Şimdi Ara

Micron’un fabrikasında 1 saat elektrik kesildi: Fiyat artışı yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Micron’un fabrikasında 1 saat elektrik kesildi: Fiyat artışı yolda

DRAM ve NAND Flash yonga pazarında son yıllarda yaşanan fiyat düşüşü sayesinde donanımseverler daha uygun fiyatlardan RAM ve SSD edinebiliyor. Yaşanan son olay tabloyu değiştirme potansiyeli taşıyor.

Bu sefer de elektrik kesildi

Micron’un Tayvan’daki üretim tesisinde 1 saatin biraz üzerinde yaşanan elektrik kesintisi donanım dünyasını tedirgin etti. Pazardaki DRAM arzının %10’ununu karşılayan fabrikada Micron’un duyurusuna göre zararı minimize etmek adına güvenlik mekanizmaları hemen aktive edilmiş.

Ayrıca Bkz.ASRock, Z490 anakartına verdiği BAR desteği ile %19’a kadar performans artışı sağladı

Buna karşın Micron’un hisseleri olayın hemen ardından %2 artmış bile. Elektrik kesintisinin önümüzdeki birkaç ayın üretimini etkilemesi bekleniyor. Pandemi döneminde artan talep neticesinde durum fiyat artışı şeklinde yansıyabilir.

Kaynak:https://www.guru3d.com/news-story/power-went-out-for-1-hour-at-a-micron-memory-factory-will-dram-prices-go-up.html
    Kaynak:https://www.techpowerup.com/275573/1-hour-power-outage-at-micron-manufacturing-plant-could-mean-increased-dram-prices-throughout-2021

• Dram üreticileri: Babaannem serçe parmağını sehpaya çarptı zararı minimize etmek adına zam yapacağız.

Ama yettiniz 3’lü Dram çetesi canınız sıkıldıkça zam yapıyorsunuz yok çarşambayı sel aldı yok bugün hava parçalı bulutlu yeter be.

Ayrıca hiç mi sigortası yok bunların biz dandik araba alırken bile sigortamız kaskomuz oluyor ilaveten jeneratör icat edileli yıllar yıllar oluyor. Samimiyetle soruyorum gerçekten rasyonel bir şekilde izahı var mı bu olayın?
  • Ne olursa günahı bize devam

• Bu seneki fiyat artışı sebebi de buymuş. Daha önce de sel ve gaz sızıntısı olmuştu. Seneye de biri fabrikaya kusar. Maksat fiyat artsın. Bütün bellek sektörü 2 3 firma elinde olunca böyle oluyor. Her sene saçma sapan bahanelerle fiyat artışı.
  • Trafoya kedi girmiştir.

• Renault fabrikası 1 ay kapalı kaldı hiç fiyat artışı yaşanmadı. (Euro bazında)
  • Daha önce Samsung fabrikasında da elektrik kesilmişti. 300 milyon $ civarında bir zarardan bahsediliyordu. Bunda kaç para zarar var merak ediyorum.

• Zaten yoğun talebe karşın fiyatlarda artış bekleniyordu. Böyle bir aksamanın üzerine, talep karşılanmadığı durumlarda hemen yansıtmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 6 Aralık 2020; 22:7:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 saat elektrik kesildi müdür karnı ağrıyor işçiler biri bugün işe gelmedi diye uzar bu mesele 😀😅😂
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Siparişler aksadı mı peki?(gerçekten merak ediyorum) Yoğun talebin olduğu bir üründe bir saat demek, binlerce çip gerideler demek. İlk okulda anlattılar; bakkaldaki ekmeğin sayısı düşerse, fiyatı artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 6 Aralık 2020; 21:9:47 >
  • Havalar sogudu, fiyat artisi yolda.

• Dram üreticileri: Babaannem serçe parmağını sehpaya çarptı zararı minimize etmek adına zam yapacağız.

Ama yettiniz 3’lü Dram çetesi canınız sıkıldıkça zam yapıyorsunuz yok çarşambayı sel aldı yok bugün hava parçalı bulutlu yeter be.

Ayrıca hiç mi sigortası yok bunların biz dandik araba alırken bile sigortamız kaskomuz oluyor ilaveten jeneratör icat edileli yıllar yıllar oluyor. Samimiyetle soruyorum gerçekten rasyonel bir şekilde izahı var mı bu olayın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 6 Aralık 2020; 21:22:3 >
  • Hiç şaşmaz, her sene bir şey oluyor bunların fabrikalarına...

• 6s 6 kullanıcısına yanıt
    devasa bir şirketin jeneratörü olmaz mı?? ani elektrik dalgalanması vs.. enerji sorunları için acil önlem olmaz mı?? böyle bir şey olanaksızdır..
    micron fiyatların artışına karar vermiştir.. özet bu..

• Beylikdüzü'nde haftada iki üç defa gidiyor elektrikler. O zaman Ülker çikolatalarının paketlerini üreten Beylikdüzü'ndeki sanayi her hafta zam getirirdi, bir bisküviyi 10 liraya alırdık şu zamana kadar.

• Oh oh gelsin yahu. Bize boyle seylerle gelin. Tabi fiyat artacak borumu elektrik kesintisi.

Gecen senede vardiya amiri ishal oldu diye zam gelmisti. Haklilar ölsün mü a..k..mun cocugu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Billur geçiyorlar
  • Akşam sular kesildi, zararı minimize etmek adına ders çalışmadım hocam.

• Örtmenim örtmenim elenktrinkler akşam kesikti ödevimi yabamadım örtmenim

• quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

devasa bir şirketin jeneratörü olmaz mı?? ani elektrik dalgalanması vs.. enerji sorunları için acil önlem olmaz mı?? böyle bir şey olanaksızdır..
    micron fiyatların artışına karar vermiştir.. özet bu..

Kesintinin jeneratör eksikliğinden kaynaklandığını nereden biliyorsunuz? Belki panodan kaynaklı, güç yönetim sisteminden kaynaklı bir hata oluştu. Milyon dolarlık makineler bunlar, öyle prize takılır gibi yönetilmiyordur, bunları besleyen süreçte bir hata olmuş olabilir. Dediğiniz gibi, böyle bir artışa gitmek için böyle suni bir problem yaratsalar bile, komplo teorisyeni gözüyle bütün ihtimalleri yok sayarak konuşmanın hiçbir doğruluğu yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.