Şimdi Ara

mıcrolab mı?logitech mi? YARDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben philips alıyorum. x23 mü x 540 mı falan iyice kafam karıştı. tekrar tşkler. kimse yorum yapamadığına göre phlips için haklı bir sebebleri ve fiyatı var sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr. JaCKaL

bu ne acaip forum olmuş böyle. microlab - logitech savaşına dönmüş. ama ne yalan söyleyeyim muhteşem derecede faydalı oldu.

benim aklımda 3 marka ve 3 farklı ses sistemi mevcut. marka ve modelleri yazıyorum. almayı düşündüğüm set orta halli ve onboard ses kartı ile çalışacak. öneri görüş ve yorumlarınızı bekliyorum...

PHILIPS MMS460 5+1 SPEAKER - LOGITECH X-530 70W 5+1 SPEAKER - 970114 - CREATIVE SBS A500 5+1 SPEAKER

www.hepsiburada.com phlips
    www.hepsiburada.com logitech
    www.hepsiburada.com creative

bu creative nasıl ses kalitesi bası?

• bahsi geçen modele ait ses sistemi yerlerde sürünüyormuş araştırdığım kadarı ile. fiyat / performans hadisesine takılıyoruz. tavsiyesini aldığım bir arkadaşım bana aynen şu şekilde yazdı. " kaliteli ürünlerin ucuz ürünlerinden kalite bekleme" mantıklı ve haklı bir gerekçe.
  • x23 bassları serttir x530 ezer demek yanlış çünkü o setin bass karakteristiği o sert ve kısa basslar vurur bence o woofera da aşırı uzun ve derin bass karakteristiği yüklemek uğultuya neden olur.Uydulara gelince logitech bu kunu da bo tıs tıs lı setler üretiyor müzik dinlemedeki o keyif yok oluyor ama bu da woofer bassını daha etkili duymamız neden oluyor wooferdaki bozulmaları ce uğuldamaları daha az hissettiriyor.Şu ana kadar çok marka set dinledim 300 ytl ye kadar o fiyatta microlabların uydularını çok beğendim ağır ve çok akustik ses veren iyi uyduları var basslar ise genel olarak sert creativenin basslarına benzer philipsin mms serisine de.Uydu kalitesi microlablar en iyi sonra philipsler gelir sonra başka marka gelmez creative güzel uydulara sahip fakat çok erken distortiona girer logitech de ise bariz bir mid eksikliği var midlerin eksikliği de uydularda buzulmaları azaltmış bence bundan eksik tutmışlar ve daha hoş bass duyulabilsin diye ve daha çok club rap tarzı şarkılar için üretilmiş setler.Ben enstrumantelitesi yüksek şarkılar seviyor iseniz microlab derim bir akıstik gitar bir bağlama baya farkediyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: nighteen

x23 bassları serttir x530 ezer demek yanlış çünkü o setin bass karakteristiği o sert ve kısa basslar vurur bence o woofera da aşırı uzun ve derin bass karakteristiği yüklemek uğultuya neden olur.

ben x23 aldım ve dedigim gibi uzun basslarda hiç iyi deyil.maverick84 sagolsun bize geldi bende onlara gittim ve karşılaştırdık. x23 yarın geri veriyorum x540 alıcam bass ıkı katı var ve net .ses de ise fazla fark yok maverick84 ses kartı on bord du tamam deniyemedik .
    ben x540 alıyım tamam karşılaştırmayı yazıcam
  • LOGİTECH İNDE BİR ÇOK SİSTEMİNİ KULLANDIM CREATIVE İNDE AMA HİÇBİRİ BENİ MİCROLAB KADAR TATMİN ETMEDİ CREATIVE DESEN BASS LAR VASATTI VE YÜKSEK SESTE PÖRTLÜYORDU LOGİTECH DESEN SADE BASS İNSANIN BAŞINI AĞRITMAKTAN BAŞKA İŞE YARAMIYOR LOGİTECH CREATIVE NİN FİYAT ARALIĞINDAKİ SETLERLE KARŞILAŞTIRIRSAK MİCROLAB DA HEM BASS KALİTESİ HEM TİZ KALİTESİ HEM MİD KALİTESİ VAR BEN HOPARLÖRDEN ÇIKAN SESE BAKARIM ONA GÖRE KARARIMI VERİRİM

not:kusura bakmayın ama bir markanın bir seti kötü diye diğer setleride kötü anlamına gelmez yada bir sistemi iyi diye bütün sistemleri iyi anlamına gelmez sadece belli fiyat aralığındakilerden kalite beklenir. bir marka $80 a ses sistemi yapıyor ve bu yaptığı sistem diğer bir markanın $120 lık ses sisteminden daha iyi ses kalitesi veriyorsa ben o markayı başarılı bir marka olarak değerlendiririm iyi marka sadece performans bakımından değil fiyat bakımındanda iyi olmalıdır yani fiyat/performans oranı iyi olmalıdır ona bakarsan bose 1000ytl ye 2+1 satıyor tabi ses kalitesi çok iyi ama insanların maddi durumuda önemli ekmek aslanın ağzında sen gidip paran olmadığı halde bose alabilirimisin hayır ozaman elindeki parayla iyi bir şey almaya bakarsın saygılar...

