Şimdi Ara

Michelin Energy mi? Michelin Primacy Hp mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
21.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birçok konuda buna benzer yorumlar okudum ama yinede belirli bir model üzerine yorumlarınızı almak istedim, 2005 model Opel Astra HB üzerinde 205/55/16 91V orijinal dunlop lastikleri var, michelin ile değiştirmek istiyoruz ama Energy ve primacy hp arasında karar veremiyoruz, michelin sitesinde primacy hp için sedan arabalarda önermiş ama lastikçilerin hepsi primacy hp öneriyor, güvenli bir sürüş ön planda olmak üzere hangisini tercih etmek mantıklı olacaktır, energy lastikleri dahamı az yakıt tüketmesini sağlar?Lastiklerin fiyatları aynı.
    Teşekkürler

• Yol tutuş vs. istiyorsan Primacy Hp bulabilirse Primacy.Ama 110u geçmiyorsan Energy daha uygun bence.
    Ben yol tutuş için Pirelli Pzero tercih ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnDiViT

Yol tutuş vs. istiyorsan Primacy Hp bulabilirse Primacy.Ama 110u geçmiyorsan Energy daha uygun bence.
    Ben yol tutuş için Pirelli Pzero tercih ediyorum

Genellikle işe gidip geldiğim için ortalama maksimum hız 100-110 civarı oluyor ama onun haricinde şehir içinde uzak bir noktaya gittiğimde yol müsaitse 120-130 yapıyorum.Benim kafama takılan 3 ayrı satıcıda Primacy önerdiler sebebi üst model olduğu için vs..bir çok yönden zannedersem Energy saver dan üstün bir lastik şimdilik sanırım sadece yakıt tüketimi konusunda 2 model arasında fark çıkıyor oda ne kadar arasında fark var bilemiyorum..Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım beklemeye devam :)
  • Michelin Primacy Hp tabiki Energy den çok üstün lastik.Ancak üstünlüğün getirmiş olduğu dezavantajlarıda unutmamak lazım,
    Mesela Primacy Energy oranla daha önce bitecektir.Zaten sizin kullanımınıza göre Energy gayet uygun tercih olur.
  • primacy HP alın tabiki...energy nin ıslak yollarda zaafiyeti çok fazla...lastik kaynaklı yakıt tüketimi değişikliklerini anlamak çok zor olur...
  • Michelin de ısrar etmenizin bir nedeni var mı? Diğer markalara baktınız mı?
  • primacy hp kullanıyorum gayet memnunum. bence energy li saver li lastiklere hiç bulaşmamak.çok az hatta ihmal edilebilir bir yakıt tasarrufu için yol tutuş vb güvenlik unsurlarından vazgeçmemeli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Continental mi? Bridgestone mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet

primacy HP alın tabiki...energy nin ıslak yollarda zaafiyeti çok fazla...lastik kaynaklı yakıt tüketimi değişikliklerini anlamak çok zor olur...

zorunluluktan energy saver almıştım kuru yolda performansı , yüksek motoru olmayan bir araçta yeterli fakat ıslak yolda çok temkinli gitmek gerekiyor. Aracın arkası kendini bırakıyor. Önümüzün kış olduğunu düşünürsek yağmur performansı güzel bir lastiğe bakmanınızı öneririm.
  • Önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim arkadaşlar son olarak dün gittim lastiğide yerinde gördüm :)

Michlen Primacy HP 91 V almaya karar verdim..
  • ben 4 tane primacy hp almıştım yakın zamanda. özelikle ıslak zemnde güven verir. 4 lastik sök tak ufak tefek şeylerle 800 tl ye almıştım fikir versin sizede.
  • İkisini de sıfırdan itibaren kullandığım için söyleyeyim..primacy hp daha iyi yol tutar, daha kalitelidir ancak energy saver gibi tüketime etkisi olmaz..Energy saver gerçekten tüketimi az da olsa düşürüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

İkisini de sıfırdan itibaren kullandığım için söyleyeyim..primacy hp daha iyi yol tutar, daha kalitelidir ancak energy saver gibi tüketime etkisi olmaz..Energy saver gerçekten tüketimi az da olsa düşürüyor..

Hocam bu oranı belirtmeniz mümkünmü acaba ? örneğin ortalama tüketimi 7.0 olan araçta Primacy takıldığında 6.7 oluyorsa Enrg saverde bu orana kaç olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: descrip

quote:

Orijinalden alıntı: x15

İkisini de sıfırdan itibaren kullandığım için söyleyeyim..primacy hp daha iyi yol tutar, daha kalitelidir ancak energy saver gibi tüketime etkisi olmaz..Energy saver gerçekten tüketimi az da olsa düşürüyor..

Hocam bu oranı belirtmeniz mümkünmü acaba ? örneğin ortalama tüketimi 7.0 olan araçta Primacy takıldığında 6.7 oluyorsa Enrg saverde bu orana kaç olur ?

