Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator 2024 {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2024} (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
25
Favori
10.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Microsoft Flight Simulator 2024 {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2024}
  • KurtPanzerMeyer kullanıcısına yanıt

allah allaaahh benim rızkımı size mi bölüştürüyolar napıyolar

• LastStand L kullanıcısına yanıt

Microsoft Flight Simulator 2024 {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2024} 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2-3 defa dedim VIP Taşımacılık şirketi kurun diye ama siz az kazandıran gezi uçuşu şirketi kurmuşsunuz. Yapacak bir şey yok.

yok zaten onları kurmuştum ayrıca vip taşımacılık şirketi kuramıyorum nedense. diğer yandan fotoğraf ve kargo şirketlerinden de millet en az 70 bin falan kazanıyor bende niye öyle değil anlamadım

hocam sen göreve girerken serbest çalışan olarak kendi uçağınla girdiğine emin misin?

ben hafif kargo taşımacılığında uçuşu atladığım halde bile 40 -50, bin cr kazanıyorum

• mustalation kullanıcısına yanıt

evet freelancer sekmesine tıklıyorum ikinci el bir uçağım var onu kullanıyorum fakat durum hala aynı

• Oyuna 3.9 GB boyutunda bir güncelleme gelmiş bakalım oyunda farklılıklar var mı performans açısından

45 dakikalık deneyimime göre bir performans artışı yok yine oyun çok düşük fps veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurtPanzerMeyer -- 11 Aralık 2024; 11:34:2 >
  • Merhaba,

update sonrası texturelar hala bulanık mı?

videolarda gördüpüm kadarıyla herkesde bulanık değil ve coğu kişinin de 1 gbt interneti yok. nasıl oluyor anlamak mümkün değil. 100 mbit ile genel havacılık uçaklarında pek sorun yaşamadam da airliner ile maalesef her yer bulanıklaışıyor. 747- 737 -330 ve 320 ile durum böyle. bunun da internet hızıyla pek alakası yok gibi.

• Ben oyunu Steam'den almıştım. Düne kadar açmadım ama sorunlar azalsın diye, zaten eve de çok uğramıyorum bu aralar.

C172 ile İstanbul ve Antalya üzerinde kısa süre uçuş yaptım. Gbit internet var, herhalde şehirler de çok zorlayıcı olmayınca sorun yaşamadım.

Fırsat olursa görevlere başlarım bugünlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 11 Aralık 2024; 15:51:10 >
  • Güncelleme sonrası hala texture sorunları var.

Performans açısından değişen bir şey yok.

Güncel yoğun havalimanlarında orta ayarlardaki trafikte bile FPS açısından MSFS 2020'ye göre dehşet fark var.

Benim evdeki internetim 1gbps. Bence sorun şu, oyunun arka planda interneti ne kadar hızla kullanıp streaming yaptığı. Ben oyunun dosyalarını indirirken bile yeri geliyor 50-60mbit indiriyor saniyede. Fakat arkaplanda hıztesti yaptığımda 800-900 mbit sonuç alıyorum. Galiba bu sunucuyla alakalı bilen yazsın. Yani benim için bile internet sıkıntı. Mesela KJFK havalimanında herhangi bir airliner aldığımda uçağın sahip olduğu livery bulanık oluyor veya bazı kısımlarda bozuk texture oluyor. Biraz bekleyince netleşiyor ama. Performans bakımından bir iyileştirme göremedim.

• evet doğru, sahip olunan internet hızı aslında oyun içerisinde ulaşılabilen bir değer değil. benim de 100 gbps olmasına rağmen fs2020 deyken bile wu leri veya satın alınan bir sceneryİ indirİrken 30 - 40 -50 civarına hatta bazen 10 a bile düşebiliyordu.

anlaşılan bu bulanık texture sorunu devam edecek gibi. Sim updatelere de daha vakit var. 2025 in ilk çeyreğiydi sanırım.

şimdilik inibuilds A330 ve A400M için 2024 iyi bir seçenek. bunun dışında bir esprisi yok.

• marketplace hala kapalı mı?

