|
Microsoft, Windows'u buluttan çalıştıran mini bilgisayarını tanıttı
-
-
İçinden geçerler bizim güvenli internetimiz, Windows işletim sistemi ve bulut alt yapısıyla.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu şekilde NPU dahili sahip olmayan sistemler yerine bulut tabanlı daha güçlü NPU yapay zeka nöral işlemci birimi buluttan alınacak. NPU ın yüksek güç tüketimi vs sorunlarıyla da uğraşılmayacaktır. Gelecek işletim sistemleri bu şekilde kurumsal sistemlere sunulur sonra da biz son kullanıcı tüketicilerine.
Son kullanıcı için ilk NT tabanlı olan Windows XP ye geçişte olduğu gibi ...
WNC / NXT ( Windows NXT ) cihazlarına şimdiden aşına olun merak salın.
Microsoft her zamanki gibi öncü ürünleri sunuyor. Yıllar sonra başkaları da pazarlama ağızlarıyla yeniymiş gibi tekrardan görülecektir. Bu süreçte Microsoft belli ki boş durmayacak kendileri de donanım üretecek veya ürettirecek...
-
Dünyanın en gereksiz aleti benim android telefon bile rdp ve ssh ile Server a bağlanıyor. Microsoft yolacak şirket arıyor galiba.
-
Microsoft’un bulut hizmetini tamamlayan küçük ama güçlü bir cihaz. Bulut korumasını sağlamlaştırırsa (hack vs) önüne geçerse çok mantıklı.
-
bulut mu kaldı hala ya
-
recall olmazsa windows 365 bunu yersen.
-
Nasıl yani bulut mu kaldı? Günümüzde bulutsuz bir şey kalmadı ve her şey buluta taşınıyor hocam. Grup Bulutsuzluk Özlemi gibiyiz artık.
-
Üzerine konuşulacak çok şey var fakat en başta konuşulması gereken güvenilirlikleri ve ticaret ahlakları olacağı için zaten mevzuyu kapatıp bir köşeye atabilirsiniz.
Normal şartlarda MS'un bu kafayla yaşaması zor fakat şanslarına bakın ki rakiplerinin nispeten zayıf pazarlama gücü ve bir tık daha uğraş gerektiren sistemler olması onlara çoğu alanda yer açıyor. alışkanlıklar da çoğu insanın MS sistemlerinden kopmasını zorlaştırıyor.
Tanıttıkları sistem bir yenilik gibi görünsede uzaktan yakından alakası yok, önümüze getirdikleri şey uzun süre önce kullanılıp bir köşeye atılan mini client pc tipinde bağlantı sisteminin bu sefer buluttan çalışan hali hepsi o
Dünyanın bu kadar güvensizleştiği bir dönemde Amerika'nın her türden ticari ahlaksızlığının zirveye çıktığını gördüğümüz şu dönemde hiç çekinmeden bunu sunabiliyorlar. ne desem bilemedim. :)
Tekel konumunu kullanarak rakiplerinin ürünlerini sattırtmayan intel gibi MS'un da belirli zorlamalara girişmeden bu sistemi kabul ettirmesi zor gibi geliyor bana.
Misal 2020'den beri sunucu tarafında çok daha avantajlı olan AMD işlemcili sunucu istediğinizde size kırk dereden su getirir gibi iş yapmaya çalışan satıcılar/distribütörler yüzünden intel'in ölümü gerçekleşemiyor. Aynı durum MS ve benzeri tekeller yüzünden piyasada dinamizmin olmaması gibi bir sıkıntı oluşturuyor. keza güvenlik yazılımları network altyapı donanımları içinde aynı durum söz konusu. bu tip sistemi Türkiye'de kim kullanır merak ediyorum.
Ben bir süredir ubuntu'yu sanal'da aktif olarak kullanmaya başladım, günlük kullanımım sırasında windows'ta ihtiyaç duyduğum uygulamalar araçlar irili ufaklı uygulamaların neredeyse hepsini linux'ta bulabildiğimi gördüm. bu gidişle 2025'te tamamen geçmiş olmayı umut ediyorum.
-
Hocam ben somutçuyum elimin altında olmadan rahat hissetmiyorum aynı şekil oyunlarda öyle satın alıyosam pc'de yüklü olcak geforcenow gibi saçmalıklarla uğraşamam internetin yavaşlasa ping yükselse kaldın öyle hele bide akn'ye girersen bittin.
