Şimdi Ara

Mikrofonun yaptığı cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. bundan 3-4 ay önce mikrofonlu kulaklık aldıydım Hyperx Cloud 2.
    bilmeyenler için yazıyorum mikrofon kulaklığa jack ile sök-tak bağlantılı kulaklığın kablosundan tek jack çıkıp kendi ses kartına bağlanıyor ses kartından da usb ile pc ye bağlanıyor ve kendi driverını otomatik olarak yükleyip başka herhangi bir ekolayzırı falan yok ses karıştırıcısından da bass ayarını ses düzeyini arttırıp azaltamıyorsunuz kısıtlanmış bir şekilde.
    Problem ise kulaklıktan gelen seste hiç bir sıkıntı yok gayet temiz ve net fakat konuşurken karşıdaki kişiye ses uğultulu cızırtılı arkada motor çalışır gibi ses gidiyor ses kaydı yaparkende aynı sorun var mikrofonu dinle dediğimde de sürekli kesilmeyen bir ses.
    ilk aldığımda bu problem vardı sonra kendiliğinden geçti rahatladı arkadaşlar ve yakın zamanda tekrar olmaya başladı. bu sefer ne yaptıysam yapayım sesi kesemedim. farklı usb usb portlarını denedim driverını kaldırıp tekrar kurdum hatta format atıp acaba güncellemelerden falan mı etkilendi diye win 8.1 den win 10 a bile geçtim ne yaptıysam kesemedim.
    geçenlerde araştırırken gene birisi kasaya dokunduğunda sesin kesildiğinden bahsetmiş dün akşam o aklıma geldi kasanın yanına yada arkasına elimi koyduğumda ses tam bitmesede %95 oranında kesiliyor. o da full seste belli oluyor.
    binanın topraklamasında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü daha önce tek mikrofon yada mikrofonlu kulaklık denediğim oldu hiç bir sıkıntı yaşamamıştım şu anda ki kulaklığa kadar. ama öncekiler normal jack girişli tiplerdendi.
    bu sesin sebebi ve çözümü ne olabilir arkadaşlar.

• Dip sesi gelmesi topraklamadan oluyor genelde. Kasaya dokundugunuzda ses kesiliyorsa pc nizin toprak hattını kontrol edin pc nin toprak hattı sorunsuz bir şekilde çalışsın dip sesi kesilir gene kesilmezse evde ne kadar elektrikli alet varsa hepsinin fişini çekin bakın dip sesi kesildimi (mesela mutfaktaki çaydanlıgın toprak hattında kaçak var ve o kaçak topraga akmıyorsa sizin bilgisayarınızı bile etkiler) kesildiyse eger tek tek takın hangisinin toprak hattında problem var bulurunur gene bulamazsanız gece saat 4 gibi herkes uyuyunca deneyin dip sesi yani cızırtı kesilmişse komşularınızın cihazında elektrik kaçagı vardır o toprak hattıyla topraga akamıyorsa o sizin pc nizi ektileyebilir.

kasadan duvara kadar giden kabloyu kontrol edin belki onda problem olabilir. Kesin çözüm kasanın demir yüzeyine bagladığınız kablonun bir ucunu su borusuna veya çeşmeye bağlayın %100 sonunuz çözülür. Bir de bios pilini çıkarıp cihazı sıfırlayın belki böyle düzelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi latif.07 -- 11 Mayıs 2017; 12:8:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: latif.07

Dip sesi gelmesi topraklamadan oluyor genelde. Kasaya dokundugunuzda ses kesiliyorsa pc nizin toprak hattını kontrol edin pc nin toprak hattı sorunsuz bir şekilde çalışsın dip sesi kesilir gene kesilmezse evde ne kadar elektrikli alet varsa hepsinin fişini çekin bakın dip sesi kesildimi (mesela mutfaktaki çaydanlıgın toprak hattında kaçak var ve o kaçak topraga akmıyorsa sizin bilgisayarınızı bile etkiler) kesildiyse eger tek tek takın hangisinin toprak hattında problem var bulurunur gene bulamazsanız gece saat 4 gibi herkes uyuyunca deneyin dip sesi yani cızırtı kesilmişse komşularınızın cihazında elektrik kaçagı vardır o toprak hattıyla topraga akamıyorsa o sizin pc nizi ektileyebilir.

kasadan duvara kadar giden kabloyu kontrol edin belki onda problem olabilir. Kesin çözüm kasanın demir yüzeyine bagladığınız kablonun bir ucunu su borusuna veya çeşmeye bağlayın %100 sonunuz çözülür. Bir de bios pilini çıkarıp cihazı sıfırlayın belki böyle düzelir

haftasonu dediklerini deneyeceğim.
    teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.