23binde hocam ve ben güncelleme ile falan geçeceğini düşünmüyorum |
MG HS Kullanıcıları... (16. sayfa)
-
-
Hocam araçtan soğuttun derken takıldım biraz böyle gerçekçi yorumlara ihtiyacımız var
Gerçek kullanıcı yorumları içşn gerçekten teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben aracın bu şikayetini dile getirdiğimde servis müdürü DCT şanzıman için tam otomatik bu dedi.
Acaba bir sorsam mı, Tork konvertörü mü var yoksa çift debriyaj mı var şanzımanda diye ama özellikle anlamamazlığa verdim, açıkçası hiç havamda değildim o anda.
DSG (ki aslında aynı tip şanzıman desen yalan olmaz) için bu durumlarda temel ayar yapılır. Bana DCT’nin tam otomatik olduğunu söyleyen adama buna temel ayar (ya da onlarda adı her ne ise) atıldı mı diye nasıl sorayım?
Eğer dediğimin ne olduğunu anlamak isterseniz şu yaklaşık 6 dk’lık videoyu izleyin hocam:
TAMİRHANEyoutubeAUDİ MEKATRONİK TEMEL AYAR DSG, (Vites geçişleri ve kalkış sorunu)https://www.youtube.com/watch?si=0wtIioNNfm8ppw4A&v=ZuGmvdnhw1E&feature=youtu.be
Geleceğe not, çok yakın zamanda şanzıman yazılım güncellemesi veya temel ayar (veya benzeri) bir güncelleme için servislere çağrılacağımıza eminim 🫡
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yalın gülmez de aracı beğenmedi. Özetle a noktasından B noktasına gitmek için bir araç diyor. Sürüş keyfi falan hak getire
Yalın Gülmez - Kim Geçer?youtubeMG'nin orta sınıf SUV'u HS, bu sefer benzinli motoruyla konuğumuz Kısa süre sonra makyajlanacak olan model, bu sayede çok çekici bir fiyatla alcı bekliyor. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCp6CtJeG3-TXFrhaqftCpjg/joinhttps://www.youtube.com/watch?si=uIDG7t0CWiIe-uPT&v=9HQvT9huZWc&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de bunu paylaşmaya geldim ama geç kalmışım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu videoyu ben çeksem bunları söylerdim, forumumuzdan baya araştırma yapmış ama güzel bir inceleme olmuş. En azından çok gerçekçi.
Hatta şu kavşaktaki kararsızlık burada mı yazdım DM ile birisine mi yazdım ben aynı şekilde örneklemiştim 🥲
Teşekkürler hocam paylaşım için 👍
Mesela Şuan multimedia kısmını anlatıyor videoda sizlere de ipucu vereyim, ekranın üstünden tutup aşağı çekerseniz klima kontrol ekranı açılıyor :)
Tıpkı telefonlardaki üstteki mesaj ve ikon barını tutup aşağı çekin kaydırmalı olarak açılıyor.
Klima ekranındaki garipliklerden bahsedeyim, SYNC modu sürekli kapalı oluyor. Sürekli basmanız lazım ki sağ sol eşitlensin (varsa bi yolu bilen söylesin çok memnun olurum)
Derece arttırımı +/- 1 ilerliyor. Zaten dijital 0.5 neden olmasın ki? Sebebi yüksek ihtimalle küçük yere sıkıştırmış olmaları.
Yeni İzleme fırsatım oldu, güzel bir video olmuş...
Hatta öyleki buradaki tartışmalara bazı hususlarda ise cevap vermiş, sürüş tarzını ikiye ayırmış:
- Agresiz, hızlı, acil, çok fazla dur kalklı trafik yaşayan, fazla gaz fren yapanlar, ve yüksek hız sevenler için,
- Sakin, acelesi olmayan, fazla gaza diplemeyen, çok fazla trafikte kalmayıp dur kalk yapmayanlar için, hız limitleri bana yeter diyenler için
- ilk durumda iseniz şanzıman sizi tatmin etmeyebilir hafif gecikme var diyor, ancak ikinci durumda iseniz sizi mutlu edecektir;
- ilk durumda iseniz yakıt tüketimi fabrika verisi ile alakalı olmayıp, 10lar ve üzerini görürsünüz, ikinci durumda ise 7 Lt'leri çok rahat yakalarsınız (Aynı araçta 2 farklı uçuk yakıt tüketimi oluyor)
- Ezcümle performans sevenleri tatmin etmeyebilir, sakin kullananları fazlasıyle tatmin eder diyor.
