Hadi evlenince gecinirsin karın calisirsa 2 tane maas girmis oluyor eve. Cocuk oldugu zaman cocuga bakmak için kari işi birakiyor tek maas kaliyor ortalama maas suan 25bin ülkede. Hadi bu kisi 35 aliyor diyelim yuksek soyleyelim. Ev kendisine ait olsa bile 35bin maasla o ev dönmez. Çocuğu özel okula gondermezsen iyi bir eğitim alamaz ve yuksek ihtimalle kötü bir hayati olur hatta sizden bile kotu bir duruma düşer sonra bu durum icin sizi suclar arkadaslarim hep guzel okullara gitti ben devlet okuluna gittim o yuzden bir sey olamadim diye. Turkiye'de aile kurmak çok zor. İşin kötü yani Tr maasli calismak icin en kötü ülke olabilir. 35bin maas alinca 55 bin civari brut oluyordur. Hic gitmediginiz devlet hastaneleri icin burdan para gidiyor. Mezarda olacağınız emeklilik icin yüksek paralar ödeniyor. 35bin maas aliyorsaniz emekli maasiniz zaten 15 civari bir sey olur. Yaslilar bu yuzden emekli olmayip calismaya devam ediyor. Turkiyede yasiyorsaniz ya e-ticaret, ticaret, cafe falan açıp sekilde bir is kuracaksiniz ayda 100bin falan cebe atabileceksiniz yada calismak icin yurt disina gideceksiniz yuksek alim gucunden faydalanacaksiniz. Bu ulkede maasli calismak bir yere kadar. Aile kurmak icin yetmiyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Millet nasıl çocuk sahibi olup gecinebiliyor?
-
-
yapma çocuk zorunda mısın çocuk yapmaya. parası olmayan yapmasın. hem kendi hayatını hem çocuğun hayatını mahvetmesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Anderson -- 13 Eylül 2024; 13:19:15 > -
İnsanca geçindini zannedio. Kandırıo kendini. Bide mesele sadece geçinmede değil. Parasızlık boşanmaları dehşet artırdı. Ardından çocukda travma geçirio. O birey o tavmayı tüm hayatı taşıo. Bizdeki önceki jenerasyonlar babalarımız, cahildi, beyinsizdi hadsizdi. Sonrakilerde ruh hastası olucaklar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
özel okul şart diye bir şey yok. çocuğun üzerine düşersen devlet okullarında da gayet okur. şu özel okul tuzağına düşmeyin artık.
-
Özel okula gondermesen bile, ev kendine ait olsa bile tek 35 bin maasla ev dönmez hocam yani o çocuk büyüyüp okula başlayana kadar ev tek maasa mahkum kalıyor ve yetmiyor. Her gun makarna falan yemek lazim.
Kira ödemiyorsa 35 bine bal gibi geçinir.
-
Ben devlet okuluna gittim özel eğitimlerde almadım ama psikolojim bozuk değil
Hatta kendim kendimi eğitiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayatını sığır gibi yaşarsa geçinir.Hiç tatile gitmiyorlar ne biliyim evlerine et almıyorlar.Bunada şükür falan diyorlar biz böylede mutluyuzu diyorlar bu şekilde.Sadece makarnayla beslenen aile tanıdım sabah akşam makarna yiyorlar.Her insan yaşam standardını kendi belirler o yüzden bu bir tercih.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 13 Eylül 2024; 13:58:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çocuğun rızkı ile geldiğini sanıyorlar ama öyle birşey yok
Bir amcam var mesela çocuğu liseye geçti tercihlerini full imam-hatip yaptı bu konuda tartıştım dedim en azından Anadolu lisesi olmasa bile meslek lisesi yazdır en azından kalifiyeli biri olursa yurtdışında çalışır Arapçaya ne gerek var hayatını kurtarır dedim bana verdiği cevap gitsin dinini öğrensin arapça öğrensin bu hayat önemli değil öbür hayat daha önemli vs. Vs. gülerek bunları söyledi. Bunlar güzel bir hayatı hak etmiyorlar hayatlarında bir kere bile Akdeniz, Ege kıyıları görmemiş insanlardır. Bu kafayla giderlerse hiçbir şey olmaz. Şimdi çocuğu beş para etmez bir İmam Hatip lisesine gidiyor kendileri düşünsünler.
Atatürk yüzyıllar önce bugünleri görüp bir işe yaramayan dernekleri türbeleri kapatmış. Bizim zihni sinir halk yüzyıllar sonra amerikayı yeniden keşfetti. Önce cemaatten darbe yedi şimdi de hala bu tarz kurumları el üstünde tutuyor. Atatürk türk milletinin zeki olduğunu söylerken çok yanılmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 13 Eylül 2024; 18:3:48 > -
Elhamdülillah Müslümanım ama siyaset, yönetim işlerinde din olmasından nefret ediyorum. Gelişmemiş ve gelişmekte olan ülke insanları siyasal dinin oyuncakları olmaya çok müsait. Yönetimde olsam diyanet başta olmak üzere tüm tarikat ve birlikleri kapatırım
Hayatta yapmam.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
yapma çocuk zorunda mısın çocuk yapmaya. parası olmayan yapmasın. hem kendi hayatını hem çocuğun hayatını mahvetmesin. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X