< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 7 Eylül 2024; 18:25:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Milli Eğitimde Yeni Adım: İlk Ders “Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması” Olacak (2. sayfa)
-
-
direkt gazze propagandası yapamayacakları için işin içine çanakkaleyi de katıyorlar ki arada kaynasın. gazzeliler tabiki o zaman savaşa katılacaktı zaten osmanlı toprağıydı, yani aynı mantıkta niye selanik demiyorlar mesela? ya da belgrad? selanik gazzeden neredeyse 100 yıl önce fethedildi.
100 yıl önce bitmiş gitmiş toprakları kaybetmişsin, belgradla ya da atinayla ne kadar alakan yoksa gazze ile de o kadar alakan yok. filistinliler bile bu meseleyi bu tayfa kadar köpürtmemiştir.
-
Ders planının amaç kısmında belirtilen 2.madde de 'Türk ve Filistin halklarının Çanakkale savaşındaki birlikteliği ve ortak mücadelesi' kısmı neden 'Türk ve Filistin halklarının Gazze savaşındaki birlikteliği ve ortak mücadelesi' şeklinde değil?
Öyle ya I.Dünya Savaşında I.ve II. Gazze Muharebeleri adı verilen muharebeler yaşanmıştır.I.Gazze Muharrebesi 26 Mart 1917'de;II.Gazze Muharebesi ise 17-19 Nisan 1917'de yaşanmıştır.
Soru şu;Çanakkale muharebesinde Türk askeri yanında savaştığı iddia edilen Filistinliler I. ve II. Gazze muharebelerinde neredeydi?
Neden Türk askerine yardım eden Filistinlileri ve diğer Arapları (!) Ortadoğuda yaşanılan muharebelerde görmüyoruz?
Bu sorularla birilerinin yüzleşme cesareti var mı?
Ne hikmetse bunlar I.Dünya Savaşında Türk ordusunun başarılı olduğu Çanakkale muharebesinde var oldukları gösterilirken Türk ordusunun başarısız olduğu Sarıkamış faciasında görülmezler.Yine Ortadoğudaki başarısız muharebelerde de bunları görmüyoruz.
Nerede görüyoruz peki?
Çanakkale muharebesinde...
Ne kadar ilginç değil mi?
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale Muharebesi ile değil 1919-1922 yılları arasında yaşanılan Milli Mücadele ile kurulmuştur.Bu mücadelede de Filistinliler yoktur.Durum bu kadar açıkken neden ısrarla Türkiye Çanakkale muharebesi ile kurulmuş havası yaratılmak isteniyor?
Neyse...Okulun ilk haftası hatta okulun ilk günü kimse okula gitmez.Ben lise öğrencisiyken yaz tatilinden sonraki ilk hafta okula gitmezdim.Bir hafta fazladan kendime tatil verirdim.Yine bu hafta ne öğretmenler ne de okul idaresi doğru dürüst ders işlenmesini takip eder.Hele okulun ilk günü öğretmenler derslere bile girmez.Yani ben lise öğrencisiyken durum buydu.Muhtemelen şimdi de durum aynıdır.
Bir tek 9.sınıflar kaynaşmak için okula gelirse gelir o kadar...Onlarada ders işleneceğini düşünmüyorum.
Durum buyken böyle bir ders planı neden yapılır anlamak güç.
Dostlar alışverişte görsün hesabı...
-
Keşke şu Arap sevdalısı akepeli bürokratlar Gazze kadar Ege sınırlarımıza da sahip çıksalar. Asıl vatan savunması orada gerekiyor malum Yunan'ın gözler hep bu topraklarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 9 Eylül 2024; 2:11:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna bir idareci ve öğretmen olarak sesimi yükselttim. Kaç öğretmen destek oldu dersiniz?
Evet sıfır. Öğretmen kesimi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında. Bir şey olmaz bu ülkeden artık.
Vatan sevgisi dersinde Atatürk'e yer vermemişler. Bunu tarım bakanlığı mı hazırladı?
Gazzeye plaka numarası vermişmiydik. Araplar bu ne demek, Gazze ne zaman sizin vatanınız oldu dese haklılar.
-
Gerçekten çok garip ve anlaşılması zor bir istek. Bir yetkilinin çıkıp yok öyle şey demesini bekledim, olmadı. Özkan arkadaşımız da yalanlamadığına göre doğru demektir. Daha neler göreceğiz acaba.
Çanakkale Türk tarihine ait, gazze yi bilemem ve ilgilenmiyorum
Osmanlının son zamanlarına benziyor Türküm deyince estağfurullah yok demek gibi bir şey.
Ümmetçilik = Türklüğü komple bitirmek, Araplara köle olmak bunların kafası bu.
-
özkankkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
-
Tam bitiremedikleri bir Turizm kaldı, bir de eğitim kaldı. Onu da halletmeden gitmeyelim demişler.
-
İlk ders olarak güzel seçim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X