-
geleceğin teknolojisi bu arkadaşlar alışın şimdiden. 2040da da felan yerleşik pc belki yüzde 20 kadar ancak kalır. oyunlar bile buluttan oynanıyor artık gamepass ile.
-
Ubuntu 25.04 nisanda çıkacak hocam güzel yenilikler getireceğini düşünüyorum. Nisanda bekleriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hahaha
Eski reklamlarından biri...
We're the dot in dot com olan efsane firmanın hayali...
Net computer.
Sun Microsystems (-> Oracle)
-
"satıcılar/distribütörler yüzünden intel'in ölümü gerçekleşemiyor."
25 yıl içinde intel işlemci aldığımı hatırlamıyorum ama bir şeyi çok merak ettim. İntelin ölmesinin bana ve dünyaya faydası ne acaba.
AMD tekel olmayacak fiyat yükseltmiyecek öyle mi.
Yine MS'e giydirirken muadili gerçekten linux mu? Son 6 yıldır linux ve android ağırlıklı bir kullanıcıyım, son 12 ay içinde 2 ay önce bir arkadaşın ağıma bağlanmasını sağlamak için bu işletim sistemini kullandım. Tarafsız bir gözle soruyorum.
Yine tarafsız bir gözle gereksiz bir ötekileştirme uğraşı modası olduğunu düşünüyorum. Sırf fikrim var ve karşıtım diye çok büyük laflar söyleniyor.
Edit: masaüstü PC olarak genellikle sbc kullanıcısıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 25 Kasım 2024; 13:53:36 >
-
nasıl? 25 yıl boyunca hiç intel işlemci almadıysanız zaten mevzuya dair fikriniz olmaması gerekmiyor mu? intel'in sunucu tarafında satıcı baskısı yüzünden satılması bizim sektörde sıkıntımız sizin bundan haberiniz var mı yok?
intel'in batıp batmaması bize ne fakat zorla intel sistemleri stoklarda tutup amd tabanlı sistemlerinde en cücük olanlarının sınırlı adette getirmek, yüksektlmek istediğimizde projelerin gecikecek olmasınsan ötürü vazgeçmemiz durumu bizi ilgilendiriyor. tekel olmasından sebep bunu 486 sistemlerden pentium'lara geçiş olduğu dönemden itibaren silah olarak kullanıyorlar.
Sizin dünyadan haberiniz yok ama fikriniz var ne güzel şey :)))
AMD'nin tekel olabilecek olması onun suçu değil intel'inde değildi, suç yada sıkıntılı olan diyelim tekel durumunu kullanıp rakiplerini kullandırtmamak ve siz bunları bilmeden mevzuya dair bilginiz olmadan yazabiliyorsunuz? Nvidia bunu denedi arkası yoktu bir iki tık geri vites yaptılar. farklı şekilde yol aldılar :))
MS'a giydirmek bizim umurumuzda mı ki? işim sebebiyle 27*28 senedir ms sistemleriyle çalışıyorum, keza linux'la da hemen hemen aynı sayılardayız, birisini beğenip ötekisini çekiştirmek ötekileştirmek filan ne alaka yahu.
tarafsız gözlemden çıkan sual bu mu? yoksa biz mi yanlış okuyoruz. fikrimizin olması için bilgi ve tecrübe gerekli sizin de keza, yazdığınız satırların manası devrik ve bu soru değil ki :) siz yazdıklarımı tekrar okusanız?
Neyse tekel firmaların hakim durumunu kullanıp satıcılarla beraber rakiplerini elimine etmesi gibi bir durum var. bazen şuan ki gibi bu durumun değişmemesinden ötürü aslında şirketlerin kayıp yaşaması gerekirken hayatta kalmaları için adeta zorlanıyorlar.
linux tarafınının zaten bir sahibi yok :) ücretli olan kısım danışmanlık hizmetleri alınması ve hususi geliştirmeler için sizin eklemek/ekletmek zorunda olmanız gerçeği.
-
Inelde MSde bu günlere gelmemizi sağlayan firmalar. Bilişim dünyası dinazorlar çağından daha vahşi ve düzene uyamayan, ömrünü tamamlayan tarihin karanlık sayfalarına boyluyor, biz istesekte istemesekte.
