Şimdi Ara

Milli Mücadele yıllarının 'NAMAZGÂH TAHTI'... nam-ı diğer 'NAMAZGÂH TEPE'...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BİR ZAMANLAR ANKARA'DA "NAMAZGÂH TAHTI" VARDI... NAM-I DİĞER "NAMAZGAH TEPE". ANKARA ŞEHRİNİN "DUÂ TEPESİ"YDİ...
    MİLLİ MÜCADELE YILLARINDA NAMAZGAH TAHTI'NDA HUTBELER OKUNUR, ZAFER İÇİN ASKER-SİVİL DUALAR YAPARDI... YAKININDA "ÖKSÜZCE BABA"NIN KABRİ VE GUREBA HASTANESİ BULUNURDU... RİVAYETLERE GÖRE DE ŞEHİTLER BURAYA DEFNEDİLİRDİ... ETRAFI "MÜSLÜMAN MEZARLIĞI" OLARAK ASKERİ HARİTALARDA GÖSTERİLİR... ŞİMDİ İSE NE MEZAR NE DE NAMAZGAH TAHTI VAR... BAŞKA YAPILAR YAPILMIŞ... KISACASI O GÜNLERİN ANISINA BİR "ŞEHİTLER ANITI" BİLE YAPAMADIK...
    (Tarihçi-yazar, Abdülkerim Erdoğan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 7 Kasım 2015; 20:14:35 >

• bilgilendirdiğin teşekkür ederim kardeşim, ilgili makamlara bu konu ile ilgili ricada bulunulmuş mu merak ettim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okuyor

bilgilendirdiğin teşekkür ederim kardeşim, ilgili makamlara bu konu ile ilgili ricada bulunulmuş mu merak ettim..

Hoca'ya sordum, cevap alınca buraya yazacam.
  • Dua tepe Sakarya Savaşının en önemli tepesiydi. Sakarya ile ilgili bir anıt dikilmesi gerekir orada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur mu canım Ankara'ya yol teleferik park yapmak varken, şehitlik te neymiş?

Ankarada ikamet edip bu adama oy verenlerin aklına şaşarım. 20 senede şehrin anasını ağlattı.
  • Maalesef böyle ilgisizlikler diğer şehirlerde de var, halbuki şöyle kurtuluş savaşı anıtı yapılmış olsa ne güzel olurdu, tarihsel bilincimizi dinamik tutacak zenginliğimiz var ancak çok boş menfaatler uğruna gözden çıkarılıyorlar, yazık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: waitisova'Blazac

Maalesef böyle ilgisizlikler diğer şehirlerde de var, halbuki şöyle kurtuluş savaşı anıtı yapılmış olsa ne güzel olurdu, tarihsel bilincimizi dinamik tutacak zenginliğimiz var ancak çok boş menfaatler uğruna gözden çıkarılıyorlar, yazık

Menfaat uğruna kullanılması daha da sinir bozucu.

Yaşadığım şehirden mutluyum açıkçası. Bunları unutturmayan bir belediye başkanımız var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okuyor

bilgilendirdiğin teşekkür ederim kardeşim, ilgili makamlara bu konu ile ilgili ricada bulunulmuş mu merak ettim..

Arkadaşım Erdoğan hocaya sordum, şu an namazgah tepe ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
  • yukarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.