|
Milli Uçak Gemisi MUGEM geliyor: TCG Anadolu'dan daha büyük!
-
-
Tasarımı çok güzel videosuna da baktım gerçekten insanı etkiliyor. Gemi mühendisi değilim ama şu an gemi mühendisi olup bu projede çalışmak isterdim, bir katkımın olmasını isterdim:) Tasarımını-maketini gördük, Allah bize-milletimize bir gün gerçeğini görmeyi ve içine girip gezmeyi nasip eder inşallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quard -- 22 Ekim 2024; 21:48:20 >
-
projeyi gören hainler bunu beğenmedi
-
Ocalan mecliste konuşma yapmalıdır diyen bahçeli beğendi mi acaba :))
-
TCG Anadolu gemisi İspanyol şirketi olan Navita'nın geliştirdiği bir gemidir. Juan Carlos I gemisinin ikizine TCG Anadolu ismi verilmiştir. Yunanlılar alsaydı Helenepos Faso Fisov koyabilirlerdi.
Ayrıca TCG Anadolu gemisinin motoru Amerikan üretimi olan General Electric tarafından üretilen LM2500 türbin motorudur.
İspanyollar geliştirme maliyetini paylaşacak ortak aradıkları için Türkiye bu projeye dahil oldu.
Yerli milli reklamları başlamış olan yüzden yazayım dedim.
Yüzde seksen yerlilik oranı hedefleniyormuş!
Oranı da nasıl hesapladıkları çok belli. Sadece gemi direklerini, ve çapayı geminin %30'u olarak sayabilirler
Amerikan motorunu da geminin % 2'sini oluşturduğunu söyleyebilirler.
Ama hepiniz biliyorsunuz ki motor demek bu işlerin %50'si demek :/
-
Hainleri çok uzakta arama, belki oy bile vermişsindir.
-
E, büyük olması doğal değil mi? Uçak gemisi, adı üstünde. TCG Anadolu'nun görece kısa pistinden kalkabilecek kaç tane düz jet var (yok)? Ancak Harrier, F35 ve Osprey gibi VToL uçaklar ve helikopter inip, kalkabilir.
-
Amerikalılar bunlarda genelde nükleer yakıt kullanıyor
-
onu bilemiyorum da bahçeliye oy verenlerin "Ocalan mecliste konuşma yapmalıdır" lafını beğendiklerine eminim, bahçeliye oy verenler şimdi gelip ne kadar da haklı ve doğru olduklarını, ne kadar ahlaklı olduklarını uzun uzun anlatıversinler de biz de öğrenelim...
-
O KONUŞMANIN NE AMAÇLA YAPILDIĞINI ANLAYAMAYACAK KADAR CAHİLSİN MAALESEF. ASLINDA CEHALET MUTLULUKTUR. BEN NE OLDUĞUNU BİLDİĞİM İÇİN SENDEN DAHA ENDİŞELİYİM KEŞKE BENDE CAHİL OLSAM
-
Aslında "yapabilmek" ve "yapmak" anlamında bu projeler çok önemli. Devlet ve millet yıllardır üst sınıf savaş gemisi üretebileceğinin farkında değildi ve son yıllarda yapılan gemilerle bu değişti. Fakat tutupta 100lerde uçak gemisi üretmeye gerek yok tabi, fakat her türlü en az 1 tanesini kendisi "üretebiliyor" olman çok önemli. Çünkü bu olay bir aşama gibi, sanki ülke kendisi uzaya roket gönderebilmiş gibi,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabah bahçeli şehitlerimize ihanet etsin
Hemen ardından Erdoğan aynı şekil desteklesin
Onun da hemen ardından Özgür Özel chpsi yetmez bi de ülkeyi bölelim demeye getirsin lafı
Rok, nagehan vb önceki ihanetlerden bildiğimiz gazeteci kılıklı fetöcülüğün ve etnikçiliğin kitabını yazan canlılar da fırlasın hemen başlasın bunları desteklemeye
Meclisin haline bak, ihanetin kitabı gibi
3. açılımı dayatıyorlar bize
BiBibilmiyoruz sanki 3. defa açılım zırvasını önümüze atıp ülkeyi cehenneme sürükleyeceklerini
Ve
Finalde bu pisliği temizlesin diye şu an hakaret etmeye başladıkları vatansever Türk gençlerini cepheye süreceklerini
İlk açılımın bedeli 90-95 arası on binlerce şehit oldu
İkinci açılımın bedeli ülkenin en seçkin birliklerinden 700 den fazla özel harekatçıyı, kendi ülkemizde kendi şehirlerimizde sokak savaşına sokup şehit etmek oldu
Üçüncünün bedeli ne olacak bakalım
Bunlar ödemiyor bu bebedeli nasıl olsa
akp, mhp, chp, dem koalisyonu kurmuşlar resmen
Tek ortak düşman bu ülkenin vatansever insanları
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Motor yoksa istemezükçüler gelmiş
Onlara şu an aktif olarak kullandığımız yerli ve milli motorların kullanıldıkları platformlarda, vakti zamanında ithal motorlar kullanılmış olduğunu söylesen, motor geliştirmenin şlaps diye 1 günde olmadığını açıklasan yine de anlamazlar...
