Şimdi Ara

Milliyetcileri Sinan oganin hesabini verdiniz diye darlayanlarin bir dönem oy verdikleri aday

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Milliyetcileri Sinan oganin hesabini verdiniz diye darlayanlarin bir dönem oy verdikleri aday

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 11 Nisan 2024; 22:58:24 >

• Hocam ben şu durumu anlamıyorum. Sinan Oğan'ın 2. turda Erdoğan'dan yana tavır alması, Sinan Oğan'a oy vermiş olan Türk milliyetçisi seçmen için hayal kırıklığı oldu. Sinan Oğan böyle yaparak kendi siyasi kariyerini bitirdi. Güvenilir olmayan siyasetçi imajını vermiş oldu. Birde Zafer partisinin kurumsal kimliğine zarar vermiş oldu. Ama onun dışında seçimin sonucunu değiştirecek, AKP iktidarına son verecek birisi olamazdı ki. Bazıları sanıyor ki Sinan Oğan, 2. turda Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi Kılıçdaroğlu kesin kazanırdı. Yok öyle bir durum. Seçim zaten 6'lı masanın adayımız Kemal Kılıçdaroğlu diye açıkladığı gün kaybedildi. Hatta hocam bir komşumuz seviniyordu. Sonunda 6'lı masanın adayı açıklandı. Kılıçdaroğlu aday oldu. Çok iyi bir figür. Her kesimden oy alabilir diyordu. Bende dedim o komşumuza Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanamaz. Ona iç anadolu seçmeni oy vermez. İmamoğlu ya da Yavaş aday olmalıydı dedim. Oda bana dedi, Kılıçdaroğlu varken onlar kim oluyor. Kılıçdaroğlu onlara görev vermeseydi İmamoğlu ile Yavaş yoktu. Bu seçim aday olmak en çok Kılıçdaroğlu'nun hakkı. Bu birliği sağlayabilecek en iyi isim Kılıçdaroğlu dedi. Bende iyi tamam öyle olsun. Seçim günü görürsünüz dedim. Seçim sonrasını anlatmaya gerek yok işte.

KK imkansızı başardı: "tüm muhalif partileri birleştirecem" diye yola çıkıp, CHP'yi bile ortadan ikiye böldü.

işyerinden birlikte iş yaptığımız birkaç samimi arkadaşımla whatswapp grubumuz var gırgır yapmak için, corona sonrası evden çalıştığımız için aramızdaki tüm muhabbet-gırgır bu gruptan dönüyodu. 2023 seçimleri sonrası gruptan çıktım.

bu adamlar doktoralı mühendis. hepsinin baya iyi yabancı dilleri var. yaşları ileri değil. adamlar diyolar ki: "KK'nin adaylığını eleştirenler düşük zekalı ulusalcı kekolarıdır" seçim yenilgisini de: "düşük zekalı kesim birlik olamadı adayı yıprattı" diye açıklıyolar. tahammül edemedim senelerce muhabbet ettiğim arkadaşlarımla muhabbeti kestim artık sadece iş için gerektiğinde mailleşiyom bide bayramlarını kutluyom o kadar.
  • Hocam ben şu durumu anlamıyorum. Sinan Oğan'ın 2. turda Erdoğan'dan yana tavır alması, Sinan Oğan'a oy vermiş olan Türk milliyetçisi seçmen için hayal kırıklığı oldu. Sinan Oğan böyle yaparak kendi siyasi kariyerini bitirdi. Güvenilir olmayan siyasetçi imajını vermiş oldu. Birde Zafer partisinin kurumsal kimliğine zarar vermiş oldu. Ama onun dışında seçimin sonucunu değiştirecek, AKP iktidarına son verecek birisi olamazdı ki. Bazıları sanıyor ki Sinan Oğan, 2. turda Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi Kılıçdaroğlu kesin kazanırdı. Yok öyle bir durum. Seçim zaten 6'lı masanın adayımız Kemal Kılıçdaroğlu diye açıkladığı gün kaybedildi. Hatta hocam bir komşumuz seviniyordu. Sonunda 6'lı masanın adayı açıklandı. Kılıçdaroğlu aday oldu. Çok iyi bir figür. Her kesimden oy alabilir diyordu. Bende dedim o komşumuza Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanamaz. Ona iç anadolu seçmeni oy vermez. İmamoğlu ya da Yavaş aday olmalıydı dedim. Oda bana dedi, Kılıçdaroğlu varken onlar kim oluyor. Kılıçdaroğlu onlara görev vermeseydi İmamoğlu ile Yavaş yoktu. Bu seçim aday olmak en çok Kılıçdaroğlu'nun hakkı. Bu birliği sağlayabilecek en iyi isim Kılıçdaroğlu dedi. Bende iyi tamam öyle olsun. Seçim günü görürsünüz dedim. Seçim sonrasını anlatmaya gerek yok işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 11 Nisan 2024; 22:58:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaan1840 kullanıcısına yanıt
    KK imkansızı başardı: "tüm muhalif partileri birleştirecem" diye yola çıkıp, CHP'yi bile ortadan ikiye böldü.