• microlab x23 cafe tarzı yerlerde cok iyi işe yarar ama bass olarak ben beyenmedim . arkadaşda mc4600 vardı o bass daha iyidi zankı. ama ses güzel ve kullanışlı bi sistem
  • Çok garip gelecek ama artık bir x 540 sahibiyim. Ve iyiki almışım..

İzlenimlerime gelince; Bass oranı tiz ve midlere göre çok daha baskın. Matrix tuşu çok fonksiyonel gerçekten benim bir hayli hoşuma gitti. Onboard ses kartı ile kullandığım için tam anlamı ile sisteme yüklendiğimi söyleyemem ancak bu kadar iy olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Akustik ağırlıklı şarkılarda tatmin edici bir performansa sahip. Bass ı ve sesi son haddine dayadığım halde boğma duyamadım. ( o kadar uzun süre dayanamadım kısmak zorunda kaldım sağır olacaktım yoksa:) ) Tiz ve mid oranı bass sesin altında sanki biraz eziliyor ancak iyi bir kulağa sahipseniz bass ayarını ayarlayıp gerçekten kaliteli ve istediğiniz sesi yakalayabliyorsunuz veya tam bu noktada Matrix tuşunu kullanarak farkı hissedebilirsiniz... ses sistemleri konusunda acemiyim. ancak x540 ın sanırım kendine özgü bir patlama ( kesinlikle boğulma anlamına gelmiyor ! ) noktası mevcut. bass bir volume seviyesine kadar çok tatlı şekilde çalıyor. volume seviyesini bir tık geçtiğinizde çılgınlar gibi bass vurmaya başlıyor. iyi mi kötü mü bilemem ama müzikte bass ı seven biri olarak söylemeliyim ki gerçekten keyif aldım.

tiz seslerde mid seslerde benim için tatmin edici. matrix tuşu çok ilgi çekici derecede tiz ve mid üretimine katkıda bulunuyor. tiz ve midlere bu kadar bass sesin altında denemek yanlış olur diye bass sesi tamamen kısıp sesi yarıdan daha fazlaya getirerek matrix özelliği açık ve kapalı iken denedim. matrix özelliği kapalı iken mid sesler biraz daha hakim. açık iken tiz sesler ön plana çıkıyor.

eko ayarlarını sevdiğiniz ve istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. ben sadece winamp in full bass + treble eko sunu kullandım ve ses kartımın eko ayarını kapattım.

malzeme ve işçilik kalitesi gerçekten övgüye değer. kablolu kumanda çok işlevsel ve iş görür derecede fonksiyonel. uydular metal korumalı ve malzemesi gerçekten iyi.

tüm bu dinlemelerim ve denemelerim sonucu kulaklarım beni yanıltmadıysa temiz bir bass sesi tatmin edici derecede tiz ve midleri duymak isteyenler gönül rahatlığı ile bu sistemi alabilirler diyorum ben. sonuçta son ses dinlemeyi düşünen olursa eğer ya aklından zoru vardır yada ses sistemini kullandığı yer gerçekten büyüktür derim. :) 30 metrekarelik odada sesten duramadığımı ayrıca belirtmek isterim.

denenen sesler ve filmler : dj tiesto - adagio for strings , tarkan - dedikodu , murat boz - püf , Evanescence - Call Me When You re Sober , Sentello -Techno Party ( Club Remix ) , blade ii - trinity (2004) soundtrack - phat bass (blade remix) , Infected Mushroom -None of This is Real , Marcello Castelli pres. Da Groovemakers - World Is Changing , Duman - Herseyi Yak , mercan - dede sufism , Sertab Erener - Ortalama Aşk . ( özellikle seçtiğim şarkılardı. )

bir acemiden ancak bu kadar yorum çıkar :) söz üstadlarda.. saygılar.

• filmleri eklemeyi unutmuşum :) yarından sonra , matrix , testere , tetikçi , 60 saniye , hızlı ve öfkeli dvdleri..
  • bende x540 aldım cok memnunum. tavsiye ederim microlab maceramdan sonra
  • setin wooferı kullandıkça güzelleşir.Bunu unutma mc4600 ün zamanı olmuştur ve kullanılmıştır ilk kullanımda net ve iyi bass vermemesi normal.Basslar bence microlablarda olması gereken gibi fazla derin de değil fazla kesik de.Seçim herzaman sizin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nighteen

setin wooferı kullandıkça güzelleşir.Bunu unutma mc4600 ün zamanı olmuştur ve kullanılmıştır ilk kullanımda net ve iyi bass vermemesi normal.Basslar bence microlablarda olması gereken gibi fazla derin de değil fazla kesik de.Seçim herzaman sizin.

