Oyun şu ekranda biraz daha ilerledikten sonra kapanıyor, çözüm önerisi olan var mı? Edit: Afterburner + RivaTurner'ı kapatınca açıldı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RxCan -- 21 Kasım 2024; 1:51:57 > |
Microsoft Flight Simulator 2024 {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2024} (8. sayfa)
-
-
merhaba,
vfr map var mı ve nasıl açılıyor? yoksa sadece EFB den mi bakılıyor? İneceğimiz meydanın ıls frekansını nereden görebiliyoruz?
bu arada xbox series x'de denedim. yoğun fotogrametrik alanlarda maalesef yükleyemiyor ve takılmalar oluyor. 2020'de böyle bir sorun yoktu. 100mbit yetiyordu.
-
Akşam 1-2 saat oynadım. Sonrasında sistemi upgrade ettim. Anakart ile işlemciyi yeniledim. BIOS güncelledim, bir kaç testler falan yaptım ayar çektim makineye.
Gece oyuna girdim menüden uçuşa geçerken her defasında "dxgi_error_device_hung" hatası vermeye başladı.
İnternetten biraz araştırdım XMP sebep oluyormuş. Kapattım, düzeldi şimdi artık hata vermiyor.
-
xbox'da biraz uçunca sonrasında yeni bir uçuş yaparım derken takılmalar artıyor. Oyunu yeniden başlatınca düzeliyor.
pc'de de durum aynı mı?
-
Bu sorun FS2020'de de var halen devam ediyor demek ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 21 Kasım 2024; 13:37:4 > -
hocam 2020'de max 100-110 millik uçuşlar yapıyorum. sorun olmuyor. ortalama bu mesafe ve daha azında oyunu kapamadan 2-3 uçuş yapıyorum. takılma olmuyor.
2024'de dün deneme amaçlı meydan turunda bile takıldı.
bomboş alanlarda hiçbir sorun yok. LDDU meydanını denedim. boş ve takılma yok. ama KSAN San Dieogo'da son yaklaşma takılmalarla doluydu. fotogrametri ve ai trafiği yüklerken frame düşüyor. uçakların yanına gidince anca yükleniyor.
ai trafikte livery namına hiç bir şey yok. olanlar da doğru değil. Sabiha Gökçen'de Alaska Airlines uçağı vardı.
-
kariyere tıklıyorum, bekliyor uzunca, masalar geliyor, sandalyeler geliyor, tv geliyor, hepsi sıra ile. sonra oda oluşuyor. bu sırada böyle mal gibi bekliyorsun.
yapacağınız işi...
internetten çekiyor herhalde hepsini sırayla.
böyle dangalakça iş görmedim valla.
-
gaming laptop üzerinden oynuyorum işlemci amd ryzen 7940hs, ekran kartı rtx 4070 8 gb, ram 16 gb. bu sistem ile msfs 2020'de bütün ayarlar ultra'da 1080p'de en büyük ve yoğun havaalanlarında bile 30-40 fps ile akıcı şekilde oynarken, havaalanından başlayınca msfs 2024'de 1 (bir) fps ile oynatıyor (hatta bazen oyun dayanamayıp çöküyor). fakat işin tuhafı havaalanında değil de havada başlarsam (yine ultra ayarlarda) 50-60 fps ile oynatıyor ve bir süre sonra fps tuhaf bir şekilde yarı yarıya düşmeye başlıyor. kariyer modunda da korkunç derecede fps düşmesi oluyor, 5 fps'ye falan düşüyor. yani böyle iyi bir sistem üzerinde 5 fps'yi görmek gerçekten aşırı sinirimi bozuyor.
-
30 gb veri ile internetten oyunu o anda indirtip oynatırsan bu oyun daha çok takılır. 1000 mb netim var. Yüklerken hala sıkıntı yaşıyorum. Görüntüler geç geliyor. Helikopterlerde gerçeklik hissiyatı yok.
-
İzin verseler de tüm haritayı filan indirsek. Çok ilginç valla, kendileri için de kötü bu durum. Sürekli serverdan veri gönderiyorlar. -
Aynen hocam
-
Tüm harita 2020'de 2 Petabyte idi bunda 2,5. Yani 2000-2500 terabyte'dan bahsediyoruz.
Henüz oyunu açmadım, anladığım kadarıyla yok ama belli bir bölgeyi offline önyükleme ile başlatma olmalıydı ama bence de. Depolama manyağı biri olarak belki 20-30 TB ayırıp deneyebilirdim.
-
Tüm harita derken 2020'deki kadarını, world update'leri, uçakları en azından. 200 250 gb filan yer kaplıyordu. Oyun az yer kaplasın diye bu kadar kasmaya gerek var mıydı ki? En azından seçenek sunulsaydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 21 Kasım 2024; 21:3:2 > -
Arkadaşlar msfs 2020'deki gibi ekranın üstündeki menüyü açabilen var mı xbox'da? oradan camera ayarları ve hava durumu ile günün saati ayarlanabiliniyordu. Bu kısmı bir türlü açamadım.
-
benim gibi yüksek fps ile başlayıp daha sonra kısa süre sonra feci fps düşüşü yaşayanlar varsa galiba sorunun neyden kaynaklandığını buldum. dikkat ettiğimde yüksek fps aldığımda ekran kartının sıcaklığı 72-75 derece civarı gidiyor. fakat fps 10'a kadar düşüyor ve sıcaklığa baktığımda 60 dereceye kadar düşüyor. muhtemelen ekran kartı sebebini bilmediğim bir şekilde çalışma hızını düşürüyor ve bu da fps düşüşüne sebep oluyor. thermal throttling diyeceğim ama 75 derece yüksek bir sıcaklık da değil. (asus tuf a15 gaming laptop, rtx 4070 gpu) ekran kartı çalışma hızının neden düştüğünü bir türlü anlayamadım. stalker 2'de de aynı sorun var. bunun dışında bugüne kadar hiçbir oyunda böyle bir sorun yaşamadım.
-
miscrosoft forumunda bu durumda default tuş ile çıkıp pouse yapın ve resume diyin, düzelebilir diyorlar. akşam deneyeceğim. ben de
bu arada career modda ciddi frame düşmesi maalesef devam ediyor. şimdilik 2024 sadece küçük ve trafik olmayan meydanlarda güzel çalışıyor. sabiha gökçende bile stutterdan geçilmiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: md11miscrosoft forumunda bu durumda default tuş ile çıkıp pouse yapın ve resume diyin, düzelebilir diyorlar. akşam deneyeceğim. ben de
bu arada career modda ciddi frame düşmesi maalesef devam ediyor. şimdilik 2024 sadece küçük ve trafik olmayan meydanlarda güzel çalışıyor. sabiha gökçende bile stutterdan geçilmiyor.
Alıntı
metni:default tuş ile çıkıp pouse yapın ve resume diyin bu kısmı anlamadım hocam
-
hocam oyundan çıkın, menüyü göreceksiniz. "devam edin" ya da resume kısmına tıklayın. en üstte yer alan kısım olması lazım.
ben xboxta oynuyorum. çıkış tuşuna basıyorum. menu acılıyor. genelde sürekli deneme yapıp cıkıyorum. uçuşa devam et demedim. bu şekilde deneyelim bakalım ne olacak.
2. gün daha iyi olduğunu söyleyenler var. sanırım serverlar normale dönüyor.
-
Update mi gelmiş? -
Evet. Dün geldi. 786 mb. Oyun oynuyordum oyundan attı :))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X