< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Milli maç izleyip evine dönmeye çalışan kadın, tacizlerden usanarak böyle isyan etti (3. sayfa)
-
-
Sorduğun soru anlamlı değil. Açık varken açığı taciz eder bulamazsa kapalıya yönelir, bu onun ahlaksız ve karaktersiz olduğu gerçeğini değiştirmez. Sen burada dolaylı olarak ahlaksızlığa kılıf arıyorsun hala...
Hırsızın dükkan içindeki malı değil de, kapı önündeki malı çalmak istemesi gibi. Korumasız malı çalınca hırsız olmuyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmediğinden mi, kurnazlıktan mı soruyorsun belli değil ama ben cevap vereyim. Sosyal ortamlarda, sokaklarda kadın olmazsa taciz de olmaz. Arabistanda, Afganistan'da bu yüzden düşüktür, daha erdemli oldukları için değil. Bütün kadınları eve kapatalım tacizi sıfırlayalim istersen.
Sorduğum soru gayet tabi de anlamlı, sen de kabul etmişsin zaten açık varken açığı taciz eder demişsin bu kadar basit.
Bu neyi ispatladı simdi? Suçlu açık giyinen mi olmuş oldu?
Taciz edilmek bizim kızların hoşuna gidiyor, bakmayın ağladıklarına. Erkekler taciz ettikçe daha da açılıyorlar. Kimse bişey demese bu kadar ölçüyü kaçırmazlardı.
konuyla alakasız ama bu fotoğraf böle daha iyi değil mi
-
Tacizi, tecavüzü açıkça savunursam çok tepki alırım diye çekinenler, bu rezil eyleme kadın giyimini bahane ederek (güya çaktırmadan) meşruluk kazandırıyor.
"Ben tacizi savunmuyorum ama..." İşte bütün her şey o AMA'da gizli. Oraya "ama" ekleyince, zihniyetini kamufle etmiş olmuyorsun.
Bazı kapalı ailelerde, üstelik çocuk yaştaki kızlar ve üstelik onlar bile kapalı giydirilmişken nasıl tacize/tecavüze uğruyor?
Malum yurtlarda erkek çocuklar bile nasıl tacize/tecavüze uğruyor?
Açık giyindikleri için mi?
Birçok ailede, üstelik yalnızca babalar değil, anneler bile (kendisi de kadın olduğu halde) erkek çocukları belli bir yaşa geldiğinde karşı cinse yaklaşmasını "çapkınlık" veya "erkektir, yapar" diye hoşgörü hatta gururla ifade ederken, aynı şeyi kızı yapınca ne diyor? Ne sürtüklüğü kalıyor ne şıllıklığı...
Bunları falan görmezden geleceksiniz, kendiniz de kayırılmış ataerkil zihniyetin bireyleri olarak taciz ve tecavüzlerin sorumluluğunu kadının üzerine yıkacaksınız... Evet, kurnazca olmasına kurnazca da; bu, sergilenen yaklaşımın sefilliğini örtmeye yetmiyor.
-
Kendin söyledin açık kadın varsa açığı taciz eder dedin
Sadece bunu söylemedim, gerekçesini ve başka seyler de söyledim ama cımbızlamayı tercih ediyorsun, sürpriz değil benim icin.
Yine soruyorum, yani? Bu neyi ispatlıyor? Daha doğrusu sen neyi savunuyorsun?
Mesela sen dekolteli bir bayanı tenhada görsen taciz etme ihtiyacı duyar mısın? Bu bir ihtiyaç mıdır? Bu konuda kendini kontrol edemeyen insanın hayvandan farkı nedir?
Biraz açık ol. Burada hangi taraf ahlaksız, karaktersiz?
Geçenlerde Barbaros Şansal'ın bi sözünü okumuş hak vermiştim. Diyordu ki '' Türkiye'de insanlar giyinmeyi bilmiyor. Ya soyunuyor ya örtünüyorlar''
Gerçekten bizim ülkemizin bir standardı yok. Çarşaflısı da var çıplak olanı da.
Bu bizim giyim kültürümüzün olmamasından kaynaklanıyor. Başka toplumlarda ne görsek ona özeniyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 8 Temmuz 2024; 10:29:23 > -
Bir insanın açık giyinmesi senin onu taciz etme hakkın olduğu anlamına gelmiyor. Taciz ediyorsan Senin bir pislik olduğun anlamına geliyor. Bu kadar basit.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ahlak bekcileri neden taciz ve tecavüzcülerin savunuculugunu yapip bunu siradanlastirmaya calisiyor, mantiken cok celiskili bir durum.
