Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
954
Cevap
4
Favori
138.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muratalagoz* ilgin ve alakan için teşekkür ederim.

Bu öğlen parasını verdim cuma günü gelecek kısmetse .

Kumanda olayını sordum bulunması zor bir kumandaymış ama kumandaya bişey olması durumunda her makinaya olan universal kumandalar ile de kumanda edebileceğimi söylediler içim azda olsa rahatladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Arkadaşlar kısmetse z2300'üme eşlik etmesi için yarın solo7c almayı planlıyorum. Benim sorum şu olacak.

Solo7c nin kumandalı olması dolayısı ile arkasında bass tiz ayarı yapılabilecek bir yer göremedim.

Ola ki kumanda kırıldı kayboldu vs hoparlörün arkasında sadece ses açma-kapama ayarı gördüm bass tiz ayarı varmı arkadaşlar, yoksa ben mi göremedim?

z2300 ile solo 7 yi nasıl bağlamyı planlıyorsun bende başka bi sub ile bağlamk şisitoyrumda nasıl bağlanıcağını pek anlaymadm yani solo7 yi yeşil kablo olarak sub ı da siyah kablo olrak bağladığında suba bağlı olan ses ayar dğmesi sadece subımı etkiler yoksa solo7 yide sesin kısılıp artırlımasında faydası olurmu ?
  • Solo7c kargo ile dün akşam geldi. Nasıl bağladığım konsuna gelirsek. 3,5 mm jack çoklayıcı aldım z2300 ve solo7 nin girişlerini çoklayıcıya bağlayıp çoklayıcıyıda ses kartının ses çıkışına bağladım.

Z2300ün uydularını söktüm. Z2300 şu an aktif bass olarak çalışıyor.

Şuan gayet memnunum ara sesler ve tiz sesleri duymak baya keyifliymiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 18 Eylül 2010; 13:53:34 >
  • parcapincik , sadece solo7 ile z2300 ü karşılaştırsan ses kalitesinde ne gibi bir sonuç çıkartırsın ?

Birbirlerine bağlamadan sadece kendi içlerinde olan bir karşılaştırma sonucu olarak yorumunu merak ediyorum.
    Bende eskiden z2300 kullanıyordumBakalım aynı fikirdemiyiz.
  • FRAPS* Öncelikle belirmek istiyorum ki ben bu işlerden pek anlamam; teknik verilerden, frekans aralığından, desibelinden vs vs. sadece gördüğümü duyduğumu hissetiğimi aktarmak istiyorum.

Z2300 ve solo7 kesinlikle aynı kulvarda değil.

Eve gelip solo7 yi bilgisayara bağlayınca ''amanın'' dedim... uzun zamandır teneke tıngırtısı dinmeşim yahu diye sayıkladım biraz :)

Çünkü solo7 nin berraklığı karşısında z2300 uyduları utandılar ve babamın bilgisayarına doğru yolculuk yapmaya başladılar :)

Çünkü z2300'ün ara sesleri ve tiz performansı solo7 yi dinledikten sonra bütün herşeyini yitirdi.

Özellikle solo7 de dts müziklerde saz sesleri beni bitiriyor. Saz çalan biri olarak gözümü kapasam odada saz çalındığına inanırım ses o kadar iyi çıkıyor diyebilirim .

Birçok türde müzik dinlemeye çalıştım birkaç gündür solo7 ile. Dinleyebildiğim her enstrüman sesinin altından kalkıyor diyebilirim ve seslerin kulağıma doğru düzgün geldiğini söyleyebilirim.

Yukarıda anlattığım özellikler z2300 de yok maalesef.

Tabi uzun zaman z2300 dinledikten sonra da solo7 nin baslarını teneke tıngırtısı olarak değerlendirisem ağar olmaz diye düşünüyorum.

Yumuşak baslarda evet iyi vuruyor ama sadece yumuşak baslarda. Belki de tam manasıyla basları çalıyor ama z2300ün basları kulağımda yer etmiştir belki :)

Tabi müziği kapadığım zaman iş film izlemeye ve oyun oynamaya gelince solo7 işin altından kalkamıyor.

