< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Migros norveç somon dilim 399 TL...
-
-
Konu açılmışken geçenlerde öğrendiğim bir takım bilgileri sizinle paylaşayım ki yarar beklentisiyle somon yiyenler kandırılmamış olsun. Piyasada satılan yerli veya yabancı kaynaklı tüm somonlar çiftlik üretimiymiş. Hızlıca kilo alsınlar diye saçmasapan yemlerle besleniyorlarmış; dolayısıyla vücutlarında işe yarar miktarda Omega 3 yokmuş. İnternette belirtilen Omega 3 değerleri vahşi somonlar için geçerliymiş; ki o balıklar ancak seçkin zenginlerin masasını süslüyormuş. İşin somon bölümü bu. "Ton balığı yiyin." diyorlar, içi cıva dolu. Uskumru yeseniz, içi nikel dolu. Hızımı almışken konuyu biraz daha ileri taşıyayım, meraklı olan arkadaşlar bilgilensin. Sürekli bir "Omega 3 için balık yiyin." lafı dolanıyor. Ancak, bunu söyleyenler ya bilgisiz ya da balık sektörü zarar görmesin diye yüz milyonlarca insana sürekli söylenen dev bir yalanın parçalarından ibaretler. Çünkü, Omega 3 ısıyı gördüğü zaman parçalanan bir yağ asidiymiş. Yani, balığı hangi yöntemle pişirirseniz pişirin, içinde işe yarar miktarda Omega 3 kalmıyor. Balıktan işe yarar miktarda Omega 3'ü ancak ve ancak çiğ balıktan, yani suşiden vs. almak mümkünmüş. Ne var ki, o da pahalı ve sık tüketildiğinde parazit enfeksiyonuna yol açma olasılığı yüksekmiş. Gelinen noktada, anladığım kadarıyla, sağlığımızın içine etmeden, Omega 3'ü kapsüllerden başka bir kaynaktan almaktan başka şansımız yok. Sonuç olarak, "Balığımı yedim, Omega 3'ümü aldım." diye düşünenler balığı sadece lezzeti ve protein için yediklerini bilsinler, desteklerini almayı unutmasınlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eking -- 29 Aralık 2024; 3:49:16 >
-
Norvwç somonları ile ilgili haberler çıkmıştı
Balık biti ve enfeksiyon olduğu için diğer ülkeler alımları durdurmuş
Alan arkadaşlar araştırıp alsın sağlığınızdan olmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
katılıyorum. Ben omega 3' ü vegan ürünler ile balıktan elde edilen kapsül ürünlerden alıyorum.
-
Çok bilgilendirici bir yorum teşekkürler.
Faydalı yorum için teşekkürler. Türkiye'de yaşadığımız acı gerçeğini böyle yüzümüze tokat gibi çarpılınca zihnimizi diri tutmuş oluyoruz. Rusya'nın veya Avrupa'nın kanserojen diye kabul etmeyip, Türkiye'ye geri postaladığı tonlarca meyve-sebze tabii ki imha edilmeyip, israfa yolaçılmıyor. Afiyetle yediriyorlar bize. İsraf haramdır malum...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Balıktanda soğuttular milleti
hastanelere müşteri garantisi verildikten sonra gıda terörizmi başladı ver yetkiyi gör etkiyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3 kuruşluk balık keyfimiz vardı, cahil cahil yiyorduk ne güzel.
Şaka bir yana teşekkürler bilgilendirici yorum için.
Global balık piyasası ile ilgili bir belgesel vardı netflix'te orada da senin dediğin gibi somonun yenmeyecek şey olduğunu belirtiyorlardı.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Konu açılmışken geçenlerde öğrendiğim bir takım bilgileri sizinle paylaşayım ki yarar beklentisiyle somon yiyenler kandırılmamış olsun. Piyasada satılan yerli veya yabancı kaynaklı tüm somonlar çiftlik üretimiymiş. Hızlıca kilo alsınlar diye saçmasapan yemlerle besleniyorlarmış; dolayısıyla vücutlarında işe yarar miktarda Omega 3 yokmuş. İnternette belirtilen Omega 3 değerleri vahşi somonlar için geçerliymiş; ki o balıklar ancak seçkin zenginlerin masasını süslüyormuş. İşin somon bölümü bu. "Ton balığı yiyin." diyorlar, içi cıva dolu. Uskumru yeseniz, içi nikel dolu. Hızımı almışken konuyu biraz daha ileri taşıyayım, meraklı olan arkadaşlar bilgilensin. Sürekli bir "Omega 3 için balık yiyin." lafı dolanıyor. Ancak, bunu söyleyenler ya bilgisiz ya da balık sektörü zarar görmesin diye yüz milyonlarca insana sürekli söylenen dev bir yalanın parçalarından ibaretler. Çünkü, Omega 3 ısıyı gördüğü zaman parçalanan bir yağ asidiymiş. Yani, balığı hangi yöntemle pişirirseniz pişirin, içinde işe yarar miktarda Omega 3 kalmıyor. Balıktan işe yarar miktarda Omega 3'ü ancak ve ancak çiğ balıktan, yani suşiden vs. almak mümkünmüş. Ne var ki, o da pahalı ve sık tüketildiğinde parazit enfeksiyonuna yol açma olasılığı yüksekmiş. Gelinen noktada, anladığım kadarıyla, sağlığımızın içine etmeden, Omega 3'ü kapsüllerden başka bir kaynaktan almaktan başka şansımız yok. Sonuç olarak, "Balığımı yedim, Omega 3'ümü aldım." diye düşünenler balığı sadece lezzeti ve protein için yediklerini bilsinler, desteklerini almayı unutmasınlar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X