Senin kadar bilmesemde, deneyimlemesemde intelin tekelcilik durumlarını biliyorum okuyor.
Benim söylemek istediğim ne kadar çok firma var o kadar çok alternatif ve fiyat farklılığı var ve bu bizim yararımıza, yoksa tekelliğin elinden neler çekildiğini en iyi bu ükede yaşayanlar bilir.
Senin kadar donanımlı değilim evet ama PC ve internet icad edildiğinden beri geceli gündüzlü içindeyim, tüm süreçi yaşıyorum. MS başka bir dünya linux başka, arm başka bir dünya x86 başka, kanımca çok güçlü sunuculardan başka kimsenin x86 işlemcilere ihtiyacı kalmayacak yakın zamanda, gerçi o başka bir mevzu.
Bence MS düşmalığına hapsolmuş insanlar var, MS adını duyduklarında (bence) anlamsız bir iç güdüyle saldırıyorlar, kendilerince altını dolduruyorlar tabi ama bence bilemediğim bir düşmanlık tan başka bir şey değil. Asıl merak ettiğim, bir markaya karşı olmanın motivasyonu. Bunu gerçekten merak ediyorum ve analiz etmeye çalışıyorum.
Linux tarafı ile ilgili, tarihlerle aram iyi değil ama 60-70-80 sene önce yazılan ve bir çok gereksiz kodu içeren linux çekirdeği tekrar baştan yazılmadıkça istediği yerde olamaya bilir ve söylenene göre bu ayıklama işlemi imkansız derece karmaşık ve meşakatli.
Tabi sürekli bir şeyler okuduğum ve araştırdığım için, ayrıca yabancı forumlarda armler için linux işletim sistemleri hazırlayan, hatta nvidanın arm firmasını satın almasından sonra sızdırlan arm çekirdek derlemeleri ne katılan bir çok dostum var. Onların anlatımlarında aklımda kalan şeyler ve yanlış anlamışta olabilirim.
-
Selamlar,
Yanlış anlamayın ama cümleniz içinde çok fazla yere vurgu yapıyorsunuz cevap vermek hayli yorucu, size özetle şunu diyebilirim rekabet her zaman iyidir fakat son 10 yıldır sadece esamesini okuyoruz, linus tarihi için google'da ufak bir araştırma yaparsanız iyi olur, siz epey bir konuyu harmanlayarak yazdığınız için cevaplarında aşırı uzun olması gerekiyor şuan imkanım yok :)
nvidia arm'ı alamadı ki satışı iptal oldu...:) neyse size iyi geceler.
-
1.Panforst project diye bir oluşum var, Nvidia'nın arm'yi alma girişiminden önce tersine mühendislikle linux gpu driverı hazırlıyorlardı. Nvidia arm'yi alma girişimi iptal edilmeden önce arm mühendisleri gpu driverlerini panfrost oluşumuna sızdırdı hatta bir kaç mühendis onlara katıldı yardım etti.
2.Linux, Unix çekirdeği üzerine inşa edilmiştir. Unix'in inşa edilme tarihi baya eskidir, Mac'da Unix çekirdeği türevi olduğunu hatırlıyorum tam detay için gogullamam lazım.
Genel eleştirinize katılıyorum, haklısınız. Çok şey düşünüp hepsini biribirine katma durumlarım var ve başka bir kaç sebep daha. Kirlilik için özür...
Aslında konuda bu değildi, sanırım benim dağınıklığım yüzünden başka bir şeye evrildi.
Düzenleme:
İlk okul mezunuyum, yabancı dilim yok.
Gelen seneye kadar Odroid forumda aktifdim. Hardkernel Odroid bu seneye kadar yeni geliştirdikleri tüm ürünleri teste gönderiridi (8-10 adetlik iyi bir sbc kolleksiyonum oldu) ne olduğumu biliyorlar ama geri bildirimleri mi değerli buluyorlar, emekliyim araştıracak deneyler yapacak çok zamanım var.
Odroid mühendislerinin çoğu sıkı dostumdur, onlardan çok şey öğrendim.
Coreelec forumda bir çok mühendis ile iyi arkadaşız.
Arbian baş mühendisiyle anlaşamasamda orada da bir kaç dostum var.
Libreelec baş mühendisiyle İstanbul'da buluşmuşluğumuz var, pandemiden önce.
