Şimdi Ara

Microsoft Lumia 535 Dokunmatik sorunu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
7.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi hocam dediğim gibi servisten bi gelsin de tekrar hortlatırım konuyu.
  • Teknosadan almasaydınız keşke. Ben genelde kipa'dan alıyorum. Herhangi bir sorun yaşam adım ancak müşteri hizmetleri daha iyi. Birde sabahtan alıp aynı gün içinde test edip bir arıza varsa yine aynı gün içinde geri götürürseniz hık mık yapamadan alıyorlar. Paketi açarken çok dikkatli olup açtığınız halde paketlerseniz daha az sorun yaratıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten en başta da belirttiğim üzre telefonda tek parmak kullanınca çalışıyor.Bu yüzden ilk iki gün farkedemedim bile.Ama sim kartı takıp mesajlaşmaya başlayınca sorunu anladım.Çok takmadım zaten öyle her zaman olmuyor.Ama bi dream league soccer yükledim oyunda iki parmak kullanmak gerektiği için daha da farkettim ve bi oyun bile oynayamadım.Şimdide değiştircekler it gibi.Çok moralimi bozdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicekoguz

Hocam zaten en başta da belirttiğim üzre telefonda tek parmak kullanınca çalışıyor.Bu yüzden ilk iki gün farkedemedim bile.Ama sim kartı takıp mesajlaşmaya başlayınca sorunu anladım.Çok takmadım zaten öyle her zaman olmuyor.Ama bi dream league soccer yükledim oyunda iki parmak kullanmak gerektiği için daha da farkettim ve bi oyun bile oynayamadım.Şimdide değiştircekler it gibi.Çok moralimi bozdu.

Elektronik şans işi birazda. Mesela bende GTX760 aldım, bilgisayarda Windows 10 p.d kuruluydu, 8 ve üstünde windows deneyim dizini olmadığından kartı test etmedim. 13 kasımdan beri kullanıyorum, windows çökünce zar zor Windows 7'yi kurdum. Teste sokunca bilgisayarı ekran kartı testinde ekran kartı resmen coil whine'dan kendinden geçiyor. Cw'nın her çeşitini duyuyorum. Ancak oyunda %99 kullanıma rağmen CW yok. Windows deneyimi dizininde var. Bende bunu geçen hafta öğrendim. Oyunlarda ses çıkarmadığından kafaya takmıyorum. Oyunlarda başlarsa servis yolu görünecek.

Telefon konusunda da hocam seçim yaparken direk androide kayma. Zenfone ve tablet serisinde asusun bildiğim kadarıyla pil sorunu var. Asus konusunda görebilirsin. Bende 625 var ve kasa olarak gördüğüm en sağlam plastik kasalı telefon. Evde cebimden koridor daki fayansın üstüne tam sağ üst köşeden düştü hiçbirşey olmadı. Toplamda 5-6 kere düşürmüşümdür hala sapasağlam. G2 ile ace 2 de kullandım iki telefonda Lumia'nın köşeden yere vurduğu yerde ekranı filan kırılırdı. Çek verirlerse Windows 10'un çıkışını bekleyebilirsin.

• vallahi hocam zaten karne hediyemdi bir an önce alıp kurtulayım diyordum.Aldım o da sorunlu çıktı.Teknosada telefonların fiyatları da uçuk bazı modeller dışında.Şimdi değişim derlerse ne yapıcaz 600 e almıştık onun muadilinde fiyata bi cihaz alıcaz mecburen 15 güne gelir demişler istanbula gitmiş kvk servisine.Ne yapacağımı bende şaşırdım.
  • quote:

vallahi hocam zaten karne hediyemdi bir an önce alıp kurtulayım diyordum.Aldım o da sorunlu çıktı.Teknosada telefonların fiyatları da uçuk bazı modeller dışında.Şimdi değişim derlerse ne yapıcaz 600 e almıştık onun muadilinde fiyata bi cihaz alıcaz mecburen 15 güne gelir demişler istanbula gitmiş kvk servisine.Ne yapacağımı bende şaşırdım.

