yok sabahtan akşama tek ders calısıyorum..

hocam bide ben cok aslında dindar bi insandım, kız arkadasım cok oldu alkolüm falan var ama nası diyim, kendimi hep saglam bi müslüman olarak gördüm ilginc bi sekilde zaman buldukca namazımı kılardım

tövbe haşa biraz isyan moduna girdim hocam, dönmek istiyorum ama dönersem de sanki allaha sınav için yakarıyor gibi olacak o hiç olmaz, anlıcagınız böle bi hayat işte..

allah hepimize yardım etsin

• kardeşim ne kadar çalışsan da sınav anında her şey istediğin gibi gitmeyebiliyor bende bu yüzden mezuna kaldım bu sene hakettiğimizi alırız inşallah
  • karakalem2 K kullanıcısına yanıt
    sabaha kadar çalıstiysan şimdi daha iyisini nasıl yapacaksın bilader hiç uyumuycan mı. demek ki kapasiten buymuş zorlama.

bak sana diyim kendini paralasan da en fazla 30k yaparsın.

30k bana yeter diyosan da zaten ha 30k ha 50 k pek fark yok.

• Sınav anı her şey olabilir kendine güvenirse, potansiyelini biliyorsa tabii ki deneyecek insanların heveslerini kırmayın.
  • herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt
    heves kirmiyorum gerçekci olmaya davet ediyorum. sabaha kadar çaliştiysa demek ki kapasitesi budur adam 50k dan şimdi 5k hayali kuruyodur allah bilir.

• Amin . umarim herkes emeginin karsiligini alir. Ve sen de cok daha iyisini yaparsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: oymakus

heves kirmiyorum gerçekci olmaya davet ediyorum. sabaha kadar çaliştiysa demek ki kapasitesi budur adam 50k dan şimdi 5k hayali kuruyodur allah bilir.

Adamın hedefi 70 80K olsa da sınavda 50K yapsa dersin ki tamam sen kapasitenden daha iyi yaptın bir daha girme daha iyisi olmaz. Ama arkadaş YGS'de 23K yapmış ve belki insanlık hali LYS de heyecanlandı, kafası bazı sorularda kaldı vs. Ve sıralamasını düşürdü. Onun için potansiyel varsa bir daha denemekte fayda var.
  • Geçmiş olsun hocam benzer duyguları ben de yaşadım yaklaşık 1 ay önce. Benim de çevremde herkes çok düşüktü ben de sevincimi yaşayamamıştım.

Matematik sınavından çok düşük yaptım, zaten sıralama 34bindi dişe çekebilir miyim diye düşünürken bütün hayalim suya düştü.

Hocalar falan teselli etmeye çalışıyor daha fen sınavı var salma kendini diye. 6 gün sonra fen sınavı var,ben moral olarak çökmüşüm, 2 haftadır fene bakmıyorum mata çalışacağım diye, konu eksiklerim var,deneme çözememişim. Hayatımın ennnnn zor haftasıydı. Sonuçlar açıklandı 28bin geldi. Mezuna kalmakta çok kararsızdım. Resmen yazı tura atacaktım kararsızlıktan. Sonra kalmaya kadar verdim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun hocam. Ben Gebze'de yaşıyorum. Yakınlardaysanız görüşebiliriz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.