Ayrıca;
İlginç Olan ise Skoda Kodiaq İle rekabet etmesi gereken bir otomobil diyor, doğru onunla rekabet edebilmesi için 800.000 TL daha pahalı olması gerekiyor. Zaten kendisi de böyle bir araca ulaşmak için 2 milyon TL leri gözden çıkarmak gerektiğini söylüyor...
Yani Bu videonun tamamını ben de izledim, belli yerlerde eleştirilerini yapmış 100 kalemden 3-5 şeyi eleştirmiş...ki onları da eğer şöyle iseniz tatmin etmez demiş...
Yani nasıl aracı kaldırıp çöpe atın deniliyor şaşıyorum. Bunu söyleyenler lütfen aynı fiyata(1.270.000 TL'ye- C-D segmenti SUV) şu daha iyi desinler biz de gidip onu alalım, neticede çinli değiliz. Mesela aklıma Egea Cross Geliyor o fiyata, daha iyi ise alalım.
Eleştiri anlamında değil ciddi anlamda alacak olanları tavsiye için soruyorum, başka var mı diye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JamaisVu_34 -- 20 Ekim 2023; 11:16:49 >
-
Bunu fiyatla alakalı değerlendirmek benim açımdan doğru değil hocam, ben teknik şeyler sunuyorum ortaya ve söylediklerimi bunlara dayandırmaya çalışıyorum.
Şimdi sorunuza kendi adıma cevap vereyim, ben bu aracı başka marka ile kıyaslamıyorum. Bana bu fiyata sunduğu donanımların ve özelliklerin olması gerektiği gibi randıman vermediğini şikayet ediyorum. Eğer bir marka ile kıyaslasamak zorunda kalsam, yeni Qasqhai ile kıyaslardım. Arada yinede fark var kabul ama atla deve değil. Özellikle Eylül ayında alanlar için. Ben neden Nissan tercih etmedim, açıkcası elektrikli ve ilişkili motorlara karşı önyargım var ve açıkcası uzun bir süre daha tercih etmeyeceğime eminim. Ayrıca, hala motor sesini ve titreşimini hissetmek çok hoşuma gidiyor bu da bi sebep.
Mesela benzer başka bir araçtan bahsedelim, Tiguan. 1,5 lt TSI ACT Elegance DSG olan araç 1,546 KG. Liste fiyatı 2023 için 2,083,000 TL. Hemen hemen aynı ağırlıkta, siz o araçla hiç şehir içi kullanım yapabildiniz mi? Ya da kalkışlarda, yokuşlardaki performansını tecrübe edebildiniz mi? Tamam bu araç daha pahalı, ben o parayı veremiyorum o zaman teknik verilere bakarak eş değer araç arayışına girdiğimde HS'i buldum diyelim:
VW demiş ki: 110kw / 150 beygir , 7 ileri DSG, Maks Tork 250 nm, Ağırlık 1546 Kg
MG demiş ki: 119kw / 162 beygir, 7 ileri DCT, maks tork 250 nm, Ağırlık 1535 Kg
Ben test ortamı oluşturup iki aracı yanyana koyup elimde kronometre tutma şansına sahip değilim, bu teknik verileri alırım iki araçta yaşadığım tecrübeyi kıyaslarım. Hiç araba kullanmamış hatta araçları görmemiş birisine yukarıdaki verileri verip hesapla desen, MG bir tık daha performanslı olur diyecektir. Ama ikisini de tecrübe eden birisi olarak söylüyorum kesinlikle ama kesinlikle öyle değil.
Burada ne devreye giriyor? Yine aynı konu, uyuyan ve kendisini uyandırmaya kıyamayan miskin şanzıman, bu nasıl çözülür? MG'den birisi çıkar gelir okur buraları, biz servise gider gelir söyleriz durumu ve konuya uyanırlar, atarlar SAIC'e bir feedback raporu ve yeni bir yazılım map ederler araca, istediğimize kavuşuruz. He bu arada, ben artık SAIC mi yoksa MG global mi bilmiyorum araştırıp bu tecrübelerimi derleyip toplayıp mail atacağım. Burada ustalara önce sorunu anlatıp, sonra ikna etmeye falan açıkçası uğraşamam.
-
Hocam merhabalar, daha onceki mesajlarinizi da okudum.
Yanlis anlamazsaniz, otomotiv muhendisligi ve makine muhendisligi egitimi gordum, muhendis olarak da calismaktayim. Hicbir sekilde markayi savunmak gibi bir derdim de yok, bunun bana herhangi bir getirisi yok cunku.
