Garanti Miles and Smiles 4M ustu ve 8M ustu varligi olanlarin kazanacagi puanlar bir miktar azaltilmis. ShopandFly in gerisine dustu bu hali ile. |
Miles&Smiles Kampanyaları (311. sayfa)
-
-
Elite plus statüsündeki 2 kere ücretsiz business upgrade hakkında eş ve çocuğa economy bileti alıp onları da business classa a ücretsiz upgrade edebiliyor muyuz? Örneğin üçümüz de aynı uçuşta aynı pnr numarasına sahip olduğumuzda aileyi ücretsiz business upgrade edebiliyor muyum? ve bu durumda tek hakkım mı gidiyor yoksa 2 mi?
-
elite plus upgrade hakkı, sadece sizin biletinizi upgrade edebilir.
Edit: alttaki arkadaşın bilgisi daha doğru, onu dikkate almanızı öneririm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaizermann -- 10 Ekim 2024; 16:29:58 > -
quote:
Orijinalden alıntı: macnairElite plus statüsündeki 2 kere ücretsiz business upgrade hakkında eş ve çocuğa economy bileti alıp onları da business classa a ücretsiz upgrade edebiliyor muyuz? Örneğin üçümüz de aynı uçuşta aynı pnr numarasına sahip olduğumuzda aileyi ücretsiz business upgrade edebiliyor muyum? ve bu durumda tek hakkım mı gidiyor yoksa 2 mi?
Aile üyeliği bulunan Elite Plus üyeler ücretsiz “kabin yükseltme” haklarını aile üyeliğindeki diğer üyeler için kullanabilir.
https://www.turkishairlines.com/tr-at/miles-and-smiles/business-upgrade/
-
elit hakkı mevcut mu ?
-
mevcut
+353 89 965 2764 whtsp -
Selamlar,
AmEx Gold'un yurt disi 10x kampanyası sona erince Miles&Smiles kullanmaya başladım aylık yaklaşık 30-35K Mil toplayabiliyorum. milleri hem arttırmak hemde daha avantajlı kullanabilmek adına neler yaptiginizi paylaşabilir misiniz?
-
Fazla uçmayan biri olarak kampanyalardan iyi mil topluyordum eskiden ama şimdi kartın bana faydası kalmadı nerdeyse. Kampanyalar hep yüksel harcama istiyor. Anadolujet mil olayı da gitti. Kapatacam artık -
Ben de ayda 30-35k mil topluyorum miles and smiles kart ile. Zaten 35 ust limiti var ona gore ayarlayip kalani diger kartlara dagitiyorum harcamalari.
Benim icin en mantikli mil kullanimi THY de ucus bileti almak. Ozellikle Uzun ucuslarda Bangkok, Tokyo, Singapore, Amerika vb. bazen 35k mil ile ucak bileti alinabiliyor. Millerin en degerli kullanimi bu sekilde oluyor diye dusunuyorum.
Son dakika ucak bileti alirken ornegin Parise 25000 TL olmustu ucak bileti ama 20k mil ile aldim. Tabii erken alirsaniz 6-7bin TL normalde.
Ben genelde 2 milimin degeri 1 TL ve uzerindeyse o sekilde ucak bileti olarak harciyorum. Yani 20bin Mil ile ucak alacaksam ucak biletinin normal fiyati 10bin TL ve uzeri olmasi gerekli ki mantigi olsun. Ya da benzer olarak Bangkok ucak bileti 21.000 TL ama 35.000 Mil ile alabiliyorum bu da yine 2 milin degeri 1 TL nin uzerinde oldugu bir durum. 2 milin degeri 1 TL'nin altina indiginde normal para ile aliyorum ucak biletlerini.
Buna ek olarak cok seyahet etmiyorsaniz, millerinizi kampanyali zamanlarda 1:3 oraninda (su anda 15 kasima kadar mevcut) status mile cevirerek, Elit vb. statunuzu koruyabilirsiniz. Cok seyahat edenler bilir, Elite olarak Star Alliance Gold olmanin cok guzel avantajlari oluyor. Hemen hemen her havalimaninda lounge a giris, siralarda beklememe, bavulunuzun ilk gelmesi gibi.
-
Benim de bir sorum var. Miles and Smiles Elite ya da Elite Plus olarak, check-in kontuarinda sorup da ucretsiz olarak business upgrade almis biri var mi yoksa sehir efsanesi mi artik? Eskiden oluyordu fakat son 1 yildir hic upgrade alamadim, surekli para odemem istendi. Normalde yer olunca arada yapilirdi.
