Şimdi Ara

Microsoft, IE 7'yi Windows Update ile kullanıcılara gönderecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft'un yeni internet tarayıcısı IE 7 hazır olduğunda Windows Update aracılığıyla Windows XP kullanıcılarına gönderileceği açıklandı.

Microsoft'un IE ürün yönetim müdürü Gary Schare, IE 7'nin dördüncü çeyrekte Windows XP kullanıcılarına "Yüksek Öncelikli" güncelleme olarak gönderileceğini belirtti.

IE 7, Microsoft'un ciddi boyutta kullanım oranına sahip internet tarayıcısının beş sene içinde çıkan tek büyük güncellemesi olacak. Güvenlik açısından İsviçre peynirine benzetilen IE 6'nın tersine Microsoft yeni ürünün özellikle güvenlik alanında önemli geliştirmeler getirdiğini söylüyor.

Ayrıntılar içinhttp://news.com.com/Microsoft+tags+IE+7+high+priority+update/2100-7350_3-6098500.html?tag=nefd.lede

(CNET, İngilizce)

[THG Haber]

alıntıdır!

• Bundan sonra IE'nin işi çok zor. Hem Opera var Hemde Firefox

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 27 Temmuz 2006; 10:50:06 >
  • chip te okuduğum habere göre i.e 7 sadece lisanslı windowslarda çalışacakmış çünkü kurarken lisans kodunu istiyormuş.
    gerçi bunada bir çare bulunur ya.
    dergiler falan verir zaten 256kbit bağlantı var bide i.e 7 yi indiremem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundial

chip te okuduğum habere göre i.e 7 sadece lisanslı windowslarda çalışacakmış çünkü kurarken lisans kodunu istiyormuş.
    gerçi bunada bir çare bulunur ya.
    dergiler falan verir zaten 256kbit bağlantı var bide i.e 7 yi indiremem.
    bide en köyü şey her formatta tekrar update edeceksin ki ie çalışsın butun pazarını firefox operaya kaydıracak
  • quote:

Orijinalden alıntı: foxwoods

bide en köyü şey her formatta tekrar update edeceksin ki ie çalışsın butun pazarını firefox operaya kaydıracak

Alıntıları Göster
    firefox,opera varken ie yi kim takar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bionoize

firefox,opera varken ie yi kim takar

Alıntıları Göster
    firefox
  • quote:

Orijinalden alıntı: GregoR_MendeL

firefox

Alıntıları Göster
    ie mi one ne işe yarar firefox

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkano79 -- 27 Temmuz 2006; 12:30:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkano79

ie mi one ne işe yarar firefox

Alıntıları Göster
    ie olsun diğer microsoft ürünler olsun, aslında güvenlik bakımından çok ileri ürünler, ancak çok yaygın oldukları için hackerlar tarafından sürekli saldırıya uğruyor, firefox vs nin güvenli olduğu kanısıda buradan çıkıyor bunlara saldırılar şu an yok gibi ama popüleritesi artıkça bu ürünlere de saldırlar başlayacaktır ve o zaman ne kadar güvenli olduğu ortaya çıkacaktır.

netscape ve ailesi-mozilla şu an için güvenlik bakımından en az riskli tarayıcıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 27 Temmuz 2006; 13:14:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darker

ie olsun diğer microsoft ürünler olsun, aslında güvenlik bakımından çok ileri ürünler, ancak çok yaygın oldukları için hackerlar tarafından sürekli saldırıya uğruyor, firefox vs nin güvenli olduğu kanısıda buradan çıkıyor bunlara saldırılar şu an yok gibi ama popüleritesi artıkça bu ürünlere de saldırlar başlayacaktır ve o zaman ne kadar güvenli olduğu ortaya çıkacaktır.

netscape ve ailesi-mozilla şu an için güvenlik bakımından en az riskli tarayıcıdır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: darker

+1

sonuçta microsoft bu firma. ama herkez birbirinden duyduğu için hep microsofta b*k atıyor.

win2003 server dandikmişte oymuş bumunş çöküyomuş açık varmıç. yaw ulan sen adam gibi configure et. adam gibi antivirüs yükle. hemen gidipte reklam güzeli nortonu değil, deneyip yararını gördüğün antivirüsü yükleyeceksin bide.

sen herşeyi adam gibi yap bak sorun çıkartıyomu...

eğer ki adam gib yapılandırmayı bilmiyorsan! kedi ulaşamadığı ciğrere mundar dermişçesine microsoft ürünlerine b*k atma!

