Şimdi Ara

MF4 16.400 Bölüm fikirleriniz (İTÜ-YTÜ-hacettepe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar meslek olarak bir sorum yok yani bana şu meslek şu işi yapar diye tavsiye vermeyin lütfen.

Hacettepe elektrik elektronik
    Ytü bilgisayar
    Ytü elektronik haberleşme
    İtü kontrol ve otomasyon.

Buralar hakkında fikri/bilgisi/tavsiyesi olan var mı?

• uprising
  • Hocam sizce hacettepe elektrik elektronik kaçla kapatır bu sene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19.000 - 19.500 civarı kapatacağını düşünüyorum.
  • Ben olsam itu kontrol otomasyon secerdim sebebi yok biraz hissiyat ilerde cok is yapacagini dusunuyorum ituyu tartismamiza zaten gerek yok saydiklarinda aralarinda en iyi uni

• chusefro9 C kullanıcısına yanıt
    Araştırmalarımı detaylı yapmaya çalışıyorum ve kafam fazla karışıyor.
    Kontrol ve otomasyon bölümünün de dezavantajları var;
    Mesela mezunlarının birçoğu sahada çalışıyor ve sahada çalışmak kolay/zevkli değil.
    Bunu kom mezunu bir abi söyledi, sahada çalışma oranı 7/10 falanmış. Bu aklımı karıştırıyor.
    Robotik üzerine çalışmak çok zevkli olabilir ancak Türkiye'de gelişmiş bi sektör olmadığı için
    bu alan üzerinde iş bulmanın çok zor olacağını düşünüyorum.

Aslında itü ehm istiyordum ancak sıralamayı çok düşürdüm lys'de.
    Bu yüzden YTÜ ehm düşünüyorum, bir tarafta bilgisayar mühendisliği de olabilir.
    Kom'u da İTÜ avantajı ve zevkle okuyabileceğim bi bölüm olduğu için araştırıyorum.

Bölüm/üniversite hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum.
    Şurası şöyledir, Şu üniversitenin şu tarafı güzeldir vs.

• tobb elektrik yarı burslu niye düşünmüyosun hacettepeden daha kaliteli hocaları var daha iyi labları var ve arkadasında tobb var sonuçta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DIBOSS D kullanıcısına yanıt
    vakıf üniversitelerini düşünmüyorum hocam.
  • Oha buna hırsızlık derler.

• ankaradaysan hacettepe ee

• Ankara'da değilim, Konya'da yaşıyorum ama istanbul'a gidecem sanırım :)
  • Bence bölümden çok üniversite seçmelisin. Bütün mühendislikler aşağı yukarı birbirine benziyo zaten.O yüzden itü kontrol diyorum.
  • Ytü bilgisayar yaz pişman olmazsın.
    Gelişen dünyada şüphesiz en iyi sektör yazılım.

• quote:

Orijinalden alıntı: theiq

Ytü bilgisayar yaz pişman olmazsın.
    Gelişen dünyada şüphesiz en iyi sektör yazılım.

Kesinlikle pişman olmazsın dediğinize göre orada mı okuyorsunuz? Neye dayanarak bunu söylediniz hocam?

• Schtroumpf kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar öğrencisi değilim ama artık mühendislik dallarının hangisini okuyorsan oku yazılıma doğru bir kayma var. Yani demek istediğim inşaat mühendisliği ile alakalı mesleki bi problem artıl yazılımsal olarak ele alınıyor. Şirketler senden bir iş beklediği zaman onu yazılım olarak istiyor bir program olarak sunmanı istiyor.
    Sende farkındasındır dünya son yıllarda teknoloji anlamında sürekli geliyor bu da programlama ve yazılım bilgisiyle oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: theiq

Bilgisayar öğrencisi değilim ama artık mühendislik dallarının hangisini okuyorsan oku yazılıma doğru bir kayma var. Yani demek istediğim inşaat mühendisliği ile alakalı mesleki bi problem artıl yazılımsal olarak ele alınıyor. Şirketler senden bir iş beklediği zaman onu yazılım olarak istiyor bir program olarak sunmanı istiyor.
    Sende farkındasındır dünya son yıllarda teknoloji anlamında sürekli geliyor bu da programlama ve yazılım bilgisiyle oluyor.

Doğru tabi ama ytü'nün ingilizce olmayışı kafa karıştırıyor. Hacettepe bilgisayar ingilizce

• Gelecegin artik yazilima donmesinden dolayi ben bilgisayar muh.u tavsiye derim sana. Hangi okul oldugunu sorarsan muhendisligi teknik unide okuman kadar mantikli birsey yoktur herhalde. Ytude dil %30 ingilizce ama sen arastirmayi seviyorsan mecburen kullanacagin kaynaklardan dolayi ingilizceye maruz kaliyorsun.

• Itu kontrol yazip cift anadal-yan dal yapabilirsin eger iradeleyim cok calisirim dersen..

Cok agir miymis ki bu ehm ile kom dersleri?

• İtü kontrol için ağır diye bir şey duymadım ama ehm baya ağırmış.
    Yandal için sadece mekatronik, makina, elektrik açılıyor kom için. Çap ise zor olacağı kesin.
    Belki ilk sene iyi ortalama yapabilirsem kurum içi yatay geçiş denerim.
    Ama kom güzel mühendislik. Tabi sahada çok yıpranabilirim ama kendimi geliştirip arge- yazılım tarafında kalmaya çalışacam.
  • Yıldız Teknik'te Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim ve bölümümün ders programı gelecekte beni nitelikli çıkaracak şekilde.EHM bölümünde olan arkadaşlarım da var,tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.