-
Millet açlıktan kırılıyor bunlar saçını tarıyor. Bunu yapacak paramız mı var. Emeklisine 12500tl veren ülkede uçak gemisi yapılacakmış, önce İstanbul havaalanı gibi kamu özel işbirliği ile yapılan projelerden vergi almayı becerin, sonra maliyetini çıkaranlara ödemeyi kesin siz.
-
Öncesinde dikey iniş yapabilen bir uçak şart sanki.
-
Kaan için bir bilgi verilmemiş. Uçak gemisine bir taaruz uçağı indirememek büyük eksiklik olacak sanki. Kaan için F-35 gibi yeni bir versiyon mu düşünülüyor ki?
-
Sıkıntı şu ki ülke içten parçalanıyor dıştan değil...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amerika'ya secde edenler de gelmiş. Motor Amerikan olunca haliyle sizin için yerli ve milli oluyor.
Ayrıca Türkiye'de yerli motor diye tanıtılan motorların, İngiliz, Amerikan vs lisansı alınarak geliştirilmesini bilmeyen cahiller varmış.
O lisanslara ambargo gelince ağlamak yok sonra :/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ama EYT mahvetti bizi neyse bir şeyleri daha araplara satarız yaparız bunuda ne olacak
Tasarımı çok güzel videosuna da baktım gerçekten insanı etkiliyor. Gemi mühendisi değilim ama şu an gemi mühendisi olup bu projede çalışmak isterdim, bir katkımın olmasını isterdim:) Tasarımını-maketini gördük, Allah bize-milletimize bir gün gerçeğini görmeyi ve içine girip gezmeyi nasip eder inşallah.
|
Ocalan mecliste konuşma yapmalıdır diyen bahçeli beğendi mi acaba :))
|
TCG Anadolu gemisi İspanyol şirketi olan Navita'nın geliştirdiği bir gemidir. Juan Carlos I gemisinin ikizine TCG Anadolu ismi verilmiştir. Yunanlılar alsaydı Helenepos Faso Fisov koyabilirlerdi.
Ayrıca TCG Anadolu gemisinin motoru Amerikan üretimi olan General Electric tarafından üretilen LM2500 türbin motorudur. İspanyollar geliştirme maliyetini paylaşacak ortak aradıkları için Türkiye bu projeye dahil oldu. Yerli milli reklamları başlamış olan yüzden yazayım dedim. Yüzde seksen yerlilik oranı hedefleniyormuş! Oranı da nasıl hesapladıkları çok belli. Sadece gemi direklerini, ve çapayı geminin %30'u olarak sayabilirler Amerikan motorunu da geminin % 2'sini oluşturduğunu söyleyebilirler. Ama hepiniz biliyorsunuz ki motor demek bu işlerin %50'si demek :/ |
projeyi gören hainler bunu beğenmedi |
Hainleri çok uzakta arama, belki oy bile vermişsindir.
|
Motor yoksa istemezükçüler gelmiş
Onlara şu an aktif olarak kullandığımız yerli ve milli motorların kullanıldıkları platformlarda, vakti zamanında ithal motorlar kullanılmış olduğunu söylesen, motor geliştirmenin şlaps diye 1 günde olmadığını açıklasan yine de anlamazlar... |
O KONUŞMANIN NE AMAÇLA YAPILDIĞINI ANLAYAMAYACAK KADAR CAHİLSİN MAALESEF. ASLINDA CEHALET MUTLULUKTUR. BEN NE OLDUĞUNU BİLDİĞİM İÇİN SENDEN DAHA ENDİŞELİYİM KEŞKE BENDE CAHİL OLSAM
|
Millet açlıktan kırılıyor bunlar saçını tarıyor. Bunu yapacak paramız mı var. Emeklisine 12500tl veren ülkede uçak gemisi yapılacakmış, önce İstanbul havaalanı gibi kamu özel işbirliği ile yapılan projelerden vergi almayı becerin, sonra maliyetini çıkaranlara ödemeyi kesin siz.
|
Sıkıntı şu ki ülke içten parçalanıyor dıştan değil...
|
Benzer içerikler
- instagram hikaye etiketleme yeni özellik
- gizli hesap görme
- instagram beğendiklerim
- whatsapp yedeklenen mesajları geri getirme
- gif yapma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X