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyfülislam

quote:

Orjinalden alıntı: darker

+1

sonuçta microsoft bu firma. ama herkez birbirinden duyduğu için hep microsofta b*k atıyor.

win2003 server dandikmişte oymuş bumunş çöküyomuş açık varmıç. yaw ulan sen adam gibi configure et. adam gibi antivirüs yükle. hemen gidipte reklam güzeli nortonu değil, deneyip yararını gördüğün antivirüsü yükleyeceksin bide.

sen herşeyi adam gibi yap bak sorun çıkartıyomu...

eğer ki adam gib yapılandırmayı bilmiyorsan! kedi ulaşamadığı ciğrere mundar dermişçesine microsoft ürünlerine b*k atma!

Alıntıları Göster
    windows un kirilamayan nesi var arkadaslar.oda kirilir hemencecik panik yok

• quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

windows un kirilamayan nesi var arkadaslar.oda kirilir hemencecik panik yok

Alıntıları Göster
    MICROSOFT
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_unf

MICROSOFT

Alıntıları Göster
    ne opera be firefox ieden şaşmam kardeş zaten paketimde lisanslı bu haberi aldığım iyi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heliosaga

ne opera be firefox ieden şaşmam kardeş zaten paketimde lisanslı bu haberi aldığım iyi oldu

Alıntıları Göster
    Internet Explorer hiç fena değildir. Pop-up blocker ve Flash AD Blocker de yüklerseniz misss gibi olur

Windows'un araçları, özel ve daha gelişmiş firmalar tarafından programlar olarak kullanılabiliyor. IE mesela, onun yerine Firefox falan kullanıyoruz. Windows Ara yerine AvaFind, Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı yerine Anti-virus anti-spy programları falan, Windows QoS Paketi yerine cFosSpeed gibi paketler, Windows'un performans araçları yerine Ashampoo,BoostSpeed gibi optimizer programları, Windows Messenger yerine MSN Messenger, XP SP Güvenlik Duvarı yerine çeşitli Firewall programları (ZoneAlarm, Kaspersky IS falan filan), Windows Karşıdan Yükleme programcığı yerine DAP,FlashGet gibi download manager programları, Windows Media Player yerine Winamp,iTunes gibi player programları.....................

Ha şunu söyleyim, onlar Windows'unkilerden daha iyi iş çıkartıyor. Onu kabul ediyorum. Ancak Windows da fena değil. Bir işletim sistemi olarak adamlar elinden gelen çabayı gösteriyor. Windows'unuzu güzelce ayarlarsanız, antivirüs optimizer gibi sağlam programlarla ayarlarsanız korursanız birşey olmaz.

Bakın o Disk Temizleyici, ScanDisk, Windows Ara gibi araçlar da hiç de fena değildir. IE de öyle. Ha neden bu saydığım programların bir kısmı kadar da kaliteli olamazlar? Çünkü arkadaşlar bu Windows araçları, Windows ile birlikte beraber ücretsiz yüklenen programlar. Bu araçlar, o saydığım programlarla eşdeğer kalitede olsa, gerçekten işe yarar kalitede olsa, hazır Windows ile ek olara geliyo, çok boyut kaplamıyo diye hep onu kullanırlar. Bu saydığım programlara da ihtiyaç kalmaz. Mesela, Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı, bir NOD32, bir Spyware Doctor kadar iyi olsa, her virüsü spyı bulup temizlese, bu programlara da gerek kalmaz heralde öyle düşünüyorum. MSN Messenger gibi bir Windows Messenger olsa, MSN'i niye HDD'ye kurarlar? Bunun gibi örnekler verilebilir.... Allah bilir Windows ile bu antivirüs programlarının ve diğer çeşit programların arasında anlaşma vardır.

Yani Windows araçları programları, o programlar kadar kaliteli olsa, onlarla aynı kaliteye ayrıntıya güce sahip olsalar, Windows resmen o tip programlarla döşetilmiş olarak karşımıza çıksa, o programlara gerek kalır mı?

-----------

Benim XP korsan Ama dediğiniz gibi Microsoft Windows'un herşeyi kırıldı. Ve cracklenmiş bir korsanı orjinal gösteren dosya var bende o yüklü. IE 7'yi yüklemedim çünkü Avant Browser kullanıyorum..... (IE'den daha kaliteli gibi.... Ama Update ile IE 7 gelirse belki yüklerim...)