Örneğin Shift veya dirt oynarken z2300 eksoz sesini damarlarıma kadar hissettirmekte ısrarcı olurken solo7 sadece çıkan sesleri net verip birazda yanında uğultu verebilirim diyor anca.

Film izlerken bol aksiyonlu patlamalı vurdulu kırdılı film izlerkende olay aynı. Bir patlama sahnesinde z2300 neredeyse gerçek gibi patlama sesi verirken solo7 buna yetişemiyor.

Benim anlatacaklarım bunlardan ibaret. Şimdi ikisi kardeş kardeş çalıyolar z2300 sadece bas olarak çalıyor solo7 ler uydu olarak ikisi de birbirlerinin eksiğini kapatıyorlar bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

FRAPS* Öncelikle belirmek istiyorum ki ben bu işlerden pek anlamam; teknik verilerden, frekans aralığından, desibelinden vs vs. sadece gördüğümü duyduğumu hissetiğimi aktarmak istiyorum.

Z2300 ve solo7 kesinlikle aynı kulvarda değil.

Eve gelip solo7 yi bilgisayara bağlayınca ''amanın'' dedim... uzun zamandır teneke tıngırtısı dinmeşim yahu diye sayıkladım biraz :)

Çünkü solo7 nin berraklığı karşısında z2300 uyduları utandılar ve babamın bilgisayarına doğru yolculuk yapmaya başladılar :)

Çünkü z2300'ün ara sesleri ve tiz performansı solo7 yi dinledikten sonra bütün herşeyini yitirdi.

Özellikle solo7 de dts müziklerde saz sesleri beni bitiriyor. Saz çalan biri olarak gözümü kapasam odada saz çalındığına inanırım ses o kadar iyi çıkıyor diyebilirim .

Birçok türde müzik dinlemeye çalıştım birkaç gündür solo7 ile. Dinleyebildiğim her enstrüman sesinin altından kalkıyor diyebilirim ve seslerin kulağıma doğru düzgün geldiğini söyleyebilirim.

Yukarıda anlattığım özellikler z2300 de yok maalesef.

Tabi uzun zaman z2300 dinledikten sonra da solo7 nin baslarını teneke tıngırtısı olarak değerlendirisem ağar olmaz diye düşünüyorum.

Yumuşak baslarda evet iyi vuruyor ama sadece yumuşak baslarda. Belki de tam manasıyla basları çalıyor ama z2300ün basları kulağımda yer etmiştir belki :)

Tabi müziği kapadığım zaman iş film izlemeye ve oyun oynamaya gelince solo7 işin altından kalkamıyor.

Örneğin Shift veya dirt oynarken z2300 eksoz sesini damarlarıma kadar hissettirmekte ısrarcı olurken solo7 sadece çıkan sesleri net verip birazda yanında uğultu verebilirim diyor anca.

Film izlerken bol aksiyonlu patlamalı vurdulu kırdılı film izlerkende olay aynı. Bir patlama sahnesinde z2300 neredeyse gerçek gibi patlama sesi verirken solo7 buna yetişemiyor.

Benim anlatacaklarım bunlardan ibaret. Şimdi ikisi kardeş kardeş çalıyolar z2300 sadece bas olarak çalıyor solo7 ler uydu olarak ikisi de birbirlerinin eksiğini kapatıyorlar bu şekilde.

Oyun oynamadım ama gerçekten film performansı zayıf geldi banada.gerçek tizleri çok iyi.özellikle yüksek kaliteli parçalarda tek tek geliyor tizler.

• Solo 7c yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.genel olarak çokta memnunum.
    ürünün +yönleri çok paylaşıldı ben -lerini yazmak istiyorum.

