Şimdi Ara

Michelın energy saver (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
50.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 YIL ÖNCE BRİDGESTONE TURANZA TAKTIRDIM. 15.000 KM DİR HERHANGİ BİR ŞİKAYETİM KESİNLİKLE YOK GAYET MEMNUNUM. LASTİĞE 2 YIL SONRA BİLE BAKTIĞINIZ ZAMAN SANKİ YENİ TAKILMIŞ GİBİ DURUYOR. YOL TUTUŞ, FRENLEME GAYET İYİ.
    TURANZA YI KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM. AYNI ZAMANDA TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR. PARAMIZ DIŞARI GİTMİYOR.
    BİR DE LASTİK ALIRKEN YANAKTAKİ ÜRETİM TARİHİNE DİKKAT EDİN, TAZE LASTİK ALIN.YILDA BİR DE BALANS AYARINI TEKRAR YAPTIRMANIZI TAVSİYE EDERİM.
  • michelin aldık kısa süre önce...
    Pilot Primacy hp
    çok memnun kalmadım bidaha michelin alırken 2 kere düşünücem...
  • Continental hakkında neler düşünüyorsunuz arkadaşlar? Michelin'e iyi bir alternatif olabilir mi?
  • Arkadaşlar lastigin kalitesini etkileyen hamurunu oluşturan bileşim...İçindeki kauçuk oranı...Bu oran ne kadar fazla olursa lastik o kadar yumuşak olup yola daha iyi tutunuyor...Ve dikkat ediniz en pahalı lastikler yumuşak olanlar...Kauçuk oranı fazla oldugu için....Ben beşinci yılın içindeyim daha lastiklerimde çatlama ve kumlanma dedigimiz dışının pürüzlü hale gelmesi asla yok...Dişleri yarı seviyesinde BRİDGESTONE .B390 -- .195-60-R15 ........... bu sürede 67.000 km yaptım...Ancak zamanla lastik sertleşiyor...Eylül başı degişmeyi düşünüyorum...Ya Michelin Energy, Ya Bridgestone turanza ER300 yada Good Year excellence düşünüyorum...Sizler gibi araştırmadayım...Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Mayıs 2008; 19:16:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Arkadaşlar lastigin kalitesini etkileyen hamurunu oluşturan bileşim...İçindeki kauçuk oranı...Bu oran ne kadar fazla olursa lastik o kadar yumuşak olup yola daha iyi tutunuyor...Ve dikkat ediniz en pahalı lastikler yumuşak olanlar...Kauçuk oranı fazla oldugu için....Ben beşinci yılın içindeyim daha lastiklerimde çatlama ve kumlanma dedigimiz dışının pürüzlü hale gelmesi asla yok...Dişleri yarı seviyesinde BRİDGESTONE .B390 -- .195-60-R15 ........... bu sürede 69.000 km yaptım...Ancak zamanla lastik sertleşiyor...Eylül başı degişmeyi düşünüyorum...Ya Michelin Energy, Ya Bridgestone turanza ER300 yada Good Year düşünüyorum...Sizler gibi araştırmadayım...Saygılarımla...

Hocam bu üç markayı da kullandım (standart modellerini) tavsiyem Bridgestone

• Continental Micheline iyi bir alternatif bence. Fiyatları neredeyse aynı. Önceki aracımda Barumu 55.000 km sorunsuz kullandım.

Michelinin yanaklar fazla yumuşak. Megane 2 de 15 ay içinde 3 adet michelin pilot primacy lastiği balonlama nedeniyle değiştirmek zorunda kaldık. Belki de yol tutuş+sessizlik ancak bu şekile sağlanabiliyordur.
  • michelin takalı beri frene sert basarsam biraz direk abs devreye girip arac öyle duruyor....
    ayrıca kışın çektiremediğim patinaj ve yanlamaları çok daha rahat yapıyorum..

kış lastiklerim nexen markaydı.... ben çok daha iyi olur diye beklerken aksi oldu diyebilirim...

bir dahakine bridgestone yada nokian fln denicem..
  • megane coupe aracım ıcın goodyear excellence veya michelin energy saver lastık alıcam... hangısı daha yumusak kullanan veya bılgısı olan arkadas var mı???*
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jeffrey

megane coupe aracım ıcın goodyear excellence veya michelin energy saver lastık alıcam... hangısı daha yumusak kullanan veya bılgısı olan arkadas var mı???*

Kesinlikle Goodyear Excellence .Ben daha yeni energy saver aldım ama 14 jant olduğu için 15 inç ile 14 inç energy saver desenleri farklı.Ama excellence hem çok sessiz hem daha yumuşak.

Zaten excellence ın michelindeki karşılığı michelin HP primacy.Sanırım excellence bundan da başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 22 Mayıs 2008; 12:03:14 >
  • Nokian ve Michelin deneyen varmı? Her ikisi hakkında yorum yapabilecek olan varmı? bende Goodyear NCT den 205-55R16 dan sonra bir lastik arıyorum ama çok kararsız kaldım
  • bu lastik secimi isi de ne kadar zor ve onemli birsey esasta. energy kullanan arkadaslar ne kadar fark ediyor yakitta, bilgi verebilir misiniz?
  • eski aracımda continental kullanmıştık yeni aldığımız meganedede continenetal var memnuniyetsizliğim olmadı
  • Michelin Türkiye yol şartlarına uygun lastik değildir.Ben bunu bilir bunu söylerim.

