Şimdi Ara

Milyon dolarlık soru: Smart tv - mi box - aux çıkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz fantastik bir soru ile huzurlarınızdayım.

Bir adet smart tvim (lg 55 up75006).

Bir adet mi box s cihazım

Bir adet de 2.1 ses sistemim (lg xboom lk72b) var.

Mi box ve ses sistemi 3.5 mm aux kablo ile bağlı. Mi box kullanırken her şey yolunda.

Ancak Tv ethernet ile bağlı olduğundan netflix ve prime videoyu tvdeki uygulama ile izliyorum. Tv de kulaklık çıkışı yok sadece Bluetooth, optik çıkış ve hdmi arc var. Bu yüzden ses sistemine Bluetooth ile bağlı. Ancak bazen sesde atlamalar yapıyor ve kısa süreli tvyi kapattığımda /uyuttuğumda bağlantı kopuyor ve ses sistemi kapanıyor. Sürekli aç kapa ve mod seçmem gerekiyor.

Şimdi tv hdmi arc destekliyor. Mi box hdmi arcdan gelen tv sesini kendi aux çıkışından ses sistemine aktarabilir mi?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishadami -- 6 Temmuz 2022; 22:2:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladığım kadarıyla tv den çıkan sesi mi box üzerinden ses sistemine iletmek istiyorsunuz. Mi box kullanmadım ama muhtemelen bu şekilde ses aktaramazsınız. Bir nevi dac gibi kullanacaksını. Mi box tada böyle bir seçenek olacağını tahmin etmiyorum.

Tv de kulaklık çıkışı vs yok ise.
    Optik rca dönüştürücü 5v gücüde tvnin usb sinden alabilirsiniz.

Maxgo Dijital To Analog 3.5mm Optik Ses Tos Çevirici Dönüştürücü Adaptör
    https://www.hepsiburada.com/maxgo-dijital-to-analog-35mm-optik-ses-tos-evirici-dntrc-adaptr-p-HBCV00001BRUZT?magaza=kablomarketim&url_src=ios-product-detail

Veya hdmi ses ayırıcı kullanabilirsiniz

Platoon HDMI Ses Ayırıcı HDMI HDMI Aux Ses Ayırıcı Hd Kulaklık Ayırıcı Beyaz
    https://www.hepsiburada.com/platoon-hdmi-ses-ayirici-hdmi-hdmi-aux-ses-ayirici-hd-kulaklik-ayirici-beyaz-p-HBCV00000SNR4O?magaza=rihenteknoloji&url_src=ios-product-detail

Bu gibi cihazlar ses ve görüntüyü ayırır veya digitalden analoğa dönüştürebilir.

• BuStaNT kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevap için.

Evet mi boxta böyle bir seçenek yok ama teorik olarak mümkün olmalı, bi cengaver yazılım kısmını halletse süper olur, tabi donanım buna karşı engellenmemişse. Neticede mi box s arc destekliyor.

Gönderdiğiniz üründen aldım işe yaramadı, yani hdmi'dan ses çıkartıyor ama arc desteği olmadığı için tv den dönen sesi ayırmıyor. (tvye giden sesi ayırabiliyor). Bu ürünlerin arc destekli olanları var. arc hdmi audio extractor deniyor. muhtemelen o işime yarar ama şimdilik vazgeçtim, Bluetooth ile devam ediyorum. Teşekkürler

• :) yazılım kısmı konusunda çok güldüm, dalga geçmek anlamında değil :) yanlış anlamayın lütfen,

mi box s çıkış yapar sadece ya da tv box cihazları sadece çıkış içindir giriş yapamazsınız,

@BuStaNT arkadaşımızın önerdiği ilk seçenek işinizi görecektir aslında. gördüğüm kadarı ile ses sisteminizin ön ve arkada birer girişi var, converter ile arkada tos giriş leri kullanarak aux in mi box da ön giriş ten kullanıyorsunuzdur, sorununuz çözülür , tabi otomatik geçiş yapıyormu bilmiyorum aux ve portable in geçiş yapmak manuel ise sıkabilir sizi bir süre sonra,

diğer seçenek mi box s yenileyerek daha güncel bir ürünle tüm işlemleri tek bir cihazdan yönetmek tabi ki bu durumunu düşünmüşsünüzdür.

• halfone kullanıcısına yanıt

Mi box'ın hdmi üzerinden ses alamayacağına nasıl bu kadar emin olabildiniz? Ben illa ki vardır demiyorum, araştırdım net bir bilgiye erişemedim. Olmayabilir de elbet ama her iki yönde de bir delil bulamadım. Keza delil yokluğu yokluğun delili değildir.

• peki tekrar yazayım, cihaz üzerinde hdmi in portu yok, sadece out.. üstündeki gpu mali 450 sadece çıkış vermektedir.

yani size kolay gelsin. araştırmaya devam edebilirsiniz.

• mi box ile tv sesi iletemezsiniz sizin sorunun çözümü optikten rca'ya dönüştürecek DAC almak.

örnek ürün linki:

www.n11.com
    Optik To Rca Ses Çevirici Dijital Analog Tos Dönüştürücü Rca Çevirici Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/optik-to-rca-ses-cevirici-dijital-analog-tos-donusturucu-rca-cevirici-3474865?magaza=kablomarketim

yapmanız gereken bağlantı sıralaması :

-mi box' u hdmi ile TV'ye bağlayacaksınız.

-tv'yi optik çıkış ile DAC'a bağlayacaksınız

-dac'ı rca çıkışıyla elinizdeki hoparlör sistemine bağlayacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba

pekala aradan mi box çıkarsak tv-hdmi-dac/dac-3.5mm-2.1 tv den ses kontrolü yapılabilir mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.