Şimdi Ara

===MİLANO TEKNİK SERVİS MİLANO HAKKINDA HERŞEY==== (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
3
Favori
43.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erolkan

merhaba öncekı 2 aracımda(toyota carına,renault laguna 2)milano marka sıralı sıstemden memnun kaldıgım için 3.aracım olan 2004 model subaru forester 2.0x a/t aracımada 3 gün önce milano marka super regulatorlü sıralı sıstem lpg taktırdım..ilk baslarda bır sorunum yoksu sımdı 800 km oldu..rolantıde devır saatının bırden dusmesı,rolantıde tıtreme gıbı sorunlar basladı.en onemlısı hafıfı rampa bır yerde durmustum..kalkış yaparken tamgaz bastım motor arıza ışıgı yanıp sondu..yarım saat sonra baktım motor arıza ışıgı sureklı yanmaya basladı..ama motorun cekısınde ve gıdısınde bır dusme olmadı..sızce bu sorun lpg denmı yoksa baska bır seydenmı?en basıt olarak kendımın bu sorunun nerden kaynaklandıgını anlamam ıcın bır yol varmı?

Milano yu aracıma taktırdım ve aracımdan nefret etmeme ve onu satmama neden oldu, adi bir lpg markası, Sizdeki sorunların aynısı benim aracımda da vardı, en son soğukken ısınınca kesinlikle lpg ye geçmiyor elle yapmak gerekiyordu

• bugun lpg montajımı yapan ustama gıttım..rolantıdekı sorun için ayar yaptı ama sorun devam ederse enjektor memelerını 2.2 yapacagız dedı..enjektor memelerını buyutecekmıs..
  • quote:

bugun lpg montajımı yapan ustama gıttım..rolantıdekı sorun için ayar yaptı ama sorun devam ederse enjektor memelerını 2.2 yapacagız dedı..enjektor memelerını buyutecekmıs..

Kaç olması gerektiğini bilmiyormuş öylemi ?

8-10 gidişte öğretirsin ve sevaba girersin :) Sakaryada o kadar meşhur LPG ciler varken gidip manava mı taktırdınız sistemi kasap'amı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 4 Eylül 2011; 14:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

bugun lpg montajımı yapan ustama gıttım..rolantıdekı sorun için ayar yaptı ama sorun devam ederse enjektor memelerını 2.2 yapacagız dedı..enjektor memelerını buyutecekmıs..

8-10 gidişte öğretirsin ve sevaba girersin :) Sakaryada o kadar meşhur LPG ciler varken gidip manava mı taktırdınız sistemi kasap'amı ?

evet ustama 8-10 kez gittim ama sorunum hala devam edıyor..lpg ayar kablosu aldım..forumu okuyarak ayar yapmak ıstıyorum ama tam anlamıyla olayı çözemedım..
  • quote:

quote:

quote:

evet ustama 8-10 kez gittim ama sorunum hala devam edıyor..lpg ayar kablosu aldım..forumu okuyarak ayar yapmak ıstıyorum ama tam anlamıyla olayı çözemedım..

Bence Sakarya ELBİRLİK'e gidin onlarda bu sistemi baktırın, eğer bu markaya hizmet veremiyorlarsa onların temsil ettiği başka bir marka taktırın ve profesyonel ekiple çalışmanın yararını görünce bana teşekkür edersiniz.
    Saygılar

• Hallettiniz mi sorununuzu?
  • bugun tekrar lpg ayarımı yapan yere gittim..tesaduf oradaki elektrık ustası arıza kodu makınasını aracıma bagladı..aracta oksıjen sensoru arıza hatası cıktı..o hatasyı silince rolantı bayagı düzeldi..usta oksaıjen sensorunu değiştirisen sorun kalmaz dedi..bende ne yapacagımı anlamadım..biri diyorsubap ayarı,biri diyor oksıjen sensoru,bırı dıyor bujı kablosu,havaakışmeterı derken hangısınden başlayacagımı anlayamadım..ama öncelıklı olarak oksıjen sensorunu değiştirecegım herhalde..
  • Aynı semptomlar benzindede mevcutmu?
    Lpg ile alakalı olup olmadığını en kolay arıza kayıtlarını sildikten sonra aracı bir müddet benzinde kullanarak anlarsınız.
    Eğer arıza lambanız yanmazsa benzinde kullanırken o zaman lpg kitine yönelirsiniz.
    Lpg montajını yapan eleman eğer motordan anlamıyorsa sizi süründürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umera

