Şimdi Ara

Michelın energy saver (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
50.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crazyarif , kardeş ısLak semin mesafesi ve sessizLiği önemLi ßenim için !.. ısLak zemin ok , ses durumu nasıL acaßa ?.. aracım kangoo süspansiyon sert. asfaLt sesini iyi yaLıtaßiLiyormu acaßa turanza er300 ?..
  • 1 yıl önce açtığım başlığı şimdi görünce şaşırdım. Bu arada geçen yıl michelın primacy hp almıştım. Halen sorunsuz kullanıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yengeçf

Cevaplar için teşekkürler, primacy hp düşünüyorum ama bunuda merak ediyordum. Bu arada 205 ebatta energy fiyatı 200 ytl. ne yazık ki!! Pekde ekonomik değil aslında..

primacy hp kullanıyorum 225 ebat
    pek memnun değilim...kış lastiklerim kore malı olmasına rağmen yazın bile daha iyi duruyor...

bende çok az yaptığım birşeyi yaptım alttaki mesajlara bakmadan yazdım patladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 25 Mart 2009; 1:40:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: lazminator

crazyarif , kardeş ısLak semin mesafesi ve sessizLiği önemLi ßenim için !.. ısLak zemin ok , ses durumu nasıL acaßa ?.. aracım kangoo süspansiyon sert. asfaLt sesini iyi yaLıtaßiLiyormu acaßa turanza er300 ?..

walla şöyle söyleyeyim, bizim önceki lastikler 5. yılını doldurmuştu 74.000 km yapmıştı fabrika çıkış lastikleriydi markası goodyear'dı. Değiştirmemiz gerektiğini biliyorduk ama lastik konusunda karar vermek zor oldu. ER300'ü takınca önceki lastiklerden sonra şehir içinde bile araba yağ gibi kaymaya başladı (sessizleşti) ancak başka lastiklerle kıyaslama imkanımız olmadı. Önceki lastikler yıldan ve km'den çok sertleşmişti çok ses yapıyordu. hemen abs devreye giriyordu. Yeni lastiklerimizde tüm bu sorunlar ortadan kalktı. Umarım açıklayıcı olmuştur

• enerjy saver ve turanza er300 aransında kaLdım şimdi !.. Lastik aLındımı ßir kere aLınıyor ve yıLLarca kuLLanıyor aLmışken iyisi hangisi ise onu seçmek istiyorum !.. ßir karşıLaştırma ßuLaßiLsem çok iyi olacak !..
  • quote:

enerjy saver ve turanza er300 aransında kaLdım şimdi !.. Lastik aLındımı ßir kere aLınıyor ve yıLLarca kuLLanıyor aLmışken iyisi hangisi ise onu seçmek istiyorum !.. ßir karşıLaştırma ßuLaßiLsem çok iyi olacak !..

ıslak performansı turanzanın çok daha iyidir energy saver daha sessizdir ama turanza daha sağlamdır testlerde böyle çıkıyo adac ın sitesine bakabilirsin...
  • Kango için Britgestone Turanza ER300 her açıdan daha iyi olur bence ...
  • quote:

enerjy saver ve turanza er300 aransında kaLdım şimdi !.. Lastik aLındımı ßir kere aLınıyor ve yıLLarca kuLLanıyor aLmışken iyisi hangisi ise onu seçmek istiyorum !.. ßir karşıLaştırma ßuLaßiLsem çok iyi olacak !..

ucuz olanını al işte ikisinden
  • bridgestone daha ucuz:) bende lastik arastırıp durmaktayım. ama malatyada fiyatlar nete göre biraz pahalı.. lastix.com dan daha once alısveriiş yapan oldumu? kargo montaj bedava dior? hatta 125ytl degerinde zieabart koltuk temizligi bedava dior? nasıl oluyor bu olay?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

o paraya gıt ıkı adet kumho ecsta al valla fıstık gıbı lastık

nexende olabilir ben kullanıyorum 195 50 R16'sını
  • quote:

Orjinalden alıntı: phantomlord_ma

bridgestone daha ucuz:) bende lastik arastırıp durmaktayım. ama malatyada fiyatlar nete göre biraz pahalı.. lastix.com dan daha once alısveriiş yapan oldumu? kargo montaj bedava dior? hatta 125ytl degerinde zieabart koltuk temizligi bedava dior? nasıl oluyor bu olay?

fiyatlara netten bakma, liste fiyatından %30 mu ne daha altında veriyor bayiler, biz turanza ER300'ü lastix.com'dan daha ucuza aldık, ve lastikle yaşayacağın her sorunun muhattabı olabilecek yetkili bayi olması daha sağlıklı olur bence ama ziebart olayı iyi ymiş, lastix.com'un ucuz olması normal kira falan vermiyordur onlar, firmadan sipariş edip size gönderirler

• crazyarif bende öyle yaptım bayiden bir ahbab vasıtasıyla fiyat aldım 195*65*15 turanza er300 h icin 135 ytl dediler.. siz ne kadara aldınız?

bu h olayı ne oluyor? ne anlama geliyor?varmı bilen
  • quote:

crazyarif bende öyle yaptım bayiden bir ahbab vasıtasıyla fiyat aldım 195*65*15 turanza er300 h icin 135 ytl dediler.. siz ne kadara aldınız?

h tipi lastik 210 km/h sürate kadar güvenli yolculuk sağladığını belirtir

lastiğin izin verdiği maksimum hız kodları :

Hız Kodu ------- İzin verdiği sınır

Q -----------------160 km/s
    R -----------------170 km/s
    S -----------------180 km/s
    T -----------------190 km/s
    U -----------------200 km/s
    H -----------------210 km/s
    V -----------------240 km/s
    Z -----------------240 üzeri
    W ----------------270 km/s
    Y -----------------300 km/s
  • quote:

crazyarif bende öyle yaptım bayiden bir ahbab vasıtasıyla fiyat aldım 195*65*15 turanza er300 h icin 135 ytl dediler.. siz ne kadara aldınız?

biz 4 tane 185/60/15 88H'ı 'i 130X4=520 liraya world karta 10 taksitle almıştık.