-
10 yıl öncesinde çok kez başıma geldi fakat son 10 yıldır hiç teklif edilmedi. Normalde beni hep desk’e çağırıp upgrade verirlerdi. Nerde eski THY… -
Uçakta overbook varsa öncelikli olarak Elite plus üyelere sonrada Elite olanları upgrade yapıyorlar.2-3 ay önce uzun uçuşta kapıda upgrade olmuştum.
-
Son 5 yılda Elite olarak bir 6-7 kere upgrade oldum ama hepsi uçağa binerken bilet pasaport kontrolü sırasında haber verildi, checkin sırasında hiç olmadı. Uçuşlar da Dubai, Paris, Montenegro falan. -
Ucaga binis sirasinda nasil oluyor? Kendileri mi iletiyorlar direkt yoksa siz mi yine soruyorsunuz?
-
Yok ben sormadım hiçbirinde, direkt kendileri ilettiler. Tam uçağa binerken boarding pass'i tarıyorlar ya, o anda sistem uyarı veriyor, çalışanlar da koltuğunuz değişti deyip yeni boarding pass veriyor. Tamamen şans yani
-
O zaman anladigim kadariyla ucaklara overbooking yaptiklarinda sistem upgrade ediyor otomatik. Cok sansa denk gelmek gerekiyor artik :)
Peki sizin icin en kartli upgrade nasil yapiliyor? Uygulamadan mi yoksa yine kontuarda bir fiyat cikiyor o daha uygun oluyor sanki para ile yapmak istedigimizde.
Bir de varlikli mil kazanimi oranlari degismis sanirim. 1-4 milyon arasi 4-8 milyon arasi ve 8 milyon uzeri varlik tutarak farkli oranlarda kazaniyorduk. 1-5 milyon, 5-10 milyon ve 10milyon uzeri olarak guncellenmis.
-
Merhaba.
Isim geregi cok sik seyahat etmeye basladim ve biletlerimi sirket genelde THY'den aliyor. Ben de bu vesileyle olabildigince hizli Elite olmak istiyorum, 8 ayda anca yeni Classic Plus olabildim. Bunun icin harcamalarimdan kazandigim mili, statu miline cevirebilecegim bir kredi kartina ihtiyacim var. Aylardir faydasiz bir kart kullaniyorum.
Karti hem yurt ici hem de yurt disinda kullanacagim. TL ve USD ekstre ayri olacak. Bu anlamda hangi secenege gitmeliyim sizce?
1-) Garanti
2-) QNB
3-) Kuveytturk
Diger bankalardaki milleri sanirim statu miline ceviremiyoruz o yuzden seceneklere eklemedim. Bankaya herhangi bir birikim aktarmayi planlamiyorum ama aktarirsam da cok yuklu olmaz.
Bir de esim icin de ek kart cikartacagim, onun harcamalari mil olarak bana mi gelir yoksa kendisinin TK hesabinda mi birikir?
-
Qnb daha çok mil veriyor ama ekstra mil kampanyası yok, garantinin daha falza mil kampanyası oluyor. Ben qnb kullanıyordum ama vazgeçtim wings black plus’a geçtim. Normal harcamalarda daha iyi mil veriyor kampanyaları da oluyor ve fiyat farkı almadan her firmayla uçabiliyorsunuz.
Miles and smiles kredi kartlarının fazla miş verdiği tek yer thy den alınan biletler. Ben şimdi her harcamamı wings’den thy biletinil qnb miles and smiles’dan alıyorum bu şekilde gideceğim bakalım. -
Bu biraz ne kadar harcama yaptiginiz ve bankaya ne kadar koydugunuza bagli. 35bin mil kazanma siniri var zaten aylik, ben genelde buna ulasiyorum Garanti ile.
200bin civari aylik harcamaniz olup, bankaya da 1M ustu bir birikim koyarsaniz, muhtemelen 25-30k rahatca biriktirebilirsiniz kampanyalari da takip ederek Garanti ile. Yurtdisi seyahatiniz oluyorsa kampanyalari daha rahat doldurabilirsiniz. Ama maalesef birikimsiz ve az harcama ile Elite cikacak kadar mil biriktirmeniz zor olabilir.
Garantinin bir diger guzelligi, kartin American Express versiyonu da veriliyor ve bunda + %25 daha fazla mil kazaniyorsunuz her seye ek olarak.
-
Ama wings’te kazandığın milleri statü miline çeviremiyorsun diye biliyorum doğru mudur?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X