• Sosruka kullanıcısına yanıt

Evet

• yama sonrası performansta hiçbir değişiklik yok hala aynı rezil performans. hatta kasmalar bi tık daha arttı bile gibi. bu arada bahsettiğim freelance'de az para kazanma mevzusu da bugünkü güncelleme ile gitti. şimdi oldukça yüksek paralar veriyor çok şükür artık.

Bu oyunun düzeleceğini sanmıyorum. MSFS 2020'de de çok fazla performans artışı olmadı ilk çıkışından bu yana. DX11 seçme şansımız olsaydı keşke. Zaten çok fark yok. Yüksek ekran kartları ve güçlü işlemcilerle iyi FPS alanlar da var RTX 5 serisi çıkınca yeni bir kasa toplayacağım bu oyun için. Artık 5080-5090 konfigürasyonlu bir kasa toplamaktan başka yapacak bir şey yok diye düşünüyorum.

Güncelleme hakkında da şunu söyleyeyim sürüm notlarına bakınca bayağı bir şey yazılmış ama genel manada Avrupa'da, Amerika'da veya herhangi bir az kalabalık havalimanlarinda hiçbir şekilde düzgün FPS alamiyorum. 2K çözünürlükte her şey en düşükte özellikle TOD ve LOD ayarları 50 civarinda. Trafik ayarı ortada bazen düşüğe çekiyorum ama yine kasma gitmiyor. MSFS 2020'de aynı çözünürlükte ultra ayarlarda 25-30-35 FPS havalimanlarında ve yükseldikten sonra daha fazla FPS ile oynuyordum. Ve ayrıca Market konusuna gelirsek MSFS2020 marketinden satın aldığım İstanbul Havalimanı ve Esenboğa Havalimanları halen oyunda gözmüküyor. İlk başta gelmisti oynamıştım ancak sonra güncelleme ile kaldırdı Microsoft. Oyunda default olarak İstanbul Havalimanı da yok. 2020 de yoktu hadi anladık da 2024 de yeni çıkan oyunda neden İstanbul Havalimanı yok onu anlamış değilim. Para verip marketten aldığım şekilde de oyunda kullanamıyorum. İlla malum sitelerden korsan indirip community klasörüne mı koyup oynayalim bunu mu istiyorlar anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurtPanzerMeyer -- 11 Aralık 2024; 15:32:49 >

rtx 4070 ekran kartım var, ki baktığın zaman gerçekten güçlü bir ekran kartı, performansı yüksek bir gpu'su var fakat o da ne? vram'i 8 gb... bu nvidianın bize çok büyük bir şerefsizliğidir. ben bu laptopu alırken oyunlar konusunda vram denen şey kritik değildi. bu oyunda asıl sorun vram yetersizliği fakat şöyle de bir gerçek var ki vram yönetimi konusunda yapımcılar çok da bir optimizasyon derdinde değiller. msfs 2020'yi gayet akıcı oynarken bunda havaalanında 10 fps havada 80 fps alıyorum ultra ayarlarda. üstelik öyle çağ atlamış bir görsel fark da yok. uzun lafın kısası ben de düzeleceğini sanmam, düzelse bile 1-2 seneye anca adam olur.

Sanırım VRAM sıkıntısının sebebi DirectX12. Bu yüzden sağlam bir kart almak lazım hocam. İşlemci de güçlü olması gerek bu oyun için yoksa darboğaz yapıyor yine oynanmıyor. En az bir 150 bin bayılıp VRAM'i yüksek bir kartla sistem kurmak lazım diye düşünüyorum.

• ilginç bir şekilde belirttiğiniz küçük meydanlarda default 747 ve 737 MAX hariç inibuilds uçakları ile (a330- a320 -a400 m) cok akıcı bir şekilde oynanabiliniyor xbox series x'de. hatta mexico city mmmx'de deneyeyim dedim. oldukça fazla trafik vardı. performans yine iyiydi bu uçaklarla. bulanıklık berbattı o ayrı mesele.

böyle güçlü ekran kartlarının böyle bir performans sergilemesi çok ilginç. microsoft yine yaptı yapacağını.

• DLSS’i performans veya ultra performansla alırsam fps artıyor da bu sefer goruntu çamur gibi oluyor. Bir de Amerika Birleşik Devletlerindeki havalimanlarını deneyin özellikle KJFK ve KLAX

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.