Para iadesi alabilirsen hocam biraz daha ekleyip nexus serisine bakabilirsin. Bende 4 modeli var ve eski bir cihaz olmasına rağmen yeni amiral gemisi modellerini bile günlük kullanımda geçiyor. Lgnin en üst seviye teli g2 bile nexusun yanında kağnı gibi ağır kalıyor diyebilirim. (Özellikle internette)

Windows için hocam kesinlikle 1 GB ramden aşağı ramı olan tel alma. Demin 940 konusuna baktım, eğer 3 GB ramlı lumialar çıkarsa 512 ramlılar kalır. O stabiliteyi de zor görürüz. Mobil bir sistem 3 GB RAMa gore tasarlanırsa 512 de zorluk çıkarır. Mesela benim 625 te çok fazla bildirim geldiğinde paneli çekince birkaç saniye takılıp geliyor. 2 bin üstü çıktığındada bizim dediğimiz stabilite hayal olur. Hoş MS'ninde yaptığı saçmalık önce 512 MB ramlı cihazları çıkardılar dedilerki bu stabil yetiyor. Sonra 1 GB RAM lı cihazlar çıktı yetmedi 2 yaptılar umarım 3 yapmazlar. 3/GB ramlı Lumia çıktığı gün WM biter, Androidten farkı kalmaz. Nexus 4 1.5 ghz QC + 2 GB ramle lumiadan stabil çalışıyor. Windows ta 2'nin üstü olmamalı.

• haklısın ben çok isterdim nexus 5 almayı ama nexuslarda fiyatlı benim için mecburen daha düşük bişeyler bakıcaz
  • quote:

haklısın ben çok isterdim nexus 5 almayı ama nexuslarda fiyatlı benim için mecburen daha düşük bişeyler bakıcaz

Öyle hocam. Yinede bir S5'e veya nötr serisine göre ucuz ve performans olarak aşağı kalır yanı yok. Aldınızmı senelerce son hızda ve max. Performansta kullanabileceğiniz bir telefon. Heleki nexus 6'nın donanımı şahane. O donanım ile saf android mükemmel sonuç verir.

Discovery var babamda. Telefonu alıp detaylı bir şekilde kurcalayamadım ancak yazılım olarak bazı özellikleri hiçbir telefonda yok. Güzel bir telefon. Ancak 1. Nesli alırsanız 16 GB olan versiyonu alın. 4 GB modellerde soket sorunu vardı. Babam 1 seneyi geçti alalı sorunsuz kullanıyor. Ses kalitesi de gerçekten iyi. Lumia'dan filan kat kat iyi. Zenfone serisinde donanım olarak iyi ancak daha canlı canlı elime alıp inceleyemedim. Bir yorum yapamayacağım ancak 2. Serinin arka tasarımı çok güzel duruyor.

Sadece nexus kullanmadan android kasiyor diyenlere aldanmayın. (%99 samsungtur kasan telefon. Kendim gözümle gördüm, tecrübe ettim. Samsungtan uzak dur.) LG'nin L serisinde var L serisinde kullanımı güzel bir seri. (L9'un altı modellerin donanımı çok iyi değil. İleride sıkıntı yaratabilir.)

Yine en mantıklı seçim Lumia - Zenfone - Discivery 3'lüsü sanırım.

• Sanirim zenfone 5 alicam ama onunda çift simli 8gb ilk modeli bulunuyor teknosa da 2 GB RAM demiş fakat ama asus zenfone 5in 8 gblik modelinde 1 GB RAM 16 GB modelinde 2 GB RAM bulunuyor denmis bi yanlislik mi var acaba

• quote:

Sanirim zenfone 5 alicam ama onunda çift simli 8gb ilk modeli bulunuyor teknosa da 2 GB RAM demiş fakat ama asus zenfone 5in 8 gblik modelinde 1 GB RAM 16 GB modelinde 2 GB RAM bulunuyor denmis bi yanlislik mi var acaba

Yaklaşık 1,5 sene Htc 8x kullandım 1 hafta kadar önce değiştirmeye karar verdim.Lumia 535 ile Zenfone 5 arasında kalmıştım.Gittim iki cihazı bende mağazada inceledim.Dediğin gibi Lumia 535 in dokunmatiği çok geç algılıyordu bu sebeple Zenfone 5 aldım. 2gb ram 8 gb hdd olandan.
    Zenfone 5lerde birden fazla seçenek mevcut.
    Benim aldığım cihaz A501 Cg kodlu çift simli 2gb ram 8 gb hdd olan 629 tl fiyatı var.
  • Hocam cihaz gerçekten 2gb rammi? Peki kazma felan oluyormu telefonda? Nasil memnun musunuz?Bi de ikinci sim karti takmadigin zaman telefonda sim 2 x falan gosteriyormu? Çok uyuz olurum öyleyse. öylemi?