Belki farkli bir bakis acisi, belki sizinkine gore daha farkli ilerlemis bir tecrube, belki bir sekilde aklinizdaki ve diger arkadaslarin akillarinda olabilecek sorulara cevap vermek maksadiyla yaziyorum. Belli ki aractan sogumussunuz. Ve belli ki, servistekilerin bilgisizligi sizi iyice mutsuz etmis.
Oncelikli olarak: Aracinizi ilk calistirdiginizda gaz pedalindaki surtme hissiyatindan bahsetmissiniz. Ben bunu onceki aracim Polo'da da yasardim. Zararli bir durum olmadigi gibi, kullandigimiz araclarin bastan asagi elektronik sistemler oldugunu unutmamak lazim. Ben bunun bir sistem kontrolu oldugundan supheleniyorum. Soyle ki:
Aracin acil durum fren sistemi, sadece acil durumda araci durdurmak seklinde calismiyor. Sikisik trafikte cokca kullandigim icin bizzat her hafta ici deneyimliyorum. Kullanma kilavuzunda da belirtiliyor. Arac ozellikle yogun trafikte frenlere mudahale ediyor. Fren pedali sizin basis hiziniza gore frenlemeyi dozlayan elektronik bir sistem bu aracta. Full fren yapmak icin frene sonuna kadar basmaniza gerek yok. Belirli bir esik hizin uzerinde basarsaniz, full fren yapar. Ayni sekilde, fren destek sistemi, surucu icin full fren yapmaya ek olarak araci sakince yavaslatabiliyor, ya da acil bir durum icin frenleri hazirda tutabiliyor. Demeye getirdigim sey su ki: arac ilk calisip hareket ettiginde bunun kontrolunu yapiyor olabilir. Takilmayin derim. Kullanma firsatim olan pek cok modern aracta yasadigim bir durumdu bu.
Bu ayrica sanziman dislilerinin birbirine rahat gecmesini saglayan senkronizer kaynakli da olabilir. Cift kavramali sanzimanlar boyle seyler yapar. Rahat olun diye soyluyorum. Cift kavramali sanzimanlarin geneli gurultulu calisir, ozellikle dusuk hizlarda. Poloyu kac kere servise goturdum ilk aldigimda sanziman dusecek sandim diye.
Ikinci olarak sanziman meselesi. Lutfen diyeceklerimi yanlis anlamayin, ama ben 1-2 gecisini geciktirmeden yapabiliyorum. Neredeyse Volkswagen DSG hizlarinda 1'den 2'ye gecisi tamamlayabiliyorum. Belki bir muhendis yaklasimidir, belki aracla mucadele etmek yerine ona adapte olmaktir. Size soyle bir tuyo verebilirim. 1'den 2'ye gecisi hissettiginizde, gaz pedalini kokler gibi cok hizli bir bas-cek yapin. Cok daha hizli gececek. Bir sure sonra bu bir kas hafizasi olacak.
Sanzimanin haritalamasi konusunda haklisiniz. Boyle bir seye ihtiyac duymamak tabii ki benim de tercihim. Ama bir yazilim guncellemesi gelene kadar, bu sekilde rahatlatabilirsiniz.
Aracim 6000 km'ye geldi. Inanin ilk 1000 km'deki halinden eser yok. Sikisik trafikte ayagimi gazdan cektigimde yigilma yapmiyor, debriyaja tam basilmis gibi yigilmadan devam ediyor. Kavsaklarda vs. seri hareket etmem gereken durumlarda da gayet iyi tepkiler veriyor. Benim rotamin hep yogun trafik olmasi da haritalamayi bu sekilde etkilemis olabilir. Ama bu benim icin bir avantaj oldu.
Bu arada belirtmeliyim ki, evet otopark hizlarinda hala bazen kendini atiyor ileri. Konfor acisindan rahatsiz edici olsa da, en azindan mekanik bir problem degil. Olaya bu acidan bakiyorum.
Serit takip sisteminin modunu degistirdiniz mi bilmiyorum, ama yardim modunda mudahalesi sert. Takip modunda ben cok memnunum. Otopilot gibi seritte tutuyor. O modu bir ayarlardan kontrol edin derim.
Son olarak tuketime gelirsek: agir ve buyuk bir arac. Trafikte yakiyor, evet. Lakin sakin kullanimda gayet makul bir tuketim elde ediyorum.