Sağ olsunlar çok destek oldular cesaretlendirdiler. Çok farklı bir gürüh farklı bir ruhu var.
Ama ben hala MS düşmanlığının motivasyonunu merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 26 Kasım 2024; 19:13:29 >
-
Selamlar,
MS'a düşmanlığım yok etki tepki meselesi, tüm yazılım firmalarına karşı sadist ruhlu ticari anlayışlarından ötürü ne görürsem mislini karşılık verme ruh haline bürünüyorum, genel mana'da yazılım dünyasının kafası bildiğiniz virüs zihniyetiyle başlıyor önce varolma safhası ardından bir hayatta kalma tutunma dönemi sonra mümkünü kadar büyüme vetiresi derken gidişat bir kapitalis devine doğru gidiyor, acımasızlıkta dönemin gerisinde kalanlar hep batıyor, aslında batarken bile kendilerini kurtarmış oluyorlar batan sadece şirket, şeytan detaylarda gizlidir derler esasında halının altında o kadar çok şey var ki içinde olduğumuz dönemde detaylar ayan beyan, büyüdükçe devleşen ve o nispette rakiplerini elimine eden canavar şirketlere dönüşüyorlar. MS'a hususi bir garezim yok fakat yönetici tercihleri sebebiyle ürünlerinin yaşattığı tecrübeye sinir oluyorum, neyseki birkaç ürün segmenti dışında lider değiller ve ms ürünleri tercih etmemek güzel bir şey, tabi ms'un etkili olmadığı roller değişiyor rakipler aynı şeyi yapıyor, haber MS'un çakma yeniliği olunca onlara giydirmek icap etti oysa her alanın kendi lideri ve benzer sorunları var tahmin edeceğiniz gibi.
Son olarak sektörde yıllar geçirinde ingiliz anahtarı gibi kalamayıp isviçre çakısına evriliyorsunuz, kafa dağınıklığımı dersiniz doluluk mu ne derseniz o noktadan sonra başlıyor, nispeten benzer sıkıntıları herkes gibi yaşıyoruz. :))
-
Konu dışı olacak ama anlatmam lazım :)
Sbc çıkış amacı, android box yapmak değildi, 8 küsür millyar insan içinde çok fazla fakir çocuk var. Fakir çocukları hem donanım hem yazılımla tanıştırmak, el becerilerini geliştirmek, daha da önemlisi bu küçük ama her işi yapan ucuz tek kartlı bilgisayarlarla her çocuğu PC sahibi etmekti.
Rpi kuran vakıfın önceliği buydu, sistemin içinde olanlar artık öyle olmadıklarını nasıl bir tekelleşmeyle nelere zarar verdiklerini anlatır.
Arm mesela linux driverlarını paylaşmaz, bu sigara paketi boyutunda PC ile oyun ve benzerleri haricinde yapamayacağın şey yok ama tam gücünü asla kullanmana izin vermezler. Kodinin kurucularından Libreelecin baş mühendisiyle böyle tanıştık, bir gurupta tamda bunları tartışıyorduk, panfrostun önemini konuşuyorduk. Kendiside zaten projenin içinde mühendis olarak pek zamanı yok ama zaten open source böyle bir şey, boş zamanlarında insanlık için bir şeyler kat. Ve İstanbul'a davet ettim.
Keza DRM, açık kaynak mühendislerin en nefret ettikleri 3 harf olabilir. Böyle saymakla bitmez.
Ülkeden örnek RTE 90'lı yıllardaki ile aynı kişi mi aynı ruh mu.
İnsanlar geliştikçe değişir iyi yada kötü şeye evrilir, markalarda öyle, sonuçta insanlar yönetiyor. Zorbalıklarda insanlık gibidir, milim milim gelişir, deneme yanılma yöntemine benzer, dener ve devam eder taki ölümcül deve dönüşene dek. Dünyayı da böyle yok etmiyormuyuz, aslında hepimiz bir zorbayız sadece gerekli kaçağı bulamadığımız için kabuğumuzda çörekliyiz.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Nasıl yani bulut mu kaldı? Günümüzde bulutsuz bir şey kalmadı ve her şey buluta taşınıyor hocam. Grup Bulutsuzluk Özlemi gibiyiz artık.
|
Benzer içerikler
- instagram hesabım çalındı
- gizli story izleme
- ses yükseltme programı
- whatsapp durum kaç saniye
- wechat qr code
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X