• quote:

Orijinalden alıntı: night_man

Internet Explorer hiç fena değildir. Pop-up blocker ve Flash AD Blocker de yüklerseniz misss gibi olur

Windows'un araçları, özel ve daha gelişmiş firmalar tarafından programlar olarak kullanılabiliyor. IE mesela, onun yerine Firefox falan kullanıyoruz. Windows Ara yerine AvaFind, Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı yerine Anti-virus anti-spy programları falan, Windows QoS Paketi yerine cFosSpeed gibi paketler, Windows'un performans araçları yerine Ashampoo,BoostSpeed gibi optimizer programları, Windows Messenger yerine MSN Messenger, XP SP Güvenlik Duvarı yerine çeşitli Firewall programları (ZoneAlarm, Kaspersky IS falan filan), Windows Karşıdan Yükleme programcığı yerine DAP,FlashGet gibi download manager programları, Windows Media Player yerine Winamp,iTunes gibi player programları.....................

Ha şunu söyleyim, onlar Windows'unkilerden daha iyi iş çıkartıyor. Onu kabul ediyorum. Ancak Windows da fena değil. Bir işletim sistemi olarak adamlar elinden gelen çabayı gösteriyor. Windows'unuzu güzelce ayarlarsanız, antivirüs optimizer gibi sağlam programlarla ayarlarsanız korursanız birşey olmaz.

Bakın o Disk Temizleyici, ScanDisk, Windows Ara gibi araçlar da hiç de fena değildir. IE de öyle. Ha neden bu saydığım programların bir kısmı kadar da kaliteli olamazlar? Çünkü arkadaşlar bu Windows araçları, Windows ile birlikte beraber ücretsiz yüklenen programlar. Bu araçlar, o saydığım programlarla eşdeğer kalitede olsa, gerçekten işe yarar kalitede olsa, hazır Windows ile ek olara geliyo, çok boyut kaplamıyo diye hep onu kullanırlar. Bu saydığım programlara da ihtiyaç kalmaz. Mesela, Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı, bir NOD32, bir Spyware Doctor kadar iyi olsa, her virüsü spyı bulup temizlese, bu programlara da gerek kalmaz heralde öyle düşünüyorum. MSN Messenger gibi bir Windows Messenger olsa, MSN'i niye HDD'ye kurarlar? Bunun gibi örnekler verilebilir.... Allah bilir Windows ile bu antivirüs programlarının ve diğer çeşit programların arasında anlaşma vardır.

Yani Windows araçları programları, o programlar kadar kaliteli olsa, onlarla aynı kaliteye ayrıntıya güce sahip olsalar, Windows resmen o tip programlarla döşetilmiş olarak karşımıza çıksa, o programlara gerek kalır mı?

-----------

Benim XP korsan Ama dediğiniz gibi Microsoft Windows'un herşeyi kırıldı. Ve cracklenmiş bir korsanı orjinal gösteren dosya var bende o yüklü. IE 7'yi yüklemedim çünkü Avant Browser kullanıyorum..... (IE'den daha kaliteli gibi.... Ama Update ile IE 7 gelirse belki yüklerim...)

Alıntıları Göster
    IE'ye seri no kontrolü gibi bir güvenlik önlemi konacağını sanmıyorum zira günümüzde ciddi rakipleri varken MS, IE'nin daha geniş bir kesim tarafından kullanılmasını isteyecektir buna önemli sayıdaki korsan kullanıcılar da dahil. IE7'nin önemli güncelleştirme statüsüne alınması ve otomatik güncelleştirmesi açık olan her bilgisayar tarafından otomatik olarak indirilip kurulacak olmasu da buna bir işaret.

• quote:

MICROSOFT

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: s_unf

MICROSOFT

Tekel

firefox a devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metality

quote:

Orjinalden alıntı: s_unf

MICROSOFT

Tekel

firefox a devam.

Alıntıları Göster
    Yaw ben anlamıyorum kardeşim nedir bu microsofttan alıp veremediği bu insanların. Abi kabul edin veya etmeyin bu adamlar bu işin kralı. Yok güvenlik açığı varmış. Şu an çalıştığım şirkette tamamen MS ürünleri kulanıyoruz. valla tık yok makinelerde. çatır çatır iş yapıyorlar. BU microsofta dediğini bırakmayan arkadaşlar MS olmazsa nasıl bilgisayar kullanacaklardı. Ama doğruya onların Linux denen çekirdek yapısı bile MS den kopya olan bi sistem kullanıyorlar. Hadee bakalım yakında Linuxlarıda görecez. Ona bakarsanız MAC larada bi şey yapamıyorlardı. Ne oldu onada yaptılar. Sorun şu aslında Sistemi konfigre edebilme zanaatına sahip olmak. İşte çözüm burda. SEn yol geçen hanına çevirirsen sistemi canım mcrosoft ne etsinnn . Ha ben onlara para vermem diyosanız hade hodri meydan yapın daha iyisinide bizde sizi baş tacı yapalım sırtımızda taşıyalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord of minasmorgul