işyerinden birlikte iş yaptığımız birkaç samimi arkadaşımla whatswapp grubumuz var gırgır yapmak için, corona sonrası evden çalıştığımız için aramızdaki tüm muhabbet-gırgır bu gruptan dönüyodu. 2023 seçimleri sonrası gruptan çıktım.

bu adamlar doktoralı mühendis. hepsinin baya iyi yabancı dilleri var. yaşları ileri değil. adamlar diyolar ki: "KK'nin adaylığını eleştirenler düşük zekalı ulusalcı kekolarıdır" seçim yenilgisini de: "düşük zekalı kesim birlik olamadı adayı yıprattı" diye açıklıyolar. tahammül edemedim senelerce muhabbet ettiğim arkadaşlarımla muhabbeti kestim artık sadece iş için gerektiğinde mailleşiyom bide bayramlarını kutluyom o kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz dalga flan geçiyorsunuz ama Erdoğan'ın karşısında En az oy aldığı kişi Ekmelettin İnsanoğlu aslında...

Düşünün daha 2014 ekonomi nispeten daha iyi daha Darbe bile olmamış. Yaptırımlar yok dolar euro normal seviyelerde. Çıkur hendek olayları olmamış daha. Suriye krizi bile bu tarz uçuk noktalarda değil.

2014 yılında Erdoğan 51.79 ile seçimi kazanabildi.

Sonra o kadar olay oldu darbe girişiminden ekonomik yaptırımlara dolar euro fırladı. Muhalefetin en iyi en kral adayı dedikleri Muharrem İnce ortalığı kasıp kavururken Erdoğan 52.38 ile kazandı :D

Onun üstüne 5 yıl daha geçti geldik 2023'e artık duramaz dolar 25-30 TL oldu mazot 25-30 TL oldu enflasoyn uçtu savaş var o var bu var dediler. 2023 te 52.18 ile gene kazandı...

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam cidden şaka gibi. İnanmak istemiyorlar. İnanmamak için ısrar ediyorlar. Yani şöyle söyleyim hocam, Sinan Oğan'ı savunduğum yok. Onu baştan söyleyim. Zaten 2. turda almış olduğu tavrın savunulacak bir yanı yok. Hocam Sinan Oğan faktörü hiç olmasa, herkes Kılıçdaroğlu'nu desteklese bile Kılıçdaroğlu kazanamazdı. Hatta bir uç bir şey olacak ama Atatürk gelse, Kılıçdaroğlu'nu destekleyin dese bile adam gine seçilemezdi. Kılıçdaroğlu'nun itibarı çok zayıf birisi. Murat Kurum'un yanlış versiyonu gibi. Ondan tek farkı, Murat Kurum İstanbul yenilgisinden sonra siyaset arenasında yer bulamaz ama Kılıçdaroğlu CHP'nin başında olduğu için birçok seçimi kaybetmesine rağmen koltuğunda oturmaya devam etti. En son işte zar zor gitti.

• kaan1840 kullanıcısına yanıt
    ilk turda herhangi bi üçüncü-alternatif aday olmasaydı, sadece iki aday olsaydı, RTE 14 Mayıs gecesi işi bitirmiş olacaktı.

Türk siyasetinde bazı şeyleri kimse konuşmuyor, şaşırıyorum. mesela 14 Mayıs gecesi KK uzun süre kamera karşısına çıkmadı. canlı yayınlarda artık: "nerde bu KK" lafları geçmeye başlamıştı. sonra KK ilk kez çıktı, ve ilk konuşmasında ağlamaklı bi ses tonuyla, ezik bi konuşma yaptı. sayımlarda hile-hurda yapılıyo tarzı şeyler söyledi ama bunu söylerken adamın "kendinden emin" tavrı hiç yok, ağlar gibi konuşuyo, modu aşırı düşük.

seçimden önce devlet kurumların önüne gidip: "işinizi doğru yapın yoksa seçimden sonra aklınızı alırım" diye kendinden emin şekilde konuşan KK gitmiş, onun yerine ağlamamak için zor dayanan bi KK gelmişti 14 Mayıs akşamı.

bundan mesela kimse bahsetmiyo. ama bu çok önemli bi hatadır.

sen muhalif aday olarak böyle pısırık-bitik-silik duruş sergiliyosun (14 gün sonra seçimin ikinci ayağı olacak) ondan sonra da kayıptan sorumlu biz oluyoruz: "düşük zekalı seçmen adayı yıprattı" diye.

