Şimdi Ara

Microsoft'un Windows 8'li yeni tableti Surface'ın tüm detayları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
7
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: momento_tr

Windows, Microsoftun kalbiymişmiş.Madem öyle mobil pazara yaranıcam diye güzelim windowsu niye kuşa çevirdiniz.Adı üstünde WINDOWS pençerelerden oluşan bir işletim sistemi.Sen kalk önce metro arayüzü ile pencereleri ortadan kaldır, o da yetmezmiş gibi masaüstünden başlat tuşunu yok et.Ondan sonra Windows Microsoftun kalbi palavraları sık.Yahu insan bi kaldırır kafasını bakar diğer rakiplerim bu işlerin üstünden nasıl geliyor diye.Apple bile tabletine,telefonuna ayrı masaüstü ve dizüstü sistemlerine ayrı işletim sistemi tasarlıyor.Ve ayrı işletim sistemleri olmalarına rağmen hepsini birbiri ile en kolay şekilde iletişime geçmelerine,senkron ve uyumlu bir biçimde çalışmalarını sağlıyor.Google desen o da öyle.Tablet ve telefonları için ayrı, çıkarmayı düşündüğü dizüstü modelleri için ayrı işletim sistemi peşinde.Senin işin işletim sistemi üretmek ama sen gidiyosun tabletlere özel işletim sistemi üreteceğine masaüstü için geliştirdiğin işletim sistemini kırpıp yamayıp tabletlere uyarlıyosun.Hadi yaptın sadece tabletlere bulaş masaüstünden ne istiyosun.Windows dediğin işletim sistemine zamanla 60gb, 70gb sistem sürücüsü bile yetmezken sen gidiyosun 32gblık 64gblık tabletlere windows kurmaktan bahsediyosun.Kurduğu her programın bilmem kaç kopyasını gereksiz bir şekilde, bin ayrı klasöre kopyalayıp durduk yere şişen bir işletim sistemi ile Microsoft tabletlerde yeni bir vista şoku yaşayacak bence.

Kafan mı iyi senin arkadaş.Adamlar ne dediklerinin farkındamısı.Directx desteği ile ileri seviye grafik performansı ve farklı bir konsept üzerine durmuşlar.Apple her platforma ayrı işletim sistemi geliştiryor diye Mişcrosofta mı öle yapmalı?Adamlar Photoshop Autocad ve yüksek desktop ve notebooklarda ki kullanmış olduğun uygulamarı performans kaybı yaşatmadan kullanbilceğinden bahsediyor.Sen git İpad'in le 8 bit lik oyunlarını oyna hadş canım.

• Sanki menü geçişleri biraz stabiliteden yoksun yada bana öyle geldi :/ Yakınlaşıp uzaklaştığında mesela.. Ama Windows'lu bi tablet herkesin ilgisini çekicektir. Herhangi bir kısıtlama söz konusu değil :)

• Tam beklediğim gibi olmuş 3.nesil işlemci usb 3.0 doğal desteği ve hd 4000 entegre graifk ile piyasadaki tabletleri alt edicek.Microsoft güzel şeyler yapmaya başladı.Daha özgün düşünceleri ve fikirleri hayata geçiriyor.Tebrikler Microsoft

• 50 dk'lik videoyu heyecanla izledim, gereksiz bir uzunluk var ama ürünler gerçekten çok hoş, klavye standını çok beğendim.. Windows nasıl bir deneyim sunar tam emin değilim, bilgisayara yakın bir deneyim olacağından, tablet gibi değerlendirmek yanlış olacak gibi, bilgisayardaki alışkanlığın aynısı olacaktır.. iPad'den sonra Surface bayağı iddialı gösterişli geliyor gözüme, ama tabiki fiyatı tercihte en büyük etken olacaktır.

