Şimdi Ara

Michelın energy saver (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
50.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arabamda orjinal turanza vardı virajlara sağlam girdiğim için baya bi hırpaladım ki lastikler 80 bindeydi banamısın demiyordu 1-2 ay once yalan olmasın micheline energy taktırdım abimi sabihaya gotururken yagmurda vardı virajda bir tur döndüm araba nasıl kaydı anlamadım.

Hiç tavsiye etmiyorum frenlemeside rezalet araba 2de1 abs ye giriyor durmuyor pişmanım yani.

tavsiyem turanza orjinal lastikleri yani yada continental yoksada 4 oluklu biraz sert hamurlu lastik alın 4 mevsim bu energyler sıcagı görünce afedersiniz ama icene yavşıyo.
  • Karsilastirdigin modeller yanlis turanza ile primach hp ayni class da tabiki begenmemen normal
    quote:

Orijinalden alıntı: sissil

arabamda orjinal turanza vardı virajlara sağlam girdiğim için baya bi hırpaladım ki lastikler 80 bindeydi banamısın demiyordu 1-2 ay once yalan olmasın micheline energy taktırdım abimi sabihaya gotururken yagmurda vardı virajda bir tur döndüm araba nasıl kaydı anlamadım.

Hiç tavsiye etmiyorum frenlemeside rezalet araba 2de1 abs ye giriyor durmuyor pişmanım yani.

tavsiyem turanza orjinal lastikleri yani yada continental yoksada 4 oluklu biraz sert hamurlu lastik alın 4 mevsim bu energyler sıcagı görünce afedersiniz ama icene yavşıyo.

• 10 yıl palio aracımda fazla seçeneğim olmadığından ve aracın yol tutuşu berbat olduğundan michelin energy kullanıodum.. yol sesi konfor olsun gayet güzeldi.. sonra clio 3 sahibide olduk.. onun üstünde bridgestone war.. 2008den beri kullanıoum bu kışa girerken deiştircem.. yalnız lastikler ilk kullandığımdan beri hiç rahat gelmedi bana.. michelindeki konfor yagmurdaki yol tutuşu verdiği güven hissi bu lastiklerde bulamadım..

palioda abs olmadığından kızaklama olayıyla karşılaşmadım ama cliodada yokuş aşağı özellikle yagmurlu havalarda kızaklama yinede yaşamaktayım bu lastikle ilgili bir durum olmayabilir..

bide continentalden fazla bahseden olmamış.. 18560r15 lastik ebatlarım.. clio 3 yada bu lastik ebadında kullanıcı warsa fikirleriniz nedir ?
  • bende energy saver kullanıyorum r14. genelde iyi lastik ama ıslak zeminde kafa karıştırıcı fren deneyimlerim oldu. şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum,sadece ıslak zeminde daha dikkatliyim.
  • Michelin Energy Saver Plus kullanan oldu mu? Yeni çıktığını söylediler.
    Syg.
  • michelin energy saver 175-65-14 T tipi lastik aldım bugün 4 tane
    580ne geldi 4 lastik
    jant düzeltme yapıldı 20 tl
    30 tlde rot ayarı yapıldı

istanbuldan -ankaraya geldim yol tutuşu güzeldi 150-170 arası geldim ara ara 130a indirdim 200km boyunca
    sorun yaşamadım sonra babama verdim arabayı
    biraz fazla yol sesi çekiyor galiba bana öyle geldi fabrika verisine göre 70db diyorda müziğin sesini açmak lazım ya da bana öyle geldi

bundan öncesinde pirelli p 6000 vardı performans lastiği dedikleri şey bidaha almam yanına uğramam ıslak zeminde kayar,kuru zeminde patiye kalır
    ama iyi yanı yüksek hızlarda ve kuru zeminde sorunsuz kullandım
    lastikleri 2005-2006 yılları arasında almıştım yaklaşık 6 yıl kullandım kışları kışlık taktım sadece 120.000 km kabak haliyle bile zıngadanak durduğunu iyi bilirim

kışlık lastik tercihimde goodyear ultra grip serisi oldu çok forumlarda araştırdım alpinler karda daha çok yoruyormuş
    ultra grip 8almıştım performans olarak şöyle diyim ankarada 1 karış buzun üzerinde gittim sorun yaşamadım
    hatta boluda tipiye yakalandım sorun yok
    dikmenin en dik rampalarına çıktım kız arkadaşımı evine bırakmaya ama dikmen yokuşunu çıkan bi ben vardım birde baya bir arkamdan gelen toros vardı (:

ayrancı yokuşundan tek çıkan bendim tüm tvler çekti ogün beni işte örnek sürücü diye

araba pejo 206 sw 1.4 hdi 70 hb 160.000de araba (2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 9 Eylül 2012; 5:58:34 >