mc4600 bence derin basslarda x23 den daha iyi . ama ses olarak x23 cok güzel. ses için alacaklar(türkülerde cok güzel oluyo)x23 iyi bir tercih olur.ve malzeme kailetesi ve görünüş x23 cok güzel 4 gün kullandım.
  • zaten belirtirken enstrumantel şarkılar akustiği iyi bağlama gitar gibi ifadeler kullanıyorum sesi anlatmak için.Hayırlı olsun.
  • logi gibi yok gerçekten multimedia olarak
  • logitech den şaşma
  • logitech Z serilerinden bitanesini al gitsin..
  • Arkadaşlar,ben de logitech z5500 alayım diyordum.Ama burayı okuyunca microlab da olabilir diyorum.Amma velakin İzmir'de bu ürünleri bir arada görebileceğim bir yer var mı bilmiyorum.Artı PS3'e optik olarak bağlayacağım ben alacağım cihazı.Burada bahsedilen ürünlerde optik desteği var mı?Ve arka hoparlörler kablolu mu kablosuz mu?Fiyat olarak 350-400 YTL aralığı düşünüyorum.Buna göre tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?
  • microlab h500 vardı bende. bi ara mavi z5400 de indirim yapınca z5400 aldım. eve gelir gelmez h500 ü pataklayıp kenara koydum. z5400 ü kurdum ve bildiğim filmleri ve test müziklerini açtım.

hemencecik z5400 ü pataklayıp kutusuna yerleştirdim, kutuyuda iyice bantladım.

h500 ü tekrar kurdum.

logitech çok iyi fakat uydularına biraz ağırlık vermeli, ağır olan iyidir olayı yavaş yavaş değişsede ne bileyim ben hala ağır olan iyidir diyorum. microlabın uyduları ağır ve basları oralardanda alabiliyorsunuz. bence microlab f/p oranında gayet başarılı. çok üst modellerde marka almak lazım, 100-200 lira bütçeye en iyisini microlab verir. yalnız şu eprom olayına bi el atsa fena olmaz. her açılışta sesi tekrar ayarlamak bıkkınlık veriyor.

ha bu arada almak isteyen olursa 200 e verebilirim. kutusunda paketli duruyor, ağustosa kadar garantili faturalı. laptop aldım 5.1 çıkışı olmadığı için paketlemek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 14 Şubat 2008; 14:36:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: [OnUr]

Arkadaşım microlab diyosunda bu microlab da sert baslı şarkılar dinleyince hoşuna gider diyor demek istedigin daha çok basslı olarak mı söylemek istedin...

gayet yeterli şöyle söylim onboard varken microlabın woofer patlaktı şaka yapmıyorum ozmn jbl woofer wardı 30 300 rms abim diğer odadaydı arada epey bi mesafe var jbl deprem yapıyodu bmicrolabb ı kökledim bi defa seskartındanda öyle abim geldi gene mi açtın wooferi dedi yok dedim bu sallıyo nası duydun dedim odamdan titredim dedi inanın kalitede çok iyi düşük bütçede microlab tek geçerim bende 5xr idi galiba tam hatırlamıyorum modelini çöpü boyladı epey içini fln inceleme fırsatımda oldu malzeme hakkaten o paraya süperr seste öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamo99 -- 14 Şubat 2008; 15:16:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihfx

microlab h500 vardı bende. bi ara mavi z5400 de indirim yapınca z5400 aldım. eve gelir gelmez h500 ü pataklayıp kenara koydum. z5400 ü kurdum ve bildiğim filmleri ve test müziklerini açtım.

hemencecik z5400 ü pataklayıp kutusuna yerleştirdim, kutuyuda iyice bantladım.

h500 ü tekrar kurdum.

logitech çok iyi fakat uydularına biraz ağırlık vermeli, ağır olan iyidir olayı yavaş yavaş değişsede ne bileyim ben hala ağır olan iyidir diyorum. microlabın uyduları ağır ve basları oralardanda alabiliyorsunuz. bence microlab f/p oranında gayet başarılı. çok üst modellerde marka almak lazım, 100-200 lira bütçeye en iyisini microlab verir. yalnız şu eprom olayına bi el atsa fena olmaz. her açılışta sesi tekrar ayarlamak bıkkınlık veriyor.

ha bu arada almak isteyen olursa 200 e verebilirim. kutusunda paketli duruyor, ağustosa kadar garantili faturalı. laptop aldım 5.1 çıkışı olmadığı için paketlemek zorunda kaldım.

bu pataklama olayına bayıldım ya ben de z5500 almıştım o zaman en ucuza 780 e taksitle almıştım,miyakonun dandik bi 5.1 vardı onu kullanıyordum onun da tizleri çok hoştu ama sub ı berbattı,onu patakladım hemen sonra 5500 kurdum,sinema performansı müthişti çok zevkliydi ama sonra müzik açtım uydudan tv izledim ,kulaklarım miyakoyu aradı hemen,hemen uykusundan uyandırdım onu,z5500 ı da pataklayıp kutusunu da iyice bantlayıp işine yarayacak birine sattım,şu an imzamdaki sistemi kullanıyorum,microlabları da merak ediyorum x25 ya da x27 almak isterim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.