Şimdi Ara

Millenicom’dan ZAMCIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
8.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vdsl de 93 hız alıyorum ilave olarak apartmanda kablo tv ve süperonline 100 hız mevcut yani alternatiflerim çok zaten ttnet i yüksek fiyatından dolayı bırakmıştım şimdi aynısı yine olmaya başladı.

Ekleme yapayım millenicom müşteri hizmetleri canlı bile olsa cansız gibi donanım haberdeki Başta Alper bey ve Nurettin bey gibi uzman ilgili alakalı bir kadro olmasa müşteri hizmetlerinin robottan farkı kalmazdı.
  • 16-35 arası tahattüsüz en ucuz tarife kimde var arkadaşlar türksat ve fiber altyapım yok vdsl var sadece maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_özcan

Elektirikden suya,doğalgazdan benzine,gsm den internete, elini kolunu sallayan istediği gibi vatandaşı s.kmeye başladı..
    Zam haberi okumadığım tek bir gün kalmadı.
    Hani ne diyeyim ki küfür etsen,beddua etsen bile yetmiyor artık
    bir babayiğitte çıkıp %50 indirim demiyor :D ama 3 ayda iteliyorlar
  • help21 kullanıcısına yanıt
    uzak dur bence
  • Netspeed 16 mbps 66, 35 mbps 76 lira.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taahhüt olmamasının zararları görmeye başladınız galiba =) Taahhüt olsaydı zam yapamazlardı fiyata. Tabi çıkıp başka firmaya gitmek daha kolay bu durumda.
    Övündükleri gibi fiyatları da düşük değil. Cgnat kullanıyorlar, aboneleri bir havuza toplayıp interneti gıdım gıdım veriyorlar. Prime time da 100mbit diye övündüğünüz hattınız 3mbite düşüyor vs.
    Ucuz internet alıcam derken paranızla rezil olursunuz.

Ben yazmaktan bıktım, artık son kez yazıyorum. Al-sat yapan firmalardan uzak durunuz. isimlerini tek tek yazmama gerek yok, araştırın bulun.

50mbit kotasız tt kullanıyorum 74.99TL. Varsa benzer bir tarife buyurun yazın.
  • crawlers kullanıcısına yanıt
    Ben de altyapı aktif olunca TT 100 mbps 110 liraya kullanacağım hocam.

• Netspeed'e geçin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crawlers

Taahhüt olmamasının zararları görmeye başladınız galiba =) Taahhüt olsaydı zam yapamazlardı fiyata. Tabi çıkıp başka firmaya gitmek daha kolay bu durumda.
    Övündükleri gibi fiyatları da düşük değil. Cgnat kullanıyorlar, aboneleri bir havuza toplayıp interneti gıdım gıdım veriyorlar. Prime time da 100mbit diye övündüğünüz hattınız 3mbite düşüyor vs.
    Ucuz internet alıcam derken paranızla rezil olursunuz.

Ben yazmaktan bıktım, artık son kez yazıyorum. Al-sat yapan firmalardan uzak durunuz. isimlerini tek tek yazmama gerek yok, araştırın bulun.

50mbit kotasız tt kullanıyorum 74.99TL. Varsa benzer bir tarife buyurun yazın.
    Ben de yıllardır dediğin firmaları kullandım, ne dedilerse o hızı aldım. Herkes sorun yaşayacak diye bir şart yok. Bir de senin tarife yeni abonelere var mı?

• + 9 TL. modem ücreti sanki hiç yokmuş gibi davranılıyor..Tutar 109 TL.
    Yıllarca kullansak dahi her ay modem ücreti ödeyip modem sahibide olamıyoruz..
    Türknet bu hizmeti 76 TL. sunuyor..
    Beklemeye gerek yok..P.tesi geçiş yapıyorum.

Alper Bey ve Millenicom çalışanlarına ilk bağlantıda gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim..
  • cumasi C kullanıcısına yanıt
    Kalmanızı isterdik umarım kararınız değişir.
    Ufak bir not. Bazı firmalar FTTH altyapıda hizmet sunmuyor.

• bu firma gene delikanlıymış. 30 tl yaptık diyor

hükümet gibi her gece 2 lira - 3 lira zam ayağı yapmıyor
  • Benim paketim 50mbit kadar sınırsız. Bana da 100 lira olmuş? 50mbit de 100, 100mbit de mi 100 lira?

50 mbit bir kere bile görmedim zaten. Hep 30. Nerede bu fiyatlandırmanın adaleti?
  • hanos kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sanırım prestij kanpanyasındasınız. Bu tarifede 100 mbps’ye kadar altyapının desteklediği en üst hız veriliyor. Fiyat da sabit. Yani 90 mbps de 40 mbps de aynı ücret.
    Dilerseniz özgürüm kampanyasına geçiş yapabilirsiniz. Hızın 35 mbps’ye kadar olur. Fiyatı da 79,9 TL.
    Ya da 50 mbps hıza özel teklif almak isterseniz taahhütlü teklif alabilirsiniz. Eğer hizmetimizden memnunsanız 2 yıl sabit fiyat garantisi için taahhüt verebilirsiniz.

