Şimdi Ara

MG HS Kullanıcıları... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
150
Favori
304.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bakın bir konu daha. Bana kuzeyden Ebru hanım 1330 da kredi kullandırmadıklarını söylemişti :)) Her yerleri yalan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar herkese, 1.000 km güncellemesi geçmiş olayım;

- Aracın vites geçişlerindeki vuruntu hissi hala devam ediyor. Buna ek olarak park manevrasında ileri geri yaparken ara sıra ilk gaza dokunuşta hoplatma yapıyor.

- Soğuk motorda, ilk vites geçişindeki tek seferlik gaz pedalının altındaki sürtünme / tıkırtı hissi devam ediyor. Servise gittim, bunun ABS'nin devreye girmesi ile alakalı olduğunu öğrendim. Sonuç şu ki, meğer ben bundan önceki yaklaşık 20 yıllık onlarca araç kullanım tecrübemde hiç ABS'li araba kullanmamışım :)))) MG'den ilk dalga geçilişimi yaşadım, bundan sonra hakkımızda hayırlısı

- Yakıt tüketimi kesinlikle ve kesinlikle abartı seviyede, daha önce kasanın ağır oluşu ve motorun küçük kalmasına nazaran bunun kabul edilebilir olduğunu düşündüğümü söylemiştim ama gün geçtikçe bu fikirden uzaklaşmaya başladım. 1.000 Km'de yaklaşık 2,5 depo yakıt harcadım, kesinlikle aracı kullanırken BMW 5 serisi benzinli hissiyatı yaşıyorsunuz ama tamamen yakıtla alakalı bir his, konfor olarak düşünmeyin.

Bakalım 2000 km'de ne durumda olacağız, tekrar güncelleme geçeceğim.

• leoc07 kullanıcısına yanıt

hocam araçtan soğuttun bizi

• t-miharbi kullanıcısına yanıt

özür dilerim hocam, ne tecrübe ediyorsam onu açık ve net şekilde yazıyorum. bende bu aracın sahibiyim doya doya güzellemeyi bende tercih ederim ama keşke gerek youtube gerek yazışma ortamlarında bende bu şekilde net yorumlar görseydim karar verme sürecinde ona göre ilerleyebilseydim.

O kadar youtube incelemesi var, hepsi belli ki para karşılığı yapılan incelemeler; neredeyse 4-5 inceleme izlemişimdir kimse ses sistemi yetersizliğinden, vuruntulu vites geçişlerinden, MG Pilot sisteminin azıcık güneşli havada bile kendiliğinden devreden çıktığından, şerit takip sisteminin şerit müdahalesinde neredeyse diğer şeride aracı attığından bahsetmemiş.

Ayrıca kimse fark ettimi bilmiyorum, kadranın benzin göstergesi üzerinde ara sıra sarı bir üçgen içerisinde ünlem işareti çıkıyor. Sorduğumda bir ikaz olduğunu söylediler, neyi ikaz ediyor diye bakmak istesen yok. Bilgi ekranında mesaj yok, kitapçıkta bilgi yok, servise sordum bi şey için ikaz diyor önemsiz diyor. Böyle bir şey olur mu?

Kimse bunları, 2-3 km'lik test sürüşünde fark edemez.

Şimdi bu durumda ben bunlardan bahsetmeyim mi? Siz karar verin

+ dipnot: dikkat ederseniz bu yorumumu servisin yaptığı kontrol sonrasına saklamaya çalıştım, yani gösterecekleri ilgiyi ve yapacakları yorumu bekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoc07 -- 19 Ekim 2023; 13:10:27 >

Hocam ortalama yakıt 11.5lt civarında sanırım sizin aracın 1000km de 2.5 depo dediğinize göre.

Bende 8-9 civarı birşey yakar diyordum ama hayal sanırım.

Şehir neresi?

• ShaRLooT kullanıcısına yanıt

Şehir istanbul, 8,5 litreyi kuzey marmara yolunda 80'e sabitlerseniz ve yaklaşık 8-9 dk sabit sürüşle görebiliyorsunuz, şahsen denedim tecrübe ettim :)))

Onun haricinde 11 Litre altına düşürebilen varsa, efsunludur. Heleki şehir içi ilçeler arası mevcut ortalama sizi 16-19 arası harika istatistiklerle aşırı mutlu edebiliyor (!)

Bu arada bahsettiğim uyarı mesajı bu. "Caution" "Dikkat" diyor, ama neye dikkat edeceğinizi söylemiyor. (Not: Benzin azlığı ile ilgili değil full depoda dahi aynı mesaj çıkıyor.)