Aynı semptomlar benzindede mevcutmu?
    Lpg ile alakalı olup olmadığını en kolay arıza kayıtlarını sildikten sonra aracı bir müddet benzinde kullanarak anlarsınız.
    Eğer arıza lambanız yanmazsa benzinde kullanırken o zaman lpg kitine yönelirsiniz.
    Lpg montajını yapan eleman eğer motordan anlamıyorsa sizi süründürür.

bugün lpg ayarı yaptırmaya gitmeden önce benzınde araba aşırı titriyor çok yavaşladıgımda ise stop edıyorduiigaza gecınce tıreme rolantıde azalıyordu..ama arıza kaydını sildikten sonra hemen hemen cok cok az bir titreme kaldı..hem benzinde..lpg de ise biraz daha belli bir titreme kaldı..
  • Oksijen sensörü arızasından dolayı rolanti o kadar etkilenmez.
    Bence aracınızı iyi bir motor ustasına gösterin. Boğaz kelebeği kirliliği vs. olabilir.
    Arıza lambası tekrar yandı mı?
  • quote:

Oksijen sensörü arızasından dolayı rolanti o kadar etkilenmez.
    Bence aracınızı iyi bir motor ustasına gösterin. Boğaz kelebeği kirliliği vs. olabilir.

boğaz kelebegine baktılar temiz,bujıler yeni..
    arıza lambası şimdilik yanmadı...
    ama dedıgım gibi oksıjen sensörü hatasını silince rolanti kendine geldi sayılır..ama hala net olarak nerden başlayacagım hakkında bir cevap yok..
    gecen hafta izmiiteki yetkılı subaru servisine gittigimde bana subap ayarı gerektıgını soyledıler..bugun aracı aldıgım cadde motors u aradım..subap ayarından degıl bujı kablosundan olabılecegını soyledıler..aksamustu lpg cıye gıttım oksıjen sensoru dedı..bende ne yapacagımı sasırdım..
  • quote:

quote:

Oksijen sensörü arızasından dolayı rolanti o kadar etkilenmez.

boğaz kelebegine baktılar temiz,bujıler yeni..
    arıza lambası şimdilik yanmadı...
    ama dedıgım gibi oksıjen sensörü hatasını silince rolanti kendine geldi sayılır..ama hala net olarak nerden başlayacagım hakkında bir cevap yok..
    gecen hafta izmiiteki yetkılı subaru servisine gittigimde bana subap ayarı gerektıgını soyledıler..bugun aracı aldıgım cadde motors u aradım..subap ayarından degıl bujı kablosundan olabılecegını soyledıler..aksamustu lpg cıye gıttım oksıjen sensoru dedı..bende ne yapacagımı sasırdım..

Sn.umera nın dediği gibi aracınızı 200-300 km benzinde kullanın aracınız tamamen iyileşecektir. Sonra yine benzinde olarak servisinize gidin ve yeni bir kalibrasyon yaptırın.
    Sensör falan değiştirip boşuna masraf yapmayın.
    Saygılar

• aracımın boğaz kelebeğini temizlettim..benzindeki titreme nerdeyse gecti diyebilirim..ama lpg de titreme devam edıyor..klımayı actıgımda bıraz daha fazlalaşıyor..nozullerım 2.5 miş ama programa 2.0 dıye gırmısler..onu duzelttıler..subaru servısıne gıttım rolantıdekı tıtreme için lpg de..usta lpg tesısatında hava kaçağı olabılecegını soyledı..bu ne demek acaba?bunu kendım anlayabılırmıyım?bogaz temızlıgı yapıldıktan sonra lpg ayarı ıster mı arac?eger isterse otomatık kalıbrasyon yapsam bır faydası olur mu?
  • quote:

aracımın boğaz kelebeğini temizlettim..benzindeki titreme nerdeyse gecti diyebilirim..ama lpg de titreme devam edıyor..klımayı actıgımda bıraz daha fazlalaşıyor..nozullerım 2.5 miş ama programa 2.0 dıye gırmısler..onu duzelttıler..subaru servısıne gıttım rolantıdekı tıtreme için lpg de..usta lpg tesısatında hava kaçağı olabılecegını soyledı..bu ne demek acaba?bunu kendım anlayabılırmıyım?bogaz temızlıgı yapıldıktan sonra lpg ayarı ıster mı arac?eger isterse otomatık kalıbrasyon yapsam bır faydası olur mu?