Bu tabletlere (windows) de masaüstü bilgisayarlar gibi format atıp farklı bir işletim sistemi yükleyebilir miyiz? Gerçi önce donanıma uygun iştelim sistemi çıkmalı ama izin verilir mi? iOS (iPad) hadi neyse de Android'te de böyle bir şey duymadım (gerçi oluyor olabilir de) yaygın değiğl sanırım.

Teknoloji geliştikçe orjinal yazılıma daha çok mahkum kalınıyor gibi, korsan veya ücretsiz yazılıma ulaşmak daha zor sanki..

• Windows Pro süper olmuş yakın zamanda laptop alacaktım bu ürünü bekleyeceğim tam benlik olmuş. Taşınabilirlik, aynı zamanda tablet olarak kullanma, PC de yaptığımız bir çok şeyi bunda da yapabilme tam olarak Tablet PC olmuş makine.

• Mükemmel bir şey olmuş. Tabletin büyük değişimi .
  • Şimdiye kadarki tablatler misyonunu tamamlayamamış oyuncaktan ileri gidemiyordu ama sanki microsoftla bir adım öteye gidilecek gibi heleki bilgisayardaki exe uygulamaları bunda kullanılırsa tadından yenmez
  • Güzel makina olmuş yanlız. Tebrikler microsofta.

• Ürün çok hoş, kullanım deneyimini piyasaya çıktıktan sonra görebileceğiz. Fiyatlandırma konusunda ise , ultrabook ile aynı seviyelerde olacağı belirtiliyor ki, 2.000 - 3.000 aralığında olacağı aşikar. Bekleyip göreceğiz
  • şu anki mobil işletim sistemleri kullanan tabletler bunun yanında oyuncak gibi kalmış. profesyonellerin ihtiyacını tam olarak karşılayacak bir cihaz olmuş. ipad veya android tabletlerin bu cihazın rakibi olduğunu düşünmüyorum. onlar kendi aralarında oynasınlar:D

• quote:

Orijinalden alıntı: exoss

nedir bu microsoftun tanıtım sıkıntısı arkadaş :D her yeni tanıtımca mutlaka bişiler ters gidiyo win 98 de mavi ekran var şimdide tablet dondu :D:D:D

• taşınabilirlik yani hafif,ince, az yer kaplayan yapıda olması,pil ömrünü iyi kullanması ve güçlü bir sistem olması şarttır.
    yukarıdaki bunların kaçta kaçını karşılıyor teste gelsin de görelim.

• cihaz 13:38 'in dakikada nasıl bir şey olduğunu belki etti,ki ilerleyen dakikalarda yedek tablet imdada yetişti, yani benim için varsa yoksa Android tablet,şu an galaxy note tablet için söylemek gerekirse her halukarda microsoft'un cihazını ezer geçer...

• her şeyi geçtim videoda sanki sadece amerika üzerinden fiziksel veya online olarak satılacagını söylüyor.buda bize şu soruyu sorduruyor gümrük memurları ile ilk kapışmayı kim yaşayacak?

• sadece way be... demek istiyoum

• Sunum çok iyi değildi, uzundu. Şık, farklı ürün. Konforlu mu? Bilmiyorum. İyi hava atacağı kesin.

• Uzun zamandır win 8 araştırayım diyordum. Zaman bulamıyordum. Elimde 1 2 proje vardı windows 8 de nasıl yazarım diyordum. Bu tablet fırsat oldu bulduklarımı paylaşayım.

Öncelikler yakın zamanda adını çok duyacağınız WinRT (windows runtime) adlı API den bahseyim. Microsoft bu sefer çok farklı bişey yapmış. windows 95 den beri sahip olduğu eski adı olan win32 olan windows api yerine winrt yi yapmış!. WinRT hem windows 8 hem phone 8 hemde Windows RT(arm için olan) ortak bir api haline getirmiş. Ama bu api sadece Metro arayüzü ile çalışıyor.