• 3 gün önce almış olduğum peugeot 307 marka aracımın lastiklerini dün değiştirme kararı aldım..lastikler konusunda pek fazla bilgim yoktu açıkcası,ama bu forumdan bir çok şey öğrendim..ve hemen gittim mitchelin energy saver aldım..ben izmirde ikamet ediyorum izmirin havasını bilenler bilir.. pek yağış görmeyiz dolayısıyla mitchelinin ıslak yollarda tutuşunun az olduğunu bile bile tanesini 165 liradan 4 lastik aldım.fiyatıda çok uygun geldi valla.lastikleri henüz test etmedim ama memnun kalacağımı düşünüyorum izlenimlerimi test edince paylaşıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besyo_bora -- 25 Eylül 2012; 8:44:18 >
  • aracı test ettim.. yol tutuşu inanılmaz değişti..virajlara 90.la girmeye başladım ve çok güvenlki bir şekilde dönüyor araç..yakıt tüketimine de bakıcam bakalım farkedecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besyo_bora -- 26 Eylül 2012; 10:12:39 >
  • Slamlar,
    Bugün aracıma 4 adet michelin energy e3b (175-70-R13) lastik aldım. 13 jant için energy saver lastik bulamadığımdan bu lastiği aldım. Fiyatı da energy savera göre daha uygun. (125TL) Lastikler İngiltere menşeili. Üretim tarihi 2012 38. Hafta.

Sorum şu ki, bu lastiğin energy saverdan farki nedir?
    Forumlarda hep Alman veya İspanya menşeili olanlar övülmüş. İngiltere menşeili lastik nasıldır?

Şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armonikaruz -- 4 Aralık 2012; 14:14:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megan 2 aracımda kullanıyorum güzel bir lastik
  • Energy Saver çok güzel lastiktir çok yumuşaktır sessizdir Islak havadada patır patır duruyo valla. Eğer virajlarda sınırları zorluyosanız frenleri zorluyosanız size göre en iyi lastik Michelin dir...
  • seçim zor gerçekten
  • Ben de o zaman kendi deneyimimi yazayım belki birine faydası olur.

Yer: İstanbul - Kocaeli
    Genel Kullanım Şekli: Performanslı & Hızlı kullanırım.
    Araç: Fiat Marea 1.6 exclusive

Aracı 2011 Mayıs'ta ilk sahibinden aldım, ben 2. sahibiyim. ilk sahibi 60.000 km'de iken lastikleri değiştirmiş, Michelin Energy Saver 86H 185/65R14 . Orijinali de bu mu bilmiyorum. Yüksek Hız Lastiği. Ben Aracı 89.000 km'de satın aldım. Yani ben aracı aldığımda lastikler 3 yıl / 29.000 km yapmıştı. Lastiklerin üretim tarihi 1408 yani 2008 14.hafta

Bugün 20 Haziran 2015. Aracın üzerinde hala aynı lastikler var, üretim tarihinden bu güne 7 yıl 2 ay olmuş.

Lastiklerin Güncel Durumu: Dişler hala var, yani lastik üzerindeki bitme çizgisinin hala üzerinde. Lastik üzerinde ve yanakların bazı bölümlerde ufak çatlaklar başladı. Lastikçiye sordum. Sebep olarak kullanım etkiler ama o çatlakların en önemli sebebinin oto-yıkamacılardaki lastik parlatıcılar olduğunu söyledi. Doğru olabileceğini düşünüyorum çünkü bu çatlaklar son 1-1,5 yılda oluştu ve son 1- 1,5 yıldır farklı bir oto yıkamacıda aracı yıkatıyorum. Önceden kendim yıkıyordum. (bkz. torpido parlatıcıların torpido üzerinde çatlaklara sebep olması)

Ayrıca; aracım şu an 140.000 km'de. Yani Lastik ilk alındığından bugüne tam 80.000 km olmuş. 7 yıl 2 ay / 80.000 km.