• Hocam sabit fiyat için neden taahhüt istiyorsunuz? Siz taahhüt verin mesela.
    Size gelen müşteriler en azından 1 yıl boyunca sabit fiyattan hizmet alabilsin.
    Takdir edersiniz ki taahhüt dışında Türk Telekom'daki paketler arasında aman aman fiyat farkı kalmadı artık.

Türk Telekom 35 Mbit 115+6 TL = 121 TL
    Millenicom 35 Mbit 80+9 TL = 89 TL

Arada Aylık 32 TL fark var.

Şimdi bir bir hesap daha yapalım.

Millenicom ilk Ay bedeva 90 TL kazanç

Türk Telekom 3 ay bedeva 363 TL kazanç

Türk Telekomdan Millenicom için 90 TL düştük mü 270 TL kazanç kalıyor.

Şimdi 270 TL kar ile Türk Telekomdan 35 mbit 121 TL gelen paketi hesapladığımızda aylık 110 TL gelmiş oluyor.

Sonuç olarak Millencom 35 Mbiti 90 TL sunarken Türk Telekom 110 TL sunmaktadır. Aradak sadece 20 TL fark oluşuyor.

Ayrıca Türk Telekom 24 ay sabit fiyatla hizmet verirken siz ise sabit fiyat garantisi veremiyorsunuz. Sizde taahhütsüz'ün avantajı olduğu kadar dez avantjıda oluşuyor. Mesela sıklıkla zam gelmesi ve Türk Telekom'un sizden önce kendi müşterilerine hizmet sağlayıp daha iyi bir internet deneyimi sunması gibi.

Valla Alper Bey hesapladım sonuç böyle çıktı :)

Eminim sizinde kendinize göre bir düşünceniz olacaktır yazarsınız merakımız nail olur.

Edit : Şimdi yeni fark ettim ayrıca diğer sağlayıcılardan gelene hoşgeldin indirimi sunuluyor bu vesile ile 110 TL gelen paket aylık 103 TL geliyor. Yani sizin 35 mbitlik paket arasında sadece 13 TL fark oluşuyor.

13 TL Fark ile Türk Telekom'dan bire bir hizmet almak daha az sorun demek ve 27 Ay hiç bir zamdan etkilenmemek. Sizin 27 Ay 35 Mbit'e sunduğunuz pakette zaten 99 TL denk geliyor ve aralarında 4 TL fark kalıyor.

Yani hesapladığımda mevzu bu siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arseyus -- 6 Ekim 2019; 22:1:6 >

• Arseyus kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Rakiplerin hizmeti ve fiyatlmasına dair detaylı yorum yapmam bir tarafın çalışanı olarak çok etik olmaz. Bu nedenle tek bir firmayı değil genel bazı bilgileri belirterek açıklama yapmaya çalışmam daha doğru olur.

Öncelikle taahhütlü ya da taahhütsüz paket seçmek müşterilerin kendi özel durumlarında avantaj ya da dezavantaj olabilir. Bu nedenle bir firmanın taahhütlü tekkifi ile diğerinin taahhütsüz teklifini karşılaştırmak yanlış olabilir. Örneğin taahhütlü teklifini karşılaştırmaya aldığınız firmadan bir sebeple ayrılmak isteseniz cayma faturası ile karşılaşırsınız. Diğer yandan 2 yıl aynı adreste aynı şartlarda olacağınızı düşünüyorsanız o zaman taahhüt vermekte içiniz rahat olur.

Bu açıdan zaten rakip firmada taahhütsüz teklif olmadığı için karşılaştıracak bir durum görünmüyor çünkü taahhütsüzlüğü seçen bir müşteri için seçenek yok.

Taahhütlü teklifleri kıyaslayacaksak da bizde 35 mbps değil 50 mbps teklifi var. Bu nedenle rakibin 50 mbps teklifi ile bizi karşılaştırmak gerekir. Burada da rakibin fiyatı ftth altyapıda modem kirası hariç 129,9 TL. Yani elma elma kıyaslama yapınca tablo farklı çıkıyor.

Tüm bu detayların ötesinde şahsen sıkı bir internet kullanıcısı olarak erişim altyapısının Bu firmaların hepsinde tamamıyla aynı olduğunu bilen birisi olarak bırakın 13 TL’yi 1.3 TL için bile daha çok para vermeyi tercih etmezdim. Ama şu şartlarda. Eğer daha uygun fiyatlı olan müşteri hizmeti olarak beklentimi karşılıyor, sorun çıkartmıyor, başımı ağrıtmıyorsa.

Özetle karşılaştırmaları elma elma yapınca çok daha yüksek bir fark çıkmakla beraber az bile çıktıysa memnun olarak kullandığım bir internet için niye daha çok para vermek üzere başka firmaya geçeyim. Yok sorun yaşıyorsam da isterse 40 TL ucız olsun neden kalayım? Şahsi görüşüm bu şekilde.