-
@Novagate hoca da ben de diyorum ki, kadın giyimine kuşamına dikkat etsin karşısındaki erkek de tahrik olmasın dolayısıyla da tatsız olaylar yaşanmasın.
ha yaşanabiliyor mu buna rağmen, görülen o ki evet .. ama daha aza indirgemek varken neden şuanki gibi olsun ?
ya arkadaş kadın istediği gibi açıkça giyinecek erkek ise tahrik olmadan yoluna devam mı edecek ? ya ben neden içimdeki duyguları bastırmak zorundayım ? neden tahrik olmamakla mücadele etmek zorundayım ? bu şüphesiz rahatsızlık durumudur ben neden bunu yaşayayım ?
yok içimizde tacizcilik varmış tecavüzcülük varmış ondan böyle yapıyormuşmuşuz da, ulan Allah insana nefs(can)vermiş o nefs herşeyi ister elbette onu irademiz ile bastırabiliriz ama karşı taraftan da bi yardım lazım. Öyle sadece kişiye özel değil olay,
-
Gozlemlemelerim ve arkadaslarin baslarina gelenleri ozetlersek bir de haberlerde son yillarda yasananlari da ele alirsak :
Ekonomik kriz kadinlarda ahlak cokusu ...
Sosyal Medyalarda ozenti yurtdisi gezme icin bile erkek bulmalari (finansor arayislari ) ...
Cok olagan olan kadinlar arasinda adi konmamis bir rekabet misali de bedeni guzelse gostermeyi sever bazen dini kaygilar varsa da ustune ayrica suslerle de gostermesi filan bunlar kimse yadirgamaz ...
Bedenini ilgi icin az biraz hemcinslerine karsi da bilincaltlarina varan adi konmamis kisi odakli olmayan her baska kadina karsi yapilmistir. O yuzden de bir mekanda calisiyorsa baska kadinlar da varsa kadinlar arasi cekememezlik vardir. Temeli ilgi acligi ve cekememezlik. Bu bazen masumane aile akrabalar arasinda bile oluyor. Ilgi gormek ilgilenildigini hissetme kaygisi icin yalandan da hersey yapar. Masumane talepler ama zafere giden her yol mubahtiri da bilirler cogu ! ...
Herseyden az birsey olsa sorun olmayacak ... Ama bazi kadinlarda aksine bu goz ardi ediliyor ... Turkiye de bu haller giderek artti artiyor da .
Istanbul Sozlesmesi iptali de bunu suistimal eden kadinlarda da patlamalar olmasi. Evet korunmasi gereken magdur kadinlar da var ama malesef hemcinsleri suistimal etmeleri yozlastirmalari ile bu Istanbul Sozlesmesi kaldirildi . Bircok medeni ulke de en bastan kabul etmemisti ..
Haberdeki kadin algisiyla agliyor. Ortada sanirim fiziksel veya sozlu birsey yok. Dikizlenmesi hos degildir elbette . Laf atilma da yok zaten . Adamlar arabayla yanasmislar Fenerlisin filan demesi akla benim de sahit oldugum bu kizi hayat kadini oldugu sanmalari. Ben bile gece yarisi yuruyus kosu yapayim diyorum defalarca denk geliyorum... Istanbul Sisli deyim boyle .. Taksim Sisli Mecidiyekoy boyunca boyle ... Hatirlatayim o tur kadinlarla da isim olmaz olmadi da ... Gercekleri cekinmeden de soylemek gerek ! Sahit olduklarimd KADINLAR da pek masum degil ve malesef masum kadin sayisi her gecen gun giderek azaliyor. Bunun sebebi anladigim kadariyla ekonomik kriz ve ahlaki cokus ...
Ek olarak, aldatan erkekler de var ... Kadinlari da aldatiyor ... Bunlara da bizzat sahit oldum biliyorum da ... Sebepleri de basit. Gorucu usulu filan veya evlilik oncesi cinsellik yasanmamasi ile cinsel uyum vs sorunlar .... Dogum yapti toparlayamadi filan bunlar daha az ... Kadin kocasini seviyor aldatacagi adama acik acik soyluyor! Kocasi ile anlasamiyor neymis icerde kendi basina film veya mac seyrediyor kadin telefonda baska erkeklerle telefonda sesli goruntulu veya yazarak kocasi nerede bahsediyor seviyor diyor . Kadinin derdi de saglikli uyumlu cinsel hayat. Kocalarini aldatarak evliliklerini devam ettiriyorlar. Arada cocuk var meselesine girmiyorum bile. Cocuk var diye susuyor... Erkeklerin de yedigi naneler zaten biliniyor bahsetmeye gerek yok ... Turkiye deki kadinlar da netice olarak 20 yil onceki gibi degillerdir ... Elbette istisna duzgun olanlari da vardir ama azaliyorlar ...
Turkiye partner degistirmede Lider ilk siradaymis ... Boyle olursa da bulasici hastaliklar da patlar . Patladi da. Saklaniyor! Cildiye Doktorlari calisan tanidiklarim ve onlarin meslektas tanidiklari zuhrevi hastaliklarda anormal artis var diyor ... Erkekler kadar kadinlar da sorunlari var ...
Erkeklerin korkulu ruyasi kadinlarin da gozu acilmasi :) . Evet acildi :D ... Ama durum netice itibariyle saglik acisindan kontrolsuz ve ahlaksizlik olarak tezahur etmektedir!
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X