Michelin sadece yaz sezonunda kullanılabilir.Uzun yol performansı Allah için iyi...Ama yağışlı ve hafif yağışlı havalarda hiçbirşey beklemeyin..Arabanın kedi gibi durmasını hiç beklemeyin

Hatırlıyorum birkaç sene önce Megane a almıştık Michelin in en üst modelinden 4 tane.Araba durmuyodu resmen..

Michelin'in 2.kalite lastikleri Türkiye'ye gönderiliyor diye bir söylenti kulağıma gelmişti...Doğru olduğunu sanmıyorum.Bence Michelin bizim yollara uygun bir lastik değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

Michelin Türkiye yol şartlarına uygun lastik değildir.Ben bunu bilir bunu söylerim.

Michelin sadece yaz sezonunda kullanılabilir.Uzun yol performansı Allah için iyi...Ama yağışlı ve hafif yağışlı havalarda hiçbirşey beklemeyin..Arabanın kedi gibi durmasını hiç beklemeyin

Hatırlıyorum birkaç sene önce Megane a almıştık Michelin in en üst modelinden 4 tane.Araba durmuyodu resmen..

Michelin'in 2.kalite lastikleri Türkiye'ye gönderiliyor diye bir söylenti kulağıma gelmişti...Doğru olduğunu sanmıyorum.Bence Michelin bizim yollara uygun bir lastik değil..

hafif kumlu zeminlerde de berbat beni deli etti. en ufak frenlemde abs devreye giriyor.ama yol sesi az.
  • yaa arkadaşlar bende üç ay kadar önce energy saver almıştım oldukça memnunum. pirellinin sertliğinden kurtuldum. kuşlar gibi hafifledi sanki arabam.
    benim sizden sormak istediğim şu: benim lastikçi bir arkadaşım var. banaa bir iki tavsiyede bulunmuştu. lastiğin yumuşak olsun ama michelin olsun AMA asla michelinin üzerinde made in poland yazmasın demişti. bende lastikçiye gittim lastkci bana poland yazan lastiklerden satmaya kalkıştı. ama zoraki made in spain buldum ve onu aldım. polonyada yapılan tüm lastikler fasonmuş.. bilmiyorum duydunuz mu. öyle bişi olabilir mi.
  • BRIDGESTONE POTENZA - G3 DERİM BAŞKA BİŞEY DEMEM...
    ORJİNAL JAPON ÜRETİMİ, (SABANCI DEĞİL) JELATİNİN İÇİNDE GELİYOR,
    DESENİ ÇOK GÜZEL...http://www.bridgestone.com.tr/menuengine.asp?c=3
    YAĞMURDA MÜKEMMEL...
    YÜKSEK PERFORMANS LASTİĞİ, (MICHELIN PILOT SERİSİNİN EŞDEĞERİ)
    FORMULA 1 DEKİ LASTIKLER DE BUNLARIN DEĞİŞİK SERTLİKLERDEKİ HAMURLARINDA YAPILMADIR; DİKKAT EDERSENİZ LASTİK YANAKLARINDA YAZAR...
    3 YILDIR ÜZERİNDE HALEN MÜKEMMEL...
  • 4 adet michelin energy saver 175*65*14 ebatlarında lastiği 380 ytl ye 10 taksitle aldım. Lastik değişimi balan ayarı ve sibopları da ücretsiz.
  • arkadaslar bnde 1hafta once kadar 98 meganea enegy aldım. 480ytl. lastıkcıden çıktıgım gıbı otobana gittim. 210u yaptım ne bır direksiyon sallantısı nede ses. şoke oldum bu kadar deişcegini bilmiyodum arabanın. aama yorumlardan anlasıldıgı kadarıyla taslı yola gelmıyo michelin. dişleri çabuk yiyomuş. bi lastıkcıde bize türkiyenin lastğı goodyear gt2 duragrıp demişti (taslı yollarda biey olmadı için) şehirler arası dusunuyosanız michelin köyde kullancaksanız goodyear sehiriçiyse bridgestone

kendi yorumum.
  • arkadaşLar LastikLerin ısLak zeminLerdeki performansını ßeğenmeLer var !.. haLßuki ßu haßerde LastikLerin ısLak zeminLerde diğer LastikLere göre 3 mt. daha kısa mesafede durduğu yazıyor !.. ßu LastikLerden düşünüyorum ßende ancak oLumsuz yorumLarın etkisinde kaLdım !.. kuLLanan arkadaşLarın yorumLarını ßekLiyorum !...

http://www.tumgazeteler.com/?a=2691183
  • energy ve energy saver modelleri birbirinden tamamen farklıdır. energy saver yeni çıkan lastiktir. biz de megané I için energy saver ve turanza er300 arasında kaldık. yaklaşık bir ay araştırdım.

sonuç olarak bridgestone turanza er300'ün sınıfının en iyisi olduğuna alman otomobil dergilerinin de katkısıyla karar vererek aldık ve çok memnunuz. özellikle ıslak yolda fren mesafesi ve yol tutuşu çok başarılı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.