Diğer bir değişik de market. WinRT uygulamaları sadece market kullanılacak. Marketsiz uygulama kurma yok. Birde uygulama lisansları makine başı değilde hesap lisansı olacak. Daha da ilgici masa üstü uygulaması ile winrt uygulması öyle izole ki aynı makinada iki uygulama haberleşmesi için sadece dosya sistemi sayesinde yapılabiliyor. WinRT uygulaması eski apiden ve sistemdem tam izole winrt direkt kernel üzerinde çalışyor. Kandırmak o yüzden şimdilik yok.

Desktop uygulması durumu biraz karışık. Eski windows api ve desktop hepsinde varken microsoft neyi nekadar açacak ve markete bağlayacak belirsiz. Kimi olacak diyor kimi değil. Ama ellerinde o potalsiyel var sade nasıl kullanılacak belli değil. Ama kesin olan yeni office desktop olacağı armda phoneda olacağı.

Mesela Steven Sinofsky (videodaki adam) desktop uygulmaları arm desktop a port edilmiyecek diyor blogunda ama ARM da Office desktop olacak diyor. Elimzde arm tablet yoktu testlerimizi telefon üzerinde yaptık deyip telefon üzerindeki halinide şöyle bi paylaşmış.
    Microsoft'un Windows 8'li yeni tableti Surface'ın tüm detayları

Bu gördüğünüz telefon ARM. Ve masa üstü var. Böylece phone 8 de aynı alt yapıyı kullanılacak burdan anlayabiliriz. Tabi akla phone 7 ne olacak diye bir soru geliyor. phone 8 phone 7.5 uygulamalarını çalıştıracak diyor nasıl olduğunu araştırmadım. Ama değişikleri söyle anlatayım;

Phone 7- 7.5 bilginiz gibi eski windows ce üzerine kurulu .net + silverlight + xboxdan da bildiğimiz oyun ve 2d 3d grafik yapısı olan XNA üzerinde çalışan uygulamalara sahipti. Bu winrt ile tamamen değişiyor. Winrt de XNA yok onun yerine directx var. Bunun yanında yenilik olarak iki boyutlu donanım hızlandırması için direct2d ayrıca donanım hızlandırmalı matematik işlemler için yeni directxmath vede donanım hızlandırıcı font yazı işlemleri için directwrite gelmiş. Metro arayüzü içinde silverlight yerine
    aynı onun gibi XAML temelli bir yapı gelmiş. Bu yüzden basit uygulamarı taşımak kolay. Ama iş 3d yada uygulamara gelince işler değişiyor. XNA olmadığında tekrar yazılması gerekecek. Tabi eski uygulamalar nasıl çalışacak zamanla ortaya çıkacak.

Yazlımcılar için çok büyük değişiklikler var. Tam olarak bağımsız 2 işletim sistemi var gibi. Desktop(win32) uygulaması ile WinRT uygulaması apayrı 2 dünya var. WinRt ile daha detaya girebilirim ama fazla teknik olur. Ama her şey çok değişiyor ve sınırlanıyor. Ama görünüş o ki MS zamanla eski apiyi bırakıp tamamen winrt geçecek. Desktop ne olur onu zaman gösterecek ama desktop vaz geçilmez olursa bu sefer desktopu winrt ye taşırlar. WinRt zamanla dahada gelişecek.

Son olarak winrt için bişey söyleyim. WinRT özellikleriden biride ekranda olmayan uygulama hemen duraklatıyor. Memory durumuna göre otomatik kapatılıyor. Arka plan da çaşışacak işler için faklı bir yapı var. Bu da uygulamaların boşa kaynak harcamalarını karşı yapılmış bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IUnknown -- 21 Haziran 2012; 23:02:35 >

• microsoft tanıtım yapmayı bilmiyor aga

• Sim kart takilabiliyomu onu solemediler sanki yada benmi duymadim?

• quote:

Orijinalden alıntı: rainblackk

quote:

Orijinalden alıntı: hckr Microsofttan bir şey alacağıma gider çakma ipad alırım daha iyi
    ve bu mesajı windows işletim sistemli bilgisayarından yazıyorsun

buna kapakmı deniyordu? (((:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.