Yaw ben anlamıyorum kardeşim nedir bu microsofttan alıp veremediği bu insanların. Abi kabul edin veya etmeyin bu adamlar bu işin kralı. Yok güvenlik açığı varmış. Şu an çalıştığım şirkette tamamen MS ürünleri kulanıyoruz. valla tık yok makinelerde. çatır çatır iş yapıyorlar. BU microsofta dediğini bırakmayan arkadaşlar MS olmazsa nasıl bilgisayar kullanacaklardı. Ama doğruya onların Linux denen çekirdek yapısı bile MS den kopya olan bi sistem kullanıyorlar. Hadee bakalım yakında Linuxlarıda görecez. Ona bakarsanız MAC larada bi şey yapamıyorlardı. Ne oldu onada yaptılar. Sorun şu aslında Sistemi konfigre edebilme zanaatına sahip olmak. İşte çözüm burda. SEn yol geçen hanına çevirirsen sistemi canım mcrosoft ne etsinnn . Ha ben onlara para vermem diyosanız hade hodri meydan yapın daha iyisinide bizde sizi baş tacı yapalım sırtımızda taşıyalım.

Alıntıları Göster
    aynen sana katılıyorum arkadaşım dediklerin doğru MSCE ittifakı olsa gerek

• quote:

aynen sana katılıyorum arkadaşım dediklerin doğru MSCE ittifakı olsa gerek

Alıntıları Göster
    Update'lerim kapalı zaten.IE 7 yi için de boşuna öyle şeylerle uğraşmam
    Firefox daha 1.5 sürümünde ie 6 dan çok daha iyi.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lord of minasmorgul

Arkadaşım, iyi güzel demişsin de bazı noktaları atlamışsın. Öncelikle MS ürünlerinin kalitesine birşey diyen yok. MS'a duyulan öfkenin ardında tekl olması ve bunu kendi lehine sık sık kullanmaya kalkışması yatıyor. MS neden şu anda AB ile mahkemelik ve ceza üstüne ceza yiyor sanıyorsun? Kalitesiz yazılım ürettiği için mi? Windows XP Home Edition gibi bir işletim sistemini ev kullanıcısına oem 170, box 300 ytl fiyat biçersen millet de haklı olarak MS'u M$ olarak görür. Ama IE'yi de ayrı tutmak lazım şimdi. Bedava ve kullanışlı olmasına karşın güvenlik açısından tek kelimeyle açık kapı. Hele ki neredeyse 2-3 ayda bir yeni sürümü çıkan rakipleri varken IE'nin senelerdir hala güvenlik harici güncellenmemesi de ayıp. Bir tarayıcının günümüzde vazgeçilmezi olan sekmeler, çok şükür seneler sonra IE'nin yeni sürümünde yer alacak. Tabii ki sekmelerin de Opera'dan kopya olacağını ekleyelim. Kısacası sen cebindeki paraları saçmayı seviyorsan sana lafımız yok ancak biz hakeden yazılıma hakettiği kadarını vermek isteyen bir topluluğuz.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lord of minasmorgul

Bu insanlar microsoftu sevmiyorlar cunku unlerinin hicbiri kullanici dostu degil,kar amacli yazilimlar..Insanlar neden sadece calculator ve paint (macintosh ta ayni paint 1982 de kullaniyordu) yazilimlari olan isletim sistemini sevsinler?.MacOSX oylemi....Muzik yapma programindan tut(GarageBand) DVD,Movie yapma programina kadar bi suru program var isletim sistemine dahil.Linuxde cogu program freeware (isletim sistemi dahil) neden bu kadar linux kullanan ve seven insan var saniyorsunuz
    -Spyware lere cozum olarak Microsoft Windows 64bit Xp lere "Sheriff" adli spyware silici programi dahil etmesi;ama program spyware silmek icin register istemesi(dikkat edin xp ye entegre program).
    -Surekli update gerektiren ve virus tehdidi olan hantal isletim sistemi
    -Kopya yazilima destek vermeyen ve updatelere kapamasi
    -IE7 yada vistayi pazar payi dusmese piyasa cikarmayacak,umrunda olmayan...Tek amaci tekel olmasi

gibi saymakla bitmeyecek nedenleri var.bu yuzden insanlar sevmiyor ve her yazilimi aninda kiriliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 28 Temmuz 2006; 13:21:16 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.