Araçtaki titreme benzindede hissedilir bir şekilde ise
    1- Emme manifoldu hava alıyor olabilir,
    2- Aracınızın subapları yanlış yakıt ayarından ötürü hasar görmüştür, subaplarınızı kontrol ettirin.
  • quote:

quote:

aracımın boğaz kelebeğini temizlettim..benzindeki titreme nerdeyse gecti diyebilirim..ama lpg de titreme devam edıyor..klımayı actıgımda bıraz daha fazlalaşıyor..nozullerım 2.5 miş ama programa 2.0 dıye gırmısler..onu duzelttıler..subaru servısıne gıttım rolantıdekı tıtreme için lpg de..usta lpg tesısatında hava kaçağı olabılecegını soyledı..bu ne demek acaba?bunu kendım anlayabılırmıyım?bogaz temızlıgı yapıldıktan sonra lpg ayarı ıster mı arac?eger isterse otomatık kalıbrasyon yapsam bır faydası olur mu?

Araçtaki titreme benzindede hissedilir bir şekilde ise
    1- Emme manifoldu hava alıyor olabilir,
    2- Aracınızın subapları yanlış yakıt ayarından ötürü hasar görmüştür, subaplarınızı kontrol ettirin.

evet aracta benzindeki titreme biraz belirgin.hele klıma vs..acarsam dahada titriyor..lpg ye gecınde titreme dahada artıyor..lpg sistemini takalı 2500 km oldu..subap ayarlarını bu kadar kmde bozabılırmı?bırde bu emme manıfoldundan hava alıp almadıgı bılgısayardan bellı olmaz mı?

• Tabiki belli olur. ayrica manifoldda islem yapilan yerlere su veya kopuk dokerseniz yine belli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tabiki belli olur. ayrica manifoldda islem yapilan yerlere su veya kopuk dokerseniz yine belli olur.

peki subap konusuna ne dersiniz?manıfoldun hava aldıgını bilgisayara bağladıgımızda milano programın hangı bölümünden anlarız?(v1.45.2.7)
  • Manifolaltan sensör sonrası hava girişi varsa araç ecu'sundan bunu görebilirsiniz.
  • bem muşta memurum
    97 opel astra 16 valf aracımda MİLANO marka lpg var.
    kaç yıldır üğraşıyorum bi türlü çözemedik işten anlayan lpg cide yok hepsi KÖPÜKLE BULMAYA ÇALIŞIYORLAR
    fakat buralarda MLANO SERVİSİ YOK en yakı 400 km ötede
    ARACIM MUAYENEDEN GEÇMİYORRRRRRRRRRRR KAFAI YEMEK ÜZEREYİM
    YETKİLİ MİLANO SERVİSİ ARIYORUMMM
    arcımda gaz kaçağı var.
    beyinden kacak var ne yapabilirim

mehmet bilgic
    0 506 449 6343
    TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mb43 -- 23 Aralık 2011; 1:25:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mb43

bem muşta memurum
    97 opel astra 16 valf aracımda MİLANO marka lpg var.
    kaç yıldır üğraşıyorum bi türlü çözemedik işten anlayan lpg cide yok hepsi KÖPÜKLE BULMAYA ÇALIŞIYORLAR
    fakat buralarda MLANO SERVİSİ YOK en yakı 400 km ötede
    ARACIM MUAYENEDEN GEÇMİYORRRRRRRRRRRR KAFAI YEMEK ÜZEREYİM
    YETKİLİ MİLANO SERVİSİ ARIYORUMMM
    arcımda gaz kaçağı var.
    beyinden kacak var ne yapabilirim

mehmet bilgic
    0 506 449 6343
    TEŞEKKÜRLER

merhaba aracınızda beyin olarak bahsettiğiniz buharlaştırı (regülatör) sorun sadece regülatördeki lpg sızıntısı ise herhangi bir lpg servisinden yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz yada kesin çözüm olarak uygun bir regülatörle değişim yapabilirsiniz .sonuç itibariyle sadece araç muayene istasyonunundan geçmesi yeterli değil ,eğer ciddi ve tehlikeli bir sızıntı boyutuna varmışsa sağlığınız ,güvenliğiniz açısından olayı bir adım daha önde tutmanızda yarar var .
    iyi günler diliyorum ...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.