Yani 1.6 Intel ile 1.2 Intel arasında çok fark olurmu ön kamerasi nasil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicekoguz -- 6 Şubat 2015; 13:22:21 >
  • cicekoguz kullanıcısına yanıt
    2 gb ramli ön kamerası htc 8x'in bir tık altında,selfie için soruyorsanız arka kamerayı çalıştırıp ayarlardan ilgili modu seçip yüzünüze doğru tutunca kaç yüz adedi girerseniz onları algılayıp arka kamera ile de selfie çekebiliyorsunuz ;) Kasma olmuyor şuan için.2. simi ben takmadım sim1 sim 2 olayı çıkmıyor.
  • Ne yaptın iade yapabildin mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala serviste hocam inşallah döndüğünde değişim hakki tanirlar.Bide onardik telefonu diyip degistirmezlerse ne halt yicem bilmiyorum.Bi daha yolla bidaha bekle.Almayin teknosadan bisey.İnşallah değişim hakki verirler de şikayet falan ugrastirmazlar beni.İste abi ben bu sacmaliklari anlamiyorum madem tüketici bilmemnesine gore 14 gün iade hakkim var niye sen bunu uygulamayip ille kendini sikayet ettiriyorsun?Hayirlisi ya

• quote:

Hala serviste hocam inşallah döndüğünde değişim hakki tanirlar.Bide onardik telefonu diyip degistirmezlerse ne halt yicem bilmiyorum.Bi daha yolla bidaha bekle.Almayin teknosadan bisey.İnşallah değişim hakki verirler de şikayet falan ugrastirmazlar beni.İste abi ben bu sacmaliklari anlamiyorum madem tüketici bilmemnesine gore 14 gün iade hakkim var niye sen bunu uygulamayip ille kendini sikayet ettiriyorsun?Hayirlisi ya

Suçu sadece teknosaya atma kardeşim. Eğer cihaz yani WP düzgün çalışsaydı bunlar başına gelmeyecekti kardeşim. Bundan sonra çevrendekilere WPnin nasıl bir telefon ürettiğini anlatırsın diye umuyorum kardeşim.
  • Bende lumia 535 kullaniyorum ve cok memnunum. Guncellemeden sonra dokunmatikte hic sorun kalmadi. Sanirim sizin sansiniza boyle bir telefon geldi. Cunku 3 haftadir tek bir sorunla bile karsilasmadim. Umarim sorunsuzca iade edebilirsiniz.

• Hicbir sorun yokmu? Yani multi touch ile ilgili? Acaba serviste güncelleme yükleyip duzeltebilirlermi?

• cicekoguz kullanıcısına yanıt
    Sorun tamamen yazilimsal. Cihaz parmaklarimin hepsini gayet iyi algiliyor ve hassas.Cihaza guncellemeyi yukleyip kontrol ederler, eger sorun donanimsalsa tamir ederler gibi geliyor bana.

• benim bildigim 2 guncelleme geldi bu cihaza dokunmatik sorunu icin ve her guncelleme ile bir cok cihaz bu sorunu aştı kalan cihazlar icin de yine çalışma varmış bence biraz sabırlı olun derim cihazınız guzel ve guncel sizi 3 sene daha goturucek ve w11 de alıcaksınız.Bu fiyata ve özellikleri ile 5 inc ekranlı cihaz baska alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

benim bildigim 2 guncelleme geldi bu cihaza dokunmatik sorunu icin ve her guncelleme ile bir cok cihaz bu sorunu aştı kalan cihazlar icin de yine çalışma varmış bence biraz sabırlı olun derim cihazınız guzel ve guncel sizi 3 sene daha goturucek ve w11 de alıcaksınız.Bu fiyata ve özellikleri ile 5 inc ekranlı cihaz baska alamazsınız.

Adamın zararını sen kendi cebinden mi karşılıyorsun , bütün yurt dışı forumlarda microsoft 535 lerin çoklu dokunmatik sorunu olduğu üstüne basıla basıla yazılırken sen burada yıkama yağlama yapıyorsun. Evet güncelleme geldi ama değişen birşey yok. Hiçbir Nokia lumia serisinde olmayan problem bu telefonda oluyorsa olay yazılımsal değil donanımsaldır. Microsoft ürettiği ilk telefonda işi eline yüzüne bulaştırdı.

Bu arada ayıptır yahu , tamam wp yi beğenebilirsin ama sorunlu microsoft 535 i hiçbirşey yok deyip insanları yanıltman yakışıksız bir hareket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh2 -- 11 Şubat 2015; 12:51:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.