Öncelikle merhaba arkadaşlar . Bilgisayar donanımlarıyla alakalı herhangi bi sorunum olduğunda internet üzerinden arama yaparak genelde sorunumu çözümlüyorum fakat bu sefer sorunumun çözümüne dair en ufak bi ip ucuna dahi rastlayamadım...
Trust gaming headset kulaklığım var yaklaşık 6 7 ay önce aldım . Kendi üzerinde ses kartı bulunan kulaklıklardan , mikrofon ve kulaklık tek jak üzerinden usb bağlantısı ile bağlanıyor .. Yaklaşık bir ay öncesine kadar sürekli mikrofonunuda kullanıyordum ve herhangi bir sorun yaşamamıştım. Lakin mikrofonu iki haftadır kullanmıyordum şimdi kullanmaya çalıştığımda karşı tarafa sesim gitmiyor ses kartını silip tekrar kurdum kulaklık ve mikrofonun driver ını silip tekrar kurdum tüm ayarları kurcaladım fakat çözüme ulaşamadım .. Aygıtı dinle butonunu işaretlediğim taktirde sadece cızırtı geliyor , bu cızırtıda sanırım topraklama kaynaklı kasanın metal kısmına elimi deydirdiğimde cızırtının azaldığını farkediyorum ..bu cızırtı dışında mikrofonumdan herhangi bir ses gelmiyor .. Kulaklığın garantisi halen devam ediyor fakat garanti işlemi uzun süreceğinden dolayı eğer donanımsal bir sorun ise çözmeyi denemek istiyorum . Konuyu sürekli takip edicem cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekür ediyorum . iyi forumlar
yapılacak her şeyi yapmışsın birde başka bir bilgisayarda driverlarını kurarak dene orda da aynısı yaparsa garantiye gönder .
Farklı bilgisayarda da denedim aynı şekilde , bir hata yapıyor olabileceğimi düşündüren şey bu kulaklığın tak çalıştır özellikli olanlardan biraz daha farklı olması.. Kurulum falan gerektirdiği için birde normal ses kartıyla aynı anda çalıştırılamıyor bu kulaklık ses kartını iptal ettiğim zaman ses hoparlorlerden kapanıp kulaklığa yansıyor .. Bu yüzden ayarlama mı yapmam gerek acaba diye düşünmekteyim . Aslında şöyle bişey var kulaklığın driver ını sildiğim de kulaklığı takınca otomatik olarak windows bu kulaklığın sürücüsünü yüklüyor ve bi süre sonra kulaklık normal çalışır hale geliyor .. ama mikrofonda aynı durum yok hiç çalışmıyor dediğim gibi bu cihazı dinlede sadece cızırtı geliyor ... Dün gece çok uğraştım yapmak için kulaklığın driver programı açılıyordu sıkıntı gözükmüyordu şimdi ise açmayı denediğimde herhangi bir aygıt bulunamadı diyor yani buda kulaklık driver programının kulaklığı görmediği anlamına geliyor sanırım ama kulaklık sıkıntısız çalışıyor ... Çok ilginç bi sorun . Bi taraftanda beni düşündüren kulaklığın bazı yerleri çok karışıyordu yani kendi etrafında sarılıyordu bu esnada kablo hattından geçen mikrofon kablosu kopmuş olabilirmi diye düşünmekteyim kablo hattının dışında örgü kaplama var yinede bu şekilde kopmuş olabilirmi bilemiyorum.Eğer bu kablo hattından geçen mikrofon kablosu kopmuşsa garanti kapsamına girmeyebilirmi acaba ??
Bu arada cevabın işin teşekür ederim
bütün anlattıkların kulaklığın mikrofon kısımının arızalandığı anlamına gelir dediğin gibi genelde kablo kısımlarında kopma olabiliyor zannetmiyorum garanti dışı bırakacaklarını açar orayı lehimlerler olu biter tabi arıza oysa ama garantiye gönderirken bu kadar uğraştığını anlatma basit şekilde sürücüsünü kurup kaldırdım başka bilgiasyarda denedim sadece cızırtı geliyor de servisi huylandırma .