Normalde yeni lastik takınca tüketimin bir miktar düşmesi beklenir..Uzun süreli yaptığım gözlemlere göre Primacy aldığımda tüketimde hiç düşme olmadı..Ancak energy saverda net bir miktar vermemekle birlikte hissedilir derecede düşme oldu..Yüzde 4-8 arası diyebilirim..Zaten yakıt tüketiminde iddialı olan energy saverdır..Primacy de daha çok kuru ve ıslak yol tutuşu ön plandadır..

• önlere primacy arkalara energy taksak olur mu? benim şuan 4 lastik energy 2 si yarıya gelmiş..4 yerine 2 tane alayım diyorum..
  • energy kullanıyoruz kesinlikle çok pişmanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: descrip

Merhaba Arkadaşlar,
    Birçok konuda buna benzer yorumlar okudum ama yinede belirli bir model üzerine yorumlarınızı almak istedim, 2005 model Opel Astra HB üzerinde 205/55/16 91V orijinal dunlop lastikleri var, michelin ile değiştirmek istiyoruz ama Energy ve primacy hp arasında karar veremiyoruz, michelin sitesinde primacy hp için sedan arabalarda önermiş ama lastikçilerin hepsi primacy hp öneriyor, güvenli bir sürüş ön planda olmak üzere hangisini tercih etmek mantıklı olacaktır, energy lastikleri dahamı az yakıt tüketmesini sağlar?Lastiklerin fiyatları aynı.
    Teşekkürler

mrb.hocam. birde yokohama c.drive yı incele. fiyatı dediğin lastiklere göre biraz daha uygun. ve diğer lastiklerde olmayan zeruma teknolojisi var. kalite,sessizlik ve konfor olarak conti ve michelin den aşağı değildir. tabi birde japon malı. bende senin gibi çok araştırdım. conti ye maddi gücüm yetmeyince yokohama aldım yeni ve çok memnunum. sende bir incele istersen. senin ebatların için 170 tl civarıdır.

• Arkadaşlar,

2006 model Opel astra 100.000 kmde bir aracıma geçen hafta bakım yaptırdım aracım bakımdan once 6.2\100km yakıt tüketiyordu bakımdan sonra bu oran 7.0\100 km oldu normalde bakım yapılmış bir araçta yakıt düşüşü olması gerekmiyormu acaba.Şunlarıda belirtmek isterim bakımdan sonra aracımda bir miktar performans artışı oldu.Bakımda kullanılan malzemeler orjinal yağ olarakta mobil 0-40 kullanıldı zincir seti ve lastikler değişti lastikler Michelin primacy Hp modeli takıldı.

Teşekkür ederim.
  • Bugun Peugeot 308 aracıma lastik taktırmak için peugeot servisine bıraktım. Kampanya vardı 4 lasztiğe 100tl yakıt. Ben energy saver için bıraktım arabayı baktım primacy hp takmışlar önce bozuldum sonra bu lastik daha iyi diye duymuştum pek sesimi çıkarmadım. Fiyatıda aynıydı. 4 lastik için 780tl verdim yanınada 100tl yakıt çeki aldım 680 e geldi word karta 3 taksit. Yol çok yağmurluydu eskiler conti contac2 ye göre çok yumuşak ve komforlu bir lastik. Sessiz ve keyifli bir sürüş keyfi yaşadım. Yol tutuşu iyi geldi bana ama çok sert kullanmadım deneyecem yarın. Yakıt tüketimi arttı. (lastik ebatları 205/55/R16)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddurusu -- 16 Ekim 2010; 20:10:41 >
  • ben de dün değiştirdim vw servislerinde kampanya var kdv almıyorlar..indirimle 560a geldi energy 15"..195-65-r15..primacy energy den daha iyi diye ben de duydum,fiyatı da daha ucuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddurusu

Bugun Peugeot 308 aracıma lastik taktırmak için peugeot servisine bıraktım. Kampanya vardı 4 lasztiğe 100tl yakıt. Ben energy saver için bıraktım arabayı baktım primacy hp takmışlar önce bozuldum sonra bu lastik daha iyi diye duymuştum pek sesimi çıkarmadım. Fiyatıda aynıydı. 4 lastik için 780tl verdim yanınada 100tl yakıt çeki aldım 680 e geldi word karta 3 taksit. Yol çok yağmurluydu eskiler conti contac2 ye göre çok yumuşak ve komforlu bir lastik. Sessiz ve keyifli bir sürüş keyfi yaşadım. Yol tutuşu iyi geldi bana ama çok sert kullanmadım deneyecem yarın. Yakıt tüketimi arttı. (lastik ebatları 205/55/R16)

primacy hp, energy saverden daha üstündür, yol tutuş ve konfor olarak. energy saverin yakıt tasarrufu özelliği vardır. primacyleri 680 tl ye çok uygun fiyata almışsın. 2 sene önce kardeşimin corolla sına aynı ebatlarda 800 küsür tl ye alınmıştı. hayırlı olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.