Araci yazilim guncellemesine goturdugumde Kartal Ugur Mumcu'dan Kosuyolu'na 6.4 lt/100 km yakit tuketimiyle goturdum.
Bu da gecenlerde sabah ise erken giderken bos yolda yakaladigim tuketim. Biraz yokus asagi yolum var, yalan yok. Ama D-100'de 70 80'le giderken bu son tuketim degerine ulastigini da belirtmeliyim.
Benim tecrubelerim su ana kadar oldukca guzel. Dilerim sizi de mutlu eder. Etmiyorsa da satin hocam, araciniz aklinizda soru isaretiyse degmez. Icinize sinmiyorsa sinmiyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 22 Ekim 2023; 0:34:13 >
-
Acizane test sürüşü tecrübemi aktarayım
Vites geçişlerinde ses gelmedi yumuşak şekilde geçiyor sakin kullanırken gecikme de yaşamadım lakin ani hızlanma isteğinde 1 2 saniye gecikme oldu bunu aracın ağırlığına bağlıyorum sport modda bu durumu yaşamıyoruz ama yakıt elden gidiyor.
İçi gayet konforlu ses yalıtımı mükemmel motor çok sessiz
Ses sistemi vasat altında diyebilirim bunu bu araca yakıştıramadım ama 5 10 bin masrafla müthiş bir ses sistemi elde edilebilir
Kamera çözünürlük durumuna bakacak olursak gerçekten kötü biraz daha iyi olabilirdi bu premium malzeme ve donanıma yakışmamış.
Sürüş destek sistemlerini kontrol etmedim yorum yapamayacağım
Aracı park ederken mesafe hassasiyet çok yüksek gibi geldi sanki yarım metreden ötmeye başlıyor
Emniyet kemeri uyarı sistemi arkada dahi bağlı olmasa rahatsız edici seviyede
Genel kanım bu fiyata bu araba alınır keyfine bakılır aynı donanım seviyesi en yakın fiyat abartısız nerdeyse 2 katına denk geliyor
Ayrıca son 3 aylık satış rakamlarını incelediğimde aracın satışı bir çok bilindik markadan daha yüksek Türkiye de subaru Ds Lancia vs markalar satılırken buna takılmak da yersiz diye düşünüyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar cuma günü kaporamı verdim iki hafta içinde araç teslim edilecek beyaz içi siyah 1370 e bitti Ankaradayım
Herter 1400 dedi doğan trend 1372 arkas zaten evimede yakın sadece bagaj havuzu sözü alabildim leoc07 nakli arkadaşın yorumunu şimdi okuyabildim yapacak birey yok aldım artık
çeşitli araçlar kullandım mg hs nin donanım ve büyüklüğü beni cezbetti aynı paraya 308 ve 2008 alabiliyorum ama 3 silindir motorlar bana çok mantıklı gelmiyor 250000 e 0,49 faiz işi kopardı desem yalan olmaz
Araç hakkında daha çok görüş bildiririz umarım pozitif görüşler ağırlıklı olur yakıt konusunda tucson tiguan az yaksa tamam derdimde hepsi çok yakıyor aracı teslim aldığımda tekrar yazarım,selamlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Takasa araç verdiniz mi hocam? Birde kredi kullandınız mı? Teşekkürler.
Yok takasa araç vermedim zaten almıyorlar ikinci el
ellerinde şişmiş ikinci el araçlar hemen tüm servisler almıyor ikinci el alsalarda çok ölü rakama alıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kredi kullandım yarım saat içinde onaylandı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam önerilerin ve yorumların için öncelikle teşekkür ederim. Bir kaç noktaya müsaadenle cevap vereceğim:
Alıntı
metni:Oncelikli olarak: Aracinizi ilk calistirdiginizda gaz pedalindaki surtme hissiyatindan bahsetmissiniz. Ben bunu onceki aracim Polo'da da yasardim. Zararli bir durum olmadigi gibi, kullandigimiz araclarin bastan asagi elektronik sistemler oldugunu unutmamak lazim. Ben bunun bir sistem kontrolu oldugundan supheleniyorum. Buna benzer şeyler dediğiniz gibi frende hissedilmesi benimde alışık olduğum bir durum. Ama hayatımda ilk defa gaz pedalında böyle bir şey yaşayınca ister istemez kafamda soru işaretleri oluşuyor ve bunu giderebileceğim tek yer MG yetkili servisi, oradan aldığım cevaplarda sizin gibi "şüpheler ve olasılıklar" üzerine olursa, gayet doğal olarak aldığım araçta bir sorun mu var? İleriye dönük beni sıkıntıya sokabilecek bir durum mu acaba diye düşünce içerisine sokması çok normal. Ben otomotiv sektöründe mühendis değilim, karşılaştırma noktam mecburi olarak önceki tecrübelerim olmak zorunda ki eminim çoğu kişi içinde öyle.