1-kolonları birbirine bağlayan kablo fena değil,ama multimedya kablosu berbat.mutlaka adam gibi bir kablo kullanılmalı.(gerçekten performansını ciddi anlamda artırıyor)
    2-Maalesef dip gürültüsü var.amfiden kaynaklanan bir durum.
    3-bass performansı iyi değil.özellikle derin bass içeren parçalarda tam anlamıyla çuvallıyor.ille arkası duvarı görecek,o zamanda basslar deforme oluyor ve uğultulu çıkıyor.bu durum sürücü kalitesiz olduğundan değil,kabin tasarımının başarısız olmasından kaynaklanıyor.Black eyed peas-imma be ve pittbull-hotel room service, gibi bu tarz R&b parçalarda maalesef kötü performans sergiliyor.yalnız R&B dışındaki bass performansı tatmin edici.
    4-kendinden amfili olmasına rağmen kaynak seçiyor,mp-3 player falan bağlayınca ses hacimsiz çıkıyor.(eskiden Cowon d2 bağlardım)
    5-60 kademe ses seviyesi olmasına rağmen 50 den sonra ses pörtlüyor.(özellikle yoğun bass içeren parçalarda)
    6.kumandası çok küçük ve dandik,yedek bir tane almayı düşünüyorum bulabilirsem.

Bu yazdıklarıma rağmen parasını sonuna kadar hakeden gerçekten oldukça iyi bir sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

Solo 7c yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.genel olarak çokta memnunum.
    ürünün +yönleri çok paylaşıldı ben -lerini yazmak istiyorum.

2-Maalesef dip gürültüsü var.amfiden kaynaklanan bir durum.

Dip gürültüsü mü var? Ben sesi 60 kadar açıp kulaklarmı hoparlörlere 10 cm yakşaltırınca anca duyabiliyorum. Kesinlikle bir sivrisineğin sesinin 1/3 ü kadar dip gürültüsü-dip sesi var makinanın.

Elektrik tesisayıtla elektrik kablosuyla ilgili bi durum olmasın.

Solo7 ilk geldiğinde dükkanda açtık makinada dip gürültüsü vardı evet. Hatta arka açma kapama tuşuna basınca makinayı açılırken ve kapanırken çatır patır sesler geliyordu hoparlörlerden eve geldim öyle bir durumla karşılaşmadım elektrikle alakalı olduğunu düşünüyorum.

• Dip gürültüsü sıfır hoparlorlerin...
  • Flac indirin arkadaslar. O zaman kaliteyi hissediyorsunuz.
  • Dip gurultusu 0...

Flac candır...

z2300 un kontrol paneliyle solo7 nin de sesini azaltıp artımak mumkunmu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatroxx

Flac indirin arkadaslar. O zaman kaliteyi hissediyorsunuz.

Evet flac, dts veya orjinal cd dinlerken makina devleşiyor.
    Ayrıca ses kartı kesinlikle şart. o/b karta takıp performans beklenmemesi gereken bir alet solo7.
    55 liraya creative sb audigy value ses kartı aldım ses kökten uca değişti. Daha iyi ses kartlarında vereceği performansı düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Dip gurultusu 0...

Flac candır...

z2300 un kontrol paneliyle solo7 nin de sesini azaltıp artımak mumkunmu ??

Normal şartlarda mümkün değil gibi gözüksede Z2300'ün ön tarafında kulaklık çıkışı var. Kulaklık çıkışına herhangi bir 3.5 mm jack takıldığında Z2300 ün sesi kesiliyor ve sesi kısıp açtığınızda bağladığınız kulaklık veya cihazın sesi açılıp kapanıyor.

İşten anlayan bir elektronikçiye gidip bu durum çözülebilir diye düşünüyorum. Z2300 kontrol panelindeki 3.5 mm çıkışa jack takınca hoparlölerin sesinin kesilmemesi için bir ayar yapılabilir gibine geliyor. (direnç lehim vs gibi işlemlerle)

Eğer ki yukarda anlattığım olay hallolur ise Z2300'ün kulaklık çıkışna solo7 yi bağlanmak suretiyle dediğin şey gerçekleşmiş olur.