Genel Performans:
    (+) Artıları: Lastik çok Sessiz hatta hiç ses yok desem yeridir. Çok konforlu ve yumuşak bir lastik. Yoldaki tüm bozuklukları sönümlüyor. Yol tutuşu, viraj performansı gayet iyi. Yakıt performası çok iyi deniyor ama başka lastiklerle kıyaslama yapmadığım için bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Diğer bir artısı da Dayanıklı olması. Özellikle bozuk Türkiye yollarında bu kadar yıl/km iyi performans vermesi bence takdir ettiğim en önemli özelliği.

(-) Eksileri: Islak zeminde kötü olmasa bile dikkatli olmayı gerektiriyor. Karlı Buzlu zeminlerde ise kayıyor. Kışın Buzlu bir kaç yolda ve virajda sabah erken saatlerde ufak denemeler yaptım. Yol boştu ve tabii ki eğlence amaçlı idi. Yaz lastiği olduğu için buzda iyi performans vermesini beklemiyorum ama Şahsi Kanaatim Kışın Kış lastiği kullanmıyorsanız çok dikkatli olmayı gerektiriyor.

Ayrıca 2 sene önce tatile Fethiye'ye aracımla gittim. Otobanlarda gidiş dönüş bir çok yerde 170-180 lere çıktım. Araç yüklüydü. Hiçbir sorun yaşamadım. Zaten genellikle de hızlı, performanslı kullanırım. Kuru zeminde yüksek hızlarda hiçbir zaman güvenlik problemi yaşamadım.

Birçok defa otobanda vs. yüksek hızlardayken trafiğin aniden tıkandığı bir çok defa ani frenlemelerde beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Fren performansı çok başarılı. Araç abs devreye girmeden zınk diye duruveriyor.

Islak zeminlerde ise dediğim gibi dikkatli giderim, en fazla 70-80 fazlasına çıkmamaya çalışırım. Bir kaç defa Yağışlı havada, otobanda 120-130 bastım. Sorun yaşamadım ama yine de temkinli olmakta fayda var.

Güncel Performans: Son 1 - 1,5 seneye kadar fena değildi, ama yavaş yavaş sertleşmeye başladı ve şu an vasatın altında. Yoldaki bozuklukları absorbe edemiyor. Ses olarak bir artış yok, Hala sessiz Ama lastik fazlasıyla sertleşti. Yoldaki tüm bozuklukları hissettiriyor. Ani frenlerde zaman zaman abs devreye giriyor. Son zamanlarda sıklaşmaya başladı (özellikle bozuk yollarda). Bu kadar yıla ve km'ye normal olduğunu düşünüyorum.

*** Yakın zamanda Lastiklerimi değiştireceğim, büyük ihtimalle yine Michelin Energy Saver 86H alacağım. Yüksek hız performans serisi. Hem ekonomi hem performans hem de güvenlik açısından bence tatmin edici bir lastik. Üstelik bu zamana kadar balon yapma, yarılma vs. hiçbir problem yaşamadım. Ayrıca 4 yılda sadece 1 kez rot-balans'a girdim. Onda da zaten pek bir bozulma çıkmadı.

Şu anda diğer lastiklere de bakıyorum, Şu anda kullandığım lastikten daha etkileyici bir lastik henüz bulamadım, ve büyük ihtimalle yine aynı lastiği alacağım. Aynı özelliklere sahip extra olarak ıslak zeminde daha iyi bir lastik sanırım yok gibi. Islak zemin performansı daha iyi olan lastiklerin de başka özellikleri kötü.

Tek dezavantajı bu lastik baya pahalı şu an için tanesi 220 tl.

Bir kaç arkadaş bahsetmiş, ben de aynı fikirdeyim, Marka'dan ziyade kullandığınız şehre, araç kullanma stilinize, ve aracınıza göre uygun lastiği seçmenin doğru bir yöntem olduğunu düşünüyorum.
    (Diğer arkadaşlar da deneyimlerini Şehir-Araç-Kullanım Şekli-Araç gibi kriterlere göre paylaşırlarsa daha faydalı olur diye düşünüyorum.)

Umarım burada yazdığım deneyimlerim işinize yarar ve faydalı olur. Lastik seçiminize bir faydam dokunduysa ne mutlu bana.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.