• Ekmeleddin için en doğru sözü RTE söyledi: bizim sayemizde aday oldu, biz olmasak aday olamazdı, dedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Tosic i kim aldi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sinan oğana'a kızacak olan varsa o da sinan oğana ilk turda oy verenlerdir 3. tarafın devamlı fikir beyan etmeleri saçma... 2.turda KK'ya destek verse bile kazanılma ihtimali binde 1 ancaktı çünkü bu durumda HDP seçmeni uzaklaşacaktı zaten zafer p. nedeniyle yine %1den fazla HDP seçmeni oylamaya katılmadı .Tüm oğana oy veren KK'ya verseydi bile HDPlilerin sandığa az gitmesi nedeniyle rte yine kazanıyordu. Adam seçimi 2.tura bırakarak bir ölçüde kendini kurtardı keşke Oğan ve ince daha yüksek oy alsaydı da 2.turun kazanılma ihtimali daha yüksek olsaydı

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Birileri inatla bunu anlamıyor işte. Sanıyorlar ki KK ve Erdoğan 1v1 atsalardı onlar hiç aday olmasaydı KK kazacaktı sananlar bile var :D

Adamlar zaten KK'yi istemedikleri ona oy vermek istemedikleri için Sinan Oğan ve Çekildiği halde Muharrem İnce'ye oy verdi.

Ve son fırsattada artık baktı adamlar meclisi AKP almış bu saatten sonra KK çıkıp burdayım bee burdayımlar yok gizli protokoller birden bozkurt yapmalar herkese selam çakmalar flan. Olmayacak ne yapalım Erdoğan ile devam dedi insanlar. ( Onların çoğu zaten zamanında Erdoğan'a oy veren insanlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 12 Nisan 2024; 1:54:8 >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

O var bu var mı ? Bahsettiklerinin hepsi vardı yalnız, öyle bi yazmışsınki seçimde dolar euro 20 değildi enflasyon yoktu

• Artık Fi tarihi olmuş olan mevzuyu tekrardan ısıtıp sunmanın anlamı yok. Ekmeleddin iyi bir aday olmamakla birlikte bu adamı iyi bir şekilde tanıtmayı da başaramamışlardı. Ha bu arada o zamanlar milliyetöi takılan muhalif MHP ile CHP'in ortak adayıydı.

• Önemli olan Ekmek'in şu kadar, bu kadar oy alması değil. Chpliler tıpış tıpış oy verdi, adam ertesi sene Mhp'ye geçip cumhur ittifakını kurdu. Oy verdikleri 2. aday Muharrem İnce, her yerde kaybetti, sonra Tayyip'in maşası olarak parti kurup Chp'ye iftiralar atmaya başladı. 3. adayları Kemal, önce Tayyip'e 5 sene daha hediye etti, İmamoğlu tarafından teneke bağlanınca da partideki artıklarıyla birlikte Akp'ye çalışmaya başladı. Chp seçmeninin tıpış tıpış oy verdiği 3 aday da öyle ya da böyle Tayyip'in değirmenine su taşıyan adamlar.

• Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt
    Saray devlet kurumlarını yok edip tüm parayı kendi kontrolüne aldığı için siyasi partileri rahatça yönetiyor.

2015'te Saray MHP kongresini kaba güçle engelleyip Bahçeli'nin partiyi zaptetmesini sağladığı için tepki olarak iyi parti doğmuştu.

o iyi parti şimdi ne hâle geldi? şuanda Akşener'in koltuğu koruması için Saray çaba sarfediyo. 2015'te MHP'de Bahçeli için yapılanın aynısı şuanda Akşener için yapılmaya çalışılıyor.

neden böyle oldu? çünkü para Saray'da. parayı veren düdüğü çalıyo.

• K.K. gerek aday belirlenmesinde gerek hükümet kurmada bahçelinin oyununa geldi.

Milliyetcileri Sinan oganin hesabini verdiniz diye darlayanlarin bir dönem oy verdikleri aday
    Milliyetcileri Sinan oganin hesabini verdiniz diye darlayanlarin bir dönem oy verdikleri adaybbc news türkçe
    Bahçeli'den CHP'nin başbakanlık teklifine sert yanıt - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/06/150620_bahceli_chp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.