• quote:

walla topic oldu dedim ne la bu :)

su solo7 yi başka bi ses sistemine uydu ile nasıl bağlandıgını analatan kimse yokmu yahu ?

bende merak ediyorum uydu alıcısına bağlanabiliyormu solo 7

+ bi sorum daha olacak bas sesleri yani bas aratacak şekilde azmı yoksa yeterli mi acaba dinleme fırsatım yok şuanda

sizin bilgilerinize göre hareket edeceğim....
  • baska bir ses sistemi derken ornek olarak fc 730 u ele alalim resimlerine internet uzerinden bakabilirsiniz. pc cikisinda olan front cikislarini 5.1 ses sisteminin frontlari icin olan baglantiyi yapmayiniz. pc uzerindeki front cikisa solo7 yi baglayiniz. front sesler solo 7 den center sub ve surroundlar diger sistemden gelecektir. ama bu durumda ortaya cikacak eksi faktorlar ne olacak.. bunu tartisalim. tek negatif durum cift kumanda olacak frontlara ayri bir kumanda ile hukmedeceksiniz 5.1 sisteme ise 5.1 in kumandasindan.. zira artik sisteminizde 2 ayri amplifier calisiyor olacak.
    not ; bu durumda 5.1 sisteminizde front olarak kullanilan 2 hoperlor bosda kalacak. eger 5.1 de kullanilan amplifier 7.1 destekli ise arka surroundlarda bu 2 hoperloru kullanabilirsiniz. ama piyasada 5.1 sistemlerde kullanilan amplifierler genelde 1 subwoofer 1 center 2 front 2 surroundan olusur ve amplifier uzerinde de 6 cikis noktasi bulundurur..

eger imkan var ise bir arkadasinizdan solo 7 temin ederek dedigim sekilde deneyiniz. netice alacaginiza eminim. ama evlerde her yer kumanda dolunca evdeki hanimlar cildiriyorlar.. yada solo7c yerine eski model olan kumandasiz solo7 alin amplieri devre disi birakin 5.1 uzerinde kullandiginiz frontlari sokun yerine solo 7 yi baglayin. ama bu durumda solo7 yi besleyen amplifier sizin 5.1 sisteminizdeki amplifier olacaktir ki, o amplifierin ne kaliteli olup olmadigini en iyi siz takdir edersiniz...

selam ve saygilarimla..

• inceleme için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_1

quote:

su solo7 yi başka bi ses sistemine uydu ile nasıl bağlandıgını analatan kimse yokmu yahu ?

+ bi sorum daha olacak bas sesleri yani bas aratacak şekilde azmı yoksa yeterli mi acaba dinleme fırsatım yok şuanda

ben bassi yarida kullaniyorum sistem surekli hem pcye hemde uydu aliciya bagli

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

Orijinalden alıntı: x_1

quote:

ben bassi yarida kullaniyorum sistem surekli hem pcye hemde uydu aliciya bagli

2 tane solo 7 mi daha iyi performans verir yoksa

yoksa 1 solo 7 +1 adet hafif aktif subbofermı daha iyi performas verir

tv müzik film karışık kullanmak istiyorum sence ne yapmalıyım eğer + subbofer dersen internetten alabilieceğim güzel pahalı olmayan bi subbofer önerirsen çok teşekkür ederim.

subwofer için 300 tl ayırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x07x -- 29 Eylül 2010; 12:09:44 >

• subwooferlar hakkinda bir bilgim yok ama, simdi soyle bi durum var microlab solo7 aliyim bi tane daha aliyim ekstradanda subwoofer alirim bitane bunlar gereksiz harcamalar olur, fiyat 1 milyarlara yaklasiyo, isterseniz diger ustadlar size ilerde daha gelistirilebilecek 2.0 hifi sistem tasarlarsinlar, dedigim gibi solo7 nin bassi bence yeterli seviyede, film izlemek icin aliyorsaniz zaten solo7 bunun icin tasarlanmis sistem degil,
  • demek oluyor ki solo 7 çok lu kullanım için almam mantıksız olacak ozman pc için solo 7 alırım pcde müizk dinlemek amacıyla

film izlemek içinde microlab ürünlerinden x15 x23 fc861 den bi tanesini alırım az masrafla iyi bi şekilde faydalanabilirim diye düşünüyorum..

cevapladığın için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.