Son not: Rakip firmadan geçişlerde verilen indirim genel adıyla cayma karşılamadır. Eski firmadan çıkan taahhüt bozma bedelidir. Önce bu bedeli tek kalemde ödersiniz sonra yeni firma size taksitlere bölünmüş indirim olarak bunu öder. Taahhütsüz bir paketten geçiş yapacaksanız zaten cayma bedeli çıkmaz, cayma bedeli faturası ibraz edilmeden de bu indirim verilmez.

• Valla 2018 aralık ayında vodafone'dan 100 mbit bağlantıyı 2 sene taahhütle ilk 12 ay 69.90 sonraki 12 ay 79.90 olacak şekilde aldık şimdiki fiyatlara bakıyorumda iyiki almışız diyorum 1 senemiz daha var
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Aynı paket bende de var, 15. ay bitmek üzere ve şimdiye kadar bir kere bile sorun çıkarmayan VDF son 10 gündür lanet ettirdi.Nazar değmesin diye diye nazar değdirdik en sonunda .
    Saat 19:00'a kadar hiçbir sorun yok ama 19:00'dan sonra hız bu :

MHye derdimi anlatmaya çalışıyorum maytap geçer gibi cevaplar veriyor, yok modemi kapat aç, yok kablo takılı mı emin ol vs.

• Yorumunuz için teşekkür ederim.

Zaten bende Türk Telekom çok daha iyi tarifeler sunuyor gibi bir uslupta bulunmadım. Türk Telekom ve Alternatif firmaların illa ki kendilerine göre avantajları dezavantajları vardır. Sizinde olaya objektif yaklaşmanız güzel oldu. Ancak takdir edersiniz ki fiyatlandırma konusunda aman aman farklar yok ancak işin taahütsüz kısmında ise evet haklısınız açık ara Millencom bu konuda önde.

Taahhütlü paketlerinizde her ne kadar 50 mbit tarifesini örnek verseniz de sonuç itibari ile 35 mbit almak isteyen birisi bu pakete göre bir değerlendirme yapacaktır. Bu yüzden sizin 50 mbit dahi olsa yinede arada uçurum farklar olmadığını ancak dediğiniz gibi eğer alternatif servis sağlayıcısı işini iyi yapıyorsa aralarında internet deneyim kalitesi birbirine benzer sonuçlarlar çıkarıyorsa Millenicom'u seçmeninin önünde elbette bir engel olmayacaktır aksine maliyet açısında fayda sağlayacaktır.

Ancak bazı rivayetlere göre arıza konusunda Türk Telekom'un kendi abonesine öncelik verdiğine dair söylentiler mevcut yine şahsi olarak bugüne kadar Türknet ve Netspeed firmalarında abone olduğum süreçlerde arıza oluştuğunda kısa zamanlarda ekipler geliyor sorunlar çözülüyordu. Sanırım bu biraz da bölgesel olarak yoğunluğa göre gecikmeler yaşanıyor.

Neyse hocam işin teknik kısmında işler nasıl yürür bilmiyoruz kendi çapımızda bize uygun olan paketleri inceliyor ve sorunsuz internet firması arıyoruz. Tabi herşey iyi bir tarife iyi bir fiyat değil samimiyette önemli. Umarım Millencom samimi bir şekilde Kullanıcı Dostu olarak yollarına devam ederler.

Ayrıca şu kampanyalarınıza yenilikler getirin siteye her girdiğimizde hiçbir değişlik yok

• Arseyus kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırırken aradaki en büyük farkı atlamışsınız.Sizin de bahsettiğiniz üzere 24-27 ay taahhüt var karşı tarafta.Kaldı ki taahhütsüz fiyatları çok yüksek olduğundan ilk 1-2 ay geçtikten sonra neredeyse taahhütü tamamlamaya zorlanıyorsunuz.

Zaten Turk Telekom'un müşteri peşinde koşmamasının sebebi siz Milleni den de alsanız TT altyapısından hizmet sunan diğer operatörlerden de alsanız TT yine sizden aynı parayı kazanıyor. Altyapı harici işlemleri başka firmaya yaptırıp buradan ettiği karı düşüp firmalara kiralıyor.İşin iç yüzünü çok iyi bilen için yorumum amatörce gelebilir ama genel yapı bu şekilde.

Şahsi görüşüm FPS oynamayan pinglerle çok haşır neşir olmayan birisi için TT fuzulidir.Diğer operatörler download-ip tv-netflix-surf gibi konularda hayli hayli memnun eder.Sırf bunlar için Turk Telekom a taahhüt vermeye gerek yok.Veriyorsan da baya bir uyguna gelmesi lazım.Yani Turktelekom 24 ay taahhütlü %10-20 uygun olur o zaman Millenicom mu Turk Telekom mu diye sorulabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.