MG HS Kullanıcıları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoc07 -- 19 Ekim 2023; 13:36:7 >

Hocam Kıymetli Katkılar sunmuşsunuz;

Ancak bu aracı tercih edenlerin ki ben de dahil sebebi aşağı yukarı bellidir, Emsalleri ile aynı fiyat olsa hiçbirimiz burada olmazdık diye düşünüyorum, Aynı donanımdaki C+ segment bir araç fiyatını takdirinize bırakıyorum...Eylülde 1093 adet satış yapmış marka.

O yüzden aynı fiyata gidip bu özellikte daha iyi bir araç bulunuyorsa gidip onu alalım...

Bahsettiğiniz hususlarda vuruntu hissiyatının ne olduğunu bilemiyorum yaşamadım.

Benim en sorun yaşadığım şey ön park sensörü idi, deli ediyordu beni, çözüldü artık, yaşamıyorum.

Ses sistemindeki sorun nedir? Benim gördüğüm şey, Çok yüksek zangır zangır seviyeye çıkmıyor telefondan vs bağlanıyorsak, ama radio daha yüksek seviyelere çıkıyor...O anlamda eksiklik bar gibi.

Bahsettiğiniz sarı ikaz lambası standart demek ki herkeste yanıp sönüyor, aynı hız limiti gibi mesela otobanda giderken 50 diye yanıp sönüyor, ilk başlarda bu nedir diye sorarken önemli birşey olmadığını anladım ve artık sessiz olduktan sonra gözüme bile ilişmiyor 😆

Bende şuan Ankara’da ortalama karma yakıt 7.5 litre...Evet ben sakin kullanıyor, sürüş mesafeme dikkat ediyor, gaza köklemekten imtina ediyorum( aciliyet sollama vs yoksa )
    Yani fabrika veririsinin altında kullanıyorum, MG bana ödül vermesi gerekiyor😝

Yani bu 10-11 litreler nasıl yapılıyor bilemedim, çok gaz fren yapılıyorsa belki diyeceğim.

Evet, Araç kusursuz değil, Kusursuz araçlar tercih edilebilir, ama şimdiye kadar Motordu, Yazılımdı, hava yastığı idi vs ciddi birşey duymadık en azından.

NOT: Bu arada ben de aracımı satıp gücüm yeterse MG4 veya şu Fiyatı makul olursa BYD almayı planlıyorum artık...

Benim aracım 19.000 Km oldu neredeyse belki de unuttuk zamanında yaşadıklarımızı ☺️

Bu uyarının sebebi aşağıdaki şekilde açıklanıyor kitapçığında:

This lamp will illuminate when the speed limit sign currently recognised has additional information. Please pay attention to it.

Trafik levhasının ek bilgi içerdiğini ve dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor. Önemsiz bir uyarı. Tabi sorulduğunda söyleseler daha iyi olacak. Önemli bir sorun olduğunda uyarı panelinde görünmesi gerekli sanıyorum

Bu arada farkettiğim bir husus;

Adaptifte, hız sabitlemede çok fazla fren yapıyor mesafe korumak için, o yüzden uzun yol harici ben tercih etmiyorum...
    Belli yerlerde hızı korumak için özellikle yokuşlarda turboya geçiyor, o da tüketimi arttırabilir.

Tabi bir de Paket farkı olabilir, Luxery Comforta göre daha ağır olabilir, o yüzden de yakıt tüketimi değişebilir...

• JamaisVu_34 kullanıcısına yanıt

Hocam HS'den MG4 e geçerseniz aşırı pişman olursunuz bence, MG4 HS'nin yanında oyuncak gibi ve aşırı konforsuz duyor, malzeme kalitesi iç ve dış dizaynı falan çok kötü bence.

Ben MG HS yi incelediğimde beni tavlayan başlıca nedenler içinin çok geniş olması, malzeme kaliyesinin baya iyi olması ve koltuklarının rengi aracın içini çok şık göstermesiydi.

Tek dez avantajı yakıt konusu.

Siz bi gidip MG4 inceleyip test sürüşü yapın bence sonra pişman olmayın :)

• pareddyyy P kullanıcısına yanıt

Evet şuan internetten baktığımda ingilizce kitapçıkta var, araçla verilen türkçe kitapçıkta görememiştim. Teşekkür ederim

Ek: Serviste bu uyarının start stop devreye girmediği durumlarda çıkabileceğini söylemişlerdi, bu demek oluyorki kitapçıktan sadece ben bi'haber değilmişim :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoc07 -- 19 Ekim 2023; 14:4:32 >
  • ShaRLooT kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkürler;
    Henüz inceleme fırsatım olmadı haftasonu incelemeyi düşünüyordum, o gözle bakayım o zaman...
    Olmadı O zaman BYD’yi bekleyelim☺️

Elektrikleye geçmek istiyorum, Malum Elektrikli ÖTV %10 dan bir sekerse 300-500 bin koyacak...Sonra hiç alamayacağız.