Alıntı
metni:Bu ayrica sanziman dislilerinin birbirine rahat gecmesini saglayan senkronizer kaynakli da olabilir. Cift kavramali sanzimanlar boyle seyler yapar. Rahat olun diye soyluyorum. Cift kavramali sanzimanlarin geneli gurultulu calisir, ozellikle dusuk hizlarda. Poloyu kac kere servise goturdum ilk aldigimda sanziman dusecek sandim diye. Sizde bu endişeleri DSG şanzımana geçişte yaşamışsınız ve kendi söylediğinize göre servise bu konuda başvurmuşsunuz, yani ister istemez kafanızda soru işaretleri olmuş. Benim mesajlarım içerisinde, ilk DCT tecrübem olduğunu açık bir şekilde belirtmiştim. Bundan önceki 2 aracım (yaklaşık 5 yıllık kullanım) DSG'ydi. Birisini 2000 Km'de aldım diğeri ona göre daha fazla KM'ydi, buna benzer sorunlar yaşamadım, mesela sizin POLO'da yaşadığınız soru işaretleri bende Audi A3 ve Golf'de yoktu. Demek ki tecrübeler farklı olabiliyor.
Alıntı
metni:Ikinci olarak sanziman meselesi. Lutfen diyeceklerimi yanlis anlamayin, ama ben 1-2 gecisini geciktirmeden yapabiliyorum. Neredeyse Volkswagen DSG hizlarinda 1'den 2'ye gecisi tamamlayabiliyorum. Belki bir muhendis yaklasimidir, belki aracla mucadele etmek yerine ona adapte olmaktir. Size soyle bir tuyo verebilirim. 1'den 2'ye gecisi hissettiginizde, gaz pedalini kokler gibi cok hizli bir bas-cek yapin. Cok daha hizli gececek. Bir sure sonra bu bir kas hafizasi olacak. Bu bir otomobil ve yüzyıllardır basit mekanikler üzerine kurulu temel noktaları var. Vites geçişinde ani gaz pedalı bas bırak ve geçişi yumuşat bana göre tamamen kişisel sürüşün bir opsiyonu. Nasıl ki, vites düşürmede kick-down bir kullanım tercihi ise sizin söylediğinizde öyle. Mesela ben böyle şeylerle uğraşmak istemiyor olabilirim, gaz pedalına basıyorsam araç gitsin vites geçişini olması gerektiği gibi yapsın ki bunun aşırı ütopik bir beklenti olduğunu açıkçası düşünmüyorum.
Alıntı
metni:Aracim 6000 km'ye geldi. Inanin ilk 1000 km'deki halinden eser yok. Sikisik trafikte ayagimi gazdan cektigimde yigilma yapmiyor, debriyaja tam basilmis gibi yigilmadan devam ediyor. Kavsaklarda vs. seri hareket etmem gereken durumlarda da gayet iyi tepkiler veriyor. Benim rotamin hep yogun trafik olmasi da haritalamayi bu sekilde etkilemis olabilir. Ama bu benim icin bir avantaj oldu. Bu da sürekli hatırlattığım bir şey aslında, sizin örneklemeniz ile benimkisi aynı değil çünkü ben şuan yaklaşık 1.000 KM'deyim. Hatta okuduğunuz mesajlarda bunu özellikle belirttim ve bir ortalama çıkarmaya çalıştığımı zaten ifade ettim.
Yakıt konusunda söylediklerinize gelirsek eğer, evet görünen o ki belli bir KM sonrasında biraz daha kabul edilebilir seviyelere geliyor. Ama mesajlarımda belirli periyotlar ile güncellemeler yapacağımı zaten söylemiştim. Bu söylediğim 1.000 Km için geçerli bir güncelleme.