H olayı lastiğin hız sınıfıdır. ben çok önemsemezdim ancak kuzenim 1 ay önce volvo s60 ile ankaraya giderken sağ arka lastiği patladı. sebebi lastik kış lastiğiydi ve izin verdiği son hız 190'dı... kuzen 240'la giderken lastik paramparça oldu araba volvı kuzen de iyi şöför olduğundan frene basmadan yavaş yavaş durdum dedi. sağ arka stop lambası bile kırılmış seke seke jantın üzerinde gitmiş. bizdeki de H sınıfı ama ben hız yapmam derseniz rahatlıkla T sınıfı alabilirsiniz

• öncelikle crazyarif , kursad teşekkürler.
    hmm bu hız sınırı ama bunun kriteri biraz değişik olmamalımı? h sınıfı alınca 211 km ye geldigin andamı teker patlıor ? 210 kmde şu kadar süre dayanır gibi bişi olsa gerek:) neyse zaten agırlıklı olarak şehir içinde biniyorum yakın civarda çıkabilecegim otobanda yok.. 210 yeterli :)

de 88h dedin 88 ne oluyor?
  • quote:

öncelikle crazyarif , kursad teşekkürler.
    hmm bu hız sınırı ama bunun kriteri biraz değişik olmamalımı? h sınıfı alınca 211 km ye geldigin andamı teker patlıor ? 210 kmde şu kadar süre dayanır gibi bişi olsa gerek:) neyse zaten agırlıklı olarak şehir içinde biniyorum yakın civarda çıkabilecegim otobanda yok.. 210 yeterli :)

walla kuzen 1 saat boyunca 240'ın altına inmedim 250 260 dayadım diyordu

88 yük endeksi, genelde doblo caddy gibi hafif ticari araçlarda 88 kullanuıyor ama çok da önemli değil zaten 84'ünü de bulamazsın... 88 sanırım libre cinsinden, kilograma vurunca 560 kg yapıyor yani bir lastiğe en fazla 560 kg yük bindirmeniz güvenlik sınırları dahilindedir demekte. 4 lastikle çarparsanız, 2240 kg yapar ve bu aracın ve içindekilerin ağırlığını güvenle taşır.

84 olsa o da 500 kg'a denk geliyor ve toplamda 200 kg'ı güvenle taşıyabilirsiniz

http://www.arabam.com/lastik/yukendex.asp

http://www.abdulkadirozcan.com.tr/page.php?ID=114

lastiğe bir ilgim yok, sadece turanza'yı araştırırken edindiğim bilgiler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 3 Nisan 2009; 12:57:33 >

• quote:

211e çıktığında patlıyor diye birşey yok sadece lastiğin garantisi 210'a kadar devam ediyor yani o hızdan sonrasına size bir güvence veremiyorlar o hıza kadar güvenli sürüş yapabileceğinizi belirtiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

quote:

211e çıktığında patlıyor diye birşey yok sadece lastiğin garantisi 210'a kadar devam ediyor yani o hızdan sonrasına size bir güvence veremiyorlar o hıza kadar güvenli sürüş yapabileceğinizi belirtiyorlar.

zaten yapmayın etmeyin arkadaşlar yaa ne gereği var o kadar hız yapmanın, a markası b markası sonuçta aracın yerle temaz eden alanı kaç santimetrekare ki? adreanlin isteyen boş alanda 40-50 ile direksiyon kırsın el freni çeksin drift yapsın ama hız felakettir hız öldürür yaa

• crazy arif acıklamarın için teşekkürler:) araştırmacı meraklı gençlik olarak lastik almadan önce araştırırken lastik uzmanı olup çıkıyoruz:) ben gittim bayiye adama tam model marka söledim adam bi süre baktı yüzüme. acaba abi surdan iyisinden 4 tane ver die lastik alanlarmı var sorusu aklıma geldi:)
  • quote:

crazy arif acıklamarın için teşekkürler:) araştırmacı meraklı gençlik olarak lastik almadan önce araştırırken lastik uzmanı olup çıkıyoruz:) ben gittim bayiye adama tam model marka söledim adam bi süre baktı yüzüme. acaba abi surdan iyisinden 4 tane ver die lastik alanlarmı var sorusu aklıma geldi:)

rica ederim, büyük markaların yetkili bayileri kursa falan gittiğinden yine az çok bilgi sahibi oluyorlar, bizim bayi lassayı çok övdü baya anlattı bridgestone'un ar-ge imkanlarıyla aynı fabrikada yapılıyor falan dedi de daha önce lassa hatalı lastik için bizi baya uğraştırmıştı o yüzden almadık

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.