Hocam sizin benim yorumlarımda kaçırdığınız bir husus var bence, ben neden "şunlarda bu araçta yok" diye yorum yapmıyorum. MG'nin aracın fiyatına dahil ettiği özelliklerin ve donanımın bana göre tam randımanlı çalışmadığını bahsediyorum.

Comfort ve Luxury kitapçıkta aynı ağırlıkta görünüyor siz söyleyince tekrar kontrol ettim.

MG HS Kullanıcıları...
    Cam Tavan, Daha büyük jant vs zaten bir ağırlık oluşturmuyor mu araçlara nasıl aynı oluyor ki...

Veriler de sağlıklı olmayabilir...

Bir de Ankara da Arkaslar Volvoda servis randevu için telefonlara bakmıyordu, 1 hafta uğraştım, Meğerse ilgilenen kişi izindeymiş...☺️

Neyse Keyifli Sürüşler, sağlıklı kullanışlar dilerim...

İnanın fikrim yok, ona bakarsanız ruhsatta aracın ağırlığı 1.610 KG yazıyor.

Muhtemelen teknik broşürde bir karışıklık olabilir.

Teşekkürler hocam size de

MG HS Kullanıcıları...

Bu Arada Sayenizde konu açılınca bakınca gördüm, yukarıda bahsettiğim hız uyarı ile bağlantılı imiş...

Türkçe Kullanım Kılavuzunda 23. sayfada yazıyor.

Sanıyorum o bölgede olması gereken hız sınırı aşıldığında bu uyarı geliyor.

• Kullanıcılar İçin Yaşadğım Önemli Bir Bilgiyi Aktarmak İstiyorum Çünkü Beni Epeyce Uğraştırdı;

Serviste düzeltilebilir mi bilmiyorum ancak, Lastik basıncı olması gerekenin altında olunca uyarı aldım.

Sağ ön lastik basıncı düşük uyarısı.

Lastik basıncını arttırdığım halde değişmedi ve uyarı da gitmedi.

Tekrar arttırdım gene değişmedi, ancak bu sefer farkettim ki arka lastiğin basıncı değişiyor.

Yani aslında sensörler yanlış lastiği gösterdiğini farkettim, düşük olan ön sağ değil arka sağ imiş.

Kişisine göre ne kadar önemli bilemiyorum, ama ben sorunu çözünce umursamadım açıkcası. Belki sadece benim aracıma ait bir durumdur ancak başka yaşayacak olan olursa diye faydalı olması için yazma gereği duydum. Zaten ilk serviste göstereceğim.

Evet hocam dikkatimden kaçmış muhtemelen ama dediğim gibi işte foto atıp sordum gidince de sordum cevap alamayınca öyle soru işareti kalmıştı. Teşekkür ederim

• ikinci el aldım ben de 2000 kmdir kullanıyorum ben de yazayım arkadaşa ek olarak. artılarını zaten biliyoruz eksilerini yazalım.

aracım hs luxury.

-ses sistemi idare eder değil bildiğiniz kötü, bundan önceki aracımdakine kötü diyordum (en boş paketti o araç) bu çok daha kötü

-düşük hızlarda vuruntu var, otoparktan yokuş yukarı çıkarken stabil çıkamıyor araç ya çok gaz vermeniz lazım ya da kalıyor yokuşta. yani şanzıman başarısız

-araç gerçekten yakıyor. ankarada normal kullanımda 10 civarı, dikkatli kullanılırsa 9 civarı. yokuş yukarı bir yere giderseniz daha fazla, trafik de varsa 12-13 görürsünüz. uzun yolda 110 la giderseniz 6.5-7 civarı ama biraz daha hızlı gidilirse 8-9-10 gidiyor. belli bir süre 180 hızda sabit kullandım depo boşalacaktı nerdeyse. karma kullanım ortalamam 9 şu anda.

-kameralar vs. yazılmış zaten.

-130 civarı aynalardan rüzgar sesi geliyor. muadil araçlarda kaçtan sonra gelir bilmiyorum önceki araçlarım hep sedandı.

• okusamaratam kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun, neredeyse şu zamana kadar anlatmaya çalıştığım her şeyi özetlemişsiniz.

Sizin araç kaç KM’de? Yani şu yetkili servisin “…öyle bir şey hiç duymadık aslında” dediği vuruntu hissi ne zaman kadar sürüyor tahmini ortalama çıkarmaya çalışıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.