Alıntı
metni:Benim tecrubelerim su ana kadar oldukca guzel. Dilerim sizi de mutlu eder. Etmiyorsa da satin hocam, araciniz aklinizda soru isaretiyse degmez. Icinize sinmiyorsa sinmiyordur. Son olarak buna cevap vereyim, bunu belki çok defa yazdım yine yazayım, ben satın aldığım ürünü kötülemiyorum hocam aldığım araçtanda soğumadım, nasıl daha iyisi olabilirdi veya bu süreçte nelerle karşılaşıyoruz gibi konuları nacizane bir şekilde anlatmaya çalışıyorum ki, bu aracı alanlar veya almayı düşünenler için bir dayanak noktası olsun. Aracı satın almadığımı düşünelim, bugün gidip bu aracı alır mıydım? Evet, yüksek ihtimalle yine satın almayı düşünürdüm. Tamamen fiyat ile mi alakalı bu düşüncem? Hayır.
Ama ben gerek okuduğum yorumlarda, gerek izlediğim videolarda bu son dönemde konuştuğumuz çoğu şeyi göremedim. Belki benim gözden kaçırmamdır buna tabi ki itirazım yok, ama maksat bir rehber yaratmaya çalışıyoruz ve belkide dediğim gibi bu yorumları MG bile takip eder, ilerisi için kendisini daha fazla geliştirebilir.
Ve hala aracın eksik gördüğüm bir çok noktası gerçekten yazılımsal müdahaleler ile halledilecek şeyler olduğuna inanıyorum.
-
Hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah.
Ben aracımdan memnunum yazdığım şeyler sizin kafanızda soru işareti oluşturmasın lütfen :)
Benim ve diğer kullanıcıların yorumlarını okumuşsunuz ne güzel, umarım sizde fırsat buldukça fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsınızki herkes için faydalı olur.
-
Hocam yakında sizi de HS ailesinde görmek ümidiyle diyelim o zaman :)
Madem ses sistemini beğenmediniz, hazır fırsat bulmuşken multimedya ile alakalı ek yorumlar yapayım:
- Apple CarPlay üzerinde rehber araması yaparken veya Spotify'de müzik listesi aşağı yukarı kaydırırken ekran kademeli atlıyor yani dokunmatik tepkimesi kaygan değil. Önceki aracımda böyle değildi (2017 modeldi bu arada), doğal olarak karışalaştırma yapıyorum. (Android deneme imkanım olmadı, orada da aynı mı çalışıyor bilmiyorum.)
- Kapılardaki kolonlar gerçekten çok aşağıda kalmış, böyle geniş hacimli ve iç ortamı yüksek araç için ses dengesini sağlayamadığını düşünüyorum. Kağıt üzerinde kolonlar hesaplanırken yeterli olmuş olabilir, ama pratikte dediğiniz gibi eksik. Daha yüksek bir ses sistemi ile çözülür tabi ama acaba aracın müzik sistemi buna ne kadar müsaade ediyor. Yani gidip bagaja amfi falan takmak zorunda kalmayız inşallah
- Daha önce gördüğüm bir mesaja istinaden yazıyorum, radyoda sesin çok bluetooth'ta az olduğunu okumuştum. Bluetooth bağlı iken araç kulaklık gibi çalışıyor sanırım, telefon üzerindeki tuşlardan ses arttırınca ses seviyesi yükseliyor. Önceki aracımda araca bağlantığı anda ses düğmeleri devre dışı kalıyor ve tamamen araç sistemine entegre oluyordu telefon.
-
@leoc07 "Bu bir otomobil ve yüzyıllardır basit mekanikler üzerine kurulu temel noktaları var. Vites geçişinde ani gaz pedalı bas bırak ve geçişi yumuşat bana göre tamamen kişisel sürüşün bir opsiyonu. Nasıl ki, vites düşürmede kick-down bir kullanım tercihi ise sizin söylediğinizde öyle. Mesela ben böyle şeylerle uğraşmak istemiyor olabilirim, gaz pedalına basıyorsam araç gitsin vites geçişini olması gerektiği gibi yapsın ki bunun aşırı ütopik bir beklenti olduğunu açıkçası düşünmüyorum."
-Kesinlikle katiliyorum.
Ben bu arada ses sistemi yaptirmayi dusunuyorum ciddi sekilde. Bu konuyla ilgili bir kac yerle gorusecegim. Tecrubelerimi paylasirim.
-
Daha ilk hafta aklımdan geçti, ama sırf kapıları vs sökecekler diye vazgeçtim diyebilirim. Çok iyi yerde yapılması lazım ve klemenslerin orijinali ile sıfır takılması gibi durumlar var.
bu arada ben son ses açıp caddelerde gezeyim derdinde değilim ama o düğmeyi çevirince (basınca ya da 🥲) doyurucu bi şey olduğunu bilmek güzel olurdu. Şu durumda; seviyenin yarısı ile sonu arasında neredeyse fark yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X